Bursa'daki doğalgaz şirketi corona virüsü salgınına rağmen, borcundan dolayı 4 kişilik bir ailenin yaşam sürdüğü evin doğalgaz saatini söktü. Şirket bunu yaparken de evde yaşayan 14 aylık Ayla Mila'yı soğuğa mahkum etti.
Serdar Bağdatlı, şu ifadeleri kullandı:
* Bin 300 TL’lik birikmiş üç aylık doğalgaz faturamı ödeyemedim. Hastanede olduğumuz bir sırada eve gelen doğalgaz şirketi saati söküp götürmüş. Geceleri serin ve soğuk oluyor 14 aylık kızım var. Hani vatandaşın doğalgazı kesilmeyecekti” diye tepki gösterdi.
Biz ne olduklarını anlayalı çok oldu da diğer %50 koşulsuz biat ediyor. Tüm dünya devletleri halkına yardım ederken bizimki sms le para istiyor. Bu olaya devlet ne yapsın? Diyenler ülkenin yarısı olduğu sürece kimseye acımıyorum. Herkes daha beter olsun.
Amaçları insanları zıvanadan çıkarmak. Psikolojik olarak çökertmek. Biliyorlar olası bir seçimde kaybedeceklerini ve insanları öldürmek için çabalıyorlar.
Cuma günü elektrik dağıtım sirketinden borcumu odemezsem elektirigin kesilecegine dair ihtar mesaji geldi. Sirketi aradığımda mesajlarin otomatik gittiğini kesim yapmayacaklarini soylediler.
Neyini anlıyorsun? Fahiş fiyattan doğalgazı satmalarını mı? Salgının ortasında insanların tamda ciğerlerini etkileyen bir hastalıkta insanları soğukta bırakmalarını mı?
Fahiş Fiyat politikasına vergi sistemiyle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti neden oluyor.
Bir çok ülkede faturalar merkezi hükümetlerce karşılanırken, bizde hükümetimiz böyle bir önlem almadı.
Marketler parasını almadan yumurta vermiyor diye eleştirmiyorsak, parasını almadan doğal gaz vermedi diye de özel bir şirketi eleştiremeyiz.
Bu arada altını çizerek belirteyim. Mart ayı faturalarım Doğalgaz 385 Lira, Elektrik 160 lira , Su 45 liraydı. Sadece 2 temel faturaya 600 lira ödedim. Fahiş mi evet fahiş.
Ee bizde de aynı. Devletin vergi sisteminden kaynaklı olduğunu bende bilyorum. Ama bu şşirketler petrolun varil fiyatı yarı yarıya inmişken 20 kuruşu indirip 1 dolar arttığında direk 10 kuruş arttıran şirketler.
Devlet kadar şirketlerin aç gözlülüğü de var burada. Ben zaten artık hükümeti konuşmuyorum bile. Malumu tartışamaya gerek yok.
@Synetesia256 kişilerin ve özel sektörün insafına bırakılınca halk yara alır.
Merkezi otorite "faturalar devlet tarafından ödenecek mi?" diye sorulduğunda, fatura borcu yüzünden kimsenin gazı, suyu, elektriği kesilmeyecek demişti, bunu gerçekten ciddi bir şekilde ele alsalardı şirketlere talimat gönderilirdi, garantör devlet olurdu ve kimsenin bu dönemde canı yanmazdı. Demekki "kesilmeyecek" haberi 10 yıldır yapılamaya devam eden yerli otomobil gibi birşey
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Bursa'da 14 aylık bebeğin olduğu evin doğalgazını borçtan dolayı kestiler! İnsanlar işsizken faturalar neden hala geliyor?