O bölgelerdeki seçimlerin, özgür irade ile olduğunu düşünmüyorum. Aileden biri, aileye buna vereceksin der, ona verilir, ya da bizden biri diye (kastım ideoloji değil, memleket) oy verilir. Merkezleri kastetmiyorum kırsalı kastediyorum. Çünkü bir Tunceli örneyi var önümüzde. Zaten Tunceli halkının çok gelişmiş bir kültür düzeyi var, çok bilinçli.
Tunceli halkının gelişmiş kültür düzeyi varsa özgür iradesinin olmadığını söylemen tezat değil mi? O bölgelerde oy diğer partilere giderken kimse özgür irade yok, baskı var demiyor.. Ama oy hdp ye gittiğinde söylem anında değişiyor.
Bazı kesim Kürt halkı halen HDP gibi terör örgütünün siyasi ayağı olan HDP'yi Kürt kesmini temsil ettiğine inanıyor. Van'ın Özalp ilçesinde yardım dağıttıktan sonra dönüş yolunda terör örgütü PKK'nın silahlı saldırısı sonucu şehit düşen Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde görevli belediye personelinin hakkını savunsun ama savunamaz çünkü kan ile siyaset yapan terörist bunlar. HDP'li belediyelere kamu atanmasının sebebi zaruri tedbirdir, kimse kamu kaynakları ile teröre finansman sağlayamaz. https://t. co/4qIYzuvm4H https://t. co/sadsyD7qJl
Oy veren halkın oyu ile gelen meclis üyeleri zaten çalışmaya devam ediyor. Sadece aldığı yetkiyi uygunsuz kullanan başkanlar kanunlar önünde hesap veriyor. Partiler oy alıyor ve her partide seçmenin hiç kabullenemediği adaylar var. Belkide halk giden başkanlara seviniyor.
Hdp yi destekleyen kesimi çok masum görmüyorum batıdaki gibi vergi vermiyorlar polisimize askerimize taş atıyorlar bir öğretmenler biraz seviyor bence devlet bu insanlara karşı başka bir politika uygulamalı biz burda vergi verecez diye canımız çıksın onlar orda.. neyse
Evet ama milletin basariyi ölçecek bir kapasitesi var mi diye de bakmak lazım. Betonlasmayi, ülkeye verilen zararlari bile gelişim sayan ciddi bir toplum kesimi var. Zamaninda fettullah efendilerini onlara az mi anlatıp uyardik. Dinlediler mi o zamanlar? Yani kapasite yoksa ak kara sanilir kara ise ak. Bilincli bir siyasi seçim yapilamaz.
Hdp'nin kemik bir seçmen kadrosu var. Akp istediği kadar bölgede baskı kursun, bu durum değişmeyecek.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu türk kürt sorununun artık masaya oturup çözmek gerekiyor... iki tarafta suçlu... ne askere kurşun sıkılır nede kürtlere zulüm edilir insanlığa yakışı kalmaz... ortada paylasamadigimiz birseyde yok nedir bu kavga kan dokmeler...
Al sana cevap. her seçim öncesi para, silah ve güç unsurları bir araya gelir. illegal işler, şehirler ve türkiye aralarında paylaştırılır. bu durum da paylaşımın yansımaları