Çoğu türkler neden Almanyada yaşamak ister? Ben en yüksek diplomayı alıp zar zor işe girdim. Veya haftada 5 kere çalışıyorum 9 saat sonunda aldığım maaş 1500€ vergi 500€ elimde 1000€.
Şimdi 1500tl türkiyede yeter mi? Bizde ev ödüyoruz su araba vs vs. Tek Türkiyeye gelince rahatız 😃
Almanya veya Avrupayi size çekici yapan şey ne?
👇🏻Almanyada son 1 ay 3 camıı yaktılar, ve bir Müslüman ailesinin kapı önüne domuz attılar.
En yüksek diploma dediğin şey tam olarak nasıl bir şey? Almanya'da asgari ücret taşeron firmalarda çalışan vasıfsız işçilere verilir ve bunun yanı sıra ilave çocuk parası + tatil ödeneği+ performans öd. Almanya'da gelirler söylenenin üzerindedir! Öğretmenler 2500€-3500€ Bilgi teknolojiler ve benzeri 4000€ Tecrübeye dayalı olarak doktor, ekonomist, avukat 5000-10000€ civarlarında kazanır. Yanıltıcı bir bilgi olmuş, asgari ücretin alım gücü Türkiye ile kıyaslamak manipülasyondur, ve o maaşın alım gücü yapılan her alışverişte kendini gösterir ( market, otomobil kredisi vs ) Ama şu yoktur; evde bir kişi çalışsın 5 nüfusa baksın mantığı + para biriktirme kültürü Kimse Almanya ya da Avrupa sevdalısı değil, yalnızca eksik bilgi vermemek gerekli + bir insan burada yaşanır mı diyorsa orada yaşamamalı!
sen türkiyeye gelince euroyla rahatsın bir bunu anlamadınız. burada sor birine bakalım 1500 maaşla ev araba ödeyebiliyor mu. kaldı ki ülkelerin yaşam standartı da etkili. ayrıca kaldırım mühendisliğinden mi diplama aldın asgari ücret alıyosun
Türkiyeye gelince rahatım. Peki burda? Siz ayda 70tl ödüyorsanuz suya gaza, biz ayda 200€ kaldi 800€ yemek filan ayda 300€ kaldi 500€ eeee arabanım sigortası çoçukların dilekleri? Siz işte € 7yle carpıp zengin zannediyorsunuz. Burda insanlar 2-3 işte yapıyor geçinmek için
sen hangi türkiyeye geldin? gaz sadece yazın 70 geliyor diğer aylarda özellikle kış aylarında 250 tl den aşağı gelmiyor. bir tek benim değil herkesin böyle üstelik bu parayla ısınabildiğin de evde kazak ceket katı. diğer faturaları saymıyorum bile. 300 euroyu 300 tl olarak burda görürsek 4 kişilik bir ailenin mutfak masrafı en dandik ve sağlıksız şeyleri alsa bile bu parayı geçiyor. ha türkiyedeki insanlar 2 işte çalışamıyor ama bir asgari ücretli günlük 12 saat civarı haftada 6 gün çalışıyor. kaldı ki sorun euronun tlnin 7 katı değerde olması değil ben öyle bir şey de söylemedim ikisini de asgari ücretle değerlendirdim. asıl sorun siz yurtdışındaki türklerin burdaki hayat şartlarını zerre bilmediğiniz halde biliyormuş gibi yapmanız. şu hale bak asgari ücretlisin ve araban var yahu arabının sigortasından bahsedebiliyorsun veya günlük 9 saat çalışmaktan şikayet edebiliyorsun hayret
Sen sürekli €yu tl‘yle carpiyosun. Dedim ki Türkiyede zenginim, iyiiyn rahatin. Ama burda farkli. Burdada biz siz nasil zorlaniyorsaniz almanyada tam öyle, herkes degul ama cogu!!
Sen aldığın o 1500 euroya ikinci araba alabiliyorsun. Yani bir maaşla araba bile alınabiliyor Almanya'da.. Orada alım gücü o kadar yüksekki, sen farkında bile değilsin. Burada araba alabilmek için birkaç yıllık maaş gerekiyor artık. Türkiye'de vergi oranı o kadar fazlaki aslında bizde maaşa göre çok fazla vergi oranı çıkıyor. Burada asgari ücret 1500 tl ilen hesaplanmış bir aylık vergi oranı 700 tl civarı idi..
Araba tek doğru konu, ama sebebi ne? Almanya kendi icaat etti arabaları. Daha doğrusu Audi mesela Almanyadan. Kendi Ülkerinde alıp satıyorlar. Ona bakarsan bir tatıl düşün 3 hafta icin Köyde ailemde kalsam bile kişi başı 1500€ lazım.
Yahu burada etin kilosu ne kadar senin haberin var mı? 40-50 tl. Almanyada yarışı bile değildir. Bizim devlet yaptığı yolların sağlamlığına birkaç yıl garanti verebilirken, Almanya gibi ülkeler 30 yıl garanti veriyor. Sana başka bir örnekle şunu diyeyim; arkadaşımın sevgilisi 4 yıllık üniversite ve ardından 2 yıl yüksek lisansa rağmen 3-4 bin lira arası maaş alıyormuş. Burada da hiçbirşey oradan göründüğü gibi değil. Kendi işini yapmayıp başkasının yanında çalışan hiç kimse tam hakkını alamıyor.
Almanyada bir etin kilosu, diyelim tavuk. Tavugun kilosuna ben her ay 50€ veriyorum. Ben Almanya kötü demedim, ama buraya geldiğimde o 1000€la farkli yaşamayacak insanlar!! Ayni hesap.
Alım gücü farklı orada 1000 € ile bir çok şey alabiliyorken burada gıda hariç hiç bir şey alamazsın en basiti orada 2 maaşınla rahatlıkla araba alırsın burada 90 küsür modelleri 30-40 bine 5 yıl taksitle alırsın eğer şanslıysan tabi yoksa dolmuşta boş yer bulabilirsen şükredersin.
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
12
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bence hala burda yaşamak daha zor gelde gör bir istersen tat şu zevki yaahuuuu bağımlılık yaoıyor resmen zorlanıyosun ölümün eşiğinden dönüyosun ama bu ülkeyide bırakamıyosun hepimiz aksiyon bağımlısı olmuşuz
Yani benim sevgilim Türkiyede yaşıyor, bende 2 sene sonra Türkiyeye taşınacağım. Orda yaşamak zor değil demiyorum, Türkiyenin tek eksik olan şey güzel bir şeyler icaat edip satabilmek. Almanyada tek iyi olan bu, elektrik mazemeleri arabalar vs hepsi Almanyadan. Ona bakarsan Türkiyede daha huzurlu yaşıyorsun, biraz olsa paran olsa yeter..
Bana bir çekiciliği yok zaten. Almanyada yaşamak bence eskilerden özenilen bir şeydi şu konuya da gelirsek almanyadan Türkiye çok güzel ya buradan da almanya öyle gözüküyor iç yüzünü kimse bilmiyor
kesin gelirsin eminim. böyle trollük kolay. dediğim gibi İtalya'da bile ücretler daha fazla iken sen diplomanın en iyisi ile 1000 euro alıyormuşsun haha. git trollüğünü başka yerde yap.
Bunu daha yeni gördüm. Adam olda düzgün konuş. Madem konuşamıyorsum bende senin olduğun yere kadar inip konuşayım. Gerizekali çok biliyorsan gel calış burda. Ayrıca mal mal konuşma Almanyaya gelebilsen bile 1 sene icinde herşeyı bırakıp gelebilecek misin? cünkü ben boş konuşmuyorum, gelecem Türkiyeye, hemde seneye 😉
Kötü durumda miyim dedim mal? Bir 4 kişilik aileye nasıl yetecek 1400€? Siz bunu 7yle carpa carpa tabi zengin sanıyorsunuz. Almanyada € kazanıp tlye mi ödüyorsun? Yemin ederim boş boş konuşuyorsun 😂
1000 euroyla ne kadar beyaz eşya alabiliyorsun? ya da ne kadar yiyecek ne kadar et? kaç bira? kaç kg çikolata? emin türkiyede onun ancak %20sini alabilirsin
Sözde medeni insanlar... Neler pislikleri var ama bizim ülke gibi yansıtmıyorlar... Irkçılık orada, tecavüzler orada ama gel gör ki medyaya yansımadıklarından iyi ülkeler oluyor...
Kimse kendi vatananindan uzakta yaşamak istemez ama şu an sorsan ülkenin %80 yurtdisina çıkmak ister özellikle genç nesiller yaşam standartlari ve özgürlükler anlaminda cok daha iyi türklere olan baskiyi bilmiyorum fakat zaten almanyadan cok daha iyi ülkeler var diye dusunuyorum eski almanya degil diyorlar
mq yüksek diploma almışsın yazmayı öğrenememişsin.Çünkü istihdam ve hayat şartları daha iyi Almanya’nın. Bu sebepten milyonlarca Türk Almanya da yaşıyor
Bu sebepten değil yalnız, eskiden Almanyada işçi lazım diye dünyanın her yerınden insanlar geldi. Sende pek bilgi sabibi değilsin, ama boş boş konuşuyorsun