Diyanet İşleri Başkanlığının dijital ortama açtığı ‘Aile Hayatımız’ kitabında, kadın ve erkeklerin el ele halay çekip horon tepmekten ‘kesinlikle uzak durması’ istendi.
Diyanet İşleri başkanlığı sanırım iyice saçmalıyor artık.. Yıllardır böyle bir kültürümüz var bizim, siz geldiniz 18 senede yasak mı oldu? İnsanlar size göre yaşamayacak sayın Ali Erbaş. Dinin kurallarını kafanıza göre yazmaktan, dini kullanmaktan vazgeçin. Zira fazlasıyla mide bulandırıyorsunuz.
Diyanet İşleri: Kadın ve erkeklerin el ele halay çekip, horon tepmesi haramdır! Siz düğünlerde halaya, horona katılıyor musunuz?
evet islam dininde kadın ve erkegın nıkah altında olmadan o sekle gırmesı haram! evet adam bunun teblıgını yapmakla mukellef.. neyapsın bu devırde kalmadı boyle seyler sız sarılın sarmasın ssevısın koklasınmı desın bıze ters geldı dıye! ısı teblıg etmek! ancak bu sahısların tamamen bagımsız ve sadece allah rızasııle tum toplumu kapsayacak sekılde hutbler vermesı gerekır.. mesela rusvet almak haram dıyebılmelı! adam kayırmak haram dıyebılmelı! sabı subyan bebler eıstısmar haramdıyebılmelı.. dın ıle sıyasetı ıc ıce sokmak yerıne olabıldıgınce camııye goıren sıyasetı cıkartmaya bakmalı ve haramdan sakınmalı!
Diyemez bunları, çünkü ucu kendine dokunacak. Kendi yaptığını başkalara yapma diyemez ya! Bu yüzden böyle ucuz konularla gündemi meşgül ederler, dinin tüccarıdırlar.
Bakın ben dört dörtlük bir insan değilim. Tonla günahım var. Ama günahı inkar edemem. Dinin koymuş olduğu bir kurala yorum yapmak haddime değildir. Kişi kurala uyar uymaz o kendi bileceği iştir. İslama göre kadın erkek halay çekmek tabiki günah. Mahremden başka bayanların elini bile tutamazsın.
Dini ne sanıyorsunuz siz ya hıyanet işlerinden zerre haz etmem siyasetle de işim olmaz ama dinde evli olmayan Bir kadın tanıdığı ya da tanımadığı bir kişinin elini tutamaz
Haram olabilir eyvallah da nedense hep kadının kıyafeti, erkeğin bilmem nesi diye fetvalar var Fetva verilmesi gereken veya haram olduğunun daha fazla söylenmesi gereken onca şey var bence
Ali Erbaşı Prof Yapan.. Ünlü Fetoşçu Adil Öksüzdür Ali Erbaşın Yazdığı Kitaplar ; 1. Hristiyanlık 2. Hristiyanlık'ta Reform ve Protestanlık Tarihi 3. Hıristiyan Ayinleri 4. Hristiyanlık'ta Reform ve Protestanlık Tarihi 5. Ramazan Günlükleri 6. Melekler Alemi 6 Kitabın 4 ü Hristiyanlıkla alakalıdır.. BEN BUNUN MÜSLÜMAN OLDUĞUNA İNANMIYORUM... Olsa o lüks ve şahşayı eşine ve ailenesine peşgeş çekmez her seferinde... Soruyorum Şimdi Türkiyenin En büyük Bütçesi TSK ya ait 2. Bütçe DİYANETE ve bu bütçe 6 ayda bir ek bütçe ile desteklenir İmamın Maaşını devlet öder İmam Caami evinde kalır beğenmezse o ev kiraya verilir üstü yardımlarla birleştirilir imamın ev kirası ödenir.. diyanet mensuplarının maaşını devlet öder Caamiler yardımlarla ayakta durur Bunca BÜTÇE Nereye GİDİYOR?
Millet açken bir geliri yokken Mersedeslerle gidip gelmek haramdır! Dört ayda 4 trilyonun geliri düşük ailelere değil de Diyanete verilmesi ve onu kullanmak haramdır! Asıl sorunlar varken, abdest ve kız erkek temasıyla gündemi meşgül etmek haramdır! Halkın vergisiyle beslenip halka hizmet etmemeniz haramdır! Sizin yaptığınız herşey baştan aşağı haramdır!!! Bari susun, saray kuklaları.
işte demek ıstedıklerım bunlardı.. bugun tıpık bı padısahcılık ve seyhulıslamcılık oynanıyor.. hem padısaha! hemde seyhulıslamına kanunı ve seyhulıslamı ebu suud efendıyı sıddetle ve ıbretle okuyup anlamalarını ve pek tabiikide anlayabıldıklerını uygulamalarını telkın ederım... sunuda hatırlatarak! boburlenme padısahım senden buyuk allah var..
Evet haklı olabilir fakat Diyanet şu saydıklarımın da haram olduğunu belirtsin lütfen. Asgari ücret 2300 tl iken 25.000 tl maaş alan millet vekilinin aldığı para haram değil mi? Bir insanı 65 yaşına kadar çalıştırıp üç beş kuruşa emekli etmek haram değil mi? Kendi vatandaşı dururken Avrupa’nın zengin ülkelerine halkın verdiği parayla yardım etmek haram değil mi? Zenginin çocuğu askere gitmezsen garibanın çocuğunun askere gitmesi haram değil mi? Kaçak kullanım bedeli adı altında başkasının kullandığı elektiriğin parasını halktan almak haram değil mi? Milleti kandırıp yalan söyleyerek oy toplamak haram değil mi? Önce bu gibi soruların cevaplarını versin.
Al işte yine saçmalamışlar boş boşuna bu gereksiz kurum kapatılsın demiyordum ben hatta sitelerinde baba kızına arzu duyabilirmi tarzında sorularda vardı bunlar cidden tam tersini yapıyor suç olan şeyleri normal görüyor olmayan şeyleri kötü gibi gösteriyor
@Ryuhoshi81 şu zina neden günah onu da anlamış değilim bekaret önemli değil ki hatice ile evleniyor çok eşlilik sağlıksız değil ki 4 tane karı alıyorlar bir de cariyeler var günü birlik ya da kısa süreli ilişki sakıncalı gorulmemiş ki muta nikahını üretmişler sonra kalkmış kadına da erkeğe de herhangi bir kısıtlama koymamış nikah olduğu sürece hayatında ister 10 ister 50 kadınla adamla yat kalk e zina niye günah
Ulan cehennemi siz yaratıyorsunuz. zina çünkü sen annenin başkası ile yatmasını ister misin abinin veyatta gay olmasını kızkardeşine yapsalar aynısını? ruh hastaları mısınız siz hiç mi onurunuz gururunuz yok?
@Ryuhoshi81 senin demek istediğin başka bir şey aldatma yoksa sorun yok ya da bir birlerini gerçekten seven insanlar varsa yoksa kimse annesinin tabiki evliyken başkasıyla olmasını istemez normalde de istemeyebilir bu tamamen annenin tercihi aldatması kötü olur tabi
Doğru söylüyor kesinlikle katılıyorum ayet ile sabittir peygamber efendimiz zamanında peygamber eşleri bile bir erkek ile konuşurken perdenin arkasından konuşurmuş haya ve edepden AHZAP SURESİ 53 Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber’in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber’i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah’ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikâhlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır.
O yıllara geri gidelim en iyisi hic bir gelisim göstermeden evleri binaları teknolojik herseyi yıkıp bizim için daha hayırlısı bu din başka türlü yaşanmaz
İslam teknolojiyi bırakın demiyorki buna delilin var mı Kur'an üzerinden 2000 sene de geçse günceldir O zaman kadınlara namahrem varsa sana da yer sende kadınsın inanmıyorsan diyorum Yok yok İslam'da kadın sultandır
Ne demek bu ya kadın erkek halay çekemez. Söylediğiniz gibi b, zim yüzyıllardır kültürümüzde var bu ve hiç bir art niyette yoktur kesinlikle. Diyanet Tacavüz olaylarına, çocuk gelinlere hiç ağzını açmıyor peki. Fesli hoca, cübbeli gibi sapıkların fetvalarına göz yumuyor da halay çekmekmi ayıp.
Nolursa olsun açıklama da bir yanlışıklık yok. Evet dinimiz de, Kur'an da namahrem olan birinin elini tutmak günahtır. Hee evet belki çoğumuz yapmıyoruz ama bu onun haram olduğu gerçeğini değiştirmez. Tek gerçek Kur'an da yazılandır. Diyanet dedi diye değil de, Kur'an da yazdığı için zaten haramdır.
Bende sizin gibilere çok aciyorum ya asil siz çok cahilsiniz.. sizin gibiler yüzünden başımıza daha neler gelecek acaba. Neyse sen şimdi boş boş konuşursun çekemem ben onu hadi yoluna..
Hadi anam hadi anacim sen sütten çıkmış ak kasiksin çünkü meleksin adeta, benim dinime olan inancımı benden iyi biliyorsun zaten yürü yoluna anacim git başkasına bıkbıklan..
@Ahmetcan454 onu mu bulmaya çalışacağım simdi gundem olmadı bir ara sonra yine eviirip çevirdiler her şeye link istiyorsunuz sen balık hafızaliysan beni ilgilendirmez
@Tuğçe999999 Bu ahmetcan isimli saygısız arkadaşa bir şey anlatmayın, kendisi ağır bir trol gibi kendi görüşünden olmayan hakaret ediyor. Muhatap almayın.
Bu adam terörist Ve Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlunu ziyaret edip 9 Kasımda dalga geçer gibi sosyal medyadan paylaşan bir şahıs. Bu şahsın söylediklerinin hiçbir önemi yok
Ensar vakfında ufacık çocuklara tecavüz edilirken ses çıkarmayan bir şahıs.
Bir kere de haram yemeyin, güç sarhoşu olmayın, insanlara karşı nazik, hoşgörülü ve mütevazı olun, öğrenmeye önem verin diye açıklamalar yapsanız ama aklınız fikriniz kadınlar şunu yapsın erkekler bunu yapmasına çalışıyor.
15 yaşındaki kızları evlendirmeyi teşvik et, düğünde horona haram de. Ulan var ya deli oluyorum bu konuda. Konuşursam silivri yolunda bulcam kendimi. Allah akıl fikir versin hepsine.
Diyanet işleri önce kuran kursunda tacize, tecavüze uğrayan çocukların hesabını sorsun sonrasında konuşsun. Boş teneke gibiler gündemi değiştirme çabaları sürekli
@Ahmetcan454 @Ahmetcan454 ben islama saldırmıyorum ki diyanet işleri neden var o zaman? Bu kuruluşları denetlemiyorsa ne işe yarıyorlar? Kimin görevi denetlemek? Diyanet işleri o kadar parayı cebine ne sebeple atıyor? İslamla devlet işlerini bir tutmayın önce siz bunun ayrımını yapın. Diyanet işleri sorguladığımız kısım.
Geçen haftalarda 12-16 yaş arasındaki kız çocuklarının doğurganlık durumlarıyla ilgili evliliklerinde sıkıntı görülmüyor denildi bunlar ne peki? Diyanet işleri neden böyle bir açıklamayı nasıl yapıyorsunuz diyerek o prof. Dava açmıyor? Çocuk diyoruz adı üstünde çocuk, çocuklara uzatılan el zinaya girmiyor mu? Horondan halaydan önce dikkat çekilmesi gereken o kadar çook konu var ki önce onlarla ilgilenilsin sonrasında tek derdimiz halay horon kalsın.
Kur'anda mahremi olmayan birine temas zaten yasak. Sevmeyebilirsiniz de din adamı dinle ilgili bir şey söyledi doğru da söyledi. Türk kültürüne bakarsak halay filan yoktu. Karadenizde olan bir şey orası da zamanında tamamen Türkte değildi. Halay var ancak erkek erkeğe var. Kadınların asırlar öncesi halay çektiğini hiç duymadım. Kadın erkek halay çekmesi zaten haram. Kapalı biri de değilim ancak adam doğruyu söylediği halde kötülemek abartmak aksini iddia etmek dinde yazanı yalanlamak yanlış.
Yakında kadın ve erkeğin aynı ortamda bulunması, konuşması haram olacak.. halayları, düğünleri falan sevmem ama hani bu açıklamaya uyup da halay çekeceğim varsa da çekmemezlik yapmam şahsen.
Konuşmayayım diyorum. Kendimi tutuyorum bunlara karşı. Biri çıkar çocukken evlenmenin sakıncası yoktur der, öteki şu haram bu haram diyerek hiç olmayacak şeyleri şeyleri sanki "fetva" veriyormuş gibi anlatır. Ne diyeyim.
Ensar vakfi felan hala acik bunlar hala yok onun bacagi gozuktu, o onun elini tuttu diyor celiski yok mu simdi vicdani olan musluman olmayi felan gectim insan olan bir 2 dk oturup dusunsun mk yeter bu kadar cahillik 😀
Satacak yeni vahiy yok, yeni şeyler icat edip aldıkları haram maaşlarını kendilerince temize çıkarmaya çalışıyorlar. Zırhlı mercedese binen adamlar evine ekmek götüremeyen bir çok insana peygamberimiz de fakirdi edebiyatı yapıyor.
Yav şunları dikkate almayın bunların derdi insanın mutlu olmasını sağlamak. Çünkü mutsuz insan hak aramaz, korkar, umut taşımaz hayal kurmaz. Bunlarda bu sayede hep ayakta kalır. İnsanlara cennet öbür dünyada derler kendileri ise bu dünyada cenneti yaşarlar.
Bunu söyleyene değil söyleten seçmene bakmak lazım. Zamanında demireli evreni Özal'i da hep aynı kitle seçmişti.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kimse dinin kurallarına kafasına göre yazmıyor. İslâm'ın kaideleri bunlar işinize gelmiyorsa yolunuza bakın. Hem İslam'a inanmıyorsunuz hem de salya sümük İslam'a kusuyorsunuz. inanmıyorsanız neden kusuyorsunuz yolunuza bakın yavrum. Asıl mide bulandırıcı olan sizin gibi bulanık kafalar...
Madem haram ve uygun değilse bu düğünleri hepten kaldıralım hem işin dini boyutunu hemde maddi boyutunu çözmüş oluruz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ulkede her sey duzgun kadinla erkegin horon tepmesi tek sorunumuz. Önce tecavüz cocuk istismari gibi konularda konularda konussunlar ensar vakfi konusunu unutmadik
bunu diyanet'in söylemesine gerek yok diyeceğim. müslümanlar bunu bilmeyecek kadar ahmak olamaz. tamam bazı konularda cahil ve vurdumduymaz oluyoruz, işimize geldiği gibi davranıyoruz ama genede günah olduğunu bilir insan buna rağmen yapar genede..
Ona bakarsan oynanil. asi bile günah... ben aile dügünlerine gidiyorum tek ee ordada sadeece kutenlerimin erkek olarak veya amcalarimkn elinden tutup horon halay cekiyorum/tepiyorum
Olm şizofren misin sen erkek ve kadının ellerinin birbirine değmesi haram ve günahtır 18 seneye gelince o zamanlar bu açıklamayı yapsa sizin gibi dinsizler adamı sağ koymazdı
Olmayan bir şeyi ifade etmemişler.. Temsil ettiği inanca göre, doğru olanı söylemiş.. Lakin bundan daha mühim şeylerde sessiz kalırken, neden bunu şimdi söyleme gereksinimi duymuş, bu tartışılır..
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Diyanet İşleri: Kadın ve erkeklerin el ele halay çekip, horon tepmesi haramdır! Siz düğünlerde halaya, horona katılıyor musunuz?