Bir yerin depreme dayanıklı olup olmadığını kesin olarak bilemeyiz. Ancak bulunan bölgenin risk durumu, binanın inşaatında kullanılan malzemeler gibi farklı kriterler etkiliyor.

İstanbul depreme dayanıklı mı Kağıthane deprem bölgesinde mi diye sorarsan derecelere ayrılmış İstanbul deprem bölgelerinden bahsedebiliriz. 2. derece deprem bölgeleri arasında Kağıthane ilçesi de bulunuyor. Kağıthane dışında Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Bağcılar gibi Avrupa Yakası ilçeleri bulunuyor.
Yaşadığınız yapının depreme ne kadar dayanıklılığı olduğunu öğrenmek için bina deprem testi yaptırabilirsin. Belediyeler ve bakanlıktan lisans alan kurumlar tarafından deprem testleri yapılıyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl99dan önce yapılan bütün binalar risk altında, zemini sağlam olmayan ve avrupa yakasındaki semtler daha riskli, ama denize bakan tarafları büyük risk altında kağıthane nispeten 2. deprem bölgesi sayılıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir yerde okumuştum 2000den sonra yapılan binaların depremde yıkılma riski düşükmüş
00 Yorumla
+1 yılUzmanlara sorman lazım. Belediyeye gidip öğrenmen gerekir.
014 Yorumla
Soran+1 yılBunu tek basima nasil yapicam binadaki kimse umursamiyo
Soran+1 yılBizim bina 40 yillik binaymis daire ustune daire yapmislar yalitim yok her yerden ses geliyor yukardaki kapiyi kapatsa bizim kapi sarsiliyo asagidaki kapatsa yine sarsiliyo evimizin balkon cami kapansa tuvalet kapisi kapansa misafir odasindaki kapi sarsiliyo bu sarsilma neyin nesi ust kattakinin yuruyus ayak seslerine konusmalarina kadar yandakilerin asagidakiler hepsinin duyuyorum ve diyolarki bizim bina saglam bisi olmaz 99 da sag ciktik ivir zivir ulan balkonda catlaklarr var demirler gozukuyor binanin bazi bolgeler kirik dokuk mahallede en eski bina karsimizdaki daire sonra bizimmis digerleri hepsi yeni kimse umursamiyo korkuyorum
- +1 yıl
Binadakilerle görüşüp imza toplayıp gidebilirsiniz. Ya da vekalet al hepsinden sen git.
Soran+1 yılKimse beni kaale almiyo abi umursamiyo ki hepsi bisi olmaz saglam diyolar
Soran+1 yılBelediyeyi arayip evimiz saglam degil desem gelirlermi direkt? Ama gizli olmak istiyorim bizim binadakiler bilmesin yoksa sikinti cikar
- +1 yıl
Sıkıntı niye çıksın üstüne sana teşekkür etmeleri gerekir. Ailenle görüştüğünde onlar ne diyor.
Soran+1 yılNe tesekuru ya herkes masraf olucak diye korkar bizim binada.
Soran+1 yılAileme akrabalar herkese konusuyorum beni kaale alan yok canlari cok ucuz ben kafadanda sallamiyorum hani bina gercekten cok eski abi yemin ederim kali ortulse baska yer sarsiliyo mahallede en eski bina bir karsi bina ikincide bizim baska yok bizim bina cok tuhaf daire ustune daire yapilmis yalitim dahi bazi odalarda mevcut heryer rutubet balkonda catlak kirik dokuk paslanmis demir gozukuyo kime desem 99 sag cikti bisi olmaz felan dua et dua ediyoruz tabiki ama onlemde sart degilmi denetlesinler diyorum guvende hissetmiykrum belki sen uyurken denetlediler diyolar uyurken nasil denetlicekler eve girmiyomu bu adamlar ala ala deli ediyilar beni 99 depremden sonra denetlemisler saglam demisler tamam ama eyluldeki depremdede baya sallandik eylulden sonra denetleen olmadi ve benden baska neden kimse takmiyo sasiriyorum abi herhub aglayaak uyuyorum her an deprem olacak yikilcaz diye korkuyorum tetikteyim hep herkes misil. misil uyurken ben gece nobet tutuyorum
- +1 yıl
Tedbir tabi ki önemli ama her şey olacağına varır. O yüzden korkmamak lazım yine de.
Soran+1 yılBoyle bir evde yasamaktan sen korkmazmiydin abi durust ol
- +1 yıl
Korkutur ama önlemini de aldırırım.
Soran+1 yılNasil alirsin ben tek basima yeteeli degilim kimse kaale almiyo beni paramda yok
- +1 yıl
Sen şansını denemelisin. Apartmandakilerle bizzat kendin konuş.
Soran+1 yılApartman aile binasi zaten konustum coktanda kimse umursamiyo abi ne yapayim. belediyeyi arasam denetleseler bu sefer Binadakiler benim ustume yurur. Sen niye kafana gore aradin cagirdin bisi yok dedik sana of bile bile olcez bu binada ben kesinlikle saglam. olduguna inanmiyorum bu binanin kapi kapansa baska kapi sarsiliyo cam. kapansa evdeki baska kapi sarsiliyo cok korkuyorum
+1 yılSanmam
048 Yorumla
Soran+1 yılBende sanmiyorum. korkuyorum ve onlem. aln yok
- +1 yıl
Yoksa sn alacaksın korkunun acele faydası yok
Soran+1 yılBen tek basima nasil onlem alayimki binadaki kimse onemsemiyor en ufak kapi kapanmada baska yer sarsiliyo bizim
- +1 yıl
Alabilrsin ;) :)
Soran+1 yılNasil peki
- +1 yıl
Mesela. Basit olarak toplanma alanları Biliyomusun.
Deprem cantan falan var mı. deprem sırasında yapılabilecek önlemleri alır mısın.
Soran+1 yılDeprem. olsa canta aklimdan cikar. Cok panigim eyluldeki depremde bayildim
- +1 yıl
Ohoo nasıl olcak bu işler,
Kendine hakim olmalısın hele tek isen
Soran+1 yılBizim bina 40 yillik binaymis daire ustune daire yapmislar yalitim yok her yerden ses geliyor yukardaki kapiyi kapatsa bizim kapi sarsiliyo asagidaki kapatsa yine sarsiliyo evimizin balkon cami kapansa tuvalet kapisi kapansa misafir odasindaki kapi sarsiliyo bu sarsilma neyin nesi ust kattakinin yuruyus ayak seslerine konusmalarina kadar yandakilerin asagidakiler hepsinin duyuyorum ve diyolarki bizim bina saglam bisi olmaz 99 da sag ciktik ivir zivir ulan balkonda catlaklarr var demirler gozukuyor binanin bazi bolgeler kirik dokuk mahallede en eski bina karsimizdaki daire sonra bizimmis digerleri hepsi yeni kimse umursamiyo korkuyorum
- +1 yıl
O ne ya, berbat halde üflesen yıkılcak cok sıkıntılı
Soran+1 yılCok. korkuyorim cokkk :(
- +1 yıl
Şikayet de bulunun
Soran+1 yılNasil bulunucamki bizim binadakilerin benm. sikayet ettigimi bilmemesi lazim aile binasi bizim. bana yukleniyorlar sonra
- +1 yıl
Sacma., ortak karar alın
Soran+1 yılBizim binada benden baska kimse umursamiyor maalesef ben tek basina yeterli degilim
- +1 yıl
İlginç
Soran+1 yılIlginc komikte canlari cok ucuz bile bile intihar.
Soran+1 yılBalkonda catlakliklar dokukler var demirler gozukuyo be ben diyorum ki denetleyelim. Nerden biliuosun sen uyurken denetlemislerdir 99 da bisi olmadi eski binalar saglam deyip koniyu kapatiyolar
Soran+1 yılSimdi ben belediyeye giysem sikayet etsem denetleseler kesin curuk cikar ve binadaki herkes bana yuklenir masrafa soktun diye o derece kimse umursamiyo ve ben cildiricam maddi imkanim olsa gidicem ama yokk
- +1 yıl
Uyurken nasıl denetleniyor :)) ne saçmalık
Soran+1 yılUykum var her an tetikdeyim. korkjdan uyuamiypm basim. agryo artik yemin ederm ne yapcam blmiyorm bile bile olmek istemiyorim.
Soran+1 yıl99 depremden sonra denetlemisler saglam cikmis hadi buna kandim. Eylulde baya sallandik o zaman nasil denetlediler ben herhun evdeyim ve aile binask. herkes herseyi bilir bu binada komikler beni saf salak saniyolar
Soran+1 yılBasini agrittim k bakma
Soran+1 yılDeprem bolgesi olmyan yerde yasayam biriyle evlenmek istiyorum artik bu dereceye geldim😂
- +1 yıl
Cok enteresan , nasıl bir yerde. Kimlerlw yaşıyon öyle
- +1 yıl
Zaten ağrıyodu :))
Soran+1 yılIgrenc bir yerdeyim mahalledeki insanlar cogu bilincsiz deprem konisinda hepsi dine yoruyo tamam dine yorar bende yoruyorum ama doga olayi bu deprem oldurmez ihmal. oldurur bizimkiler dua et yat asagi desin dursun
Soran+1 yılBenim hep agriyo son dusunmekten sanki her an deprem. olcak ve binanin altinda kalcaz olcez.
Soran+1 yılK bakma agriyi arttirttigim icin
- +1 yıl
Önemi yok :). Arttırmadın.
- +1 yıl
Sakin kalmaya çalış ikna etmeye uğraş çevrendekıleri
Soran+1 yılTamam oyleyse ☺
- +1 yıl
:))
- +1 yıl
Ne derler, depremle yaşamayı öğrenmeliyiz
Soran+1 yılKorkmakla. endise diymakta haksiz degolim. dimi.. bizimkiler abarttigimi soleyup sustururlar hep ama bir . gun gelecek o gun herkes hakliydi diycekler.
- +1 yıl
Dediklerine göre haklısın
Soran+1 yılGuluceksin belki ama bugun un helvasi. yaptim. sakayla. karisik olmeden once helvamizida tadalim dedim. Sirf kafalarina bisiler girsin diye ama. olmadi. afiyeyle yediler gulduler ve kimse olcegini dusunmedi ben oysa. onlem. alsinlar diye bilerek. yaptim :) :)
Soran+1 yılIkna etmek. zor. kimse. onemsemiuo dua et yat asagi demekgen baska bir halt yaptiklari yok.
Soran+1 yılBelediyeyi ben korkudan ariyamiyorjm acaba burdam birilerine desem versem. adresi onlarmi. sikayet etse sizce? Benim. ettigimi anlarlarsa bana yuklenir bu bina
- +1 yıl
Umurlarında olmadı, daha etkili bişey olsa belki
- +1 yıl
Aşağı yatınca deprem olmıcak mı :))
Soran+1 yılHakkini helal et malum ist deprem bolges olasi depremde bu bina yikilir gibi o kdr derdimi dinledin :)
- +1 yıl
Sacmalama, bu kadar da kurma bir şekil korunmaya çalış bişey de yapmadım
Soran+1 yılNasil korunayimki olasidepremde tavan ustume cokse ne yapcam nereye kimildayim sadece kesin cozum. olrk onemsedeyim telefon her daim cebimde cepli esofman la yatiyorum. Bide pet siselerde su ve kekler
Soran+1 yılNe dmek bisi yapmadin akrablarm gibi. umursamaz. olmadin sen. onlardan daha cok dinledim. ve bana hak verdin beni onemseyen biri oldun bu bile bana mutluluk verdi.
- +1 yıl
Onlar da iyi, kendine hakım olman psikolojine dikkat etmen lazım
- +1 yıl
Olabilr :) mutlu ettimse ne güzl uzaktan bu kada
- +1 yıl
Teşekkürler :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Kağıthanede oturan biri olarak söylüyorum zemin çok yüksekten ve hatta türkiyenin en sağlam kaya zeminlerinden. Kağıthane vadi özelliği olan bir ilçe alt vadide kalan yani merkez dediğimiz yer biraz riskli fakat buradada çook büyük bir mesire alanı var. 50 yıllık binalar var burada yıkılmayan. Ta Bizans döneminden beri var olan bir ilçe. Çağlayan ve hamidiyede çok eski binalar var fakat onları da yavaş yavaş yenilediler adliye geldiğinden beri. 40-50 yıllık binalar konut olduğu gibi de büyük bir kısmı iş yeri iş hanı. İçinde Tekstil ve imalat ağırlıklı. Fakat adliye geldiğinden beri çoğu avukatlık ofisi için konum bakımından gözde olması nedeniyle Binaları yıkıp yerine yenilerini yaptılar. Düzce de yakın zamanda olan deprem mesela hissedildi fakat evdeki avizenin ucu anca kımıldadı. Ki burada doğdum büyüdüm kaç tane deprem oldu konusu dahi geçmedi. Bi diğer avantaj vadi özelliği olması ve çokça devlet arazisi bulunduğundan fazla boş alan var toplanmak için. Kiraların da çoğu ilçeden genel olarak pahalı olması eğitim seviyesinin yukarıda olması ve elit kentlerle sınır olması kontrolsüz göçünde önüne geçilmiş durumda bu nedenle çok kalabalık bi ilçe değil. Çoğu ana karayollarının bağlantı noktası olması da olası depremde ulaşacak yardımlar bakımından avantaj. Üstelik afet koordinasyon merkezi de burada. Daha bir çok konuda avantajlı bir ilçe. Öyle Ataşehir esenyurtta beylikdüzü ilçelerindeki gibi her yer 40 katlı rezidans değil. Ortalama kat sayıları 4-6 ya da 2-4 arası. Bu demek değildir ki sağlam binalar yıkılmayacak. Burada da deniz kumundan yapılan evler var. Herkes olabilir ama 39 ilçeye göre biraz daha düşük riskli merkez civarı hariç
00 YorumlaKağıthanenin neresi ama? Çeliktepe mi? Emniyet mi? Gültepe mi? Gürsel?
016 Yorumla
Soran+1 yılCeliktepe abi
Soran+1 yılBiliyomusun celiktepeyi abi bizim bina baya eski diger binalar hep yeni
Soran+1 yılAynen bizim bina baya eski cok korkuyorum binada benden baska onemseyen yok catlak var demirler gozukuyo en ufak kapi ortulse baska kapi sarsilir cam ortulse kapi sarsilir ust kattakinin yandakinin herkesin sesin duyulur duvara vursam ustteki alttaki yandaki bizemi vurdun diye cikar cok korkuyorum
Soran+1 yıl40 senelik diyolar ayrica daire ustune daire yapmislar bitisigimizdeki binadaki sesleri bile duyuyorum masraf olucak diye kimse umursamiyo mahallede en eski bina biz kaldik ya canimiz cok ucuz bile bile intihar ediyoruz
Soran+1 yılBelediyeden incelemeyi ne kadara yapiyolar kimse yanasmiyo umursamiyorlarki banada cok kiziyolar uyuz oluyolar 99 da sag cikti bisi olmaz diyolar cok cahiller
Soran+1 yılMaalesef. Bile bile intihar ediyoruz. Ben tek basima yeterli degilim param yok herkes alay ediyo benle kiziyo siz nerdensiniz
Soran+1 yılNasil yazicam abi ben bilmiyorum bide benim ettigimi anlarmi binadakiler cunku sen bizi mastafa soktunn diye kizarlar bana yuklemirler
Soran+1 yıl:( nasil oluyo sen anlatirmisin abi
Soran+1 yılAbi cok sagol benle ilgilendin baya Allah razi olsun ararken ne divem ismimi soyismimi isterlermi bide ucreytlimi korkiuorim bizimkiler ogrenirse bana kizicak ama nabim artik denetlesinler istiyorum kagit gibi evdeyiz
+1 yılkayanın üzerinde diye biliyorum kağıthane..
02 Yorumla
Soran+1 yılAbi Bizim bina 40 yillik binaymis daire ustune daire yapmislar yalitim yok her yerden ses geliyor yukardaki kapiyi kapatsa bizim kapi sarsiliyo asagidaki kapatsa yine sarsiliyo evimizin balkon cami kapansa tuvalet kapisi kapansa misafir odasindaki kapi sarsiliyo bu sarsilma neyin nesi ust kattakinin yuruyus ayak seslerine konusmalarina kadar yandakilerin asagidakiler hepsinin duyuyorum ve diyolarki bizim bina saglam bisi olmaz 99 da sag ciktik ivir zivir ulan balkonda catlaklarr var demirler gozukuyor binanin bazi bolgeler kirik dokuk mahallede en eski bina karsimizdaki daire sonra bizimmis digerleri hepsi yeni kimse umursamiyo korkuyorum
Soran+1 yılBelediyeyi arayip gelirlermi bide benim sikayet ettjgimi solerlermi binadakilere
+1 yıl40 yıllık bina %70 tehlikeli
07 Yorumla
- +1 yıl
Allah rahmet eylesin
Soran+1 yılSagol ya
- +1 yıl
Helva bizede gönder
Soran+1 yılBen oldukten sonra nasil gondereyim
- +1 yıl
Şimdi gönder
Soran+1 yıl:( :( :(
+1 yılKentsel olmadı mı orda.
012 Yorumla
Soran+1 yılBizim binada olmadi. mahallede en eski binayiz
- +1 yıl
Korkmakta haklısın.
Soran+1 yıl:( :(
Soran+1 yılCok pis uykum var herkes uyuyo umursamiho benim aklim cikiyo
Soran+1 yılBelediyeyi arasam gelrlermi bide benim aradigimi solerlermi binadakilere?
- +1 yıl
Söylerler bittin sen.
Soran+1 yılBinadakiler benim ustume yurur. Sen niye kafana gore aradin cagirdin bisi yok dedik sana of bile bile olcez bu binada
- +1 yıl
Ölme balım ben seni korurum.
Soran+1 yılNasil korucan be
Soran+1 yıl:(:( :(
- +1 yıl
Korurum ben bir şekilde.
+1 yılKâğıthane kocaman yer neresi
04 Yorumla
Soran+1 yılÇeliktepe
Soran+1 yılBiliyormusunuz o taraflari
- +1 yıl
Merkez tarafını biliyorum
İstanbul'da pek sağlam ev yok
04 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
Soran+1 yılAynen.. fena korkuyorum benden baska kimse umursamiyo
+1 yılÇeliktepe mi yaşıyorsun?
40 Yorumla
+1 yılDegildir
00 Yorumladeğildir
01 Yorumla
+1 yılKorkuyor musun yoksa
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Binadan ziyade istanbulun fay hatlarında durum nedir bunu öğrenmek lazım eğer
O alanda hiç deprem olmuyorsa direnç birikimi oluşur
Bir noktadan sonra şiddetli deprem olur
Eğer ara ara deprem olursa şiddetli deprem riski ortadan kalkar
- +1 yıl
Korkma
Dua et
Soran+1 yılDua ediyorum tabiki
+1 yılBen oturuyorum
025 Yorumla
Soran+1 yılNeresinde
- +1 yıl
Korkma.. Kağıthane genel olarak sağlam bölge kayalık üzerine kurulu
Soran+1 yılAma bizim bina baya eski en ufak kapi ortulse baska yer sarsiliyo ust kattaki namaz. kiliyo bizim. kapi sallaniyo o derece balkonda kirik dokuk var pasli demirler gozikuyo sizin semt nere
Soran+1 yılKagithanenin neresi
Soran+1 yılVala nasil. korkmim uykum var uyuyamiyorum
- +1 yıl
Merkez
Soran+1 yılCeliktepedeyim bende
Soran+1 yılSizin. Bina kac senelik
- +1 yıl
30 sene
Soran+1 yılBizden gencmis :)
- +1 yıl
Evet :)
Soran+1 yılSendd korku oluyomu bendeki gibi abartili degildir oluyosa da
- +1 yıl
Yok ya ben pek takmam
Soran+1 yılSence ben bosunami takiyorim. kafaya
- +1 yıl
Özelden konuşalım mı
Soran+1 yılBenim gibi korkak biriyle konusmak sana yakksmaz sen takmiyosun bile :)
- +1 yıl
Deli ya olur mu hiç öyle 😂
Soran+1 yılNe bilim herkes benle alay ediyo cok korkuyosun diye
- +1 yıl
Saçmalama ya
- +1 yıl
Pişt
Soran+1 yılEfendim
- +1 yıl
Nasılsın
Soran+1 yılIyim sen nasilsin
- +1 yıl
İyiyim bende
+1 yıl4.5 de yıkılır 😭
06 Yorumla
Soran+1 yılCok korkuyorum
- +1 yıl
Valla haklısın biliyorum oraları dikkat edin. 99 depremini hatırladım.. 😭
Soran+1 yılBinada benden baska kimse umursamiyoki alt ya da ustte kapi ortulse bizim. kapi sarsiliyo camlar kapansa kapi sarsilyo her yerde bir sikinti catlak ve demirler goruyorum balkonda biliyolar ve umursamiyolar korkuyla yasamaktan biktim devlete sikayet etsemde bana kizarlar sana bisi yok demedikmi diye o derece yani
- +1 yıl
Valla canım evlen kaç bence dikkat et. Foto felan atsana bana bakayim
Soran+1 yılFoto paylasamamki 1 xperim
- +1 yıl
Takıp et beni
Çoğu çürük
00 Yorumla
+1 yılKağıthane neresi?
01 Yorumla- +1 yıl
Kağıthanenin neresi?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!