Saat satan zenciler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşlar saat satan zenciler hakkında kafama takılan çok soru var. Bu arkadaşlar neden İstanbul'a geliyor. Avrupa'da ülkelerde de caddelerde saat satan zenciyi rastlanıyor mu ? Bu adamların vizesi falan yoktur. Devlet zencilere neden müsamaha gösteriyor. Birincisi buydu.

İkincisi ise bu adamlar çok enteresan geliyor bana. Bütün köprü üstü geçişleri tutmuşlar. İşlek caddelerde de bu adamlara rastlıyoruz. Bu adamları ben ne yemek yerken gördüm ne herhangi bir sosyal faaliyette. ne yerler ne içerler nerde kalırlar. Gündüz ortaya çıkıyorlar akşam karanlık basınca ortadan kayboluveriyorlar. Gündüz yine mekanlarında görüyorsun hepsini. Sanki hepsi anlaşmış gibi her mekanın zencisi var.

Bunun yanında ben bu adamlarım hiç kadınlara gözucuyla bile baktığını görmedim. Biz Türkler başka memlekete gitsek güzel bir kadın görsek önce başta aşağı süzer sonra laf atarız peşinden takip bile ederiz. Kız arkadaşlarımlada zenci konusu açılınca onlar da söyledi. Saat satan zenciler yüzümüze bile bakmıyor diye.

Belki de çoğunun gurbette eşi çoluğu çocuğu var. onlara para gönderiyor. hayattan pek umutları yok. tek dertleri kalacak yer karınlarını doyurmak.

Ben yinede çok seviyorum saat zencileri. İstanbul onlarla daha güzel. İnşallah devletimizde bu afrikalı kardeşlerimize müsamaha göstermeye devam eder.
Güncellemeler
+1 yıl
bakın arkadaşlar "zenci" kelimesi üzerine açıklama yapmak zorunda hissettim kendimi.

türkçede zenci ismi kötü bir anlam taşımamaktadır, aksini düşünenler nedeniyle gelmesi gerekir.

çünkü zenci, arapça siyah anlamı taşıyan "Zenc" kelimesinin türkçeye geçmişidir ve arapçanın -i ekini alarak Zenc-i yani siyahi anlamı kazanmış bir kelimedir.

Güncellemeler
+1 yıl
nigger kelimesinin bu kadar saldırgan bir anlam taşımasının nedeni, köleler kelimesiyle özleşmiş "negro"(sanırım latincede siyah) kelimesinin revisali olmasıdır.

oysaki zenci kelimesinin yakından uzaktan "köle"likle bir alakası yoktur.

yani "zenci"ye hayır diyorsan; "siyah ırk" ve "siyahi" kelimelerine de hayır demen gerekir. ama öte yandan "beyaz ırk" ve "caucasus" demekte sakınca olmadığı için bunda da olmaması gerekmektedir.

Saat satan zenciler hakkında ne düşünüyorsunuz?