Vatan Partisi HDP Kapatma Davası için bir ciddi bir mücadeleye girmiş durumda. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurularda bulunan, kamuoyu yaratmaya çalışan Vatan Partisi son olarak HDP hakkında bir belgesel yayınladı. HDP'nin kuruluşundan bugüne fiilen işlediği bütün suçların anlatıldığı bu belgesel HDP Kapatma Davası hakkında da fikir veriyor.
An itibariyle pek çok vekili ve Eşgenel Başkanları tutuklu olan HDP hakkında MHP'den ve İyi Parti'den de kapatılması gerektiğini açıklayan bazı isimler mevcut.
Sizin bu konudaki fikriniz ne? HDP Kapatılmalı mı?
Vatan Partisi daha önce AKP Kapatma Davası'nı açmıştı ve bu davayı kazanmalarına karşın yaptırım Para Cezası'yla sınırlı kalmıştı.#VatanSavunmasi
Kaç para aldın seni gidi aktrol , 1300-1800 gram arası değişen beyninle , CHP HDP terör örgütü izlenimi yaratmaya çalışman ancak devrinizin biteceğinin belirtisidir. Siz biz solculara terör dersiniz , terörün ele başını TV ye oy almak için çıkarırsınız , fetö ile anlaşır kardeş olursunuz ortaklığınız bitince , kendiniz dışında herkesi fetöcü ilan edersiniz. Tıpkı geçen seçimde yaklaşan , iyi parti genel başkanı Meral Akşenere fetocu dediğiniz gibi. Ee sonuç , daha dün evine dön diye çağrı yaptınız. Devriniz geçiyor gülüm. Senin bu yaratmaya çalıştığın izlenim aydınlık kesimi taraf çekemez :)
Tartışma adabı edinmenizi öneririm. Yayınlanan belgeselde HDP'nin dahil olduğu bütün terör eylemleri listelenmiştir.
Bununla birlikte Solculuk, AB Yandaşlığı, Cemaat hayranlığı, Toprak Ağalığı, Siyonist işbirliği değildir! Sol tarih boyunca vatan kavramından bağımsız bir mücadeleye girmemiştir.
Vatan 2. İsrail Kürdistan mıdır, Türkiye Cumhuriyeti midir?
Koyulan müziğe bak , bununla ancak Osmanlı , söz vb izleyen kesimleri gaza getirirsiniz , o algısı gelişime kapalı olan tek yapı taşı tarih olan ve kendini 1500 lü yıllarda sanan kesim etkilenir , Bak ben hiç oy vermedim , nasip olursa bu sene kullanacağım , HDP yi zerre sevmem , nefret ederim , kapatılsa dahi mutlu olurum , ama emin ol o HDP nin adamlığı bile yok sizde. HDP her zaman yerini belli etti safında durdu , ama siz daha dün hırsız dediklerinize bugün kardeş diyorsunuz , fetocu dediklerinize eve dön diyosunuz , herşeyiniz çıkarlarınızdan ibaret kıvraksınız bir dansöz gibi. Çok sevdiğim bir insan siyasetle ilgili şunu demişti , siyasette bulunabilmen için şerefinden vazgeçeceksin :) , ülkeyi de satıp sömürdünüz , hâlen tek çıkarınız gelişim yerine , HDP üzerinden oy almak. Lütfen biraz ileri görüşlü olur musunuz? , Bu size veya bize zarar değil ülkemizin yararına olur , ve beni konuşturma istersen çünkü sizde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz.
Son kez uyarıyorum, terbiye sınırlarını aşma! Seni tanımadığım gibi, sen de beni tanımıyorsun. Birilerini bir yere koymadan önce, tanımaya çalış. Burada tanışmıyoruz. Fikir tartışıyoruz. Belgeselin içeriği müziği değil, HDP'nin tarihi! Sen az önce HDP'nin terörist ilan edilmesine karşı çıkmışken şu anda HDP'ye sövüyorsun. Senden gayri düşüneni de dansöz ilan ediyorsun.
Konudan sapma! Terbiyeli ol.
Bununla birlikte düzgün bir tartışma ortamında bütün sorularına da cevap verilir, endişen olmasın.
Neyse ben biliyorum ki düşüncelerimi net bir şekilde argo hakaret kullanmadan üslup ile dile getirsem bile Silivri yollarımı gözleyecek , o yüzden muhattap olmayacam , tek dileğim ülkemizin daha iyi bir konuma gelmesi , ve hainlerden temizlenmesidir , kendinize iyi bakın , hayatınızda sağlık ve başarı sizinle olsun.
Silivri de Ergenekon Kahramanları değil, Gladyo elemanları yatıyor. Utanmanız bir adımdır. Bundan sonraki tartışmalarda edepli olmanızı tavsiye ederim.
Niye diğer partilere bişey olmuyor da hdp kapatılıyor. E kapatsınlar yine başka bir isimle geleceklerdir sırf Kürtler diye kapatıp diğer partilere bişey yapmıyorlar ya uyuz oluyorum
Kürtler bu ülkenin kurucu değeridir! HDP gibi PKK gibi teröre bulaşmış, örgütler ile anılmaları en büyük hakarettir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya karşı başlattığı mücadeleye en büyük destek de Kürt vatandaşlarımızdan gelmiştir.
HDP herhangi bir ırk nedeniyle değil, terör eylemlerine desteği nedeniyle kapatılacaktır.
Lütfen ırkçılık yapacaksanız, başka sorulara yönelin..
HDP hazineden 100 Milyon liralık yardım almakta. Aldığı diğer yardımları olanakları saymıyoruz bile. 100 Milyon lira. HDP Kapatılsan ne olacak sorusunun cevabı budur. En azından Türkiye Cumhuriyeti hazinesi PKK'ya maddi destek sağlamayacak.
İşin bir diğer noktası, daha önce kapatılan partiler bu kadar yoğun mücadele altında kapatılmadı. Bu kadar yoğun tutuklamalar altında kapatılmadı.
HDP Kapatılsın demek, HDP'den sıkıldık yeni parti kursunlar anlamına gelmiyor! Teröre bulaşan bütün isimlerin tutuklanması anlamına geliyor.
Osmanlıcılık fikri genel itibariyle daha savaşın başında çökmüştür. Türkçülük ve Kürtçülük ise birbirine eş değildir.
Türkçülük, kendisini Türk kabul eden her ırkı kabullenmiş, bir saymış bütünleşmiştir. Bunun içinde Taşnak bile vardır! Ulusçudur. Kürtçülük ise sonradan ortaya çıkmakla birlikte Türk Milleti'yle, Kürt halkını bir tutan noktaya gelmiştir. Hiçbir ırk, sayısız ırktan bir araya gelen millete eş değildir. Bu nedenle Kürtçülük ırkçılıktır.
İçerik olarak bakarsanız Osmanlıcılık kavramından kastınız bugün için Türkçülüktür.
Ben cok iyi biliyorum ve Türk olsam da bir başkasının yanlış yorumlayacagi ırkçılık iması veya yanlış algılama ağı sözler sarfetmiyorum. Bence yoruma devam etme, kas yaiyim derken göz cikarma 👍
Osmanlının son döneminde, devleti içinde bulunduğu zorluklardan kurtarma amacı güden fikir akımlarıdır. Başkalarının bu fikriyatları nasıl değerlendirdiği değil, bu fikriyatların neyi savundukları önemlidir!
HDP hazineden 100 Milyon liralık yardım almakta. Aldığı diğer yardımları olanakları saymıyoruz bile. 100 Milyon lira. HDP Kapatılsan ne olacak sorusunun cevabı budur. En azından Türkiye Cumhuriyeti hazinesi PKK'ya maddi destek sağlamayacak.
İşin bir diğer noktası, daha önce kapatılan partiler bu kadar yoğun mücadele altında kapatılmadı. Bu kadar yoğun tutuklamalar altında kapatılmadı.
HDP Kapatılsın demek, HDP'den sıkıldık yeni parti kursunlar anlamına gelmiyor! Teröre bulaşan bütün isimlerin tutuklanması anlamına geliyor.
Alınan oy sayısı terör eylemlerinin üzerini örter mi? Ki tekrar ediyorum, AKP Kapatma Davası'nı açan da Vatan Partisi'ydi. Davayı kazandı, AKP kapatılmak yerine, hazineden mahrum edildi.
Sanıyorum kapatmaya oyu yetmemiştir Vatan Partisi'nin :)
Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasına bu kadar rahatsız oluyorsunuz, haklısınız.. Peki PKK'nın seçimlere açıktan destek vermesi, bir adayı doğrudan destekleyeceğini açıklaması neden sizi rahatsız etmiyor?
Birincisi Türkiye Cumhuriyeti terör örgütlerine para harcamıyor. Hdp de harcamıyor. En fazla aptal gençleri teröre destek vermeleri için propaganda yapar. Terör örgütlerine Rusya ve Amerika destek veriyor. Hdp siyasi bir uzantıdır. CHP'nin de terör örgütlerine destek verdiğini biliyoruz. CHP'yi de mi kapatsınlar?
Hdp milyinlarin oyunu alıyor şu anki partiyi kapatsan başındakilere siyasi yasak getirsen bile bir başkaları tarafından farklı isimle tekrar kurulur bunun sonu yok
Birincisi, hiçbir oy sayısı terörün üzerini örtemez. İkincisi HDP milyon oy falan almıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mücadeleye başladığı dönemden bugüne HDP vekilleri, halk tarafından! girdikleri her mahallede linç edildi. Diyarbakır anneleri HDP'ye kepenk indirtti.
Devlet burdayım dediği anda HDP bölgeden siliniyor. Ki bu oylara da yansıdı. HDP'nin bütün doğu illerde oyları her seçimde daha da aşağı ınıyor.
Oydan daha önemlisi fikriyattır, ki Demirtaş daha tutuklanmadan önce sokağa çağırdı.. Tututklandı çağırdı.. Bugün çağırılıyor... Halk umursamıyor. Millet iş istiyor, güvenlik istiyor. Devlet olarak PKK'nın vatandaşını tehdit etmesine izin verirsen PKK, PKK'nın kökünü kazırsan devlet güçlenir.
Üçüncüsü ve en önemlisi... HDP isterse oylarına tamamını alsın. Eğer Türk Ordusu'na silah çeken bir örgütü destekliyorsa, o zaman da oya bakmadan HDP'yi kapatmak Türk Yargısının görevidir.
Kardeşim kit misin aynı şeyi yazıyorsun kapat oky ama diyorum kapatılsa ike yenisi kuruluyor dehap hadep bdp dtp sonuç alındı mi hdp kapatılır ddp kurulr
Öncelikle bir tartışma adabı edinin. Okuduğunuzu anlamıyorsanız bunun sorumlusu ben değilim.
İtirazın cevabını daha ilk yorumda vermiştim: "İşin bir diğer noktası, daha önce kapatılan partiler bu kadar yoğun mücadele altında kapatılmadı. Bu kadar yoğun tutuklamalar altında kapatılmadı.
HDP Kapatılsın demek, HDP'den sıkıldık yeni parti kursunlar anlamına gelmiyor! Teröre bulaşan bütün isimlerin tutuklanması anlamına geliyor."
Burada buna izin verilmeyeceğini belirttim
İkinci itirazın oy sayısı ve bu nedenle devamının gelmesini isteyen insanlar olacağı üzerineydi Buna da 3 maddeyle cevap verdim
Son olarak, Genel Af çıkacak diye adam öldüren birini hapse atmayalım demek komiktir! Ortada bir suç var mı, yok mu?