Nasıl ki Osmanlı da zamanında hanedanlığı yıkabileceğini düşünen insancıklara o gözle baktıysa günümüzde böyle. Hiç bir şeyin garantisi yok ki. Biri askeri darbe yapar ülkenin başına geçer ben imparatorluk kuruyorum der gerçek bir askeri güçle halk karşı koyamaz. 15 temmuz gibi çeyrek darbeye benzemez hani bu. Ya da seçimle kazanan ve meclis çoğunluğunu alan biri de yapabilir cumhuriyeti yıkıyorum artık monarşi var, hanedanlık var vs. diyebilir. Koskoca, Roma imparatorluğu, Osmanlı imparatorluğu, Hititler, Araplar, Sovyetler, Persliler vs. sayılacak çokça şey var. Hatta dünyayı tir tir titreten Moğol İmparatorluğu bile yıkılmışken Cumhuriyetin yıkılmayacağını düşünmek çok komik bir düşünce olur. Bu saydıklarım dünya ya korku salmış imparatorluklar, devletler vs. bunlara bile kalmadıysa Cumhuriyete hiç kalmaz.
Bir Türk vatandaşı olarak en sevdiğim bir dünya vatandaşı olarak bildiğim en iyi devlet adamı olan Atatürk'ün getirdiği cumhuriyet rejimi o zaman için ve günümüzde de en iyi siyasi rejim ama hiçbir siyasi figürü ya da düşünceyi fanatik bir şekilde desteklemiyorum. Zamanı gelirse, daha iyisi olursa başka bir siyasi rejimi de desteklerim. Yalnızca özgürlük, adalet, şeffaflık vb. temel ilkelerin korunması öncelikli şart.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cumhuriyet yıkılacak kadar değersiz bir obje değildir. Bir heykel yıkarak veyahut bir taşı kırarak yıkılmayacak kadar sağlam temellere atılmıştır. Türkiye'de Cumhuriyeti yıkmak için önce bizim, çocuklarımızin ve torunlarımızin ve milyonlarca Türk oğlunun ve kızının zihinlerinden Mustafa Kemal'i ancak öldürerek çıkartmanız gerekmektedir. Cumhuriyet bir saltanat değil bir düşüncedir. Ve yıkılamaz. Saygılarımla. Cumhurbaşkanı olacak adamım.
Dünyada hiçbir ülke yokturki kendi cumhuriyetini kuran insana bukadar şerefsizlik yapsın hakaret etsin adamın ölüsü bile yıllardır bazılarını okadar rahatsız ediyorki ellerinden gelse ülkeyi kurtarmasaydi diyen karakter yoksunu insanlar var merak etme kardeşim bu cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır
Taş çatlasın 100 yıl ömürleri var onu da şereflerini, onurlarını 3-5 kuruşa peşkeş çekerek yaşıyorlar.. Sadece acıyarak izliyorum :D
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O kişilerin hepsi zaten cumhuriyetin nimetlerinden yararlaniyorlar padisahlik rejimi olsa cumhuriyeti begenmeyen asalaklar sarayın kapısından içeri giremezlerdi
Zeynep hanım , her an görüşünüz kaldırılabilir. Çünkü bu zihniyet kendi düşüncesinin aksi olma ihtimali olan düşünceleri kaldırmakta. Anlamış değilim. Yorumum alakasız bulunarak kaldırıldı. Ayrıca yeni yorum hakkı da verilmedi. Benden önce yorum yapan kızın görüşü de bunların görüşüne tamamen zıt diye site kaldırmış. Gerçekten şok oldum. Sonra youtube twitter kapanıyor. İfade özgürlüğü yok diye ötmeyr başlarlar burada. Site bile taraflıyken biz kime ne anlatıyoruz gerçekten tuhaf. Ha sizde farklı düşünüyor olabilirsiniz ama site ayrıca yorum yapmamı yasakladı diye buraya yazıyorum. Halbu ki yorumum sadece CUMHURİYRTLE NE ALAKASI VAR BU KONUNUN? DU. ama tabi ki ifade özgürlüğünü kapsayan kelimeler (!) Kullanamamışım demekki. Yazık diyorum. Sadece muhalefet bir kesim varmış gibi gösteriliyor. Güzel numara ve oyunlar çevriliyor. Allah sonumuzu hayr etsin.
Cumhuriyeti ve Türkiye'yi bölmek isteyen ABD ve diğer bazı Avrupa ülkeleri, İsrail ve bazı Ortadoğu ülkeleri. Onun dışında pkk ve fetö gibi hainlerde ülkemizin üzerinde gözleri var. Onlarin kolunu kırar ülkemde gözü olanın gözünü çıkarırım.
bu ulkeden cumhurıyet dusmanları kımler geldı kımler gectı naapsalar boş ınsan ömru ortalama 70 80 hadı yaş olsun ılerde kımse bunların ısımlerını dahı hatırlamıcak ama ataturkun ısmı unutulmucak
TC ile derdi olan tek terör örgütü PKK diyorsan yanılıyorsun. Bu ülkede yaşıyor ve sadece bir örgütten bahsediyorsan ya hiçbir şey bilmiyorsun ya da Silivri'nin korkusu var içinde. Bu ülkedeki tek sıkıntı TC değil. Ya da boşverelim.
O insancıklar cumhuriyetle birlikte yıkılacağımızdan bihaberler. Bundan bihaber olmasalardı eminim öyle düşünmezlerdi. Eğitimin önemi buradan anlaşılıyor😊
Her sey tek bir kisinin imzasina bakarken sen hala ne adaletinin cumhuriyetinin oldugunu dusunebilirsin. ataturkun kurtardigi ulke duruyor ma sistem kalmadi. o ulke ne zamana kadar kalir bilmiyorum