Merhabalar..28 Mayıs 1925 yılında İstanbul'da doğan Bülent Ecevit'in 95. doğum günü bugün. Seven olur sevmeyen olur. Ancak şu bir gerçek ki Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden biridir kendisi. Tam 5 kez Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı ve bakanlık yapmış Ecevit ile ilgili Twitter'da çok anlamlı paylaşımlar yapıldı.
Bizim iki gücümüz var !! Hak ve halk diyen, Türk siyasetinde her zaman için nezaketi, zarafeti, dürüstlüğü ile hatırlanan halk adamı güzel insan, doğum günün kutlu olsun#BülentEcevitpic.twitter.com/iDDcV3AUQ1— 🇹🇷T. C. Fatih GÜLEÇ (@fth16glc16) May 28, 2020
karaoğlan doksan beş yaşında.. gerçek devlet adamı, dürüst siyaset adamı’nı saygıyla, minnetle, özlemle anıyoruz..#BülentEcevit .. pic.twitter.com/aFoKunEXod— Av. Ö. Ediz Yoraz (@avukatyoraz) May 28, 2020
“Biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil; Kıbrıs’ın topraklarına, Ege’nin deniz yataklarına, Afyon’un haşhaş tarlalarına yazmışız” diyen halkın Karaoğlan’ı, partimizin eski genel başkanı ve ülkemizin unutulmaz başbakanı #BülentEcevit’in doğum günü... Saygıyla anıyorum🌺 pic.twitter.com/wtTw3T2cJS— Alper Taşdelen (@AlperTasdelen06) May 28, 2020
95. doğum gününde Bülent Ecevit deyince aklınıza gelen ilk şey ne olur?
Hayatıma siyasi tabir ile hiç soldan bakmadım, hiç bir seçimde sola oy vermedim... Lakin Bülent Ecevit denilince de hemen içim burulur, böylesine güzel bir insan ve siyasetçi ile aynı döneme gelip onu tanımanın gururunu yaşarım...
Kimse Ecevite olumsuz laf edemez aslında, bakmayın siz fanatik particilerin laflarına. Hepsi içinde Ecevite saygıyı taşır ama siyasi çıkarlar uğruna da laf ederler...
Mütevazi kişiliği, kasketi, ona has oluşan Ecevit mavisi gömleği, devlet terbiyesi, devlet adamı adabı ile Bülent Ecevit ekol bir insandır. Çantasını dahi kendi taşır, devletin milletin malını çar çur etmemek için çabalardı. Arkasından hiç kimse "çaldı" diyemez mesela, bunu diyebilen insan kendi adiliğini ortaya çıkarır zaten...
Allah rahmet eylesin Bülent Ecevit ve saygıdeğer eşi Rahşan Hanıma...
Bence Türk siyasetine yön veren kıymetli insanlardan biriydi. Mütevaziydi gösteriş meraklısı değildi. LüKS düşkünü değildi. Tabi onun da yanlışları olmuş olabilir kimse kusursuz değildir. Onu beyaz barış güvercinleriyle hatırlıyorum. Eşi rahşan hanım ve kendisine rahmet diliyorum. Işıklar içinde uyu Karaoğlan :)
Karaoğlan lakabı ve dedemin ondan hep güzel bahsetmesi şimdiki siyasetçilerin öğreneceği çok şey var. En azından mütavazi bir kişilik yapısını kendilerine almaları ve nasıl mütavazi bir siyaset yapılması gerektiğini öğrenebilirler. Allah rahmet eylesin, ışıklar için de uyusun inşallah...✂️
Dürüstlüğü geliyor ilk aklıma. Bebekken annem mitingine götürmüş beni, kucağına almış beni. Alçakgönüllü, mütevazi, haram yemeyen, halkın parasına göz koymayan çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Devletin olan haklarını sonuna kadar elindeyken hala kendi arabasını kullanan biriydi. Huzur bulsun yattığı yerde.
Allah ona gani gani rahmet eylesin gadası. Onun sayesinde ben ve ailem şu anki durumumuza geldik. Onun 2001 senesinde vermiş olduğu toplu kadro sayesinde babam devamlı ise başladı. Onun sayesinde hakkını alabildi.
Ben Bülent Ecevit’i bu olayla hatırlıyorum hep: Millet iradesiyle seçilmiş, hem bir kadın hem de başörtülü olması yüzünden Merve Kavakçı’ya yaptığı utanç verici konuşma..
Feministlerin ve hukukçuların bile suspus olduğu bu utancı milletimize yaşatmıştır..
Bir başörtülü kadına haddini bildirmek.. Ne halsizlik etmişti? Başörtüsü takmak mı?
Meclise baş örtülü geldi diye bir vekil için BU KADINA HADDİNİ BİLDİRİNİZ dediği aklıma geliyor. Siyasi alanda din düşmanlığının simalarından birisiydi.
Kıbrıs barış harekatını başlattı ama sonunu getiricek dirayeti gösteremedi.
Kıbrıs barış harekatından dolayı ekonomik ambargolara maruz kaldın ve doğal olarak ekonomi kötüye gitti bu yüzden ekonomiyi iyi yönetemedi gibi eleştirilere maruz kaldı şahsen haksız bir eleştiri olduğunu düşünüyorum.
Zimmetine para geçirmemesi onda takdir ettiğim şeylerden birisi.
Tarafsız olarak sadece onda gördüğüm şeyleri yazdım. Allah imanınca rahmet etsin
@MakinaTR Bizim için önemli tek şey insanların özgür iradeleri ile nasıl giyineceklerine karışılmaması. Bir bacağı olmayan chp li vekil şafak paveyin etek giymeye zorlanmasına da karşı çıkan birisiydim. Dileyen örtü taksın dileyen etek giysin dileyen pantolon giysin sizene yani kadınların ne giyeceğine bırakında kadınların kendisi karar versin
@MakinaTR Madem bülent ecevit fetöcü olduğu için o kadını meclisten kovdu öyleyse o dönemde fetö yapılanmasına karşı neden birşeyler yapmadı? Oysa o dönem gazetelerde fetönün orduya sızdığına dair haberler çıkıyordu bazı gazeteleciler devlet yetkililerini uyarıyordu.
o gün konusmasında sadece haddini bildirin mi kalmsı aklında aynen dediki türkiyede kimsenin kılık kıyafetine karısılmaz özgürsünüz fakat mecliste belli kuralalr var uyulması gereken burası bir protesto yeri değildir zaten o kadında açıkça insanları kıskrtmak için geldi oraya fesli cüppeli biri gelseydi oda aynı tepkiyi alırdı
Bülent Ecevit diyince aklıma; emekli ve memurların ödenmeyen maaşları, 1999 yılında meydana gelen Yalova depreminde devletim 3 gün sonra enkaz alanına ulaşması, (Yalova İstanbul'a 3 saatlik uzaklıkta) Avrupa'dan deprem için gönderilen yardım parasını memurlara maaş olarak ödenmesi, ülkenin çöken ekonomisi, (bu dönemde 10 tane battı ve devletim kasası soyuldu.) hastanelerde rehin kalan hastalar, devletin sağlık konusunda yetersiz politika yürütmesi, Kıbrıs meselesi. Sabaha kadar yazmayı çok isterdim ama şimdi yazmaya başlasam 1 yılda ancak bitiririm. Çünkü bu herif devleti yönetmek için değil batırmak için elimden geleni yapmıştır. Bu ülkeyi en iyi şekilde yönetemeyen çalışan insanı astılar, İkincisini zehirlediler, Üçüncüsünü darbe ile indirdiler. Dördüncüsü ise 18 yıldır devletimizi en iyi şekilde yönetiyor ve yönetmeye devam edecek. Rabbim onun gibi bir yöneticiyi başımızdan eksik etmesin. Amin.
@OdunKokanAdam kuran çalma diyor kuran Allahın kelamıdır sözleridir bizzat peygamber efendimiz aracılığı ile gönderilmiş bütün insanlara bahşedilmiş bir kitaptır. Allah kul hakkı yeme yiyene izin verme yiyen kadar izin verende suçludur diye buyuruyor. Peki sorarım 1 neden kuranla yani Allahın kelamıyla dalga geçen adi rüşvet ve yolsuzlukla karışan eski bakanlar elçi olarak atandı. Neden çocukları tutuklanmadı. 2 evde 1 milyoncuk var diyip bir şey yok diyenler neden tutuklanmadı? 3 parayı sıfırladınız mı diyen bir başbakan neden tutuklanmadı veya soruşturma açılmadı? bunu G. koreden örnek verebilirim cumhurbaşkanı tutuklandı görevden alındı neden biliyor musun damadına yardım ettiği için adamlar bir insanı devletten büyük tutmuyor devletini bir insandan büyük görüyor umarım burda demek istediğimi anlamışsındır. 4 melih gökçek parsel parsel satmıştır diyen dönemin başbakan yardımcısı meclis baskanlığı yapmış bülent arınç peki hangi savcı soruşturma açtı? veya neden görevden alındı açıklandı mı? anka parka 750 milyon dolar para harcanmış belge kayıt hepsi mahkemeye verildi melih gökçek ve dönemin yardımcıları daire başkanları hakkında davalar açıldı hemde 42 farklı suçtan. Peki melih gökçek in eşini biliyor musun? onun dernegine belediye eliyle arsalar verildi güvenlik şirketi ihaleleri verildi oglunun kanalına reklamlar verildi bunları NEDEN KONUŞMUYORSUN? daha çok sayarım melihle alakalı bunalr bile kul hakkını yediginin teminatı.
@OdunKokanAdam 6 dönemin başbakanı elimde yüzük tek var diye yola çıktı neden şimdi mal varlığını açıklamıyor? neden gemiciklerin durumunu paylaşmıyor? neden oglum evdeki paraları sıfırla diyor ben anlamam diyen ogluna berat a söyle sıfırlasın ULAN O KADAR SIKISTILAR KI 1 MILYON DOLARI PARCALAMA MAKINASINDA PARCALADILAR BE ses kaydını inkar etmedi be yalan demedi be ayrıca SES KAYITLARININ GERCEK OLDUGUDA BELGELENDI SAVCILIGA VERILMISTI NE YAPILDI HANGI SAVCI BU SAHISLAR HAKKINDA SORUSTURMA ACTI ACMADI CUNKU ONALR GETIRDI. 7 gelelim istanbula BIR SORUM VAR BELEDIYE KENDISI YURT YAPAMAZ MI NEDEN VAKIFLARA PARA DAGITILIYOR NEDEN? KENDISI YURDU yapsın sımdı vakıflara para kesıldı neden cunku haksız yoldan ıhale alan yandas fırmalar bır ınsaatcı yandas bır vakıf ve aracılarla para paylasılıyor PEKI COK INSANSIN Şu an CEVEP VER EKREM IMAMOGLU BASA GELMEDEN ONCE NEDEN HAZINEDEN BELEDIYENIN PAYI HEMEN VERILIP DAGITILDI NEDEN CUNKU EKREM IMAMOGLU BASA GELINCE ARTI PARA OLMASIN BORCLAR SADECE KALSIN NEDEN SECIM TEKRARLANDI CUNKU PSILIKLIKLERINI TEMIZLEMEYE CALISTILAR AMA OLMADI O KADAR BELGE DURUYOR MERAK ETME BU ULKEDE VATANINI SEVEN YUREKLI SAVCILAR GELECEK ELBET GELECEK SIZ VE SIZLER GIBILER KIMLERI SAVUNDUYSANIZ GECMISTE NASL DONDUYSENIZ BUGUN SAVUNDUGUNUZDA YARIN UNUTACAKSINIZ DONECEKSINIZ
işte din simsarları budur Alalh sen ve senın gıbılerden bunun hesabını mahşer günü soracak melihin yedikleri gemicik diyenler man adasında yıyenler panamada 50 mılyar doları olan reza zarrap ı kullanıp dolarları ulkeden dıfırlayıp kacıranlar hepsınden soracak sız gıbı koyunlardan da @florianii bu laflarım sana degıl az once sana yrum yapan serefsızlere
haklısın. ç sen örnek verip anlatmışsın kul hakkından bahsetmıssın o ona cevap veremeyıp dırek sana kısısel olarak saldırmıs boylelerıne verılecek en guzel cevap Allah hesap gunu yıyenden once yıyene fırsat veren ses cıkarmayan destek cıkandan hesap sorack dıye. bılmez ler kı dını suıstımal ettıklerını
@kalbikırıldıbikere Dini temiz duygularıyla yaşıyanlara hiç bir lafımız olamaz, ama din ticareti yapılıyorsa her türlü eleştirimizi yaparız. Arkadaşlar ülkemizde din adı altında siyaset yapıldığının farkında değil.. Kutsal kitabımızı bile mitinginde çıkaranlara ne denir ki? Biz dinin temiz kalmasını istiyoruz, diye dinsiz ilan ediliyoruz bunlar sayesinde..
Siz hic birsey bilmiyorsunuz. Sizin siyasetiniz klavye basi. Varsa cesaretiniz eger gelin konusalim wp de kurup kuralim. Kim hakli kim haksiz ciksin. Ecevit yolsuzluk yapti demedim ayrica. Ecevit kullanildi. Kendini kullandırtti. O yuzden de ulkeyi yonetemedi. Yalansa yalan diyin. IMF ye dayadi sirtini. Batirdi ulkeyi
@OdunKokanAdam sayın arkadaşım hangısı dışa bagımlı olmadı? yahu arkadaş azıcık gururlu olda o dedıklerıme cevap ver dedıkelrımı okuyacak ne yurek ne hakkanıyet vardır sende oku azıcık serefın varsa dogrudan yana ısen dersınkı bu bu dur dıye. ya arkadas ben o bu yedı degıl yahu abd hot dese turkıye teslım olacak bos konusmayın hava kuvvetlerının yuzde yuzu amerıkan malı karak kuvvetlerı olsun denız kuvvetlerı yuzde 80 abd menseyı kalanı alman neyın kafasını yasıyorsun sen abıcım senın bılgın yetecek mı benle yarısmaya BAK SANA BIR ORNEK VEREYIM MI ABD DENIZ KUVVETLERI SENATO KARARLARI GEREGI 8 TANA DESTOROYER TURKIYEYE HIBE ETTI BUNLAR 50 YASINDAN BUYUK GEMILER VE 20 YILDIRDA TURKIYE KULLANIYOR boş konuşma DUNYADA NE COK F16 KULLANAN ULKELERDEN TURKIYE F16 VE F4 LER KIMIN? MUHIMMATI SAYILI ALINIYOR NEYIN KAFASI BU ARKADAŞ ANLAMIYORUM SENDE ÖNCE O YAZDIKLARIMI OKUYACAK KADAR GURUR OLSUN SONRA KONUS
@kalbikırıldıbikere kardesim ben senin dedigine inanmam ki. Ben arsivlere inanirim. Arsivlerden varsa belgen kanitla bana. Yoksa uzatma. Bu adam amerikanin kopekligini yapti. Cunku batidan korkuyordu. IMF ye bağlıydı. O yuzden bana batinin kopekligini yapip kendi insanini ac birakan birini savunma
@kalbikırıldıbikere evet önümüzdeki 5 sene amerika superguc olmaktan cikacak ve cin ile Türkiye superguc olacak. Yani sizin siyset anlayisiniz nedir anlamadım. Cebime para girsin devlet umrumda degil diye mi siyaset yapiyosunuz? 80 yil bosa gitti bu ulkede erdogan yine 18 senede iyi toparladi
@OdunKokanAdam sende haysıyet ve onur olsaydı melıhın yedıklerı reza zarrabın sıyasılerın rusvetlerını sıfırayıp yabancı bankalara kacırmasını ıbb yı usulsuzluk yapıp vakıflara aktarılan paraları vs vs acıdım lan sen gıbı yoksunlara ALLAH SEN GIBILERDEN HESAP SORACAK MERAK ETME ALLAH HERSEYI GORENDIR KIM HAKSIZ ISE ALLAH KARISSINDA SIYASI KOPEKLERDE HERKES TE HESAP VERECEK
Mutevazi kişiliğinin yanisira mütevazı bir yasami da vardi. Eşi ile olan (bize yansiyan kadari ile) diyaloğu, bağı gercekten muhtesem. Tarihi bilgisene de ayrı hayran kaldigim bir kisilik. Siyasetten cok hayatı, konusmasi, zekası ve bilgisi etkiledi hep. Gelmis gecmis en zeki siyasetcilerden biri
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
"Burası Devlete meydan okunacak yer değildir" cümlesi geliyor aklıma... Haddini bilmeyen bir insanın bir kadına haddi bildirin demesi geliyor aklıma... Hizmetleri için kendilerine minnettarız bu ülke yaptıklarını asla unutmıcaktır...
Öncelikle büyük günü hatırladığın için teşekkür ederim Funda. Gerçek bir devlet adamıydı, Türkiye Cumhuriyeti için elinden gelen her şeyi yapıyordu tek milletçi dediğim insandı, ilk başta makam arabası dahi Koç’un ürünü olan Tofaş Kartal’dı hiç unutmuyorum. Yüce Allahtan dileğim cennetine kabul etmesidir, eminim ki şu an cennettedir sadece düşündüğü milletiydi ve bütün kalbimle cennette olduğu düşünüyorum.
Çok cana yakın gelmesiyle beraber siyasi fikirlerine pek sıcak bakmadığım bir karakterdir kendisi mütevazi görüntüsü vardır aklıma onunla ilgili döneminde yaşamasam bile 32. Gün belgesellerinden kalan darbe hakkında ve kıbrıs meselesi hakkındaki konuşmaları gelir Allah rahmet eylesin diyelim ne diyelim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ulus gazetesinde yazdı 1957 seçimlerinde CHP Ankara milletvekili seçildi 1961-1965 arası İnönü hükümetlerinde çalışma bakanlığı yaptı. İşçilere toplu sözleşme ve grev hakları getirdi. 1965 sonrası CHP genel sekreteri oldu. 1972 yılında genel başkan seçildi. Sosyal adaleti sağlamayı amaçlayan Ortanın solu politikasıyla 1973 seçimlerinde %33 oy ve 185 milletvekili ile CHP`yi birinci parti yaptı. 1974 yılında Erbakan ile anlaşarak CHP MSP koalisyon hükümetine başkanlık etti Kıbrıs Barış Harekatı bu sırada yapıldı. ABD`nin haşhaş ekimi baskısına boyun eğmedi. 1975 1977 yılları boyunca Demirel`in Milliyetçi Cephe hükümetlerine muhalefet etti. 1977 seçimlerinde CHP %41.4 oy aldı. 213 milletvekili çıkardı 1978 yılında ikinci kez iktidara geldi. Kamulaştırmalar yaptı. 1980 askeri darbesinde siyasi yasaklı oldu. CHP kapandı. 1987 yılında DSP`yi kurdu. 1999-2002 yılları arasında yine başbakanlık yaptı. Bu sırada Abdullah Öcalan yakalandı.
Dini inancının gereğini yerine getirdiği için halkın oylarıyla seçtiği bir kadına yaptığı yüzsüz, hadsiz ve saygısız davranışı hatırlarım. Ha bir de "başbakanım ben bir esnafım" olayı, yani yazar kasa protestosu.
toprak üretenindir diyenler bir kere tek başına iktidar ya da sol koalisyon kuramazken ananı da al git diyenler tek başlarına 17 yıldır ülke yönetiyorlar. teğet geçen ekonomik krizler, ecevit zamanındaki krizin dolar bazında yedi katı. yazar kasaların havada uçuşması gerekmez miydi? bu arada akp'nin ilk zaman ekonomik paketi ecevitin dünya bankasından atadığı kemal derviş ekonomisinin meyvesi olduğu söylenir. akp meyveyi yiyip çekirdekleri betona gömmüştür.
Hayir yani eski fiyatlari felan bilmesek kakalicaklar reisi de bizde yasadik az cok eskide her urune %700 felan zam yapilmis Şu an bu adama rahat rahat konusanlar gunumuz de agzini acamiyor insanin zoruna giden o 😀
Çok sevdiğim, hayran olduğum bir adam değil zulüm nedeniyle Kıbrıs'a asker çıkarttı eyvallah ama şu anki Kıbrıs'ın Avrupa'ya yanaşmasí nedeniyle orda şehit olan vatan evlatlarının kanları bu değer kıymet bilmeyenlere için mi yere döküldü diye düşündürüyor insana.
Bir resmî var oy kullanmak için halk gibi sırada bekliyor ne kadar mütevazi bir kişilikti doların 2 tl den az olduğu günlerdi ecevit donemi mekanı cennet olsun herkes çalmıştır ama ecevit çalmadı eşinin bir evden ve emekli maaşından başka hiç birseyi yok
Adamın ve işin siyasi boyutunu bilmem ama Funda, babannem adamı çok severdi, en zaman televizyona çıksa sevinirdi, kuzenlerim takılırdı " Ihı, Hacımami'nin kara oğlu çıktı! " diye. Nur içinde yatsın. İkisi de...
Halktan birisi. Gösterişten uzakta sadeliği, naifliği ve mütevazi bir kişiliği ile ülkemize siyasetin içinden tert temiz çıkabilen yegane insan. İyi ki doğmuş ve bu vatanın evladı olmuşsun.. Ruhun şaad olsun.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Memleketi en büyük ekonomik krize mahkum ettiği günler geliyor aklıma Çay şeker ekmek tüp kuyrukları H son 3-5 çişini tutamadığı için altını bezleyip gezermiş ortalıkta, yahu bırak git be adam. Ne koltuk sevdasıymış
hanımına duyduyu saygı ve sevgi, sakin ve karakterli duruşu. Türkiye için 3-4 beden fazla bir profildi, bizim millet asıp kesen borusu ötene değer veriyor
Çok fazla şey ifade ediyor benim için. 1977 mitingine 900 bin kişi gelmişti O dönemin nüfusunu düşünürsek çok büyük bir rakam. Şimdiler de 300 lira ya da tavuk dönere zar zor 1.5 milyon insan toplayabiliyorlar.
Öte yandan siyaset gibi kirli ortamdan az kirle çıkmayı başardı
Eskiden iyi kibar bir adam olarak hafızamda iyi siyasi görüşüne bakmak sızın kibar bir bey efendi ince bir şaar di taaaaaa ki linkte ki olaya kadar o gün içinden canavar çıktı adamın bendende saygısı çıktı https://youtu. be/zhQGlDyBIhU
Böyle bir cahil, ahlaksiz ve rezil Millete fazla gelen bir liderdi... iktidar oldugu 8 senede yaptiklarini, sagci partiler 1950'den sonra 70 senede yapamadi...
28 Şubat Süreçlerinin, iktidar ettiği, meclise başörtülü geldi diye (Sanki burası İngiltere meclisi/Kaldı ki O adamlar bu melunlardan inanca daha saygılı!) Çıkarın bu kadını diye, din ve mukaddesat düşmanı olduğunu gösteren bir siyasi...
Atatürk den sonra kısaca bu devlete iş yapan adamları diyeyim. Adnan Menderes Turgut Özal Necmettin Erbakan Muhsin YazıcıogluTayyip Erdoğan. Baş örtülü insanların paçavra gibi atıldığı zamanları unutmadık. Diğer ülkeler gelişirken bizim önümüze böyle atmışlar top sen bununla oyna demişler. Kaç sene oyaladilar bizi
Çok iyi bir insandı gerçekten Kırıkkalede arabasının benzini bitmiş arkadaşımın babası yardımcı olmuş çok güzel bir anısını anlatmıştı bize adam onu tanıdıktan sonra siyasi görüşünü değiştirmiş
Yahu senin yaşın 27 yani 93 doğumlusun. Allah aşkına sen eceviti nerden bileceksn 5-6 yaşında çocuktun. Kalkmış birde ülkeyi mahvetti diyorsun. Yaşamadın bile o yılları.
@MontanaMax kardeşim ben İnönü Atatürk Abdülhamid döneminde de yaşamadım. Ama araştırdım. Koskoca cumhuriyetin yalan tarih üzerine kurulduğunu biliyorum. Sen ne biliyosun mesela tarihinle ilgili.
Cumhuriyet yalan tarih üzerine mi kurulmuş. Vay anam vay. Neci olduğun belli, nerelerden arsştırdığında belli oldu. Ayrıca merak etme ben tarih bölümü mezunuyum.
@MontanaMax olum bunu sizin savunduğunuz kahraman olarak gördüğünüz insanların kendi hatiratlarinda arşivlerde vesikaliklarda yazıyor. TBMM ve Osmanlı arşivleri. Yani ben demiyorum ya da bir AKP li demiyor. Kendileri diyor 😂😂 siz uyuyun.
Önce büyüğünle nasıl konuşulur onu öğren. Olum falan değilim ben senin. İkincisi sen o kahramanların kurduğu bu ülkede yaşıyorsun. Atatürk olmasa şimdi sen kilisede papaza günah çıkarıyordun. O yuzden senin uydurma tarihin beni ilgilendirmez. Cumhuriyet hoşuna gitmiyorsa orta doğuya gider yaşarsın
@MontanaMax ya bak sen ortaokul ve lisede ya da sosyal medyada öğrendiğin tarih ile bana hiç siyaset politika yapma. Ben burda eğer rahatça yaşıyorsam bunu beş vakit namaz kılıp şehit düşen atalarıma borçluyum. Sana surda iki tane belge gösterecem susup kalacaksın. Hiç boş yapma bana burda. Senin savunduğun adamlar bu ülkeye sadece heykel dikti veya İslam'a saldırdı. Ülkeyi batıran adamları, batının uşaklığını yapan insanları seviyorsunuz ama batıya meydan okuyup ülkede icraatlar yapan bir adamı sevmiyorsunuz. Siz bu vatanı sevmiyorsunuz. Sizin sevdiğiniz şey Avrupai yaşamak. Gerçi siz şimdi dersiniz Avrupa çok medeni çok demokrat. Demi? bir gidin az ötede oynayın. Tarihten bile anlamıyorsunuz siyaset politika konuşmaya kalkıyorsunuz. Madem Atatürk kahraman neden dünyada kendi halkına karşı yasa ile korunan tek insan? Açılsın hadi diğer arşivlerde bakalım. Hani o 5816 ile korunan arşivler? Ülkecek ilham alalım madem. Ya çok körsünüz siz , ya çok cahil ya da gerçekten islam düşmanisiniz. Başka bir açıklaması olamaz
Çünkü senin gibi adamlar var o yuzden O kanunu Menderes çıkardı çünkü Atatürkün hatıralarına ve heykellerine saldıranlar vardı menderes hükümete gelince avrupanın kışkırttıgı kendine islamcı diye ama kendisini kurtarana saygı duymayı bile beceremeyen neyin ne oldugunu senin gibi göremeyen Kendi ellerindeki gücü kaybetme korkusunda olanlar Halkı din ile etkileyip bundan nemalanan ne oldugu bile belirsiz tipler için Menderes çıkardı çünkü siyasal islamcılar menderes başa geldiginde bir anda ortalara çıkıp Atatürke saldırmaya başladı Menderes zorunda kaldı çıkarmaya
Odun kokan arkadaş, sen bana fesli mısırlıoğlu tarihi ile konuşma. 21. Yüzyılda hala 15. Yüzyıl kafasıyla yaşıyorsun. Hala aklın padişahlık rejiminde imparatorluk kafasında. İnsanlar uyandı, impartorluklar çöktü. Sizin gibi tek adamlara koyun olanlar bana Atatürk ü kötülemesin. Neymiş beş vakit namaz kılan atalarına borcluymuş. Ulan kurtuluş savaşında binlerce gayrimüslim savaşıp öldü namaz kılanlar mı sadece ülkeye hizmet etti. Bir defa senin anlayışın bile ofsayt. Atatürk dediğin adam olmasaydı senin o beş vakit namaz kılan ataların örgütlenip düşmanla başaçıkarmıydı? Beş vakit namazlarını kılabilirmiydi? Bana belge gösterecekmiş. Neyi göstereceksin senin o savunduğun İstanbul hükümetinin acizlik belgelerini mi? İngilizlere nasıl el pençe durduklarını mı? Açılsın arşivler tutan var mı? Senin tek adamın lider gitsin açsın var mı engel? Kör olan sensin ki dinini adam gibi yaşayabiliyorsan bunu borclu olduğun adama laf söylüyorsun. İslam düşmanı olan da sensin çünkü dininden haberin yok. Acıyorum sizin gibilere.
28 Şubat sürecinde Merve Kavakçı'yı meclisten mide bulandırıcı bir kin ve kapkara şeytansı bir suratla "çıkarın bu kadını buradan" demesi.. Mekanı cehennem çukuru olsun
Ne acıklı günlerdi ülkeyi Carlo Cottarelli denen kıçı kırık bir IMF memuru yönetiyordu resmen dakka başı soluğu Türkiye'de alıp başbakan ve bakanlara istediği gibi posta koyuyordu at oynatıyordu neyse ki artık çok gerilerde kaldı o günler Allah bir daha o üzücü günleri göstermesin inşallah bu ülkeye Amin amin amin..
iyide bunun ecevitle ne alakası var memlekti omu bu hale getirdi yoksa o geldiğinde memleket bu haldemiydi sen su anda türkiyenin ekonomosinin o dönemden daha mı iyi olduğunu sanıyorn yapma allah askına