Önlemler kapsamında düğünler için de tedbirler alınmış. Bunlardan bir tanesi de halayların sosyal mesafe çubuğu ile çekilmesi. Danslar nasıl yapılır bilmiyorum ama bu dönemde düğünü olanlar ertelemeli mi sizce? :D Yasak henüz kalkmadı fakat düğün saloncuları ve organizasyoncular aldıkları önlemleri şu şekilde açıkladı:
Masalar 4 kişilik olacak
Salona maskesiz girilmeyecek
Takılar zarf içerisinde sandıkta toplanacak
1.5 metrelik sosyal mesafe çubuğuyla halay çekilecek
Hijyen eğitimi sertifikası bulunan garsonlar görev yapacak
İçeri girerken dezenfektan ve kolonya ikram edilecek
Tedbirleri açıklayan Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası Genel Başkanı Barış Ay düğün salonlarının açılması talebinde bulundu.
Çubuklu halay tedbiri! Normalleşme döneminde düğün salonları açılmalı mı?
Düğün bana zaten akıl işi olarak gelmiyordu bu şekilde hiç mi hiç gelmiyor. Allah çiftleri mutlu etsin de nikah neyinize yetmiyor diye düşünenlerdenim.
Insanlar borçlanıp evleniyor ben anlamıyorum.
Düğün yapsalar bile ben yakınlarımın düğününe gitmem. Açık ve net. Ya kin arkadaşlarım var yüzüne karşı söyledim insanlar kendini zorunda hissediyor garip valla. Acaba uzaktan baktigim için mi düşünüyorum. Dayatılıyor da olunabilir bu durum diye bazen düşünüyorum.
Arkadaşımla oturduk ciddi ciddi hesap ettik min. 80.000 ₺ düğün yapılıyor. Bu devirde ne kadar kazanılıyor ki bu para düğüne harcanıyor evini daya döşe araba al ne biliyim 1 ay balayı yap. Madem o borcu ödeyeceksin bari değsin. Neyseki umutsuz değilim akıllı çiftler de gördüm :)
Batmamak için açıyorlar zaten. Avmleri de aynı şekilde daha fazla zarar almamak için insan sağlığını riske atarak açıyorlar. Açmamalılar ama ne diyeceksin işte. Gitmeyi düşünmüyorum kesinlikle düğüne falan. Şu dönemde düğün yapıp sosyal mesafe çubuğu ile hayal çekenin de aklından şüphe ederim. :)
Hayır, açılmamalı. Böyle bir düğünüm olacağına hiç olmasın daha iyi. Sağlığın yanı sıra o gün özel bir gün. İleride düğün videomu izlerken halayı çubuklarla çeken ve yüzündeki o maskelerle kim oldukları belli olmayan insanların olduğu bir düğün videosu izlemek istemem.
Milletin kafası neden böyle gereksiz işlere çalışıyor anlamıyorum. Toptan iptal et daha iyi. Yüzünde maskeyle ne anlamı var yaptığın makyaj bile boşa gitmiş.. ya yapma ya da ertele işte..
Kesinlikle açılmamalı. Bizim insanımız bu kurala uymaz! İkinci dalga boyle sorumsuz insanlar yüzünden gelecekBiraz daha bekleyin ölmezsiniz. Bu kadar beklemişsiniz. Biraz daha bekleyebilirsiniz. Kendi sağlığınızı ve sevdiklerinizin sağlığın tehlikeye atmayın lütfen
cubukluhalay ne ya millet kafayi yemia.. ben ileride dügün yapmamak icin ailemi ikna etmeye bin sebep sunuyorum, bunlar salginda halay icin ip yöntemi buluyor.. gercekten bu halkın iq'su yerlerde
Düğün zaten başlı başına saçmalık bana gore. Bu sene kesinlikle düğün salonları acilmamali diye düşünüyorum çünkü aşırı risk taşıyor böyle kalabalık yerler virüs açısından en azından bir sene düğün yapmasak ölmeyiz heralde
Düğünler en kalabalık ortamlar. Onun yerine takıları eve gönderseler daha iyi. Salonda 1 kişinin hasta olması kaç kişiyi etkileyecek. Bakalım sonumuz hayır olsun inşallah.
Ay çok komik ya biraz daha bekleseler ne olucak sanki bu kadar kudurmuşlar mı anlamıyorum bu evlilik delilerini bekleyin oturun poponuzun üstüne düğün salonları da açılmamalı herkes dip dibe mıç mıç
Bu yaz 2 kardeşimin düğünü var biz şimdiden iptal ettik bile. düğün salonuna onca kişi girebilecekse o zaman futbol maçlarıda seyircili oynansın araya mesefa koyarak otururuz... Saçma yanii
Kız kardeşimin Ağustos'ta düğünü olacatı, ertelenecek. Maskeyle çubukla olmaz bu iş. Düğün salonları batmasın diye çıkarılan şeyler. Kocasızlıktan karısızlıktan ölmezsiniz bekleyin 1 sene
Milletin bu düğün merakını anlamıyorum bu virüs ne kadar büyük sonuçlar doğuruyor bunları bile bile 2 saat saçma sapan hoplayıp zıplamak için herkesi zan altında bırakacaklar cahilliğin bu kadarına pes
Abi bu kadar evlenmek istiyorsan kıy nikahı evlen ne bu düğün merakı? koyun sürüsü gibi milleti toplayıp takı gelecek diye onca borca gireceğinize sakin sakin evlenin işte. Sinirleğem bozuldu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yahu geç mi kalmışlar ne evlilik mis hızlıca evlenirler iki gün sonra boşanırlar