Bende askerlik yaptım 15 ay hemde hudutta sınır karakolunda biz yeni gelen arkadaşlarımıza 1 hafta adaptasyon süresi yaşamasın diye iş bile vermezdik. Bu ne şerefsizlik yahu. Fena sinir oldum elemanlara.
Size sivil hayatta baltaya sap olamamış kendini çavuş sanan bir tek hücreli canlı bırakıyorum. Twitterda #AskereEziyet başlığında gündeme giren ve kısa sürede trend topic olan ve paylaşılan görüntüleri izledik. Devrecilik adı altında kendinden sonra geleni ezen barzolar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından cezalandırılmalıdır. Siz ne düşünüyorsunuz?
Yeni gelen askere mobbing ve şiddet uygulayan askerler Türkiye'de infiale neden oldu. Ne düşünüyorsunuz ?
Diyecek çok bir şey yok. Yanlış yetiştirilmiş, etik değerlerden yoksun, kendine ait tek bir başarısı bile olmayan, büyük ihtimalle ailesi tarafından ezilmiş, baskıya uğramış, kendini ezenlere ses edemeyeceği için kendinden zayıf gördüğü birine eziyet eden bir zavallı. Not: Zorunlu askerlik kaldırılsın ya da Vicdani Ret yasası gelsin.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatı üzerine ilgili birlik komutanları tarafından, bir askere kıdemli diğer askerler tarafından yaptırılan hareketlerin yer aldığı görüntülere ilişkin inceleme başlatıldı. Söz konusu şahısların tespit edildiği, konuyla ilgili idari ve hukuki işlemin başlatıldığı öğrenildi.
Bu yıllardır olan birşey adına "devrecilik" derler bizler de eziyet deriz. Once gelen sonra gelene küfür eder hakeret eder nöbet yazar ozel işlerini yaptırır. Yıllarca askerde yan gelip yattınız diyenler olay videoya alınınca oranın yan gelip yatma yeri olmadığını biraz olsun anlamıştır...