Merhabalar, Bu günlerde herkes gergin lütfen bir kişiye yapılan kadın istismarı olsun çocuk istismarı olsun hepimize yapılıyor aslında #pınargültekin vahşice katledildi bu Türkiye halkını ayağa kaldırdı belki o yarın ben yarın sen veya yakın bir arkadaşınız olabilir konuşmak yerine elimizden geleni yapmaya çalışılalım ülkece geri gittiğimizi bir ben düşünüyor olamam? Mehmet Beşir çok güzel anlatmış tam olarak resme işlemiş milletin resimlerdekilerin burnunun büyük olmasıda küçük bir ayrıntı ama anlamı çok büyük. Siz bu konu hakkında ne yapılmalı veya yapılmamalı? Böyle bir şey içinden bile prim yapan insanları görüyorum namus deyince ilk akla gelen kadınsa en kötü insan odur ondan korkun!
Kesinlikle katılmıyorum! Bu yanlış elbette insanların işine karışılmamalı ama annesinden veya babasından dövülen bir çocuk görseniz, aynı şekilde bir kadım veya erkek olsun şiddet gören insana hayvanlara yaşılara hakaret edilğini görseniz müdahale etmez misiniz edilmeli elimizden geldiğince o, olayları konuşmak yerine bir şeyler yapılmalı tekrar aynısı olmaması için adalet bir kişi için evet herkes için sağlanmalı benim fikrim neden kadınlar özgecan olsun mesela örnek adam illa öldüğü ve gündem olduğu zaman ölesiye ceza veriyor diğer kadınların niye hakkı yeniyor işte bunlar için susmak çok saçma...
Görsel çok iyi açıklamış evet. Maalesef ki halen giyim ve hayat tarzı tarafından böyle yobazları görüyoruz. Ama nedense Rusya, Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde Türkiye'den daha fazla açıkken oralarda neden olmuyor bu kadar acaba diye neden düşünmüyorlar? Bu zihniyet yıllar geçse de değişmeyecek onu anladım. Rahmetli Aziz Nesin ne kadar doğru söylemiş...
Kadın istismarı diyince neden aklınıza sadice erkek adamın yaptığı şeyler geliyor davranış şekli falan sadice bir yere katılıyorum ama şu şekilde biriyle birlikte oluyorlar ama ben onun öyle bir insan olduğunu bilmyordum tahmin etmiyordum demeyin denmemeli biriyle ilişkisi olcak insan dışarıda o insanın nasıl davrandığına baksın ilk önce bir hayvana bir yaşlıya bir insana bir eşyaya nasıl davrandığını görsün ancak katılmıyorum onun dışında! Sadice hayatına aldığı adam tarafından mı yapılıyor bundan bu ne yobazlık hatırlar mısınız bilmem ama gine bir kadın cinnayeti evine giden bir adam kadını hiç tanımadığı halde 10 kere bıçaklıyarak öldürmüştü.
Burada haksızlık yapılıyor... Ben bir kadın öldürmedim, öldürmeyi düşünmedim, kadının yaşam hakkının kendine ait olduğunu da söylerim ama şiş yanmasın kebap yanmasın diye orta ağızla konuşmam.
Karükatür herşeyi çok güzel anlatmış artık anlayana. Çok üzücü burada cinayeti işleyen erkeğin savunulması. Onları savunan insanlar varsa kadınları hayvanları savunan insanlarda var. Ben kadınları savunuyorum her zaman. Kadın insandır erkek insanoğlu
Tahmin etmek çok zor değil bunlar neden devam ediyor çünkü katili savunan bir kesim hep oluyor bizim milletimiz dayaktan ölen kadın değilde valire yakılıp beton dökünce ayağa kalkıyor?