Kendisini 'hayali' bir şeyhin temsilcisi gibi tanıtıp, 17 milyon TL dolandırdı. İnsanlar neden dini istismarlara hep inanıyor?

Elazığ'da, kendisini, Mısır'da yaşadığını iddia ettiği hayali şeyh ‘Muhammed Mustafa'nın 'yeryüzündeki' temsilcisi olarak tanıtan Oğuzhan Karahanlı, kardeşiyle birlikte iş insanı Zülküf Altıntaş'tan 13 milyon, 6 iş insanından da 4 milyon olmak üzere toplam 17 milyon lira dolandırdı. İki kardeş ile kendilerine yardım eden baba ve abla hakkında, 30 yıldan 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.


t24.com.tr/.../kendisini-hayali-bir-seyhin-temsilcisi-olarak-tanitip-17-milyon-lira-dolandirdi,30336
Kendisini hayali bir şeyhin temsilcisi gibi tanıtıp, 17 milyon TL dolandırdı. İnsanlar neden dini istismarlara hep inanıyor?
Güncellemeler
+1 yıl
Soru kısmında neden kısmı fazla olmuş afedersiniz.
Kendisini 'hayali' bir şeyhin temsilcisi gibi tanıtıp, 17 milyon TL dolandırdı. İnsanlar neden dini istismarlara hep inanıyor?
Cevapla