Evet hep annelerimizin meşhur sözlerini duyduk :) Bugün de babalarımızın bize söylediği meşhur sözleri duyalım. Benim babamın en meşhur sözü "Ne gerek vardı şimdi buna?" Sizin babanızın en meşhur sözü nedir? Bütün babalarımızın babalar günü kutlu olsun, iyi ki varsınız!Babalar günü
Her babanın en az bir kez söylediği klasikleşmiş sözler nelerdir?
Her Babanın En Az Bir Kez Söylediği Klasik Baba Sözleri
Merhaba
Baba olan herkesin hayatında muhakkak en az bir kere bile olsa söylediği pek çok klasik baba sözleri vardır. Kah öfkeli anlarında ağızlarından çıkan kah şakayla karışık laf atmalarında olsun her sözü her kelimesi tarihe geçecek değerdedir.
Dünyaya gelmemize vesile olan canımız ciğerimiz babalarımızın her zaman söylediği bu meşhur baba sözleri bizler farkında olmasak da her zaman doğruluğunu ispatlamıştır.
Genele yaydığımızda kız evlatlarının yanında daha çok babanın oğluna söylediği güzel sözlerden bazılarını yazmak istiyorum.
1. Baba olunca anlarsın ama iş işten geçmiş olur
Meşhur baba sözleri
Bunun anne versiyonunu da anneler kızlarına söyler. Kafaya yatmayan bir konuda babaya karşı itiraz edildiğinde ve kendisine yapılan muameleye anlam veremediğinde bir evladın karşılaştığı ilk cümle "Baba olunca anlarsın!" olur.
Gençlik ateşiyle yanarken hiçbir evlat bu sözün anlamını kavrayamaz ama gerçekten de baba olduğunda "Babam haklıymış." demeden de yapamaz.
2. Bu kumanda nerede?
Komik baba sözleri
Bir baba o kumandanın sizin yanı başınızda olduğunu göre göre sizden istemek yerine isyan niteliğinde nidalar atabilir.
İletişimsiz bir ailede büyümüş bir babaya sahipseniz babanızın sizinle doğrudan iletişim kurmasını beklemeyin. Kendi ailesinden bu ilgiyi göremediği için sizinle nasıl iletişim kuracağını kestirememesi normal.
O yüzden isteklerini hep ortaya söyler ki siz onu anlayın ve onunla bağlantıya geçin ister.
3. Cep telefonu cebinde durur, sizinki hep elinizde
Babanın oğluna söylediği güzel sözler
Klasik bir baba sözü daha. Özellikle son dönem kuşağın vazgeçemediği cep telefonlarının kaçınılmaz gördüğü muamale.
Eskiden teknoloji bu kadar gelişkin olmadığı için insanlar birbirinin yüzüne daha çok bakardı. Şimdi cep telefonları sebebiyle kafasını yerden kaldırmayan bir nesil yetişiyor.
Haliyle bu durum da babaların ağzından o sihirli cümlelerin çıkmasına vesile kılıyor. "Cep telefonu dediğin cepte durur, sizinki hep elinizde!" Bu söze ne denilebilir ki.. doğruluk payı yüzde 1100.
4. O interneti kapattırıcam!
Asla yerine getirilmeyen bir tehdit. Yine her gencin başından ayrılamadığı teknolojik aletlerinin sebep olduğu bir serzeniş.
Çocuklar devamlı internetle ilgilenir babalar da bu duruma dur demek için çareyi kökten kapatmakta bulur. Doğru mu? Sanmayız. Ama bir baba diyorsa muhakkak doğruluk payı vardır.
5. Arkadaşların balkondan atlada sen de mi atlayacaksın!
Bir babanın, evladının kendi kararlarını vermesini öğütlerken söylediği en klasik söz. Doğruluğu tabii ki tartışılmaz.
Her baba çocuğunun kendi ayakları üzerinde kendinden emin bir birey olmasını ister. Bu yüzdendir ki çevresindeki insanların sözlerine pek kulak asmamasını, kendisine denilen her şeyi yapmamasını bu nadide sözcüklerle dile getirmeye çalışır.
6. Hiç gelmeseydin eve! Niye geldin?
Eve geç gelen her evladın yüzleşmek zorunda kaldığı bir soru. Duyduğunuzda birkaç saniye kendinizi sorgulamanıza sebep olan bu soru tabii ki babanızın sizi evde istemediği anlamına gelmiyor.
Aksine sizi o saate kadar merak eden, "Başına bir şey geldi mi acaba?" diyerek hop oturup hop kalkan bir baba sitemi.
Babalarını merakta bırakmayın evinize her zaman size söylenen saatte gidin.
Babalarımız baştacıdır. Onların söylediği her kelime, her cümle yüzlerimizde bir gülümseme sebebidir.
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
87
Cevap
64
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yanlış anlaşılmak istemem. Bu gün babalar günü.. ama kimine bu gün en acı gün kimine mutlu gün.. biz rahat yaşayalım diye kendi evladından vazgeçip vatan için şehit olan babalar için söylüyorum bunu, vatan için biz gülelim diye başkalarının çocukları gülsün diye kendi çocuklarını vatan uğruna yetim bırakıp şehit oldular.. ruhları şad olsun mekanları cennet olsun. Bunu söylemek o kadar acı ki, Allah şehit ailelerine sabır versin.. Babası olmayanlar var, sessiz kutlamak daha iyi arkadaşlar, dışarı çıkıp kutlamak yanlış, sessiz kutlamak doğru olacaktır..😔😔🙏. Kutlanmamalı.
Öncelikle herkesin babalar gününü en içten dileklerimle kutluyorum, mekanları cennet olsun eli öpülesi insanların. Babamın bir çok lafı vardır aslına😂 olmadık bir şey ile karşılaştığında "bu neyin nesi yav" diyebilir. Bir şeyde kararsız kaldığımda arada ona sorarım sürekli "sen bilirsin" der. Bir şey alırım beğenmez " ne gerek vardı şimdi buna " diyebilir. 😂🙈🙈
Senden nefret ediyorum, temizliğini beğenmedim hala kirli deyip dövmesi, hasta olduğumda bağırması dövmesi, ağladım diye daha çok dövmesi, okula gitmeyeceksin izin vermiyorum deyip kitaplarımı elimden alması gibi
-Baba neye üzülüyorsun?-Bir gün her şeyi anlatıcam, da büyümeniz lazım, daha çok erken." (Bunu 5 yasindan 24 yasina kadar hep söylemiştir, ama hicbir zaman büyüyememişizdir kardeşim ve ben. Boyle gizemli mesajlar verirdi dndns)
Ay canım babam 😄O'da "ne gerek var şimdi buna" ve "saçma sapan şeylere vakit harcamayın" der 😂Bu cümleleri hergün 1 defa mutlaka sarfeder. Tüm babaların babalar günü kutlu olsun 🌺
17 yaşındayken kaybettim onu. 34 yıl geçti. Hatıralar siliklesiyor zamanla. O zamanlarda şimdiki gibi rahatça ses görüntü video kaydı yapamıyorduk. Elimde kalan 3-5 resim. Bir de baba sıcaklığı.
Siz çok biliyorsunuz Yemek saati herkes sofraya gelecek evin huzurunu bozmayın hep bunu söyler yemek zamanı herkesin masada olması şart yoksa yemek yemez
Her yorumu tek tek okudum. Babası kızan seven döven ölen hepsi var. Birgün b. kunu bile arayacağınız babaların kıymetini bilin. Babası vefat edenlerin acısını hatırlatmamak içinde daha sessiz kutlayın lütfen..
Lanet olsun öyle babayaÇalışıyorum kızıyor. Çalışmıyorum habire yatıyorlar diyor. Hic geliri bile yok. Insanlarin içinde habire laf sokup ezmeye çalışıyor. Her yaptığın işe karışır. Surekli kavga gürültü. Cahil ve fakir
Ayni iste. Habire kavga gürültüden büyüdük hicbiseyi beceremez herseye karışır. Bisey yaparsın kendin bana söylemiyorlar diye kavga çıkarır. Söylersin bana ne yaparsan yap der. Öldürmem evdekiler kurtulur bari