Taksicilere ait olan İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası, tecavüz gibi yüz kızartıcı davranışlarda bulunan ya da haksız kazanç sağlayan taksicilerin “Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi”nin süresiz iptal edilmesini sağlayan yasal düzenlemelerin iptali istemiyle İBB’ye dava açtı. Taksiciler bunu hukuka aykırı buluyormuş. Taksiciler neden tecavüzcü taksicileri korumaya çalışıyor? taksiciler ve ibb gerginliği
Tecavüz ve yüz kızartıcı suçlarda taksi lisansı iptal edilmeli mi?
Beğen
Paylaş
Takip Et
18 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
edilmeli ama şöylede bir gerçek var o suçlara sahipsen hayatta tekrar bir yer edinmen çok zor bu insanlar taksici olabiliyorlardı ama başka hiç birşey yapamıyorlardı dolayısıyla itiraz etmeleri gayet doğal hoş kim ne derse desin sabıkasında tecavüz olan adamı ben işe almam bu demek değil ki sabıkasızlar asla namussuzluk yapmaz ama bir kadınla tecavüzcü birini aynı oda içine bile bile koyan olamam açıkçası neticede her çalışanımızın can ve mal güvenliği mesai saatleri içinde bizim sorumluluğumuzda
Arkadaşlar böyle başlıklarda veya haberde hemen erkekler suçlanabiliyor evet benimde aklıma ilk bu geliyor ama olayın aslı bilinemiyor her kadın savunmasız ve masum değil herhangi bir şey işine gelmemiştir o nedenden asılsız suçlama yapılmış olabilir veya yanlış anlaşılma olabilir bu yüzden bence edilmemeli
Mesela şöyle düşün sen bir kadınsın ve bir yere gitmek icin siradan bir taksiye biniyosun. Fakat hayatında hic görmediğin alakanin olmadığı bir adam sana uckuruna sahip cikamadigi icin tecavuz ediyor. Bu durumda ne hissederdin?
Bir erkek arkadaşımla taksi çevirdik. Taksici bana tek kadın olsaydınız almazdım, dedi. Senede bir çok defa kadınların taksi parasını ödememek için bir anda taciz suçlamaları yapıp etrafı ayaklandırdığını söyledi. Hal böyle iken kim haklı? Taciz meşru demiyorum. Dediğim çoğu kadının da iyi niyeti suistimal ettiği.
Edilmeli. Taksiye tek başıma binmeye korkuyorum ben şahsen. Sağlığına, madde kullananına her türlüsüne denk geldim. Normal insan değil bir çoğu. Bir de işine gelmeyen güzergahlara götürmüyorlar. Zorunlu olarak binersem plakasını yakınlarıma yollarım. Allah'a emanet yaşıyoruz işte.
Neden nerde tecavüzcü, ırz düşmanı, pedofili varsa bir meslek grubu kabul etmek istiyor anlamadım?
Tamam bu suçlarla sabıkalanan kişilere normal yerlerde iş vermedikleri için açlıktan mı ölsünler demeye getiriyorlar da, e bana ne? Ben mecbur muyuz 15 yaşında kıza tecavüz etmiş adamın aracında yolculuk etmeye? Yapmayaymış?
Taksiler bu ülkenin başına bela ya. Geçen bindim, adam bir memuru nasıl indirdiğini anlatıyo övünerek. İyi de bu iyi bir şey mi? Hepsi alikıran başkesen olmuşlar bir dallama dallama hareketler, bir asabi bıçkınlıklar... Ne oluyor ya? Aracına yolcu alınca ezik psikolojisine gireceksen yapma bu işi.
İngiltere'nin taksicileri meşhurdur. Sınavla alırlar. Bir belgesel izlemiştim sınav o kadar zorduki ; adam 3. girişinde kazanmıştı ancak. Eskiden taksici efendi denirmiş, hepsi takım elbise giyerlermiş tüm bu güzellikler ve mesleğin saygınlığı yok olmuş. Merkezi sınav sistemi olmalı. Yazılı ve uygulamalı sınavdan oluşmalı. Önce: Müşterilerin hakları, Trafik kuralları, Müşteriye nasıl davranılacağı, temel İngilizce, harita okuma ve kısa rota hesaplama, şehrindeki turistik ve tarihi yerler hakkında temel bilgiler, sağlık ve ilk yardım gibi dersler verilmeli. Ayrıca hepsine takım olmasa bile düzgün giyinme zorunluğu getirilmeli. Doğru düzgün Türkçe konuşamayan adam taksici yapılmamalı. Merkezi sistem geliştirilmeli ve uygulama üzerinden o aracın müşterleri, puan verebilmeli, yorum yapabilmeli. O zaman bu tür olaylar olmaz.
Çünkü nerede bir meşrebi bozuk ahlakı bozuk sütü bozuk düşük kaliteli insan varsa taksici dir Dolmuş Şoförüdür emlakçıdır oto galericidir Maalesef gerçek bu. Not; çocuğum sen bu gruba girmiyorsan salya sümük kusma O yüzden yorumuma da salça olma. Yarası olan gocunsun bırak da..
Toplu taşıma ve taksi sürücülerine eğitim verilmesi gerekiyor. Her ehliyeti olan bu tip işlere atılıyorlar, yeterli bir eğitim olmadan. Trafik kuralı zaten bilinmiyor ve önemsenmiyor. Taksici esnafı yine diğer toplu taşıma sürücülerine göre daha saygılı.
GBT si olan birinin toplu taşıma ve taksi sürücüsü olması yasaklanmalı, uyuşturucu içerek araç kullanıyorlar.
Kesinlikle edilmeli. Özellikle yabancı turistlere karşı Türkiye’nin itibarını sarsan bütün meslek gruplarının üzerine olabildiğince gidilmeli. İster Arap olsun ister Amerikan, insanlar bazı namussuz kişiler yüzünden Türk insanının genel olarak fırsatçı olduğunu düşünüyo. Uygulanabilecek en ağır yaptırımlar müstehaktır.
Osmanlı zamanında yeniçeriler neyse şimdi de taksiciler aynı şekilde bela. Ülkenin iltihaplı bölgesi resmen bu taksiciler. Mecbur kalmadıkça asla binmemeye çalışıyorum. Tecavüzcüleri bile korumaya çalışıyorlar ya pes.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
''Süresiz '' biraz ağır. 15-20 yıl neyse de süresiz biraz ağır olur. Tecavüz çok ağır bir suç ihrenç bir şeydir lakin sonradan pişman olabilir, en kötü insan bile çok iyi bir insana dönüşebillir. Her türlü ihtimale karşı taksicilik gibi bir meslekte uzaklaştırma ve meslekten bir süre men edilme neyse de ''Süresiz '' biraz ağır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
En son taksiye 10. Sınıfta bindim arkadaslarla gece 11 de ciktik sinemadan onlar dolmusla gitti çünkü evinin önünden geçiyordu dolmuslar benim evimden maalesef geçmiyordu uzakta bırakıyordu ve mahalleye doğru zifiri karanlıktı. O gün ilk kez tek başıma taksiye binmiştim. Acikcasi asiri tedirgindim. Koskoca koltukta küçücük kalmıştım. Ya yoldan sapar tenha yere giderse vs senaryolar yazıyordum neyseki bise olmadi. Artik binmem taksiye tek başına kolay kolay zaten masrafli neyse hadi bb.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
tecavüz eden cezasini ADALET önünde zaten aliyor, Taskiciler Avukat degil Mahkeme degil, aykiri bulup bulmamalari hukuku ilgilendirmez ama o yasa hukuka aykiri oldugu dogru.
Italyadan Atatürkün kopyeleyip getirdigi adelet kanunu, tecavüz eden sadece tecavüzden ceza alir, maddeleri belli.
Taksileri be taksicileri trafikte sevmem ama nedir bu İBB nin Taksicilerle derdi anlamıyorum. Minibüs karteli de azımsanamayacak kadar can yakıyor İstanbul da onlara ses çıkmıyor. Bu arada kesinlikle iptal edilmeli karara saygı duyup destekliyorum.
Bir kez hastane de bayıldım kendime geldim eşim taksiye bin yanıma gel dedi bindim orada trafik vardır dedi indirdi beni yarı yol da aldım plakayı şikayet ettim saati konumu detaylı ama bir sonuç alamadım
Edilmeli kesinlikle. Taksiciler kadar kötü insanlar görmedim, kendilerini aklamaya çalışıyorlar gibi akıllarınca. Mecbur kalmadıkça da binmemeye çalışıyorum
Her mesleğin içinde iyiside kötüsüde var tabi ama taksicilerin çoğu üçkağıtcı yolu bilmiyosan uzatıyolar tüm verirsen üstü kalsın diye cüzdanı unuttum gibi uckağıt yapıyorlar birçok şey yaşadım bunun gibi.
Değil taksicilikten, insanlıktan men edilmeliler uzaya fırlatılmalılar. Hâlâ utanmadan buna karşı bir dava açıyorlar yaa bu da ne yapmak istediklerini açıkça belli ediyor. Yarası olan gocunuyor işte
Bu taksi işi rüşvet kapısı oldu... Hiçbirşey yapmıyorlar ama yapacakmış gibi davranıp rüşveti cebe koyunca susuyorlar.. Nooldu Ekrem in 5-6000 taksi plakası işi... Yattı neden.. sus payını aldı.
Kadınlar bunu abartmadan şikayet konusu geliştirilirse taksici de bunun içine girebilir... Taksici özelinde çok yılışık oluyorlar bazıları, sohbet etmek istemedikçe yapışıyorlar...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Taksici tacizi çok can sıkıcı bir şey. Üstelik adamın arabasındasın kaçsan kaçamazsın tepki veremezsin. Kesinlikle iptal edilmeli. Umurumda değil para kazanması falan. Sürünsünler ve gebersinler.
Taksiciler her zaman ki gibi boş yapıyor desene. Uber konusunda da boş yapmışlardı , bunda da boş yapıyorlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hepsi pislk çoğu değil hepsi akrabanız varsa veya sizde taksiciyseniz sizde öylesiniz bu kadar pislği bir arada barındıran başka bir meslek daha yoktur hayat kadını benim için taksiciden daha namusludur.
O pisliği orda görürsem o durağını başlarına yiktıracak kadar gözüm döndü ve kararlıydım, taksicilik hayatından edecektim. O duraktan def ettirdim mutluyum.