Her ne kadar ismi bayram olsa da maalesef işçilerin çalışma koşulları nedeniyle daha çok hak mücadelesi kıvamında bir gün olarak geçiyor 1 Mayıs İşçi Bayramı. Tüm emekçilerin, alın terlerinin karşılığını aldıkları günlere kavuşması dileğiyle kutlu olsun!
Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı! Türkiye'de işçi olmak senin için ne demek?
açıkçası 1 mayıs işçi bayramı ülkemizde pek etkin değil. işçi olmak popüler ve prestijli değil ki. tabi bir gedikli kesim var. 1 mayıs 1 mayıs diye bağıran. taksimdeki olayları hatırlatan ve bunun üzerinden sürekli siyaset yapan sendikacılar. sendika için bulunmaz ortam bulunmaz bir olay taksim olayı. sendikacılar siyasetçidir bir nevi. ve o iş çok tatlıymış diyorlar. iyi forsları oluyor para ise para. o yüzden sendikaya üye olmaz bir kesim. neyse. ama iş sahaya gelince. iş farklı. ülkem insanı birlik olamadığından bu konuda kadük kalıyor kanımca. öyle işçi vs dayanışma vs yok. sitede güvenliklere maaş verilmez hadi birleştir toplu olarak hareket ettir güvenlikleri yapabilirmisin. ya da bir fabrikada patron olcan ve içeride sendikaya izin vericen. patron vermez gerekirse uzak ilçelerden servis kaldırır işçi getirir yine de sendikacıları kovar. ülkede işçiler kıymetsiz cünkü işçi cok. iş yok.1 mayıs tatil yapılarak bir gaz da alındı ve iş tatile girdi artık. eskiden bir ruhu vardı yine. şimdi ise millet işe gitmediği uyudugu ya da ertesi günle birleştirerek denize gittiği bir gün oldu. burda ne menem laflar edenler olacaktır ama ben farklı bakmak istedim.
Selam, Öncelikle tüm emekçi arkadaşların bayramı kutlu olsun... Türkiye de işçi olmak demek ne demek derseniz; -Sen yorul bana şelale kazandır ben sana Damla kadarını vereyim (ondan da vergisi vs. kesilince damla bile kalmayan demek) -Sen eşek ol ben semeri vururum demek (semeri bile vurmadan çıplak halde çalıştırılıyoruz koruyucu ekipmansız) -Harranlı demek (Sendikası olmayan ve hakkını savunamayan asgari ücret üzerinde maaş verip 500 TL geri isteyen patronlar duydum) -Alın teri göz nuru ayak ağrısı kol kası demek.. (Ama o üç kuruş parayı da alamayıp aylarca işyerinden alacağı kalması)
Dahası mı? Sıralarım sonsuza kadar ne defter yeter ne kalem...
Uzun lafın kısası ülkemizde işçi HAKKINI ALAMAYAN ve çoğunun AÇLIK SINIRI altında yaşamaya muhtaç bırakılan ve en basit krizde İLK GÖZDEN ÇIKARILAN ve İŞSİZ bırakılan EZİLMİŞ ve iyice ezilmeye çalışılan milyonlar bütünüdür...
Hakkımın yenmesi, mobbing altında kalıp işten atılma korkusuyla şikayet edememek, belirtilen saatlerden fazla çalıştırılmak, maaşımın belirtilen gün ve saatte verilmemesi, hastalandığımda işten çıkartılma korkusuyla hasta hasta çalışmak, (kadınlar için) sözlü ve fiziki tacize uğramak. Daha sayardım da neyse.
Köle de olsam Kral da, sonuç ülkeme hizmet, kalkınmaya pay, gelişime destekse ben gurur duyarım. Parası çok olup da yabancı ülkelerde geçirdiğim ülkemden ayrı günler beni ülkeme hasret ve bulunduğum yerde köle konumuna getirir. Vatan namustur iyisi kötüsü olmaz.
Türkiye'de işçi olmak demek, hele de özel sektörde çalışıyorsa, emeğinin karşılığının %20'sini alıyor demek. O %20'nin de %5'ten fazlasını vergilere vermek demek. Çocuğunu avutmak için sürekli "bakarız" demek. Eşine pazar parası olduğunu söyleyemediği için intihar etmek demek. Borçlara çare bulamayıp tüm ailesini zehirleyerek intihar etmek demek. Birileri ceplerini doldursun diye boşa kürek çekmek demek. Allah İnşallah zalimlerin çoraplarının bu dünyada da başlarına geçtiğini gösterir.
türkiye iş ve işçi hakları bakımından dünyanın gıpta ile baktığı ülkelerden biridir. umarım bu yerimizi koruruz. genel refah düzeyi emeğinin karşlılığı olarak baktığın zaman emekçi diyebileceğimiz kesimin mutlu olduğu nadir yerlerden biridir ki bu yüzden bu kadar çok işçimiz var. patron da kazanıyor elbette ama o yük sorumluluk vs görünce keşke işçi olsaydım diyen patronlar gördüm ben kaldı ki şu an ülkemizde işçi emekçi dediğin insan çalışma saatleri olsun kazancı olsun rahatlıkla evini geçindirebilecek arabasını alacak çocuklarına bakabilecek ve yurt dışında seyahat edebilecek refaha sahiptir. aman diyelim allah bozmasın 🤔
Türkiye'de işçi olmak sağlıktan, candan ödün vermektir. İş kazasına kurban gitmeden, meslek hastalığına yakalanmadan iş hayatını tamamlamanın büyük şans sayıldığı bir ülkedeyiz maalesef.
Toplum da hor görülenleri desteklemem gerekeni bir kez daha hatırlıyorum. Benim babam da işçi ve utanmıyorum. Çalışan değil işçi! Gereksiz yere tavır veya aşağılayıcı yorum yapanlara da anlam veremiyorum. Onlar olmasaydı dünya çöplükten başka bir yer olmazdı. Her yerde robotlar istila yapardı belkide. Gerçi şimdi de öyle olmaya başlıyor ama. Bugünlere gelmemizin tek sebebi de onlar. #1mayıs
Ben Türkiye’de yaşamıyorum memleket için yorum yapmam ne kadar doğru bilemiyorum ama bu yıl ve geçtiğimiz yıllarda bir çok insan intihar etti ekonomik sıkıntılarından dolayı. Birilerinin boğaz manzaralı malikanelerinde keyif sürebilmesi için devletin adaletsiz gelir dağılımına dur dememesi açıkcası bir Türk olarak kanıma dokunuyor.
Sürekli ezilen halkları gasp edilen karın tokluğuna çalıştırılan emekçiler geliyor umarım birgün bu düzen değişir ve herkes hakettiği parayı alır hakettiği saygıyı görür hakettiği gibi güzel bir hayat yaşar
Bugunu sanirim bir tek gercekten benim gibi calisan isciler kutlayamiyor. Ne kadar serfsiz onursuz namussuz karktersiz orgut baskanlari hirsiz o, clari varsa 1 Mayisi yonetip planliyor. Ee işçi kardesim kaderimiz bu bizim bayramimiz bile yok olsada bu namussuzlar kutlar
İşçilerin hakettiklerini alabildiği, iktidarın dayattığı sömürü düzeninin değiştirildiği, adaletsizliklerin ve eşitsizliklerin son bulduğu, bayram gibi 1Mayıs'ların yaşanabildiği günlerin gelmesi umuduyla 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.
Sosyalizm yaşatır diye diye lakırtı sıçan ama kapitalizmin kaymağını yiyen Zülfü Livaneli gibi büyük soytarıların bayram ettiği gündür 1 Mayıs. Başkaca bir şey değil. İşçi kim lan Kimin umrunda ki..
Tüm emekçi ve işçilerin bayramı kutlu olsun. Neden beyaz yakalara tatil, işçiler çalışmaya devam ediyor? Adalet yok ülkede. Keşke bu konuda hükümet bişeyler yapsa.
Modern kölelikle eş değer. 7 yıldır çağrı merkez sektöründeyim. Bu sektör köleliğin en sağlam merkezi. Zorunlu fazla mesailer. Mola ve yemek sürelerinin azlığı. Günün toplam 10 saatini burada geçiriyor olmanız. Ağır stres ve baskı ile karşılaşmanız. Saymakla bitmez. Bu sektörde çalışanlara allah kolaylık. Yönetici de oldum çalışanda ama her yönüyle kişiyi sömürü üzerine kurulu bir sistem var. En iyisi yapabiliyorsan kendi işini yap ticaret yap.
Her yıl yapılan ve hiç bişeyin değişmediği şey içi boş geliyo şöyle sağlam bir protesto eylem yapılmalı ki haklarımızı alalım dilek ve temenni ile olmuyor.
Kuaförde çalıştım ve kuaförde bayram veya tatil olmuyor çırak olarak başlayanlar beni anlar aşırı yoruluyordum ve 3 kuruş para alıyordum başka meslekleri bilemem ama kuaförlük gerçekten bu ülkede zor
Resimdeki gibi bir sevgili ile cangama adalarında tatil yapıyorsam ve bunun kaygısını yaşamıyorsam, bunu dasadece işçi maaşımla yapabiliyorsam işte o zaman bayramı kutlarım.
Burda TM_Ergenekon nickli birisi vardı Türkiye nin Sosyal olarak Almanya ile aynı olduğunu hatta daha iyi olduğunu idda ediyordu acaba şu yorumları okumudumu merak ediyorum!
Tezgahtarın adı satış temsilcisi, çöpçünün temizlik görevlisi, bekçi güvenlik görevlisi oldu... Eskiden köle denirdi şimdi adı işçi oldu... Köleliğin bayramı mı olurmuş.. ? Saçmalık.
Türkiye de işçi olmak senin bir ay boyunca emek sarfettiğin şeylerden patronunu her geçen gün biraz daha zengin etmek emekçiyi ise biraz daha fakirleştirmektir aslında Türkiye de işçi emekçi olmak Çalışmak için yaşıyorlar insanlar ve en çok vergiyi ödeyen gene işçi emekçi üç kuruş paraya çalışan insanlar
Yarın çalışıyor olmam, hayatımda görmediğim ne işe yaradığını bilmediğim bir çok memurun yarın izinli olması, bu ülkede zor günlerde işçi akla gelir, iyi günlerde tamamen unutulan yine işçiler olur. Bazen merak ediyorum ne zaman uyanacağız?
işçi olmak insanlar arasında eşit olmayan gelir dagılımının altında ezilmek demek devletin açıkladıgı açlık ve yoksulluk sınırları altında hayata tutunmaya çalışmak demek
Arkadaşım ben HAKSIZLIGA gelemem. RUSYa DA Yaşıyorum bizimburalarda öyle birşey olsun. sagcısı solcusu herkes birlik olur. Türkiyede neden hakkını arama? sorgulama araştırma kültürü yok
işçilikde aslında kapitalist düzenin bir oyunu bu oyunda sen hep çalışırsın ama hakkını alamazsın sonra eylem yaparsın asıl sorun otorite yani devletin işçiye bakış açısıyla alakalı
Hak yemek değil ki yorumunuz. Kutlama konusu yani, beyaz yakalılar resmi tatillerde ya da bilimum tatillerde çalışmaz. Diğerleri çalışabilir. Bunu kastetmiştim. Yani tatili yaşar, bir anlamda kutlar
@Hayatgercek bu konulara girmeyelim olay bitmiştir görüşmeyelim diyorsun anladım🤔olur girmeyelim, aman yani taktın yakama he sende düş yakamdan😁 Ben hem mavi hemde beyaz yakalıyam
Daha yeni oldu bu Kayseri'de inşaat işçisi 8. kattan düştü öldü. Ülkenin lokomotifi özel sektör ağzına sıçılan özel sektör, hakkını alamayan özel sektör, vardiya üzerine vardiya çalışan özel sektör, iş kazası geçiren özel sektör. Corona çıktı diye sağlık memuru da sağlık memuru yok ölümle burun buruna imişlerde. Özel sektörde bir sürü işçi ölümle burun buruna bu neden konuşulmuyor Allah'ın yalamacilari.