Anadolu yakasından iki asgari ücret yeterli olur mu sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Şimdi şöyle, istediğin yaşam tarzına göre değişir.
Ama 2 asgari ücret ile yaşam tarzını belirleme şansın olmayabilir.
Mesela entellektül bir yapın vardır, kendin gibi insanlarla yaşamak istiyorsundur ama 2 asgari ücret buna yetmez.
Eğer muhafazakar bir yapın varsa 2 asgari ücret ile geçinebileceğin çok semt var, ama bunların aralarından görece daha güvenli olanlarında yaşamak için biraz daha fiyatı yüksek olanlarını seçmen gerekebilir.
Anadolu Yakası'nda Kadıköy'ün merkezinde, Moda'da falan oturamazsın ama mesela İç Erenköy'ün biraz arkalarında, hatta daha uygun fiyat için Kartal, Pendik taraflarında uygun fiyata düzgün yerler bulabilirsin diye düşünüyorum.
Sahibinden. com'a bakabilirsin ev kiralarını değerlendirmek için.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben evlenince çalışmayı düşünmüyorum erkek dediğin bakar eve bunun yarın gebeliği var hastalığı var bakın hep boşanan çiftlere yetersiz erkek ve aşağılık kompleksi olan kadınlarin yaptığı evlilikleri bitiyor kendine ve ailesine yeten erkeklerin evliliğin de böyle sorunlar olmuyor
04 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama yinede kenara çekilmek olmaz erkek baksın diye çünkü sonuçta evde 2 kişiyseniz pek işte olmuyo evde yapacak bir şey yok açıkcası
- +1 yıl
valla çok haklıyım açıkçası kenara çekilmiyorsun sonuçta ev işi yemek bunlar da emek tatlım ha sunumda diyim orda burda surunecegime evde oturur kpss ye çalışırım daha iyi haksız mıyım
Soran+1 yılHaklısın ama evlenince daha zor olur kpssye çalışman yoksa bende senin gibi düşündüm bir ara ama yok baba evi gibi olmaz
Soran+1 yılEvlenmeden eline işini alman daha iyi olur
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
94Cevap
+1 yılIyi bir semtte iyi bir evde oturmak istersen maaş ev kirasına yetmez hadi yetti desek bu sefer faturalara yetmez. Ben bu aralar diyet yapıyorum sadece salata yiyorum salata malzemesi 600 700 lira tutuyor aylık iki kişi desek 1400 lira yapar. Salata makarna pilav gibi saçma beslensen dahi maaş yetmez. Kötü bir semtte kötü bir evde olsan bu seferde eve ise devamlı yol parası ödeyeceksin bir şey değişmeyecek. Gezme tozma alışveriş yeme içme ayakkabı kıyafet tatil bunları unutursan en diplerde yaşar ama ölmessin yaşar ama mutsuz yaşarsın
15 Yorumla
Soran+1 yıl😔😔😔😔Cidden doğru diyosun hayat çok karmaşık
- +1 yıl
Hayat karmaşık değil. Hayatı zorlaştıranlar var. Amerikada avrupada japonyada olsaydın tek asgari ücretle ev kiranı öder yer içer tatil yapar gezer tozardın. Bizde her şey vergi bu yüzden oluyor herşey
Soran+1 yılBende böyle düşünüyorum sürekli ama çıkamıyorum ki işin içinden her şeyin farkındayım ama bir şey yapamıyorum
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun işin zor
Soran+1 yılHepimize inşallah
+1 yılEvimize giren para şu anki çoğu çalışan aileden fazla. Uzun bir dönem çok daha fazlaydı. Buna rağmen zorlanıyorduk. Bizim şöyle bir dezavantajımız vardı yalnız, borçlarımız çoktu. Gerçi hala çok. Yani geçinemezsiniz. Geçinseniz de nefes alacak kadar geçinirsiniz.
33 Yorumla- +1 yıl
@Aysseee01 Taş mı yiyorsunuz siz?
- Gündem konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılBir arkadaş anadolu yakası medikal parkta müdürdü bunu ona sordum onların hastamede karı koca varmış asgari ücretle çok iyi geçiniyormuş hatta para biriktirmiş daire almış. Anadolu yakasında kira fiyatları genel olarak yüksek o açıdan biraz sıkıntı. Ama savurgamlığı epey azaltmak gerek arada otobüse binmeyin yürüyün falan.
05 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul bir yerden bir yere nasıl yürüyerek varalım hele ki işe. İş otobüsle bile yarım saat sürüyo işte bunlar zorunlu harcamalar kısılacak şeyler değil yazık ki
- +1 yıl
Yani sen de haklısın Avrupa yakası olsa yürüyerek gitme durumu daha uygun ve fazla oyobüslerin yolu uzattığı ve dur kalktan dolayı zaman kaybettiiği çok oluyor İstanbul'da askerlik yaptım acemilik Anadolu ustalık Avrupa yakası epey yeri öğrendim yürüyerek epey gittim Avrupa yakasında hatta 4 arkadsş abartmış taksimdrn beşiktal-sarıyer deniz kenarından dolanarak maslaka gelmişler. Ben de taksim ortaköy, taksim eminönü falan yaptım bir kaç kere.
Soran+1 yılİş çıkışı naısl yapcaz ki bunu bir de eve gidince yemrk temizlik derdi var zaman çok değerli İstanbul'da 😔
- +1 yıl
Sen en iyisi yol yakınken vazgeç bu sevdadan zamanla başka aşklar doğar elbet.
Soran+1 yıl😔Üzülüyorum ama doğru diyosun bende farkındayım
+1 yılKişi sayısına bağlı
2 asgari 4 bin eder
2 kişi geçinicekse bile zor biliyomusun evlisiniz sonuçta istanbulun anadolusu olsa da avrupası olsada ev kiraları desen 2000-2500 ün altında ev yok cidden
1+1 evler bile 2000 civarı
sana 2000 kalıyor onun bir sürü gideri olcak size ne kalcak yani yaşarsınız geçinirsiniz ama öyle zoru zoruna12 Yorumla- +1 yıl
En az 1500 beylikdüzünde bulur aidat 100 lira dersen ama merkezden uzak oluyor istanbulun dışı neredeyse
- +1 yıl
@şekerlisakızz yani oralar öyledir vardır ama uzaktır merkeze araban olması lazım hadi araban yok ulaşım toplu taşıma kullanman lazım toplu taşıma veya arabaya vereceğin parayı eve vercen..
mınımum 1000 -1300 TLkıra+ınternet elekrık ısınma su 500 tl gıder mınımum+bına aıdadtı vs gıbı hesapta olmayan gıderler koyun 500 tlde ettı gerı kalan para ılede extra masraf koymamak kaydı ıle yanı gezme tozma sıgara vs vs vs gunluk 70-80 tl ıle ancak evden ıse esten eve yanı mnımum degerlerde yasanır
00 YorumlaÖğrenciden biraz daha lüKS yaşarsınız 😂 anadolu yakası pahalı değil mi ya Bu yakada da gerci 1000 civarı kiralar mutfak masrafından kıssan cünkü faturalar boru gibi giriyor gaz lambası kullanacağım ben evimde 😂 o. cları.. Fazla giyim keyfi harcama yapamazsın arada anca
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl4.640 tl ediyor. 1500-2500 tl ev kirası site olmaz ise aidat düşük oluyor onda sorun olmaz, su elektrik doğal gaz klasik her ev gibi, yeme içme giderleri var onlar kişiye göre bağlı min. tutulur max. da. ama İstanbul'da marketler pahalı bence. yol var aylık akbil 200 tl idi sanırım. yaşanır mı yaşanır ama koşullar zor olabilir. haftasonuna gezmesi, dışarda yemesi, alışverişi. yani isteyen her şeyi yapar
00 Yorumla
+1 yılÖlmezsin ama aynı zamanda yaşama garantin de olmaz. :):
710 Yorumla- +1 yıl
Çok açıklayıcı olmuş bayıldım 😂
- +1 yıl
@aimPediatrician İzmir'de bile geçinmek zor. İstanbul'u düşünemiyorum bile.
- +1 yıl
izmirin nesi zor en kolay yer İzmir
- +1 yıl
@darkness345 İzmir çok da kolay değil.
- +1 yıl
18 yıldır İzmir de yaşıyorum asgari ücretle gayet rahat bir hayat yaşıyorum hiç sorunsuz istediğimi yapıyorum
- +1 yıl
@darkness345 kira, masraf yok herhalde. Ailenle yaşıyorsan bu doğal.
- +1 yıl
kirada kalıyorum ailem yok tek başımayım erkek arkadaşım yok gayet rahat yaşıyorum ek gelirim bile yok elindekini değerlendirirsen hiç sorun olmadan geçiniyorsun evin bütün masrafları bana ait
- +1 yıl
@darkness345 inandırıcı gelmiyor.
- +1 yıl
ister inan ister inanma sende biliyorsun ki bu ülkede çoğu insan asgari ücretle yaşıyor onların içinde de elbette benim gibi olan binlerce var çünki 10 milyon asgari ücretle çalışan insan var
+1 yılYorumlari okudum öyle cevap vereyim dedim,çok seviyorsan ayrılma para bulunuyor ama aşk herzman bulunmuyor ek is yapar esin taksiye çıkar gece yine evinizi gecindirir ne is yapiyorsunuz
17 Yorumla
Soran+1 yılO şarküteri ben işsisizm, haklısın ama çocuk vs yapmam ben fazla detay düşünüyorum kıt kanaat bir yaşama mecbur edemem ki kimseyi
- +1 yıl
Zengin olur birden düşer ileride o hic belli olmaz sadıksa çalışkansa hersey olur erkekler artık kullanma amacli genc kizlarla gezme amacli evlilik amaci olan az cocugun niyeti ciddi ve sadıksa vazgecme Şu an issizlik psikolojisinden dolayi boylesin belki ileride iyi maaslar alcaksiniz belki kendi isinizi kurarsiniz vazgecme zaman geciyor
Soran+1 yılHaklısın ama o halde yaşayacağıma hiç evlenmesem daha iyi düşünüyorum
- +1 yıl
Sonradan pisman olmayacagin bir hareket yap
Soran+1 yılNaparsam yapayım pişman olucam 😔
- +1 yıl
Seviyorsun sen hayatda sevgi çok seyden kıymetli bak rahmetli sakıp sabancı nekadar zengindi fakat çocuklari saglıklı değildi
Soran+1 yılBiliyorum doğru diyosun ama ilerde çocuklarım zorluk çeksin istemem o yüzden sevgi vs boş geliyo hep mantığım her şeyin önünde
Valla İstanbul'da yaşıyorum diyebilmek için 15 000 lira gelirin olacak en az. Haa iki asgari ücret demişsin, yaşar mısın? Ehh yaşarsın da nasıl? Bu aydan bir sonraki aya kendini atmak için taklalar atarak yaşarsın işte.
00 Yorumla
+1 yıl3 asgari ücret bile yetmez istanbulun pahalılığına...
50 YorumlaAsgari ücret diye tabir ettigin 2 tane 5 bin ise olabilir
10 Yorumla
+1 yılİstanbul’da sefil olarak yaşayacağına daha minimal bir şehre taşınıp konforla yaşayabilirsin
22 Yorumla
Soran+1 yılAcayip haklısın
+1 yılBu sana bağlı aslında. İsrafçı bir insan milyonlar kazansa da yetmez o para. Ama normal, tasarruflu biriysen ya da marka takıntın vs yoksa yaşarsın evet. Anadolu da rahat edersin. Ben bazen istiklali gezmek için falan ya da akrabama gitmek için karşıya geçiyorum ve inanılmaz bunalıyorum. Yaşadığım yere geçince bı rahatlama bı huzur geliyor. İstanbul Anadolu yaşamak için daha uygun şahsımca
00 Yorumla
+1 yılSadece geçinirsin ev kirası ödersin faturaları ödersin temel ihtiyaçlarını da karşılarsın ama bir araba bile alamazsın her hafta sonu gezmek lüks gelebilir vs
00 YorumlaAyakçıklar yorgana göre uzatılırsa olur. Zaten evde 2 kişiyseniz elektrik su doğal gaz da öyle çok gelmez evde durmadığınız için. Bence geçinilir. Geçinen bir çok insan var hemde daha az parayla.
00 Yorumla
+1 yılEger ev kendinizin ise evet gecinilir.. eger ev yok kiradaysaniz gecinilmez.. dogalgaz. Su, elektrik, ev kirasi, telefon ucretleri, internet ucreti. Market masraflari. Kisisel alman gereken zorunlu harcamalar, ufak tefek bozulan aletler olacaktirmesela.. yani dusunuyorum da bir markete gidiyoruz 2 parca aliyoruz 300 lira tutuyor.. cok zor. Ama imkansız degil.
00 Yorumla
+1 yılLüks harcamalar yoksa oldukça güzel geçinilir. Birinizin maaşı giderlere gitse, birinizin maaşı birikim veya dışarıda yemek vb. Lüks şeyler olabilir. Tıpkı burada Almanya da olduğu gibi.
09 Yorumla- +1 yıl
Almanya'da markete girince en fazla 100 Euro verir çıkarsın. Türkiye de ki yiyecek ve giyecek çok daha pahalı.
Almanya ile kıyas yapamazsın. Düşün zara da 25 euro ya bişey bulduysan Türkiyede onun fiyatı 89-90 lira - +1 yıl
Almanya da yaşıyorum bende zaten fakat kiralar aşırı yüksek. Kuzenimin 600 lira kira verdiği eve burada 1000 euro dan aşağı kira ödenmez.
Almanya da hemen hemen her ailenin bireyi çalıştığı için iyi geçiriyorlar.
Almanya çoğu şeyde ucuz olsa da ev konusunda inananılmaz derecede pahalı - +1 yıl
Türkiye ekonomisi iyi demiyorum ama Almanya sanılan kadarda ucuz demiyorum ayrıca. Ev almak istesen en kötü eve bile 500 bin euro veriyorsun.
- +1 yıl
Ich weiß doch wie es hier läuft. Aber du kannst beim besten Willen Türkei nicht mit Deutschland vergleichen. Du müsstest schon Teilzeit arbeiten, damit du wirklich auf vieles verzichten musst. Vollzeit mit minimum 1200 Brutto für zwei Leute macht 2400. 1000 für die Miete, du kannst mit dem Rest immer noch Urlaubspläne machen. Die Leute in der Türkei können das von sich nicht behaupten.
- +1 yıl
*Netto
- +1 yıl
Çelişki var dediklerinde veya alıntıladığında. Ev kirası haricinde, mutfak, giyim, fatura harcamalarını da katmalı. Türk aileler genelde evde 2-3 kişi çalıştığı ve euronun değerli olmasından dolayı Türkiye gibi yerlerde lüks tatil yapabilir fakat orta gelirli bir aile bile lüks tatil yapamaz Almanya da. Rusya ekonomisi de kötü mesela ama Türkiye de lüks tatil yapabiliyor bunun sebebi para birimi zayıflığından kaynaklı. Fakat ben normal Almanya da yaşamaktan bahsediyorum. Dediğim anlaşılmadı sanırım. Ben Almanya ekonomisi kötü demiyorum gayet iyi fakat kiralar evler aşırı pahalı diyorum yani bunun gibi bazı şeylerde fiyatlar pahalı diyorum. Türkiye de yaşam kolay diyen yok fakat 1 ailede en az 2 kişi çalışırsa 1 kişinin maaşı da harcamalara giderse diğer kişinini maaşı tatil ve keyfi harcamalara rahatlıkla yeter. Türkiye de genelde evde erkekler çalıştığı için 1 erkek genelde 4-5 kişilik aileye bakıyor bu da ekonomik olarak ailenin geçimini etkiliyor. Almanyaya göç edenlerden 1 aileye 1 kişi bakan çok nadir insan görülür. Genelde o evlerde en az 2 kişi çalışır.
- +1 yıl
Üstüne basarak söylüyorum ben sadece Türkiye de bir evde 2 kişi çalışırsa rahatlıkla geçinebileceklerini söylüyorum. Harcamasını bilmeyen bir ailede 5 kişi çalışsa da geçinemez o ayrı bir konu fakat Almanya da zaten 1500 euro alsan bile bunun 1000 eurosu kiraya gidiyor. Mutfak harcamaları, diğer harcamalar fatura filan anca denk geliyor. Tatil filan diyorsun ya işte orada 2. ve 3. kişinin maaşları devreye giriyor fakat Almanya da buna rağmen pek lüks tatil yapamazlar veya güçlü para birimi olan güçlü ekonomiye sahip ülkelerde fakat Türkiye de yapabilirler bunu çünkü para birimi zayıf bunu Rusya da hatta Çinde de yapabiirler para birimleri zayıf çünkü. Fakat Almanya da ki sıradan orta gelirli bir aileye New Yorkta tatil yap de bakalım sana cevabı ne oluyormuş.
- +1 yıl
Türkiye de yönetimden bende memnun değilim keşke ekonomisi güçlü olsa halkı refah içinde mutlu olsa ama değil maalesef fakat güçlü ekonomiye rağmen bir çok ülkede zengin ülkelerde tatil yapamazsın lüks bir şekilde. Fakat tekrar söylüyorum 1 eve 1 aileye zorda olsa 1 kişi bakabiliyorsa sence 2 kişinini maaşından arrtmayacak mı sanıyorsun elbette artacak. Güçsüz ekonomiye rağmen Türkiye de iphone alanlar var mesela çok mu lazım iphone çok mu acil ihtiyaç? Çoğu kişi harcamalarını kontrol etmiyor. Borçla telefonlar alıyorlar sonra geçinemiyoruz diyorlar. Evet ekonomi kötü herkes Türkiye de iyi şeylere sahip olmak ister ama mevcut ekonomiye rağmen büyük borçlara girip pahalı telefon almak çok mu önemli ihtiyaç en az 5000 liralık telefon almak yerine 1500-2000 liralık alabilir mesela. Almanya da parayı tutar herkes harcamasını bilir kontrol eder. Türkiye de düzen yok. Yönetim kadar toplumunda suçu var bazı konularda. Fakat buna rağmen Türkiye gibi bir ülkede bir ailede eğer en az 2 kişi çalışıyorsa rahat bir şekilde geçinebilir. 5000 lira gelse eve 1500 kira vb. olsa 1000 lira faturalar olsa. 1000 lira mutfak giyim olsa (zaten her ay giyim alınmaz). 3500 lira ediyor çocuk olsun çocuğun harcaması 1500 lirayı geçecek değil herhalde. Ayrıca zaten ikisi işte olacağı için öğle yemeğini iş yerinde yiyecekler. Evde sabah ve akşam yemeği yiyecekler gün içerisinde elektrik su tüketimi de az olacak ikisi de işte olduğu için faturalar da düşük gelecektir haliyle.
- +1 yıl
Ben benim yazdiklarimda celiskili bisey göremiyorum. Das was du als "normal" erachtest ist für die Menschen in der Türkei eben Luxus. Du selbst hast in deinem letzten Kommentar erwähnt, warum diese Leute 5000 Lira für ein IPhone ausgeben. Wie viel gibst du denn für ein Iphone aus? Ganz bestimmt nicht 5000 Euro.
Es geht um die Kaufkraft des Geldes und die Preise der Waren. Warum müssen sich die Türken mit so teueren Preisen abgeben?
Und der Vergleich mit New York hinkt... www.fairflight.de/new-york-reisen
Pauschalreise nach New York mit 5 Nächten 953 Euro. Das ist nie und nimmer Luxus. Das Geld kannst du innerhalb 12 Monaten einsparen. Von Europa möchte ich nicht mal anfangen, mit 200-300 Euro für ne Woche bekommst du schon mindestens vier Sterne.
Du musst schon die richtigen Seiten dafür aufrufen.
+1 yılAnadoluyu bılmem ama avrupada yaşarsınız ama sadece yaşarsınız bişeylere sahip olmak için borçlanmanız gerekir birikim yapamazsınız normal standartlarda bir hayatınız olur
00 Yorumla
+1 yılEn kötü sigara masrafın 400 500 tl yemen içmen kira elektrik su doğalgaz vs. Geçinirsin ama biraz sana bağlı bide ağım sağım bir hayat bekleme İstanbul da
00 Yorumla- Gündem konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılYorumlara baktım da babası sağlam olan umursamaz yorumlar yapıyor neyse bizim insanımız her zaman böyleydi
00 Yorumla
+1 yılBirisinin maasi komplekle kira su elektrige gitse digeri yemek ve kalan faturalara gitse ucu ucuna yeter. borca girmeyecekseniz zor bela gecinilir
00 Yorumla
+1 yılKaçcan mı kız. Sakın bak 😄 donum olmasa bizzat kendi görünüyor pozisyonuna geçersin 😀
02 Yorumla
Soran+1 yılO ne demek
- +1 yıl
Kolpaçino replik 😄👍🏻
Hayır yaşanılmaz sürümüzle bilinir sadece yeyecek içecek ev kirası hele otobüs metrobüs desen ücretler uçuyor sadace kıyafet falan ala bilirsiniz
01 Yorumla
+1 yılYaklaşık 5000 lira gibi bir para demektir iki asgari ücret geçinilir tabii Yeter ki kadın aç gözlü erkek savurgan olmasın
00 Yorumla
+1 yıl1 asgari ücretle kirayı ve enerji giderlerini ödersin, diğer asgari ücretle ancak karnını doyurursun. Tabii merkeze yakın olduğunu farz ediyorsak.
00 YorumlaOrtalama bir aile olarak geçinirsiniz lukse ya da farklı şeylere yönelmedikçe çokda güzel yaşar gidersiniz
00 Yorumla
+1 yılTek kişi İstanbul'da 3 bin tl ile geçinir aile olarak 4 bin tl anca yeter bunun aşağısı kurtarmaz
10 Yorumlaİnsanların abartısını anlamıyorum gerçekten, Nasıl bir yaşantınız olacağına bağlı gününüzü günlük gülistanlık geçirecekseniz 5 bin de yetmez 10 binde.
00 Yorumlaasgari ücret kazanıp da İstanbul 'da yaşamaya çalışan kişileri anlamıyorum ben.
25 Yorumla
Soran+1 yılBizde geçinemeyiz sanmıyorum 1500e bile kiralık olan evler virane bende öyle yerlerde oturmak isteyeceğimi sanmıyorum evlenince 😔yetmez yani kesin haklıısın başka şehir şart
Soran+1 yılBasit işler çok para etmeyen
Geçinilir bir tanıdığım asgari ücretle orda yaşıyor 150 bin biriktirdi 6-7 senede
16 Yorumla- +1 yıl
Bu dediğiniz biraz imkansız değil mi? Asgari ücreti bu yıl üzerinden değerlendiriyorum ve 6 değil 7 seneden hesaplıyorum. 7x12'den 84 ay ediyor. Asgari ücretle de bunu çarptığımız zaman 170 bin tl civarında oluyor. Yani 7 yıl boyunca 20 bin tl ye geçinmiş olmaları lazım. Oda yılda 2800 tl demek, AYDA 233 TL günde ise 7.8 tl. Sayıları hep fazla yuvarladım bu arada ona rağmen böyle. Hadi soruya uyalım 2 asgari ücretli olsun. Yani günde 15.6 tl. Bir asgari ücretli çalışanda benden olsun günde 23.4 tl ile geçinmiş olmalıları gerekiyor ki bu para biriksin. O yüzden matematik olarak imkansız bir durum. Bırakın istanbulu Türkiyenin hiç bir yerinde bu gelirle geçinmek mümkün değil.
- +1 yıl
at yalanı ö... inananı 6-7 senede asgari ücrete 150 bin imkansızufak atınya hiç birşey yemezse oda imkansız yine olmaz hahaha:)
+1 yılBiraz tutumlu olarak geçinilebilir bence sorun olmaz.
00 Yorumla
+1 yılTek asgariyle insan yaşayabilirse 2siyle hayli hayli yaşar heralde..
00 Yorumla
+1 yılKismen. Yani muhtac olmazsin ama hic bir kenara koyamazsin
00 Yorumla
+1 yılAbartmayın iki maaşla geçince bilirsin uygun semtleri de var İstanbulun kira bakımından
00 YorumlaBin lira ev kirası olsa beşyüz faturalar 3 bin kalır fazla fazla yeter hemde
00 Yorumlaherrrrrrr istediğinizi yapmazsınız belki ama gayette geçinirsiniz :))
00 YorumlaKira ödemiyorsan ve çok lüks takılmayacaksan rahat rahat geçinirsin.
00 Yorumla
+1 yılEv kirası yoksa olabilir diye düşünüyorum, bazı şeylerden kısmak suretiyle.
00 Yorumla
+1 yılİki asgari ücret 5000 liraya yakın para yapar.
Geçinilir.00 YorumlaGündem konusunda 317 cevap paylaştı. İlla İstanbul olması şart değil nerede mutluysan orada otur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçinilir de yani çok zor. İstanbul'da nesef alman... kapıyı açman para hep. Bir yerden bir yere gitmek ölüm.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz İstanbul'da bir bucuk asgari ücretle geciniyoruz
13 Yorumla
Soran+1 yılNasıl geçimiyosjnuz
Cevap sahibi+1 yılBilmem geçiniyoruz kiradayızda ben okuyorum bebek kardeşim var okula giden baska kardeşim var ama çook aşırı zorluk cektigimizi hatırlamıyorum
Soran+1 yılEv kendinizin öi?
+1 yılEvet çocuk olmadan ve harcamalara biraz dikkat ederek
00 Yorumla
+1 yılÇocuğunuz yoksa, eviniz 1+1 ise, eti ayda bir yiyecekseniz, balık hiç yemeyecekseniz, dışarda yemek en fazla dürümcüye gitmek ise belki geçinirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılBiz anadoluda kendi evimiz de kendi işimiz, de zor geçiniyoz allah istanbuldakilere yardım etsin
24 Yorumla
Soran+1 yılO nasıl oluyo ya
- +1 yıl
Borç ödüyoruz bir yandan öyle işte anca geçiniyoz
Soran+1 yılNe kadar gelirse o kadar gidiyo
- +1 yıl
Aynen haklısın
Kendi evin varsa mutfak masrafını biraz kısarsan et vb eşinle geçinirsin diğer türlü zor çocuk olunca ekstra zor mesai kalmanız gerekiyor
00 Yorumla3bin lira ile ben trk başıma beylikdüzünde yaşıyorsam
Anadolu yakasında ki insan da geçinebilir06 Yorumla
Soran+1 yılBeylikdüzü pahalı mı ki
Soran+1 yılAnadolu yakası daha pahalı 😂kiralar en az 1000
Soran+1 yılBu ne biçim cevap
Soran+1 yılHiç cevap vermeseydin o zaman soruma brnim sorunum sonuçta geçinip grçinememek
+1 yılAsgari ücretle çalışmayın arkadaşlar zamanınıza emeğinize yazık
10 Yorumlaİstanbul'da yaşamadım ama baya ziyaretim oldu ve orada yaşayan arkadaşlarım da var. İstanbul'da kendi evin varsa 2 asgari ücret idare eder, ama eğer kiradaysan hayat standardını düşük tutarak yaşayabilirsin anca
00 Yorumla
+1 yılMaaşın biri kira ve faturalara giderDiğeri de yeme içme giyme masraflarıKredi çekip tatile gidersiniz 🙈Çok şükür deyip geçinilir. Lükse kaçmadan, karın tokluğuna.
07 Yorumla
Soran+1 yılŞükür edip faizle kredi mi çekicem tatil için bir de 😂
Soran+1 yılÇok tezat
- +1 yıl
İroni vardı orda ama o da anlayana işte 😂
Soran+1 yılİnsan 4 küsür milyarla geçinmeye kafa yorunca anlayamıyor espriyi şakayı mahvolduk valla
- +1 yıl
Ben işsizim 😂 yine de çok şükür 😂😂
Soran+1 yılBende işsizim varsayım üzerine sordum 😔
Soran+1 yılMesleğin ne
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaçka suits'deyiz 23 asgari ücretle geçiniyoruz çok şükür bence siz de geçinirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılİstanbul'da birde kira vs derken anca tabi, ama mesela afyonda, samsunda, evler daha ucuz ve daha büyük ferah :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKayseri'deyim. Babam asgari ücret alıyor. Başka gelir yok. 4 kardeşiz. Yaşamıyoruz 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz Akaretlerdeyiz 15 asgari ücretle geçiniyoruz çok şükür.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGecinilir ama normal bir yasam olur ayrıca birikim yapılmaz
00 YorumlaKirara değilsen evet bide 3 ten fazla aile üyen yoksa
00 Yorumla
+1 yılminumum giderle bıçak sırtı
ama ekstra bir masraf ocağı söndürür00 Yorumlaİstanbul'da NEFES ALİNİRSA YAŞANİR BELKİ. SACE BEN PARAM OLUNCA 1 HAFTA GEZMEYE GİDERİM. SEN BENCE EDİRNE ya da KOCAELİNDE YASA BELKİ DAHA UCUZDUR
00 Yorumla
+1 yılNerden baksan doğru, düzgün bir şekilde geçinemezsin canım.. asgari ücret çok yetersiz İstanbul gibi şehirler için...
00 Yorumla- Devamını Gör (95)
Devamını Gör(140)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem