Sokağa çıkma yasağını 2 saat öncesinden haber veren bir hükümet ve ona ek olarak sokakta kalabalıklar oluşturan, virüsün yayılma hızını on katına çıkaran bilinçsiz Türk halkı...
Virüsün istediği en uygun ortamı birkaç saatte sağladılar. Sizce virüsün önüne geçmek artık mümkün mü?
Hükümetin acil durumda sınıfta kaldığını dün gece anladınız mı?
Hükümete bir sorun yok CHP olsaydi görürdük asıl rezilligi. En azindan şehir hastanesi vb gibi ciddi bir altyapı inşa edildi bu ülkede son 17 senedir. Nankör olmayan beyinler bunu görür... Sorun milletimizde Sorun milletin cehaletinde Sorun milletin dengesizliğinde İçinizdeki AK Parti düşmanligini kusmak için bahane aramayın. Süleyman Soylu yasağın neden son dakika açıklandığının gerekçesini açıkladı Aklınıza yatar ya da yapmaz ama dünyadaki örnekler ortada İtalya'da İspanya'da İngiltere'de marketlerin yağmalanması ortada Amerika'daki durum ortada Denenmiş bir şey yeniden denemek akıl fukaraligi olur. Sabahtan açıklansaydı da insanlar hayvan gibi marketlerı mi yağmalasaydı? Burada bir ihtiyaç alışverişi Yok Burada bir ruh hastalığı var Sadece altı üstü LUPPO almak için markette kuyruğa giren angutun ihtiyacı yoktur. Sadece ruhu hastadir o itin. Meseleyi doğru okuyalım. Keşke Saat 24'te açıklasalardı Yanlışı 2 saat kala açıklamaları oldu.
Hükümetin yaptığı yanlış bir şey evet ama hatanın büyük bölümü halkta bence sanki iki gün aç kalsalar ölcekler mi hayır farklı bir şekilde düşünürsek de halk hükümete güvenmediği için erzak depoladı fakat saçma bir yöntemle burada sorulması gereken bence şu bu yasak 17 de filan edilse aynı izdiham yaşanır miydi? Evet bu sefer de market market fiyat araştıran bir toplulukla karşı karşıya kalırdık bu arada güzel soru.
Halk aptal olduğu için, başındakiler de onlara uygun seçilmiş işte. Giderler bu krizin ortasında kAnal İstanbul ihalesi yaparlar, şakşaka devam; giderler perşembe günü alınmış sokağa çıkma yasağını, belediye başkanlarına haber (muhalif belediye başkanları*) bile vermeden, cuma gecesi açıklarlar, şakşaka devam. Aşağıdaki yorumlarda da ne kadar tuhaf canlılar olduğunu görüyorsun işte, yoruma gerek yok.
Senin kadar eleştiren bir kişi yok sen doğruyu da eleştirirsin chp zihniyeti bu..
Soruya gelecek olursak evet bu konuda herkes haklı hükümetin yanlış kararı paniğe neden oldu lakin söyle de bir şey var vatandaş suçsuz mu? Eve giren hırsız kadar ev sahibinin de suçu var. Unutma
insanlarin cogu belirsizlik karsisinda ayni panigi yasayabilir. yasadigim ülkede yasak gündemde yokken bile insanlar heran yasak gelebilir diye cildirmis gibi alisveris yapti. panik halinde kosusturan kitle yüzünden 10 gün tuvalet kagidi, selpak vs gibi ürünleri bulamadik. ne zaman ki tedbir amacli sokaga cikma yasagi getirildi ve bu yasak sürecinde marketlerin acik olacagi bildirildi halka, panik halinde kosusturan kitle normale döndü.
2 haftadan fazladir karantinadayiz, sokaga iki kisiden fazla gruplar olusturmayacak sekilde cikabiliyoruz, diger insanlarla aramizda 1.5m mesafe birakmak zorundayiz, uymazsak 500 euro ceza kesiliyor.
markete gittigimizde alisveris arabasi kullanmak zorundayiz, tek parca alip cikacagim yok, alisveris arabasini almadan markete giremiyorsun bknz: otomatik olarak diger müsterilerle aranda mesafe olusturuyor alisveris arabasi.
bilincli ülkeler virüsün yayilmasina engel olunamayacagini biliyor, yayilimi minimuma indirmeye calisiyor.
yok neymis iki günden kimse ölmezmis halkin sucuymus marketlere akin etmek. markete kosan da biliyor iki gün ölmeyecegini, panige neden olan güvensizlik, belirsizlik. ayni izdiham büyük ihtimalle yasagin kalktigi gün de olacak. bu sefer de devletin sagi solu belli degil, yarin bir yasak daha gelirse hazirlikli olalim diye stoklama alisverisine cikanlar olacak.
daha mühimi 2 gün neyi önleyecek? iki günde ölmezdiniz diye halki yerden yere vurup hükümeti savunanlar 2 günde virüsü yenemeyiz bu neyin yasagi diye neden sormuyor. almanya'da karantina basladiginda vaka sayisi 47binlerde ölü sayisi 400lerdeydi. su an vaka sayisi 120bin ölü sayisi 3bine merdiven dayadi.
türkiye virüsün yayilma hizinda nasil birinci oluruz adli calismayi hayata gecirdi sanirim.
Hala cırcır konuşan var ! İyi şeyleri hükümet yapıyor ama kötü olanlar hükümetin sorumluluğu değil ! He iki yüzlüm he !
3 gün önceden "hafta sonu 2 gün boyunca, fırınlar ve eczaneler açık kalacak şekilde sokağa çıkma yasağı getirilecektir." diye açıklama yapmak çok mu zor? Tüm haber sitelerinde ilk etapta sadece 31 ilde sokağa çıkma yasağı haberi geçildi. Fırınlar eczaneler bilmem nereler açık kalacak şeklinde açıklama yarım saat sonra yapıldı. Sen en başta söyleyeceğini en son söylersen bu manzarayla karşılaşmaman mucize olur ! Yazık ettiler Sağlık Bakanlığının ve tüm sağlık çalışanlarının emeklerine !
Dün gece tam marketlerin kapanma saatinde açıkladılar. Aslında her şey kuralına uygundu ama halk kurala uymadı. Market kapanma saati uygundu, halk uymadı. Sosyal mesafe kuralı vardı, halk uymadı. Hükümet ne alaka? :D cidden alaka kuramıyorum.
kuralina uygun olan ne? marketlerin kapanma saatine yakin yapilan aciklama mi? bunun izdiham yaratacagini ülke yönetmeyen siradan vatandas dahi bilir. adamin evinde iki gün yetecek yeterli malzeme yoksa ne yapacak? halka ani aldigin kararli zamana yayacak yeterli süre vermeden bildirirsen halkta olusan belirsizlik kaygisi nedeniyle markte kosmalarini " hükümet her seyi dogru yapti, halk uymadi" gibi bir kilif uyduramazsiniz. 1. halkin marketlere akin ettigi zaman sokaga cikma yasagi yoktu, halk burada hic bir kanunu ihlal etmedi. 2. marketlerin kapanma saatinde " ehe yarin ve öteki gün marketler kapali, sokaga cikamazsiniz" aciklamasi yapan sahis bu durumda sosyal mesafe kuralinin islemeyecegini öngörmesi gerekirdi. 3. halkin büyük cogunlugu zaten kendi karantinasini uyguluyordu, dün geceki izdiham diger günlerde yoktu. hükümet aldigi karar ile sokaga cikmayanlari da zorla sokaga dökmüs oldu.
hükümet cok alaka ama size ne desek bos, basarili bir is gerceklestiginde basari tek basina hükümete ait, hatali karar ve tutumlardan dolayi basarisizlik oldugunda hükümet haric herkes hatali.
@hzrahibeteresa Ya ben anlatamadım. ya sen anlamadın. Bilerek tam marketler kapanınca aynı saatte birebir aynı saatte açıklama yapıldı. Napsın devlet her mahalledeki her markete, her bakkala görevli mi diksin? İnsanlar kurallara uymuyor devlete laf ediyor. 2 günde kimse açlıktan ölücek değil zaten ekmek ve su ihtiyacı da karşılanıyor. Adamlar mantıklı olarak bakıp izdiham oluşmayacağını düşünmüş olabilir gayet. Daha önceden açıklansa marketler talan edilirdi. Daha sonra açıklansa aç kaldık, sokakta kaldık, orda burdayız çok ani oldu eve dönemiyoruz denirdi. İş yerlerinden eve dönenler falan da var. Yani mecburen biraz önce açıklayacaklar ama çok da önce değil. Napsınlar daha yani ne ona geliyor insanlar ne buna. Napsınlar ya napsınlar size nasıl yaranacaklar?
yasadigim ülkede iki haftadan fazla karantinadayiz, acil ihticlar disinda her yer kapali, sokaga cikma yasagi öncesi bir kitle vardi ki " sokaga cikma yasagi gelecekmis her yer kapanacakmis" panigi ile marketlere akin etti. haberlerde cok görmüssündür avrupada marketlerin bos raflarini, tuvalet kagidi icin kavga eden müsterileri. sonuc : sokaga cikma yasagi ilan edildiginde bir gün öncesinden halk bilgilendirildi, eczane vs market gibi "acil ihtiyac" gerektiren yerler disinda her yerin kapali olacagini söyledi. panik halinde raflari bosaltan kitle normale döndü, ortada bir belirsizlik kalmadi sokaga cikamasa da alisverisini yapacakti.
peki türkiye'de oldugu gibi ani bir kararla sokaga cikma yasagi ilan etse ne olacak? virüsü umursaman (her daim sokakta olan ve sosyal mesafeye uymayan) gruplar ile panik halinde sürekli alisveris yapan kitleye eslik edip onlar da sokaga firlayacakti marketlere.
hükümetin tutumu yanlis arkadas, savunulacak hic bir yani yok. sen neyin savunmasini yapiyorsun?
kaldi ki 2 gün karantina ile virüsün önü alinabiliyor mu? panik disinda ne ise yaradi? dün aksam yarattiklari panigin acisini bir iki hafta sonra yasayacak ülke. almamya'da karantina (sokaga cikma yasagi öncesi) vaka sayisi 47binlerde ölü sayisi 400lerdeydi. 2 haftadir karantinadayiz su an vaka sayisi 120binlere ölü sayisi 3binlere merdiven dayadi. bu rakamlar karantina öncesinin sonucu. sadece iki günlük ani kararla yasak ilan edip millete panik yasatmis olsalar sayilar ne olurdu acaba. iki hafta diyorum iki haftada vakalar sürekli tirmanistaydi, son bir kac gündür düsüse gecti. 2 günde neyi önleyecek hükümet bir aciklar misin?
@hzrahibeteresa ben sana şöyle açıklayayım 2 gün haftasonu ve hava güzel diye insanlar dışarı çıkmasın diye yasak ilan edildi Aslında en uygunu yasağı saat 12 de açıklamaktı ama icişlerinden önce bile sızdıranlar olmuş duyduğuma göre yani mecbur kaldılar erken açıklamaya. Keşke böyle akın olmasaydı ben de çok üzüldüm ama bu durumda devletin değil vatandaşın suçlu bulunması lazım. Zaten o saatte marketler neden açıktı? Asıl sorgulanması gereken bu, devletin bunlara ceza kesmesi lazım. Yoksa kim nerden ne alacaktı ki? Market kapalı. Ekmek desen devlet dağıtıyor. Eee?
@hzrahibeteresa Üstelik zaten Süleyman Soylu bile açıkladı bilerek marketlerin kapandığı saatte açıkladık izdiham olmasın diye bilerek geç açıkladık dedi adam. Marketlere ceza kesecek. Ben hâlâ market kapanma saati soruma cevap alamadım
sürecin nasil yönetilmesi gerektigini yukarda tane tane anlattim. bugünden yarina karar alip kisa bir sürede yarin marketler kapali dersen izdiham olur, bu dünyanin her yerinde böyledir, türkiye halkina has bir sey degildir. market sorunun cevabi da icinde zaten. burada iki gün dedgil en az iki hafta sokaga cikma yasagi ilan edildiginde neden insanlar marketlere akin etmedi öncesinde izdiham varken? cünkü devlet bu karari almadan önce gerekli her tedbiri alip halki bilgilendirdi, panik halinde kosusturan vatandaslari dahi sakinlestirdi.
market sorusunu sormadan önce " bu virus sadece hafta sonu mu bulasici? hafta ici ic ice calismak zorunda olan vatandasa bulasmiyor mu?" diye sordun mu?
hadi bütce yok ülkeyi soyup sogana cevirdikleri icin ücretli izne cikaramiyorlar calisanlari. hafta sonlarinda tatilden istifade piknige cikanlarin kalabalik olusturanlari önlemek maksat. 2-3 gün önceden halka bildir durumu, su su sebeplerden dolayi hafta sonu 2gün sokaga cikma yasagi uygulayacagiz bu süre boyunca 2 gün marketler kapali olacak de. dünki izdiham yasanacak miydi? kriz durumunda ülke yönetememek nedirin resmini cizdi hükümet, sucu halka atarak günah cikaramazsiniz. gerci ülkeyi yönetenler cahil olunca ne beklenir. test yok = vaka yoktu baslangicta. insanlar avrupa virüstrn kirilirken neden bizim ülkemiz önmel almiyor diye haykirdi, vatan haini ilan edildi haykiranlar. 2 hafta sonra cok kiymetli " süreci cok iyi yöneten kahraman saglik bakanimiz " virüsün bu kadar hizli yayildigini bilmiyorduk dedi.
saka gibi ama saka degil, dünya virüsten kirilirken bizimkiler virüsün bu kadar hizli yayildigini bilmiyorduk dedi.
simdi de insanlarin izdiham yaratacagini bilmiyorduk masalina siginacaklar. süreci yönetemediler, bütce olmadigi icin calisana ücretli izni veremediler, virüs italyadan da daha hizli yayiliyor türkiye'de bunun bilincindr olduklari icin biz elimizden geleni yaptik, sokaga cikma yasagi bilr uyguladik ama insanlar kural tanimadi yalaniyla yirtacaklar.
bir de tutturmussunuz iki günde acliktan ölmez kimse. sor bakalim adamin evinde 2 gün yetecek yeterli erzagi var mi? bebegi olan yaslisi olan var, bu ikisinin farkli farkli ihtiyaclari olan aileler var. bez mama almaya cikana iki gün acliktan boktan ölmezdi bebegin anan baban demek nr ifade ediyorsa , iki gün acliktan ölmezdin ayni seyi ifade ediyor. yahu yarin burada da iki gün marketler kapali olacak dense alisverisr cikarim zira ne kedilerimin mamasi kaldi evde ne kahvalti yapacak malzeme.
son olarak halka darbe yapar gibi ihtiyaclarini karsilayacak süre tanimadan yasak ilan edersen suc markete gidenin degil, buna mecbur birakanindir. hadi IQ ona yetmiyor bari marketler kapandiginda yap yasak ilanini o da yok. dedigim gibi muhtesem bir algi yönetimi.
@hzrahibeteresa Tamam da sen beni anlamadan konuşuyorsun. İzdiham olmamasi için zaten önlem aldılar. Market olmazsa nerde izdiham olucak Allah aşkına söyle ya. O kadar yazmışsın ama benim söylediğimi ben mi anlatamadım nedir. Şimdi baştan anlatıyorum. Süleyman Soylu açıklama yaptı "Diğer ülkelerde örnekleri çok insanlar marketleri yağmaladı ne var ne yoksa aldılar o yüzden geç açıkladık " Senin verdiğin örneğe gelelim evet senin örneğinde izdiham olmuyor. Ama bilmiyorum fark ettin mi benim sana anlattığımda yani devletin planladığında da izdiham olmamasi lazımdı. Devlet daha önceden yasak koydu mu 9 dan sonra açık market kalmayacak diye, evet koydu. Sosyal mesafe için kural koydu mu koydu. O zaman marketler kapalı insanlar neden alışveriş yapıcak ben ısrarla yalvarır gibi sana bunu soruyorum çok basit bir soru ya. Zaten dün o saatte marketlerin kapalı olmasına dair emir vardı. Napsınlar daha kilit mi vursunlar. Adamlar yasaklamış ama onlar açmış yasak koymasa tamam kız devlete ama yasak koymus. 2 gün çok önemlidir insanin erzağı yoktur olmayabilir derken bir gülme tuttu mu seni yoksa baya baya inanarak mı yazdın bu söylediğini? Diğer ülkelerde zaten önceden açıklandığı için izdiham olmuş. Örneklerini de verebilirim. Üstelik devlet çalışma koşulları icin elinden geleni yaptı kısıtlı çalışma kanunu getirdi. Daha yeni senelik izni olmayanların ücretli izne çıkabileceği söylendi. Sen bu hükümetten öncesinin haliyle şimdiki halini kıyaslayıp "adamlar çaldı" mı diyorsun. Adam zaten batık bir ülkeyi almış olmayan şeyin nesini çalsın adam ya. Şimdi ortada çalındığı iddia edilen bir şey varsa bile bu adama teşekkür etmek gerekir çünkü önceden böyle bir şey yoktu. Önlem almıyorlar yetersiz diyorsun da tüm dünyadan tebrik yağıyor sağlık bakanlığına, sen hiç okumadın mı yabancı vatandaşların tweetlerini "Türkiye bu bu önlemleri aldı biz ne duruyoruz" diye. Eminim dünkü olay daha farklı bile olsaydı bu sefer tam askini söyleyerek vuracaktınız.
bu kafaya laf anlatmak da zor, fanatik futbol taraftari gibisiniz, yapilan yanlisa yanlis demek yerine öven bir kitle?
bana su tebrik mesajlarindan bir bahset, misal türkiye'nin almis oldugu ama almanya'nin almadigi bir karar örnegi ver. alman vatandasi "türkiye bu önemleri aldi biz neden almiyoruz" diyebilecegi minik bir örnek.
sokaga cikma yasagi bir gün öncesinden halka duyuruldu ve bu süre icinde marketlerin acik olacagi bildirildi, yani sokaga cikma yasagi sürecinde marketler acik, neyin izdihamini yapacak millet? asil ortalik sokaga cikma yasagi aciklandiginda duruldu. olaylari manipüle ederek yanlisi örtbas edemezsiniz. caldiysa bille tesekkür etmek lazim diyen kafaya ne anlatsan bos.
ayrica soylu da kabul etti, elestirileri kabul ediyorum öngöremedik dedi. markete kosanlarin da 2 gün icin degil 'ya yasak uzarsa' kaygisiyla ciktigini da söylemis. sen hala hatayi savunmaya devam 😂
@hzrahibeteresa Bu söylediklerini mantığın alıyor mu? bir gün önceden haber verecekler marketler açık olacak ve bizim son anda bile abur cubur alan milletimiz o 1 günde marketleri talan etmeyecek ha? bir düşün bakalım etraflıca. Üstelik ben fanatik değilim ortada hata göremiyorum. Sen ısrarla benim gösterdiğim çözümü görmezden geliyorsun. Soylu hatasını kabul mu etmiş? Nerden kim uyduruyor bunları anlamam. Hatta bilerek neden geç açıkladıklarına dair açıklama bile yapıldı. Ben sana sayayım hatta mantıken 1- İnsanlae haftasonu için yer değiştirmesin diye Köylerine vs giden çok insan olurdu emin ol 2- Marketler talan edilmesin diye Benden örnek istersin sen vereyim İtalya, Fransa ve İspanyada olduğu gibi :) Şimdi gelelim Türkiye'nin aldığı ama diğer ülkelerin almadığı önlemlere. 1- Okulların tatil edilmesi Bu konuda muhalif bir sosyal paylaşım sitesi bile diğer ülke vatandaşlarının "Türkiyede şu kadar vaka var ama okullar tatil edildi biz ne duruyoruz" diye attıkları tweetleri paylaştı. Dalga geçtiler hatta "şimdi cidden bizi kıskanıyorlar" diye. Ha ben kıskanıyorlae diyecek bir insan değilim yapılan esprileri söylüyorum. 2- Maske dağıtılması Millete 5 maske az geliyor ama Fransada hükümet milletin elindeki maskeyi istedi. Bizimkilerin ayağına maske götürülüyor az buluyoruz. 3- Cafelerin, kahvehanelerin, ibadethanelerin kapatılması. Vatikanda papa çıkıp kiliseye gelin burda bir şey olmaz dedi. Orda daha çok yayıldı Türkiye en erken önlem alanlardan apar topae kapattı heryeri. Son olarak dünya sağlık örgütü daha dün tekrar teşekkür etti. Nerde yaşıyorsun sen merak ettim :)
arkadas hayal aleminden cikip gercek dünyanin gercekligiyle yüzlesmen gerek. sokaga cikma yasagi marketlerde alisveris yapmaya dahil degil, marketler yasak boyunca acik oluyor, insanlar neden hucüm etsin? mantik biraz lütfen.
simdi gelelim türkiye'nin alip diger ülkelerin almadi önlem yalanina isik tutalim. okullar tatil. avmler kapali. bar, cafe restoran vs gibi isletmrler kapali acil ihtiyac gerektirmeyecek her yer kapali. iscilere ücretli izin. devlet iban verip halktan para toplamadi siz sagliginizi düsünün para isini biz hallederiz dedi. dsö türkiye'ye yaptigi isbirligi icin tesekkür etti rn iyi önlemleri aldiniz diye degil, ahaberi kes.
bilimden uzak olma bu kadar maske seni hastaliktan korumaz, maske virüsten koruyor olsaydi sokaga cikma yasagi uygulanmaz zorunlu maske takma uygulamasi yapilirdi.
@hzrahibeteresa Ben önceki söylediklerinin hepsinin cevabını verdim aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum söylediklerimde de bir yanlış yok istersen yabancı basını takip et. A haber, akit vs takip etmem bunu da bil. Soylu'nun açıklamasına gelince adam elinden geleni yaptı ama bir şeyi önleyemedi ve kendini suçlu hissetti çok normal. Bu adamın ne kadar gururlu olduğunu gösteriyor. Polislere güvence veren Soylu. Kimisi Elazığda poz verip tatile giderken aylarca Elazığdan çıkmayan Soylu. Okulun önlerinde uyuşturucu satan olursa kolunu bacağını kırın sorumlusu benim diyen Soylu. Mükemmel bir adam. İstifası kabul edilmedi şu an nasıl mutluyum anlatamam. Asıl istifa etmesi gereken otobüs seferlerini azaltıp yayılmasını arttırandır.
Yasaktan üç saat önce duyuru yapmak nasıl bir kafa? Birisi uzun zaman önce duyuru yapıp insanların tepkisini zamanla sönümlemeyi umut etmek diğeri ise gece yarısından sonra açıklayıp hemen ardından sokağa çıkmayı yasaklamaktı. İki doğru hareket varken gidip yanlışı seçmekte kasıt aranmalı. bu açıkça bir yönetimsel felakettir. Sorumlusu her kimse hesap vermeli.
Halk bilinçsiz hâlen virüs olayını bile ölüm oranlarının artıp gitmesine rağmen dalgaya çeken bir toplumla aynı oksijeni soluyoruz. Hükümet hakkında da bir şey derdim ama şimdi bu uzun olacak pek bir şey söylemek istemiyorum sadece her zamanki gibi düşüncesizliklerini ortaya koydular.
Devletin bunu 2 saat öncesinden habee vermesi zaten bir olay bir de millet 2 günde sanki evinde hiç bir yiyiecek yokumş gibi davrsnıyo yaa 2 günde yayılmıycak virüsü dün gexe yarım saatte yaydılar maskesiz eldivensiz birbirine girmişler ekmeği falan anlarım da kola çikolata neden yani iki gün alt tarafı sanırsın 1 ay yasak verdiler hem devlet hem millet olarak mantıklı düşünemşyoruz
Zamanlama yanlıştı. Hoş, çok önceden de ilan edilse yine panik havası olacaktı. Ayrıca yasak ilan edildikten bir süre sonra açık kalacak olan yerlerin listesinin yayınlanması da ayrıca bir büyük yanlış. Dipten kurtulmak istedikçe daha da dibe batıyoruz
1 aydır dikkat edin uzak durun dedikleri halde kıçını başını sallayarak sokağa dökülen salaklar var birde 😂 insana bisey 1 ay söylüyorsan ve halen umursamiyorsa o insana ne olursa olsun amaaaaan diyeceksin artık. Bu durumda zor da kalmayacak hiç bir hükümet olamaz zaten. Senin hükümetin değil dünya karışık dünya
Gece saat 22:00'de cikip iki saat sonra disari cikma yasagi getiriyoruz diyen bir hükümet ya salaktir ya da bu görüntülerin olusmasi icin bilerek böyle bir karar almistir.
Nasil bakarsan bak, bu rezilligin suclusu hükümettir.
Bunu söylediğimde iki gun once haber verse yine bu olacaktı diyenler oluyor. Devlet zaten bu gibi krizleri yonetebilmek icin var. Anlatamazsın anlayamazlar
Saat 21.00 da böyle bir kararı hangi şuursuzlukla aldılar anlamak mümkün değil. Sabah, ya da bir gün öncesinden açıklayacaksın insanlara, kimse panik yapmayacak. Gerçekten bazen aklım almıyor. Anlayamıyorum.
Türkiye'de bunu çok yaşadık. Bir kesim g*t korkusu sebebiyle 15 temmuzda ATM'lere hücum etti. Bu kesim bu sefer aç kalacaklarını düşünerek marketlere hücum etmiştir.
* sırf şu görüntü bile akprtinin yönetim mekaniZmasının 0 olduğuna delalettir, Her durumda halkımız suçlanacaksa, Her durumu halkımız üstlenecekse bedelini verecekse yönetim anlayışına ne gerek var?
@cancancanmaço henüz o kişinin siyasette adını duyurduğunu düşünmüyorum doğrusu. Şehir şehir bakacak olursak kağıt toplayıcılarına yaptığı güzellikle Mansur Yavaş bir tık önde ama kimsenin yeterli bir şey yaptığı yok. Sağlık bakanı bile istediklerini yapamıyor en baştakiler onay vermediği için. Bu sebeple kim daha iyi yönetir bilemiyoruz ama tepedekilerin bunu yapamadığını KESİN olarak biliyoruz.
@cancancanmaço çok yanlış bir düşünce, bu yüzden tepetaklak oluyoruz. Diğer insanlara şans vermedikten sonra alternatifleri nasıl bilebiliriz? Sadece soruma cevap verin lütfen gerçekten nasıl bilebiliriz?
@cancancanmaço haklısın ama son belediye seçimlerinde bile büyükşehir belediyeleri parti değiştirince yeni kişiler gelmesin diye ne olaylar döndü bunu her parti yaptı tek partiye laf söylemiyorum. Teşekkür ederim cevap için
10 gün evvel de deseydiler yine aynı manzara olacaktı. Hükümet baştan beri sokağa çıkma yasağı ne demek hep halkı bilinçlendirecekti eğer sokağa çıkma yasağı gelse şartları ne olur baştan sayılacaktı dün gece de saat gece 2 de falan diyeceklerdi ki şu saat itibariyle sokağa çıkmak yasak. Sonraki gün markete gidecekler kontrollü bir şekilde çıkmaları sağkanacaktı E milletde 2 günde ölmez zaten fırına markete gidebiliyorlar bebce çözümü ancak bu olabilirdi
Maalesef bakanımızın tüm çabası çöpe gitti. Yağmacı halkımız yüzünden
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sınıfta kalan hükümet değil. İki gün sonrasında ne olacağını planlamayan iki günlük yasak icin sokaklara kosan halk. İki gün sonrasını planlayamayanlar geleceği planlamaya çalışan hükümetlere laf atmasın arkadasim
1 aydır tedbirler alınacağı konuşuluyor. insanlar marketleri talan edeli 1 ay oluyor. Marketlerde makarna kalmamıştı. Bu talanı yapan milletin iki gün ekmeksiz kalacağını düşünmüyorum. Ama sizin gibi her hatada pay aramak yerine suçu hükümete atanlar yüzünden bu devlet hep geri gider
Allah ile aldatmanın baska hangi konuda sınıf geçtiler ki.. İşte imamlardan olacak bu kadar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
sen cikip luppo aldin diye hukumetmi suclu arkadas? 2 gunde olucekmiydin cola icmesen? hukumet is yapinca "benim vergimle yapti" de olumsuz sey olunca "hukumet basarisiz" de zihniyete bak cay demle. bu tip zihniyetli insanlar yuzunden gelismedi yillarca bu ulke.
Komik bir durum cidden. Hafta içinde haber vermek çok da zor olmamalıydı bu şekilde ne yaptıklarını anlayamadım. Kriz yönetiminin kötü olduğunu da düşünmüyordum ama...
Her iki taraftada suç var, bn açıklamayı dinlemedim ama onemli yerlerin acik kalacağını tahmin edebiliyordum adam elinde iki kolayla market kuyruğuna girmiş komik ya kjhgfd
Hükümetin suçu ne' adamlar ekmeğinizi ihtiyaçlarınızı mahallerede dolaşacak ekipler karşılayacak diye beyanda bulunmuş' ama bu millet cumhuriyetin her yasasını hiçe sayıp kendi kafasındaki yasalarını kullandı' Bunları sadece şeri yasalar adam eder
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her şeyi hükümete bağlamayın sığ düşünceli olmayın lütfen ya.
@NCC-1701 insanlarda beyin yok mu? Herkes dışarı çıkmış fırınlara bakkallara saldırmış. Zaten fırınlar açık olacak ve gorevliler acil ihtiyaçları evlere getirecek. Lütfen ya bu olayı da siyasileştirmeyin. En ufak şeyde hemen hikümete saldırıyorsunuz.
Yahu hükümet bunun en başı, siyasileştirmek değil bu. Hangi parti olursa olsun hükümette kim varsa sorumlu odur.
Sen insanlara ne açık ne değil bildirmeden iki saat sonra yasak başlayacak dersen herkes panik yapar bu gayet normal.
Yasak geldi, kavgalar yapıldı, yağma yapanlar oldu, her yer doldu taştı sonra utanmadan ama fırınlar açık olacak diye söylediler lütfedip.
Ki insanın ihtiyaçları sadece ekmek ve su değil. Bebeği olanlar, hastası olanlar var, günlük alışveriş yapmak zorunda olan parasız bir sürü insan var. Herkesin durumu iyi değil toptan alışveriş yapsın değil mi?
Bu ufak bir durum değil, dünyayı saran bir salgın hastalık var ve baştakiler krizi dün gece yönetmedi.
Her olayda büyük kanalların yayınları kesip son dakika bağlantısı yapmayı bilen insanlar neden gelecek yasağı ve izlenecek planı sakince tane tane açıklaması? Televizyona çıkıp her şeyi söyleyen insanlar neden bunu yapmadı? Altı üstü son dakika canlı bağlantısında ne açık ne değil panik yapmayın diyeceklerdi.
@NCC-1701 bilerek açıklama yapılmamış insanlar daha çok panik olup marketlere filan koşmasın diye ama insanlar maalesef yine sokaklara doldu. Emin ol kimse iki günde açlıktan ölmezdi. Tamam yaşlı ve bebek için ihtiyaçları olanları anlarım ama eczaneler açık zaten alabilirler yani, bakkallara saldırmaya gerek yoktu. Kabul edin insanlarımızda hata var. Ben devlette bir hata görmüyorum. Kuyrukta cips luppo cola alıp bekleyen insanları savunamam, gerçekten acil ihtiyacı olan insanları anlarım amenna ama devlet böyle kişilere de kolaylık sağlıyor zaten. Bu devlet kimseyi aç bırakmaz emin olun. Sizin düşüncenize de saygı duyuyorum ve güzel bir üslupla konuştuğun için teşekkür ederim 😊 Çoğu insanın yapamadığı bir şey. İyi akşamlar
Halkım ahmaklığın hukumeti mal edemezsin 😂 burada tek kabahatli halkı iki günü abartıp daha fazla olduğunu sanan ahmak gruh bunlara sebeb olmuştur sizde her zamanki gibi her şeyi hukumeti atmaktasınız
Bir çuval incir vardı en azından, umarım hepsi gitmemiştir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hükmet bunu 2 saat değilde, 2 gün önce yayınlasa tekeldeki sıralar ekmeğe mi katacaktı. Garipler evinde makarna yiyor şu cahil dedikleriniz yani duyarlı entellüeller de raka bira peşinde demek farkındalık bu
Hükümet kalmadı insanımız salak Ulan kimsenin mi evinde 2 günlük yiyecek ymeek yok makarnada mı yok Adam çıkmıs kürdan almaya bisküvi almaya Acımıyorım bunlara korona kapıp gebersin oçlrı
@silici44 hala daha dışarda insanlar geziyo vızır vızır adamlar bitirmek istese zaten 2 gün önceden haber verir çıkana sert müdahale yapar para cezası falan değil askeri polis diker sokağa ama bitirmek istemiyo
Yahu neden kızıyorsun ki. Istemedigin yerde kalmak kolay değil bende senin için uğraşıyorum. Peki tamam ama okul bitince lütfen git. Bak o zaman daha kolay
@gamosvla konuyu neden siyasete getirdin ki. Senin atan in memleketini bırakıp gitmeyi düşünen sensin. Ayıp değil mi ama olmaz ki ayquu seviyesi 3 haneli arkadas
@cancancanmaço Türk değilim. Ayrıca bu tepkini bana ve benim gibilere göstereceğine gitmek istememize neden olanlara haysiyetsizlere göster. O zaman her şey yoluna girer belki.
Mesela o kadar yol sundum sana sen gitmek istemediğin için kıç baş salliyon laf değiştiriyorsun. Eşşek kafalılardansin sen anladım ben seni sipa 😂. Mesela o kadar suriyeli gönderdik araya karışıp ailecek gidebilirdiniz. Yazık ya istemediği yerde durmak zorunda kalan aptal olmayan gerzek😂 Şimdi cekilebilirsin ufaklik
Evet araplarin yaninda sizin gibileri bile almışız baksana. Tabi o zamanlar teknoloji kötü ayquu testi yok ondan. Yediği kaba sıçan azinlik. Sen niye bu kadar kızdın ki. Ayquu falan deyince bende gerçek sandim. Bu kadar çabuk sinirlenen. Sinirine hakim olmayan birinden bo b. ok olmaz. Ayquu falan ı Hikaye bidaha baktir. Paran boşa gitmiş
@gamosvla bak sizin için bir formülüm daha vqr. Deli gini çocuk yaparsanız eğer 20 yıl sonra istediğiniz Turkiye yi olusturabilirsiniz. Sonra onuda alırız elinizden ata dediklerinizden aldığımız gibi