Netflix hakkındaki “Türkiye’den çekiliyor” iddiaları sosyal medyayı salladı. Netflix’in Türkiye’deki dizi çekimlerini durdurduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Cüneyt Özdemir'in paylaşımı sonrası konu yeniden gündeme geldi. Demet Akalın Netflix'in kapanacağı iddialarına sert çıktı. Akalın açıklamasında "Kendi özgür irademizle paramızı ödediğimiz Netflix 1 Ağustos'ta kapanıyor. Neden? Onca kadın hayvan yasasını bekliyorduk biz... Üzdü" dedi. 18 yaşından büyük birinin, kendi özgür iradesiyle, ücret ödeyerek üye olduğu bir platformda, neyin izleneceğine hangi hakla karışıyorlar? Ne hallere düştük... Siz bu duruma nasıl tepki gösterirsiniz?
Ben animasyon yapıyorum, yazılım ve oyun geliştirme konusunda gelişiyorum ve bu alanda şirketleşme düşüncesindeydim.
Ama bu yasaklar ve özel hayata müdehaleler bu şekilde devam ederse, şirketimi burada kurmuş olursam gelişmiş bir ülkeye taşırım ya da orada kurarım.
Ben sadece tek bir örneğim, kendimi övmek gibi olmasın ama benim gibi yaratıcı zekaya sahip milyonlar var bu ülkde, özellikle benden daha genç olan arkadaşlar benzer sebeplerden dolayı ülkeden kaçıyorlar.
Bizlerin gitmesi yukarıda yazdığım gibi yavaş ama uzun vadade gayet etkili bir tepki olacak ve içinde yaratıcı zeka kalmamış bir ülkenin sonu ne olur artık onu söylememe gerek yok sanırım.
Kendi ülkemi geliştirmek varken başka ülkeye gitmek istemem ama hayatıma müdehale edilen bir ülkede de yaşamam kimse kusura bakmasın. Bu sadece Netfliks olayı değil, yasaklanmak istenen çok daha fazla şeyin sadece bir başlangıcı.
Böyle giderse ülkeyi ayakta tutacak zeka kalmayacak ülkede...
cidden kendine dehamı diyorsun utanmadan engellenen netflix engellenen dışardan gelen etkiler herzaman senin yapman gereken bir korkak değilde bunu değiştirmek için dahada çalışıp burada kapıları açman maalesef ama devlet engellemiyor bunlar patavatsız insanlar ve paragöz şirketler yüzünden oluyor bunu bize yapan gene senin gibi dehalar oluyor maalesef ama sen kaçıp git bu ülkenin senin gibilere ihtiyacı yok
1- Ben dehayım falan demedim, öyle olduğumu da zannetmiyorum, sadece yaratıcı zekaya sahibim. Belki sen benden daha zeki olabilirsin.
2- Bu yazdıklarımı Netfliks için yazmadım, zaten televizyon ve dizi pek izlemem. Ama Netfliks sadece bir gösterge, yasakçı zihniyetin göstergesi.
3 - Netflix ile ilgili bir kaç araştırma yaptım, Fatih Altaylı'nın bir yazısına denk geldim, Mesela çekilecek bir Türk dizisinde Rtük'ün dizi de eş cinsel karakterin seneryodan çıkarılmasını istediğini, Netflix'in önce kabul ettiğini ama sonra diziyi iptal ettiğini yazıyor.
Dizide eş cinsel karakter olması kadar doğal bir şey olamaz çünkü çok ciddi sayıda eşcinsel insan var bu dünyada, hepimizin çevresinde vardır mutlaka, gizli ya da bariz. Ama bunu yasaklayan zihniyetin olduğu ülkede kimse iş yapmak istemez, hele Netflix gibi zaten bütün dünyadan para kazanan bir şirket Türkiye'den kazanmayıverir, adamların işi gücü yok bizim ortadoğulu zihniyetimize iş beğendirmek için mi uğraşacaklar?
4 - Gelelim esas meseleye, olay korkup kaçıp gitmek değil. Olay burada kalınca hiç bir şeyin düzelmeyeceğinin farkında olduğun için ve hükümetten tanıdığı olan niteliksiz tiplerin altında ezilmek yerine dünyaya bir şeyler katabileceğin ve bunu yaptığın için de değerli olduğun bir yerde mutlu olarak yaşamak.
Sen ne yaparsan yap Ortadoğu kafasına sahip bir halkın olduğu ülkeyi değiştiremezsin. Eğitimli insanlar hayatlarını tehlikeye atıp youtube'da, İnstagram'da, pandemi öncesi halkın içinde konuşup olup biteni ne kadar anlatırsa anlatsın bu halk gidip aynı kişilere oy veriyor ve kafası çalışan adam da o kişiler tarafından yönetilmek zorunda kalıyor.
Kusura bakmada ben bu ülke için çalıştıkça halk gidip benim önümü kesece tiplere oy verip benim başıma geçirecekse ben bu ülkede niye kalayım ki? Halk beni istemyor ki, ülke beni istemiyor ki...
üzgünüm ama dediğin şeylere katılmıyorum öncelikle ortadoğu ülkesi diyip baştan herşeyi herkesi soyutluyorsun ve siyaseti bahane ediyorsun
kim ne yaparsan yapsın sen istediğin sürece kimse engel olamaz sana bende animasyon alanında çalışıyorum ve benim gibi bir sürü hayali olan kişi tanıdım benden büyük ve bu hayallerini çoğu başardı çizgiroman çıkardılar hikayeleri novel leri yüzbinleri milyonları geçti ve sadece ben bile epiknovel gibi internet üzerinden sitelere yayın yaparak onbinlerce insanın desteğini aldım sen bunu görememişsin sadece işin siyasi engel kural tarafına bakıp kalmışsın bu bakış açın hiçbir yaratıcı kişilik ile ilgisi yok maalesef ve evet kaçıyorsun sadece kaçıyorsun sen avrupada boş şans sana orada ne kadar başarabilirsen umarım başarılı olursun ama oralarda çalışan kişiler de tanıdım çizgiroman olsun film alanında olsun tamamı durumdan şikayetçi ve orada başarmak için daha fazla çaba harcamak zorunda kaldıkları için bırakamıyacakları kadar onlar için değerli maalesef ki dışarısı buradan fazla farklı değil çevirmen grupları ile birbirine dalaştığı bir internet dönemindeyiz kimse seni desteklemez maalesef
Bu yazdıkların çoğunu değiştirmek senin ve internette ne kadar sesini duyuracağın ile ilgili insan zihnini değiştirmek sadece siyasi ayağın değişmesi ile olmuyor maalesef önce değişmesi gereken siyaset değil insan ozaman gerisi düzelir siyasi ayak değişmese bile insan değişir ise daha düzgün bir ortam yaratılabilir
Başka ülkeye gitmek senin için tek çözüm ama kaçabilirsin ama burada bulduğun zorluktan az değil oralarda olan zorluk dünya daha fazla sanatçı istemiyor maalesef bu yüzden hiç bir ülkenin umurunda değil çizgiroman film olsun nasıl olursa olsun devletlerin istediği manipülasyon propaganda sadece onlar için araç bu ve bu aracı değiştirmek onların elinde gibi gözüksede aslında insanlara göre şekilleniyor sen burada çalışır ve genç neslin anlamasını sağlar isen düzelir bu durum maalesef dışarda yapacağın hiç bir şeyin dünyaya katkısı olmayacak
"değişmesi gereken siyaset değil insan ozaman gerisi düzelir siyasi ayak değişmese bile insan değişir ise daha düzgün bir ortam yaratılabilir"
Sorun bu zaten, bu halk değişmez. (Keşke değişse, ama Atatürk bile değiştirememiş...)
Benim hedeflediğim şey yurt dışında animasyon işi bulmak değil, o zaten artık imkansıza yakın bir şey, yazılım alanında gelişip, oyun ve uygulama geliştiren bir şirket haline gelip, bu yasaklar, insan hayatına müdehaleler devam ettiği takdirde de basıp gitmek, eğer halk düzgün birilerini seçerse tabi ki gitmem.
Ayrıca olayın korkaklıkla alakası yok, diyelim ki iş yapıyorsun ve iyi para kazanıyorsun, Mercedes Amg Gtr spor araba almak isyorsun. Eğer Almanya'da olsan 700BİN TL civarına alabileceğin arabayı burada neredeyse 3 MİLYON TL'ye alacaksın. Neden 1 araba kendine 3 araba da devlete alacaksın ki?
Ve bunu sebep olanlara oy veren halk için neden burada kalacaksın ki?
Bak tekrar söylüyorum, moral bozmak gibi olmasın ama Atatürk gibi Dünya tarihinin gidişhatını değiştirebilmiş bir insan bu halkın kafasını değiştirememiş... Sence ümit var mı?
umut var benim gibi bir sürü özgürce düşünen insan destekleyen insanlar da var bu düşünceyi sadece görmen gerekiyor genç kitleyi daha bilgilendirilir ise değişir değişmeye de başlıyor özellikle benim en büyük sıkıntım kabullenilmek idi ailem dindar cahil kişiler ve sürekli beni engellemeye sevdiğim şeyleri günah diyip yasaklamaya çalıştılar okadar sıkıntı çektim ama dediğin gibi asla değişmeyecekler artık onlar için geç bence ama benim gibi düşüncelere sahip insanlar tanıdıkça başarılı olan kısımda var sadece nasıl baktığın önemli eğer dediğin gibi değişmez bir kitle tamamiyle ülkeyi ele geçirmiş olsaydı lgbt gösterileri gibi Protesto yapan insanlar olmazdı ya da asura gibi animasyonu animeyi türkiyeye getirmek isteyen şirketler olmazdı senin dediğin şey bunları görmezden gelmek ve onlar destekleyen insanları herkes değişebilir Bu ülke ile ilgili değil gördüğü şeyler ve nasıl anlamlandıracağı ile ilgili
meşhur bir hikâye vardır, şu sıralar bu hikaye gündemde çok daha fazla dolanıyor: hiçbir aslanın erişemediği bir öküz sürüsü varmış, bu öküzler ne olursa olsun birbirlerini korur, kollar, destekler ne olursa olsun birbirlerinden kopmadan birlik içinde olurlarmış. aslanlar bakmış olacak gibi değil, her gün açlar, taktik değiştirmeye karar vermişler. bir gün gitmişler öküzlerin yanına, demişler ki "biz sizi rahatsız etmek istemiyoruz amacımız sizi yemek değil, ama şu sarı öküz o kadar güzel, o kadar dikkatimizi çekiyor ki elimizde değil kendimizi tutamıyoruz. siz bize sarı öküzü verin, biz de sizi rahat bırakırız. öküzler oturmuşlar konuşmuşlar, sadece içlerinde bir tanesi karşı çıkmış ama oy birliğiyle sarı öküzü vermeye karar vermişler, aslanlar sarı öküzü diğer öküzlerin gözleri önünde oracıkta parçayalıp yemiş. günler sonra aslanlar yeniden öküz sürüsüne gitmiş, demişler ki "biz sizi rahatsız etmek istemiyoruz amacımız sizi yemek değil, ama şu uzun kuyruk kuyruğunu o kadar güzel sallıyor ki içimiz gidiyor. onu bize verin, biz de sizi rahat bırakırız." hikaye bu ya, öküzlerden bir tanesi karşı çıkmış ama oy birliğiyle onu da vermişler, gözlerinin önünde parçalayıp yemiş aslanlar bu öküzü... günler böyle ilerlemiş, artık aslanların "verin yoksa biz karışmayız!" yüzsüzlüğüne dönüşmüş, öküz sürüsü aslanlara bir bir yem olmuş, küçülmüş. o son anda, aslanlara sürekli kurban vererek kalanın kurtulacağını zanneden sürü lideri sormuş “biz bu savaşı ne zaman kaybettik?”. en başından beri bu fikre karşı çıkan tek öküz cevap vermiş; "sarı öküzü verdiğimiz zaman!" biz birliğimizi, beraberliğimizi sarı öküzü ne zaman verdik bilmiyorum ama o aslanlar yüzsüzleşti.
burada ahlak mı sorgulayacağız o zaman hemen başlıyorum birincisi bir zamanlar ekranlardan düşmeyen kurtlar vadisi ne oldu zamanında çok popülerdi liseli bebeler kendilerini polat alemdar zannetmeye başladı cebine çakısını alan kendini erkek sanmaya başladı bu ahlaksızlık değilde ney erkeklik mi bu bir ikincisi çukur adında ki mafya dizisi kurtlar vadisinin devamı ne oldu yine millet kendini bir bok zannetmeye başladı he günümüzde şu an ataerkillik denen bu aşağılık düşünceyi erkeklerin aklına kim soktu ülkede artan kadın cinayeti olsun o olsun bu olsun bakın bakayım en büyük ahlaksızlık ne idi zamanında şu an bile normal tv kanallarında hala mafya dizileri hala silah patlama sahneleri ve bir diğer dizi aşkı memnu ne oldu orada millet aldatmayı öğrendi şu an ki aşk anlayışı tamamen bu dizilerin üzerine kurulu şu an millet evlenmeye korkar oldu aldatılma şüphesiyle yaklaşıyor artık ne zaman kurtlar vadisi yayına girdi ondan öncesini bilemem o diziden sonra ahlak denen şey çöktü hani diyorlar ya ahlaksızlık peki kendini mafya zannedip ondan bundan haraç isteme olsun dolandırma olsun yol kesme olsun hani o ne derlerdi racon kesmemi ne bk sa artık bugün kadına şiddet olsun cinayetler olsun bundan daha büyük bir ahlaksızlığın bana örneğini kim verebilecek?
Neden kapandığı önemli veya çekildiği.. eğer ticari bir zarar söz konusu ise buna bir şey diyemezsin lakin siyasi bir baskı ile çekilmesi çok kabul edilebilir bir vizyon olmaz. Çünkü bu durumda ülkenin imajı ciddi bir darbe alır. Bu gibi şeyler toplumda bireyin özgür seçimlerine müdahale gibi algılanır.
Yani bunun bir sonu yok her şeyi yasaklayarak cezbedici hale sokarsın. Başka toplumlarsa ki bireylerin rahatca ulaştığı şeye kendi toplumunda ki insan ulaşamaz ise sağlıklı bir beyin sorgular bunu. Bizim toplumda yasaklansın diyen destekleyen yapıda var. Onları anlamak zaten çok güç..
Şimdi Netflix yasaklanır mı yasaklanmaz mı resmî bir açıklama gelmeden ne söylesek boş. 1- Evet firma gay lezbiyen vs konularını işliyor hatta bunu ileri götürüp yanlış hatırlamıyorsam hz İsa ile bile ikişkilendirdiler. 2- Para verilip alınıyor doğru istersek almayabiliriz Buda doğru 3- Kişi p*rno yüzden p*rno diye erotik filmi erotik bir film diye izliyor doğrumu 4- Ama bu adamların yaptığı ve normal olarak sundukları çoğu film dizide bu vb olaylara rast geliyorduk 5- Taki artık netflix özel yapım Türk dizi ve filmlerine gelene kadar 6- Bu tür film ve diziler bu olayları müslüman ve Türk kimliği andı altında yaptıklarında iş değişiyor olay sıradanlaştıtılıyor, kanıksanıyor 7- O yüzden Türk aile yapısını korumayı amaçlayan bu önlemlerin alınması kararlaştırılmış olabilir. 8- Bu vb firmalar başka ülkelerde temsilcilik açarken Türkiye de temsilcilik açmıyor ve hesap vermiyorsa bizim önce bunu sorgulamamız gerekir. 9- Sonuç olarak alınabilecek önlemler konusunda uzun vadeli olarak düşünülürse hak vermekteyim. Olaya çokta sanat boyutuyla bakamıyorum.
Valla çok iyi oldu bu kapansın. Özendiriyordu insanları ahlaksızlığa. Türk Tv dizileri çok güzel mesela kadına tecavüz, şiddet, bir ton olaylar var asla özendirmiyor ben onları izleyeceğim yaşasın Türk dizileri.
saçmalık tamamen. herkesin rahatça girip içerikleri izleyeceği bir platform değil, içeriklere erişmek isteyenler ücret karşılığında abone oluyorlar. içeriklerinden rahatsız olanlar ve izlemek istemeyenleri zorla abone yapmıyorlar, herkesin seçim hakkı ve özgür iradesi var neticede. netflixten rahatsız olmadan evvel türk televizyon dizlerinde yer alan kadına şiddet, tecavüz gibi ülkenin kanayan yaralarını serbestçe abonelik de gerektirmeden herkese sunan televizyona el atsınlar madem. yapmazlar ama yapamazlar çünkü tecavüz, şiddet bizim ahlaki yapımıza çok uygun. çok haklılar (!)
Valla akp kendi kuyusunu kendisi kazdı. Ama yine de başka verilecek hangi parti var mantıklı düşünelim. Yeni nesil özellikle öğrenci tayfası yani bizlerden aşırı oy kaybetti
Keşke kapansa. Bşzim değerlerimize, inançlarımıza, ahlski yapımıza, değerlerimize, hakaret etsin diye, bşr de para ödeniyor. uyuşturucu reklamı, eş cinsellik, dinlere hakaret, Atatürk'e hakaret, bu ülkenin yöneticilerine hakaret, suç ve suçluyu övme. 16 yaşın da çocukla evlendiği için, insanlara kızıyoruz, haklı olarak tepki gösteriyoruz ama İngiltere'de 16 yaş reşit diye, ayıla bayıla o yaştaki çocukların her türlü cinsel ilişkileri, dizi yapılıyor. kapansa iyi olur.
Tepki göstermem. Türkiye Cumhuriyetinin kurumlarının almış olduğu bir karara saygı duymak her Türk vatandaşının asli vazifesidir. Kimin tarafını tuttuğunuz, kim olduğunuzu belirler.
Netflix'i yasaklayan Dünya'da ilk ülke ünvanı kazanan bir millet olarak anılacağız. Ne acıdır ki Arabistan'da bile serbestlik varken Türkiye'nin böylesi bir tavıra girmesi ve RTÜRK ile baskılama sonucu senaryoyu bile etkilemesi, 2020 yılına yakışan bir olgu değildir. Laikliğin, düşünce özgürlüğünün ve yaşam tarzının müdahalesinin adıdır Netflix'i kapatmak.
Ya istedikleri gibi kapatmayı denesinler giderim amerika betflixine girerim her vpn girmiyo ama bazı özel vpnler var ücretli onlar üzerinden girebiliyosun. Dil konusunda sıkıntım yok istedikleri kadar denesinler. Para vererek izlediğimiz bir şeye bile karışıyolar? Artık yeter ya cidden sıktılar. Abi artık bunlara oy atanlar da atmasın adam Ulu Önder Atatürk'e hakaret ediyor aslında ülkenin ayağa kalkması lazım, dini kullanıyor sürekli yemeyin bunları artık.
En büyük tepkiyi babam gösteriyor bizim evde 😂. Twiterde yorum yağmuru başlattı. Kendi düşüncemi söyleyecek olursam kapanması saçma. Belirli yaşa gelmiş bir insan belirli bir ücret ödeyip kullandığı siteyi, izlediği dizi ve filmleri kendi özgür ve iradesiyle izliyordur. TV üzerindeki dizileri ele alıp o dizileri de kaldırmalarını öneririm. Ülkedeki tek derdimizin dizi-film olması üzücü. O kadar şiddet, tecavüz, intihar, ölüm haberi varken milletin izlediği pek önemsenmemeliydi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ne tepkisi bayram ederim. Vatansever bir müslüman olarak şunu diyorum ki ; Bu milletin diniyle dalga geçmeyeceklerdi. Bu hatayı yapmayacaklardı. Dört büyük sahabeden biri olan Osman ismini gay bir çocuğa yakıştırıp dizi yapmayacaklardı. Netflix sonsuza kadar Anadoludan defolsun.
@Gavurizmirliiii Gerçekten inanılmaz sadece sizin mantığınızla hareket edersek bile televizyondaki fazlasıyla sahabe ve kuranda geçen isimin rol icabı yaptığı işlere bakınca sesiniz çıkmıyor. Zaten sanmıyorum ki Osman ismine sahip olan herkes müzmin bir müslüman olsun. Komplo teorilernizi ve saçma mantığınızı uzak tutun lütfen. Anadoluda ne işler dönüyor, haberiniz yok sanırım kafanızı biraz etrafda gezdirin lütfen. Tecavüz, Taciz, Katliam, Gasp, Hırsızlık, ve daha niceleri gündemimizden eksik olmuyor. Tek sorun buymuş gibi saldırmanın ve böylesine saçma duyarlar ve yorumlar kasmanın hiçbir mantığı yok.
@Siyahvebulanık senden daha boşu var mı koçum? Netflix i bu kadar sahiplendiğine göre saglam bir avrupa hayranisin. Türk oldugundan eminmisin sen? Bu topraklarin öz insani oldugundan eminmisin?
@Gavurizmirliiii elhamdulillah müslümanım dinimi yasamaya calisiyorum. Senin gibi dinsiz imansız vatansiz milletsiz ve namussuz degilim. Taptığınız netflixe karsi oldugumu görünce salyalarin akmış. Kalbindeki islam düşmanligini kusacak yer ariyosun. Cahil cühela egitimsiz kültürsüz yobazın önde gidenisin besbelli. Kendine bir kuduz asisi yaptir sagda solda milleti isirma sonra. Benim tecavüzcüleri savundugumu düşünecek kadar zekasız ve ahlaksızsın. Hayatinda bir defa görmedigin bir defa konusmadigin adamın tecavüzcülere sessiz kaldigini söyleyebilecek kadar önyargı abidesi aciz küçük güçsüz bir yaratiksin işte. İnsanlik sıfır, ahlak sıfır, zeka sıfır, şuur sıfır. Sahi bunlar olmadan yasamak zor olmuyor mu ya? Ne bileyim insanı insan yapan degerler sonucta bunlar. Senin yerinde olsam yemin ediyorum böyle onursuz gurursuz ve haysiyetsiz yasamayi kendime yediremeyip en gec 3 güne intihar ederdim. Senin zekan neden çok düşük biliyomusun? Birinin islamı savundugunu gördüğün anda hemen aninda onu tecavüzle tacizle bagdastirabiliyosun. Çok agir ruh hastaligi var sende kesinlikle tedavi olmalisin. Halbu ki bu ülkede tecavüz edenlerin taciz edenlerin cogu namaz kilmayan oruc tutmayan, dinden imandan haberi olmayan tipler. Senin sevdigin kendine dost edindigin tipler yani.
@Simurgh12 Bu topraklarda işlenen en rezil suclari senden kat kat kat kat kat kat daha fazla ve daha net bildigime zerre şüphen olmasin. Meslegimiz bunlarla ugrasmak. Bilmem ne kadar anlayabildin dediklerimi ! Senin mantigina bakarsak beynimizi birakip gitmemiz lazim. Sen diyosun ki netflix e karsi olan nefret eden biri bu topraklarda işlenen daha vahim suçları önemsemez? Bilmez. Pardon? Keske yanlis anlamis olsaydim ama yok yom sen direk bu mantiktasin? Neden netflixten nefret ettigim zaman bu mantigı yürüttün? Ne alaka? Hem netflixtrn nefret edip hem bahsettigin suclari isleyenleri enseleyemezmiyim? Onlara kan kusturamazmiyim? Bu nasil bir mantik nas bir zihin cok merak ettim şimdi? Egitim seviyeni ve kültürünü cok merak ettim şimdi senin. Neymis ismi sahabe ismi olan ve rezil işler yapan yüzlerce binlerce insan ve dizi film karakteri varmis. Ee? Buna tepki göstermedigimi nereden biliyosun? Beni ne kadar taniyosun? Hakkimda ne biliyosun? Her zaman söyledim yine söylüyorum hepte söyleyecegim kainatta , bu sonsuz evrende, bu kozmik gerceklikte solcu denilen güruhtan daha mantıksız ve daha önyargili bir kesim. yoktur olmamistir olmayacaktir. Çok mu önyargili konustum? Yoo. Nereden mi biliyorum. Kanitim ne mi? Önyarginin, yargisiz infazın ve yaftalamanın son seviyesisiniz daha ötesi yok. Bu konuda zirvesiniz. Ve işin ilginc taragi bu halleriniz baskasinda olsa onu yerden yere vuruyorsunuz fakat kendinizde oldugunda hicbir sekilde rahatsizlik duymuyorsunuz. İlginç
Madem bu suçları benden -kendi tabiriniz ile- kat kat daha fazla ve daha net biliyorsunuz. O zaman neden yorumunuzda sadece eşcinsellik üzerine yoğunlaşıyosunuz. Yaratılan şu aptal yargınızdan bıktım artık. Şu aralar ilk önceliğiniz bu haline geldi ve düşmanlığınız giderek dillenmek de. Beyninizi bırakıp gitmenizi pek önermem zira günlük hayatta pek kullandığınıza inanmasam da lazım olabilir. Ben "Netflixe' e karşı olan, nefret eden biri bu topraklarda işlenen daha vahim suçları önemsemez " demiyorum. Sadece tek önceliğiniz olmasını anlamıyorum. Önceliğiniz olduğuna da şu kanıdan dolayı vardığımı belirtmek isterim. Eğer önceliğiniz homofobiniz olmasaydı Osman isimli normal birinin eşcinsel olmasına değil , Eda isimli kişinin öğretmeniyle öpüşmesini ele alırdınız basit bir örnek sadece. Hatta bırakın netflix'i televizyonda bize gösterilen ve tahminimce sizin gündeminize ve mantığınıza sığmayacak ilişkiler göz önünde. Söz konusu sadece siz değil bir çok insan sadece eşcinsellik üzerine bu kadar yoğunlaşmış durumda. Kişi eğer ki müslümansa kendi günahını ve sevabını düşünmek kişiye bağlıdır. Yaptığı eylemler kendi ahiretini ilgilendirir.
İnanmıyor diye birini yargılamakda kimseye düşmez. Ve kişi inanmıyorsa yönelimini din baskısı olmadan yaşamakda kendince özgürdür. Burada olayın netflixden nefret olmadığı güneşin doğuşu ve batışı kadar aşikardır beyefendi hiç lafı dolandırmayın. Nefretiniz netflix'e değil nefretiniz eşcinselliğe. Eğitim seviyem ve kültür seviyem sizi hiç ilgilendirmez ve sorgulamakta haddinize düşmez. Lütfen şu saçmalığıda bırakın yolda geçen Ömer, Ali, Ebubekir adlı birinin alkol aldığını ya da Din'e uygun normal bir harekette bulunmadığını görürseniz sesinizin çıkmayacağı da o kadar barizdir ki. Yok benim sesim çıkar yok ben derim ki safsatalara bulaşmazsınız umarım çünkü fazla riyakarca olur.
Buna tepki gösterip göstermediğinizi bilmiyorum , sizi tanımıyorum da sizin beni solcu sanıp mantıksız ve önyargısız olarak tanımladığınız gibi. Ki sağcı da solcu da değilim. En büyük sorunda bu ayrımı yapanlardır. Şunu tekrar anladım ki Ayrım yapan birinin kendine VATANSEVER demesi inanılmaz bir yalan. Daha söylencek sözler ya da ifade edilecek bazı açıklamalar var fakat siz gene anlamak istediğinizi anlayacak ve devam edeceksiniz.
Senin zihniyetin, matbaaya karşı çıkanların zihniyeti ile bir. Ben burada sana destan yazmasını bilirim de, senin gibi insana ne desen boş. Tekrar diyorum boş yapma... Defol git.
@Siyahvebulanık sen defol git boş herif. Matbaaya ve teknolojiye ancak senin gibi magara adami zihniyetliler karsi olur. İsiniz gücünüz önyargı. Hayatinizi önyargilar üzerinden yasiyorsunuz aciyorum halinize. Hayirdir eşcinsellikten nefret edince teknolojiye ve ilerlemeye karsi mi olmus oluyoruz. Beyin nakli inşallah gerceklesir çünkü sana cok lazim. 4 yasindaki cocugun beyninden farksiz. Yoksa gaymısın? Malum bayagi dert oldu icine yorumum.
@Siyahvebulanık senin gibiler istisnasiz bu toplumun huzurunu bozan toplumun temelini yikan herseye saygi duyarsiniz ama burda dinden bahseden bir müslümana sayginiz da tahammülünüz de sıfır. Bu toplumun tahammülsüzlügünü baslatan ilk zihniyet sizin zihniyetinizdir. Müslümanlara karsi kan kustunuz şimdi de tahammülsüzlükleriyle basbasasiniz. Sizinle kiyamete kadar kutuplasacagiz. Son nefese kadar nefret edecegiz 👍
@Simurgh12 Hakkimda söylediklerinin tamamı komik ve alakasız. Zerre kadar bilgin yok hakkimda. Boş yere zaman harciyoruz yorum yazarak. Sana göre ben iftira attigin gibi biriyim. Bana göre desen vatanini cok kolay satabilecek, vatani icin kılını bile kıpırdatmayacak, islam düşmanı birisin. Vatana millete zarar veren insanlarin ahlakini yıkıp yok eden herseye sayginiz var. Escinsele bile sayginiz var. Ama bundan rahatsiz olan müslümana tahammülünüz yok bu da ıspatı. Baskasinin inancını yargilamak sana düşmz demissin. Peki sen neden benim düşüncelerimi yargiladin ve ilk yorumunu yazdin? Sen daha kendini bile kendine inandiramamissin yazik sana. Kendinle celisiyorsun. Kizin zaten niki gavurizmirli. Ben demiyorum kendisi diyor. Ayrica onun bana yaptigi hakarete agzini acip bisey demiyosun. Ben ona deyince salyalarini akitiyosun? Ee nerede senin objektifligin? Nerede senin adaletin? Kuduz gibi ilk sataşan kim? Laf atan kim? Sizlerde saygi ve hoşgörü olsa yorumumu görmemezlikten gelip dümdüz devam ederdiniz. Ama sizin sayginiz da hoşgörünüz de sadece toplumun ahlakini bozanlara. Müslümana tahammülsüzlügünüz zirve yapmis. Ama şunu unutmayin ki sizinle kiyamete kadar kutuplasacagiz. Her an her dakika zıtlasacagiz. Müslümanlara saygili olmadiginiz sürece elimiz ve dilimiz hic bir şekilde armut toplamayacak 👍 kimse kimseye birsey kanitlayamaz ve düşüncesini de degistiremez. Boşa zaman harcamamiza yazik. Sabahtan akşama kadar sen de yorum yaz ben de yazayim. Vakit kaybindan baska birsey degil
Sizin benim hakkımda söylediklerinizden daha komik ve alakasız değil söylediklerim. Sanmıyorum ki sizinde benim hakkımda zerre kadar bilginiz zaten olsun. İnanın sizin harcağıdığınız boş zaman kadar anca harcıyorumdur. Ben size iftira attınız demedim, yorumumda iftirada atmadım. Verdiğim örnekten yola çıktıysanız gündelik ve normal bir örnekti. Fakat sizin yaptığınız benim yaptığımın aksine daha saldırgan bir tutum. Beni vatan hainliğiyle suçlamışsınız resmen. Asıl iftira budur. Tekrar ediyorum aklınıza daha iyi kazınsın ASIL İFTİRA BUDUR. Vatana millete zarar veren insanların ahlakını yıkıp yok eden şeylere saygımız var demişsiniz. Açıkca söylüyorum Ben müslümanım ve eşcinselim. Eşcinselliğim doğuştan gelen bir yönelim Müslümanlığım ise kendi tercih ettiğim bir inanç sistemi. Eşcinsele saygımız tabi ki var çünkü biz kimseyi yöneliminden dolayı yargılamayız. Saygımız kendi insalığımızdan ve karşıdakinin insanlığındandır. Gene vermiş olduğum örnekte dediğim gibi başkasının inandığını (DİNİNİ) yargılamak bize düşmez. Ama düşünceleriniz hakkında düşündüklerimi ve fikirlerimi kişi hak ve özgürlüklerine müdahale etmeden veya hakaret etmeden belirtmek gayet doğal bir durumdur. Farklı durumları benzer şekilde ifade etme gibi bir sorununuz olduğu aşikardır. Burada ikimiz diyalog halindeyiz. Kimin ne yazdığı beni enterese etmez. O konuşmalar benim müdahil olmadığım bir konuşmanın enkazlarıdır. Saygı ve hoşgörü yorumumu görmemezlikten gelmek değildir, dediğiniz umursamamaktır. Buda benim için bir vicdanı yaptırımdır. Ayrıca şu kafadanızdan da çıkın. Yok efendim şunlar ülkeyi bölmeye çalışanlar, yok efendim şunlar müslüman, din düşmanları. Kendi evinizde oturup bugün kimi suçlasam diye düşünüyo olabilirsiniz. Ama beni bu kirli fikirlenizden uzak tutun. Saygı göstermeden saygı beklemekde insanın kendisine attığı en büyük iftiradır.
@Simurgh12 peki. Herkes kendi inandigiyla devam etsin. Birsey demiyorum. Fakat tek birseyden adım gibi eminim kainatı yaratan Allah kendisi ile çelismez. Bir kulunu yaratirken, lanetledigi birşeyi onun bir parcasi etmez. Allahın adaletine ters bu. Yaratıcı kudretine ve yaratıcı mantığına ters. Bunu veren Allah değil cocukluktan beri insanın yetisme tarzı, arkadasları, ebeveyn davranislari ve kendi rizasiyla sectigi yaşam tarzidir , yavaş yavaş egilimleri degisir ve o artik bir eşcinseldir. Escinsellik dogustan degil tamamen tercihtir. Hem müslüman hem escinsel olanlarin arkasina sigindiklari bir bahanedir bu. Ve ben bunu her zaman söyledim her zaman da söyleyecegim bir insanın eşcinsel oldugunu duydugumda asla müdahale etmem etmedim lafta sokmadım. Bizim nefret ettigimiz sey acik acik reklamini yapmalari ve toplumda yaymaya calismalari. Özel ve gizli olarak kim ne yapiyorsa yapsin umrumuzda degil. Toplumun dinamiklerini ve temellerini sarsan ve toplumun genel dini inancina tamamen ters olan seyleri acik acik yapip ve yaymaya calistiklari icin insanlar nefret ve kin besliyorlar.
@Simurgh12 Farkindaysan müslüman türk toplumu sokakta incil ve tevrat dagitanlara da düşman gözüyle bakip saldiriyor. Bunun dogru mu yanlis mi oldugunu hic tartismagacagim bana göre dogru. Bizler gidip israilde kuranı kerim dagitamayiz kurşun sıkarlar. Daha kendi camisinde namaz kılan müslümana bile tahammülleri yok camiye köpek sokup namaz kılan adamın üstüne saldirtiyorlar. Hic kur'anı kerim dagitmaya izin verirler mi. Neyse konumuz incil tevrat degil demek istedigim insanların dinlerinin yasakladigi seylere düşman olmalari cok normal. İsrailde kur'anı kerim dagitan bir müslümanın yahudiler tarafindan linc edilmesi bana anormal gelmiyor. Adamlar izin verir mi vermez tabiki. Eşcinsellere bakis acisi da budur. Ne yaparsalar nasil yasarsalar yasasinlar umrumuzda degil bunu acik acik yapip bir de yaymaya calisirsalar evlenme hakki da isterseler ve geriden gelen 10-13-18 yaslarindaki genclerin beyinlerini de bu yönde degistirmek isterseler işte o zaman karsilarinda bu milleti bulurlar ve her zaman da buluyorlar. Tekrar söylüyorum mesele bu tarz yasamak degil bu tarz yasamayi acikca yapmak ve yaymaya calismak. Tek problem bu
Allah'ın kendisiyle çeliştiğini ifade etmedim zaten. Bir kulunu yaratırken lanetlediği bir şeyi onun parçası etmez değil olay. İslam dünyasında bunun adına imtihan deniyor işte.
Size çok garip bir örnek vereyim. Allah kulunun , hırsızlığa, suça, ya da katilliğe diğer insanlardan fazla meyilli olma olasılığı olan bireyleri de yaratmıştır. Örneğin XYY genetikli bireylerde yani kimilerine göre aşırı erkeklik sendromunda bireyler bu anomali neticesinde daha fazla suç işlerler. Aynı mantıkla bakılırsa böyle bir canlınında olması Allahın çeliştiğini mi gösterir. Hayır göstermez , Ben bunun bir imtihan olduğu görüşündeyim. Ve bunun doğuştan olduğunu bilecek kadar kendimle barışığım. 10-13-18 yaşındaki gençlerin beyinlerinin de bu yönde değiştirmenin mümkün olduğuna inanmıyorum. Çünkü insanın fıtratında yoksa etkilencek bir durumda yoktur. Mesela bizim varlığımız sizin cinsel yöneliminizde herhangi bir değişiklik yarattı mı? ya da sizin ve heterosexual diğer bireylerin varlığı beni heterosexual yaptı mı? HAYIR. Yıllardır kendi içimizde bir savaş veriyoruz, ve kendimizin yanlış olduğuna inanıyoruz. Bir çok çicek, daha kendini anlayabilme bile fırsatı olmadan bu dünyadan kopuyor ya da koparılıyor. Amacımız kendimizi toplumun gözüne sokmak değil zira ki bence hiçbir birey bu gayede olmamalı. Amacımız Biz de varız demek sadece. Çünkü bazen çok unutuluyor , ve dışlanıyoruz. Ali Şan oynadığı dizinin bir bölümünde eşcinsel bir role bürünüyodu kısa süreliğine ardından yaptığı açıklama ise şu. BU imajdan çıkabilmek için acilen bir Tecavüzcü rolünde oynamam lazım diyo. Düşünün ki Bir tecavüzcü bile sizden daha hoş karşılansın. Biz kimseye zorla sahip olmuyoruz. Ya da olduğu kişiyi değiştirmesini de istemiyoruz. Biz kişinini olduğu kişi olabilmesini savunuyoruz. Toplumunda buna mani olmasını engellemesini istiyoruz. Biz yanlış değiliz çünkü. Sizin tabirinizle Allah Yanlış yaratmaz ki?
Ne netflix ne Bluetv kullanıcısı değilim ama kapanmasını doğru bulmuyorum Demet Akalın'ın da dediğin gibi bizler onca kadına şiddet hayvana şiddet yasaları beklenirken neden Netflix? Çok saçma yani. Hele ki insanlar pandemi döneminde daha çok Netflix'e sarmışken bunu yapmaları çok saçma
Gösteririm tabi. Televizyonda onca saçma sapan dizi oynuyor hem de açtığın an karşında. Ama insanların parasıyla üye olduğu yer mi kötü örnek oluyor? Önce televizyondaki kadına şiddet, kadınları aşağılama ve cinsel obje gösterme durumlarına tepki versinler sonra oraya karışsınlar.
ülkenin gündemi sürekli meşgul. ülkede işsizlik varken, ekonomi bu haldeyken bunları tartışmak saçma. mevzu netflix , x, y, z değil. ortada yoz bir kitle var , sahip olduğu bürokratik gücü kullanarak görmek istemediği her türlü içeriği yasaklama hevesinde ve refleksinde. şımarıklık. yoksa internetin olduğu yerde sansürlenen içeriğe yinede ulaşmak konu bile değil.
kapanmasın. sadece Netflix kazanmiyor izleyicilerden aldığı paralardan. orjinal Netflix dizisi çeken oyuncularda para kazanıyor. yani kapatalirsa sektörde düşüş yaşanır. belki düzenleme gelir ama tam kapanamaz sonuçta türk dizileride var sadece Netflixde olan. binlerce kişinin emeği var.
Kullanıyorum ama beni pek memnun eden dizileri içerikleri yok, iptal etmeyi düşünüyorum. Bir netflix içeriği olan Rise of Empires : Ottoman izledim ama film veya belgesel herneyse Osmanlı ile alakası yok. Bizi resmen yüzüklerin efendisinde ki orklar gibi göstermişler. En sonunda İstanbul alıp almadığımız bile belli değil. Umarım Atatürk ile ilgili bir dizi veya film yapmazlar. Ayrıca Türkiye gençliği neyi savunduğunuza bir daha bakın !
Demet Akalın isyan mı etmiş bu duruma. Puhahaha bir tarafımla gülerim. 😂 Bunu söyleyen kadın Sayın Erdoğan'a karşı sonsuz sevgisini hemen hemen her platformda dile getiren bir sanatçı. Demet'e söyleyin Netflix'in kapanmasını isteyen sayın Erdoğan yalnız halk değil. 😂
Ülke komedi cennetine döndü anasını satayım..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkiyeden çekilmesi sorun yaratmaz ki sadece türkiyede ofisi olmaz ve türkiyede film dizi çekmez. yine türkçe dil desteği vermeye devam edebilir. Zaten alt yazılı izlediğim problem olmuyor benim açımdan. Ayrıca kredi kartı ile alımlarda para türkiyeye değil direk yurt dışına gidiyor. En fazla proxy kurmak zorunda kalırım bu ülkede onada alıştık artık :D :D
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Hatırlatırım vikipedia kapandı twitter kapandı yahu kapatılmasını isteyen akp vekilleri bile twit atıyordu proxy kurup hatırlamıyor musunuz :D İnterneti yasaklayamazsın her zaman bir giriş yolu vardır :D
Ben Netflix ya da Blue TV kullanmıyorum ama kapanmasını doğru bulmuyorum parasıyla dizi film izleyen insanlar var ama devletin de bir bildiği vardır kesin olmayan varsayımlar üzerine yorum yapmak doğru değil.
Az önce araştırdım Netflix yetkilileri ile resmi iletişime geçtim, kapatılma söz konusu değil resmi olarak sosyal medya hesabından yapılan paylaşım sahte olduğu ortaya çıktı, lütfen oyuna gelmeyelim. arkadaşlar bilgi kirliliğine dikkat edin
bende öyle sanıyordum müşteri temsilciliği açıklamanın en kısa süre de yapılacağını kapanmanın söz konusu olmadığını söylediler, ama üzülüyorum bu haberi yapanların amacı ne kısa süre de olsa algı yaratıp nema elde etmek
asıl sapıklar genel de hacı hoca oluyor ama? görüyoruz cocuk istismarcılarının %90 ı din eğitimi veren yurtlarda cıkıyor? asıl sizi ve dininizi kapatmak lazım ülkede ancak o zaman huzura kavusuruz ortadoğu artıkları sizi
Netflix insanları ahlaksızlığa sürüklüyordu, iyi oldu kapanacak olması. Gidelim de Fatmagül'ün Suçu Ne izleyelim, Kırgın Çiçekler'e tapalım, Hercai falan izleyelim ne 💩sa.
parasını ödeyerek aldığımız bir şeye karışamazlar o kadar kadın o kadar hayvan o kadar çocuk şiddet görüyor tecavüze uğruyor sesleri çıkmıyor konu netflix olunca mı yasa çıkartıyorlar acıyorum zihniyetlerine
Tabii ki gösteririm. Ülkemizin itibarını zedeliyorlar, bizi tüm dünyaya rezil ediyorlar. Zaten hiçbir şeye tepki göstermediğimiz için bu seviyeye gelebildiler. Veya tepki gösterme anlayışımız twitterda gündem oluşturmaktan ibaret olduğu için. Bunlar tek seferde pat diye bu hale gelmedi. Yavaş yavaş başladılar sansürlere müdahalelere, baktılar insanlar kabulleniyor devam ettiler
Ahlaksiz içerik dolu. Bende bir netflix üyesiyim. Qncak bazi dizileri izlerken midem bulanıyor. Gençlere escinsselligi empoze ediyorlar bu tüm dünya için geçerli. Bence netflix bu içeriklerine son verip daha düzgün yayin yapsa kendi gelecegi açısından önemli. Sonuçta Türkiye netflix için büyük bir pazar.
E ahlaksız bulduğunu izleme? Mouse/kumanda senin elinde, hoşuna gitmiyorsa gördüğün saniye kapatabilirsin, şahsen ben böyle çok dizi bıraktım. Niye birileri kendine hakim olacak kapasiteye sahip değil diye fatura uluslararası bir platforma kesiliyor?
Amazon prime var (yapımları da öyle azımsanacak, küçümsenecek kadar değil haa. Araştırın inceleyin, bayağı kaliteli yapımlar var.) Netflix'de adamakıllı, tatmin edici içerik yok denecek kadar az.
Ben paramı veriyorum izliyorum. Kimseye silah zoruyla Netfilx izle Netfilx al diye baskı yapılmadı. Sebepleri Digitürk’ün Katarlılara ait olması ve satışların düşmesi, insanların Netfilx’e üye olması yüzünden. Dizi de gay karakter olması falan değil.
Parasını verip izlediğimiz şey neden herkesi bu kadar rahatsız ediyor anlamış değilim. Eşcinseller varmış. Ee, aylık belli bir ücret ödemezsen görmezsin. Saçmalık.
Banane ya kapanirsa kapansın. Beni etkilemez ki. Netflix mi kullanirim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Netflix artık fazla izlemediğim için benim için problem yok. Kapansada üzülmem. Dizileri ya da filmlerinde full cinsellik sigara alkol lgbt dolduruyorlar lgbt ya da diğerlerine karşı değilim ama o sayede prim yapmaya çalışıyorlar Bu durum artık feci sıktı. Ne zaman izlesem konu lgbt bağlanıyor ya da ben isteğim gibi davranırım özgürüm moduna dönüyor hani fantastik macera aşk dizisi farketmezsin.. Sırf marka diye bu kadar popüler şahsen netflixten daha iyi film yapan birsürü stüdyolar var
Canına yandığım ülkemde yaşamak zulüm gibi geliyor artık. Allah sorumlusu olan kimsenin yanına bırakmasın. Türküm ancak kendimi Türk vatandaşı gibi hissedemiyorum öylesine hiçe sayılıp görmezden geliniyoruz.