Sevinin küçükler övünün büyükler 23 Nisan kutlu olsun... 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷 Benim küçüklüğüm 23 nisan'da bir başkaydı o anki heyecanım aklıma gelince mutlu bir tebessüm beliriyor yüzümde. Şiir okumak benden sorulurdu , hem gülüp hem ağladığımı bilirim.
23 Nisan kutlu olsun! Küçüklüğünüzde 23 Nisan'ı nasıl kutlardınız?
Köy okulunda 2 yıl okudum en güzel o zamanlar kutlamıştım... Sabah ilk günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, sonra şiirler hatta 2 yıl üst üste ben Arif Nihat Asya nın bayrak şiirini okumuştum. Konuşma ve şiir bitince bahçe de çuval yarışı, ağızda yumurta taşıma yarışı, ip çekme, yoğurt içinde para bulma gibi yarışlar yapardık😀 çok eğlenceli olurdu en sonda erkekler futbol maçı yapar kızlarda voleybol oynardı ve dağılırdık...
ne sevinçliydik. gece uyuyamaz sabah erken den kalkardıkonuşalım kardeşim le şiir 1 kere tek okudum ama hep oyunlar oynardık sabah kıyafetler heyecanla giyinirdı okula erken den gidilir dı o kalabalıklar o alkışlar istiklal marşımızın okunduğunda ki o ses hala kulağımda tüylerim hep diken diken oluyor du ya bunu asla unutmam. 23 Nisan kutlu olsun..
Erken kalkıp şiirlerimin tekrarını yapıp okula koşa koşa giderdim. Önce İstiklal Marşı okunurdu sonra gösteride yer alan çocuklar tek tek şiirlerini yazılarını okurdu. Kıyafetlerimizi drğiştirip öğretmenin gösteri in seçtiği kıyafetleri giyer saçlarımızı yapar okul sahasında yerimizi aşıp dans gösterisi yapardık☺ne güzel günlerdi
Babamla birlikte ilk işimiz ayakkabılarımızı boyamak olurdu. Bu özel günde şık olmalı insan derdi. 23nisanı çocukluğumdan kalan en güzel kutlama şekli. Kitap okumaktır. 23nisanları kutlamak istiyorsak. Okumalıyız, çalışmalıyız ve bunlar için kendimizle övünmeliyiz.
Okula giderdik, iki okul bir araya gelip şiirler okurduk. Üniversite kampüsünün (Anadolu Üniversitesi) içinde yan yana iki okul var. Birisi işitme engellilerin okulu (İÇEM), hatta Türkiye'nin en iyi eğitimi veren okullardan birisi, diğeri normal duyanlar ve çoğunluğu üniversite personelinin çocuklarını okuttuğu okul (Mustafa Kemal İlk ve Orta okulu).
o zamanlar küçüktük bazı değerleri pek bilmezdik... Belki de okula topladıkları için şikayet ederdik ama yinede giderdik çünkü kanımıza ki asil kan gitmemize sebep olurdu herşey bir yana o bayrağı elimize almak başka birşeydi 🇹🇷❤️ söyleyeceklerim bu kadar.
Bence 23 nisanın kutlaması çocukların ruhuna uygun yapılmalı onların seveceği aktiviteler olmalı. Biz çocukluğumuzda bizi stadda toplarlardı orada hoplatıp zıplatırlardı bizi saatlerce bekletirlerdi hiç sevmezdim o yüzden 23 nisanı coşkuyla kutladığım olmadı hiç
100. yılı atamızın TBMM açalı ve bugnü çocuklara armagan edeli daha coşkulu mutlu neşeli olmak geliyor insanın içinden malum sebebden dolayı böyle olsada yinede kutlu olsun ülkeme ve kuzucuklara😃🤗 yüce ataız MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve tüm şehitlerimizi gazilerimizi de saygıve rahmmetle anıyoruz
Okul ilçe merkezindeydi. bütün caddeleri bando ve bayraklarla gezerdik. Akşam da bütün sokaklarda meşaleler yakıp sahilde ki Atatürk heykeline yürüdük.
Okulda programlar düzenlenirdi, şiirler, folklör, yazılar okunurdu, saygı duruşunda durulur istiklal marşımız okunurdu. Heryerde çok güzel bir atmosfer olurdu, özene bezene giyinirdik o gün. ❤️
Okulda etkinlikler olurdu onlara katılırdım ben şarkı söyler dans ederdik, gösteriler yapardık, yarışmalar düzenlenirdi onlara katılırdık. Güzel zamanlardı
Ilkokul 5 e kadar hep şiir okudum öğretmen sürekli beni seçerdi bizimkiler süsler püsler gönderirlerdi beni bayrama 😅 ortaokulda hep bando çaldım şeftim stad yıkılıyordu ne güzeldi yaa
O günleri anlatamıyorum cünkü mutluyduk cok yoklukda olsa hersey güzeldi en azından babam yanımdaydı cocuklugum mükemeldi 23 Nisan kutlu olsun👏🏻👏🏻👏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Evet kutlardım halende kutlarım cünku Mustafa Kemal Atatürk ulu önderimizin bize biraktığı emanetlere hangi yaşımızda olursak olalım sahip cıkmaktan mutluluk duyarım
Okulun önüne çıkarırlardı 2 tiyatro 2 şiir geri sınıflara. Sabah stadyuma gotururlerdi. Gosterilerdi, osuydu, busuydu.. sonra tatil dışarı çıkar top oynardık olayımız bu yani :d
Aile çapı olarak bu tür milli bayramlar ve önemi bizlere öğretilmedi. Biz sadece dini bayramlar'ın önemi ve değeri bakımı'ndan eğitildik. Ama büyüdükçe anlıyorum. Aklımız aetık başımız da.
Genelde okulda, bayram kutlaması yapılırdı. Günün önemine binaen yazılar ve Şiirler okunurdu...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Pek güzel kutlamazdım ya Genelde dışlandığım için arkadaşım olmazdı hatta danslarda bile benimle birlikte dans etmek istemezlerdi, genelde buruk geçerdi
Arif Nihat Asya- Bayrak şiirini ezbere okurdum ilkokulda tüm okulun önünde:)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bak şimdi geçmişi niye açtın. Hayatımda hiç 23 nisanda oynamadım. Serefsiz hocanin kendi öğrencileri vardı onlar baş taciydi gösteriyi onlar yapardı mk