Tutukluluk halinin devamına karar verilen Kadir Şeker: "Kadının ağlama seslerine dayanamadım. Adam kadına sürekli küfürler ediyordu. 'Ne yapıyorsun, gücün kadına mı yetiyor? dedim. 'Karım değil mi, sana ne' diyerek küfretti." #kadirŞeker
Kadir Şeker bir kadın öldürseydi şu an dışarıdaydı. Yazık oldu gençliğine. Çıkarsın umarım
Evet suçlu sonuna kadar... O bıçağı cebinde taşıdığı için suçlu, çıkarıp adama doğrulttuğu için suçlu, zaten öfkeli adamın üstüne gittiği için suçlu, polisi aratmadığı için suçlu, o bıcağı boğulma sırasında ya da normalde bilmiyorum ama kazara değil açık şekilde kalbine sağladığı için suçlu... Bir adam sırf bir kadına bağırdı diye, öldürülmesi gerekmez, gerekirse de bunu yapmak halka düşmez, eğer düşerse, ben başta kendim olmak üzere her erkeği ve her kadını öldüreyim, çünkü hepimiz bir yerde illaki tartışıyoruz.
Bu olay birkez de benim başıma geldi kalabalık bir yerde kimse müdahale etmiyordu adamla birbirimize girdik Kadında bana vurmaya çalıştı o gün bugündür hiç karışmam bu kardeşimizde yardım etti ve kahraman oldu ama gençliğinde de oldu hakkı bu değildi ama yasalar yapacak birşey yok umarım bir an önce ilahi adalet yerini bulur
Kadir şeker insana kadına değer vermiş karşılığında hayatından olmuş delikanlı bir gençtir. Ve adaletin işlemediği bu ülkede keşke adalet olsa dedirten bir olay yaşamıştır. Allah kurtarsın suçsuzdur bence sadece basit bir göz hapsi ile tamamlamalı cezasını.
Ben suçlu olduğunu düşünüyorum. Yanında hiç de masum olmayan bir bıçak taşıyor, en ufak bir tartışmada da hemen çıkarıp vuruyor. Vurduğu yer yaralama amaçlı omuz, bacak değil, direkt kalp. Bunu "ama o araya girmeseydi kadın ölecekti" diye savunmak, tüm katillere yol açacaktır. Yanında palayla gezip "ama bana böyle dedi hakim bey, ne yapacaktım dayanamadım!" diyen herkesi haklı olarak salmamız gerekir diğer türlü.
hayır son açıklamalarda yanında değildir , Saldırgan, elinden kurtulan ve kaçmaya çalışan Kadir Şeker’i yakalayarak tekrar saldırdı. Bunun üzerine Şeker, meyve soymak için yanında taşıdığı bıçakla Duran’ı göğsünden yaraladı