Türklerin Asya dönemlerinde, hilâl bıyık bilgeliğin göstergesiydi. Bıyığı en uzun olanlar genelde oba beyi, bilgesi idi. Türklerde erkeklerin saçları tengriciliğin gereği olarak uzundu, örgülü olanlarda mevcuttu fakat zamanla batıya yöneldikçe ve İslâmın da etkisi ile saçlar kısaldı sakal arttı. Batıya yöneldikçe, batılı kızlara duyulan il gi sonucu sakallada gürleşti, bıyık kültürel önemini sakala bıraktı. Eski ülkücüler Nihâl Atsız okurlardı. Türklerin erken tarihine meraklı olan atsız'ın yazılarının etkisiyle, bu bıyık türü gençler arasında, solcuların püskül bıyığına karşı bir simge olarak tekrar ortaya çıktı. fena da değildi, hani. Taki, tesbihin dini bir araç, bilgeliğin simgesi olmaktan çıkıp, gücün ve söz geçirmenin aracı haline gelmesinin ve bıyığın da buna bir dayanak yapılmasının sonrasında okumanın ve yazmanın yerini gösteriş alınca olmadı, uymadı, adeta bir maske gibi kullanıldı, işlenen suçlara örtü gibi kullanıldı malesef
onlari egiten sonra piyasaya suren cia nin c si iste yok oyle uc hilal falan fikir babalari ahmet arvasi adindaki arap ama Turkculuk yapacaklar... kuruculari egit donatcilari abdli cia hepsi sahtekar...
once kendine mert insanim ben neyse odur bazilari mutluolacak ruhani bosalmalarini yapacak dalkavukluk yapamam kimseye reis kitabini alsinlar okusunlar direk cia ajanalarindan egitim aldiklari fikir babalarininda arap olduklarini gorurler zaten Turkiyede bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan tipler yuzunden Turkiyede milliyetcilik gibi ilerici bir akimi gerceklestiremiyor ve gelisemiyor.. gercek milliyetcilik milli markalari olan milli patentli mal ve hizmet ureten icat ve bulus yapan entelektuel bir akimdir ama malum bu sahtekarlarla bugun cari acik veren uretemeyip ithal eden yabanci sermayenin yeni galata bankerleri olan yabanci sermayeli bankalara borc bataginda...
Ya biraz medeniyet biraz saygı be neden fisliyosun kardeşim kendi seçimim sana pok yemek düşer kimsinde bana CIA diyosun önce yetistirdigin nesile bak senin gibi bir ebebeyden senin gibi bir gelecek çıkıyor işte boş bilgilerle doldurma insanları
Erdoğan kesin desin bahçeli ülkenin milli duruşu ve beka sorunu için bıyıkları kesin der, hepsi keser bıyıkları. Ama İyi prti kaldırılan TC geri gelsin diye önerge verince hdpyle birlikte çekimser kalır Mhp. Sorarsan da milliyetçiymiş.
Tamam da güzel kardeşim ay hilaliyle bıyığın ortak noktası ne belediye otobüsü toplu taşıma şoförleri yayılmış koltuğa elde tesbih bıyık o biçim çatık kaşlar 🤷
Eski bir reis olarak küpe de taktım bıyık bırakmadım yırtık pantolon la da gezdim güler yüzlü ve sevecendim sağ-sol ateist deist her türlü arkadaşım dostum vardı hala da var lakin olduğum yerde en çok benden cekinirdi insanlar 😊
MHP Türk dünyasını temsil eden bir parti olduğundan eski Türk ananesi olan sarkık bıyığı simgesel olarak kullanır. Benimde bir aralar bu şekilde idi. İnsana iyi hissettiriyor. Tavsiye ederim ;)
Turkcukugun simgesi Boyle adetler ayni idolojiye sahip kisilerin Arasindaki bağı guclendiriyor Birbirlerine karsi daha samimi hissettiriyor ve Bu idolojinin daha da çok tutunmasini sagliyor Asil amaci bu
İleri geri konuşmayı kesin. Hilal İslamiyeti, yıldız ise Türklüğü temsil eder. MHP ve PÖH'lerin Hilal bıyık bırakmasının sebebi zevki öyle ya da Türklüğü de temsil ettiği içindir. Ve hilal bıyık bırakan ağır abi diye bir şey yok zaten Hilal bıyık bırakmadan da karakterleri öyle, sert... Çoğu PÖH de bırakır ama hepsi sert değil bazıları mesleği gerek öyle sert.
En İyi Cevaplar