www.ekodialog.com/.../turkiye_dis_borclar.html
DP döneminden sonra maalesef bu bataktan çıkamadık.

Fazla kemer sıkmadan kurtulabiliriz ama bunu anlayacak zeki yönetici yok. Değerlendirebileceğimiz çok güzel kaynaklarımız var. Coğrafi konumumuz ticaret yollarının ortasında ama kullanamıyoruz, doğal ve tarihi güzelliklerimiz fazla ama reklamını yapamıyoruz. Cami, kuran kursu yerine fabrika açıp, Ar-Ge'ye önem verirsek biz de bişeylerin ilkini yapıp pazarlayabiliriz ama orda burda atarlanma dışında yaptığımız bişey yok. Bu kafayla devam ettikleri sürece moratoryum yakın gibi :/
Tekrar erdoğan seçilirse kesin olur. İnce seçilirse de büyük ihtimalle olur çünkü geri dönülmez şekilde mahfettiler ekonomiyi. Ama incenin yardımcıları sağlamsa düzelme ihtimalide var
Ben çıkış yöntemini "ülkede bir şeylerin yanlış gittiğini ve tasarrufların" sağlanmasıyla düzeleceğine inanıyorum açıkçası.
Başlangıç olarak tasarruf var sadece. bir anda üretim ve fabrika sistemine geçemezsin, biz bilemeyiz ama 2 seneyi alır en az. Tasarruf ile kurtarma politikası başlar
Bu ülkenin en az benim şahsı görüşüme göre 5-10 yıl ciddi fakirlik çekmesi lazım ve zorluk.
Yoska bu ülke akıllanmayacak. Bu israfın sonu hayır değil çünkü.
Dibe vurmadan önceki son adımlar.
Yakın. Muhtemelende edeceğiz. Ama hala
"Ekmeği boz dolorlo mo oloyoroz " Desinler bakalım.
Ekmeğin malzemesi buğdayı dolarla alamadığında anlayacak o gurühta bunu
Cevap
7Cevap
Secim sonuclarina gore mumkundur
Ne yönlü sonuca göre peki hocam?
Su anda akaryakita gelen zamlar vergiden karsilaniyor ama bu durum Ak partinin kazanirsa kaldirilacak temmuzda benzin fiyati 8 lira olursa dolar 5 lirayi gecerse kimse sasirmasin
Dolari dusurmek icin faiz arttirimi olursa da enflasyon cok artar sogan patates bile bir hafta yuzde 100 zamlandi
Her sekilde olan halka olur
Dis borcumuzda katlanir bu sebeple
Aynen bunlara %100 katılıyorum.
Bu ateş üfleyerek sönmez. Ülkenin gelecek bir 50 yılı daha kayıp..
koprj yapiyoz yegenm kiskanma kudurun recep tayip erdoogaaann yasasin erdogan pasa yol yapti yasa erdogan
Endişelensem mi yoksa gülsem mi bilemedim :/
amarikanin oyunu sizde piyonsunuz ama erdogan oyunu bozacak
Endişelenmeye başladım.
ehehe bide gercek soyliyomusum😂
AKP bu seçimi kazanırsa söz konusu olabilir.
Açıkçası bu durumdan endişelenmiyor değilim.
Aynen bende dün araştırırken denk geldim buna ve beni korkutmadı değil.
Bu konuda çok şey söylenmesi gerekiyor akp beya herhangi bir partinin destekçisi ya da karşıtı olmaksızın söylemeliyim ki ince bir çizgi üzerinde olduğumuz aşikar. Bende araştırıyorum bakıyorum paylastigin kaynağı da okudum. Teşekkürler paylaşım için.. gerçekçi olmak gerekir sosyal medya da klavye milliyetçiliği yapacak değilim ama insanların düşünmeleri çok istiyorum. Körü körüne herşeye evet diyen insanların başkalarının düşünceleri ile düşünmekten çok bir kez kendi düşünceleri ile düşünmelerini de arzulamıyor değilim. Hayaller dünyasında olmak iyidir ama gerçekleri görmezsek hayaller bir yerimize gireceği de kaçınılmazdır. Afedersiniz ağzım bozuluyor biraz affola.. ben ar ge yapmak ekonomiye destek verenlerden olmak isterken önüme kayalar dizen sistem içinde istemsiz endişe sarıyor çevremi..
Ekonomimiz çok kötü dediğin gibi olacak heralde
Sanırım
Kesinlikle Hayir hele Şu an hic
Neye dayanarak diyorsunuz hocam bunu?
Evet neye dayanarak neye inanarak söylüyorsunuz bunu biz artık tüketen ithal eden bir ülke olduk üretim bitti tüketen ve üretim yapamayan ülkeler her zaman başka ülkelere muhtaçtır
@YavuZPapA Bu ülkede ne üretiyoruz söyler misin?
Bak çalışan fabrika demiyorum. şu an bütün fabrikalar yabancı firmalara ürün basıyor ve onlar yurt dışına gidiyor.
Peki biz kendimize ne üretip yurt dışına satıyoruz ve ülkemize dolar yani döviz girişi sağlıyoruz?
2018 Türkiye'sinde bir neredeyse toplu iğneyi bile ithal ediyoruz.
"Ekonomi o kadar kotumu ki bunu diyorsun. Maaslarmi odenmiyor tassarufa mi gidildi ekmek su ilac mi yok bunlari diyorsun ekonomi kotuymuss yok Bilmem dollar 5 bos laflar bunlar" demiş adam.
Olaye gel be. Senin başbakan yardımcın mehmet şimlek ingilizce twit attı enflasyon yakında tavan yapacak dedi (türkçe atmadı siz anlamayın diye). Senin bakanın bunu söylerken gelip burda ekmek ilaç muhabbeti yapıyorsunuz.
Dış borç akp öncesi 100milyar dolardı şimdi 450milyar dolar oldu al devletin sitesinden bak www.hazine.gov.tr/kamu-finansmani-istatistikleri
2002 de dolar 1.5tlydi şimdi 4.5 tl. Yakında tavuk etini bile ithal edicez o kadar durum kötü adamın dediğine bak. Ekonomi iyiymiş. Bu ekonomi sana patlamazsa çocuklarına patlar emin ol
@Kalp_Vizit he he
@zaza233 lan samanı bile ithal ediyoruz daha ne olsun sen profil fotondaki paraya güveniptemi ekonomimiz iyi diyorsun gerçi profil fotondaki para Türk parası degil o para bile bizim kendi paramızdan kaç kat değerleniyor günden güne
@kedisesiii kank, adama kendi başbakan yardımcısının twitini gösteriyorum inanmıyor, twitter.com/memetsimsek/status/1002535137245003776 başbakan yardıcısı enflasyon tavan yapacak diyor, başbakan yardımcısına yaw he he diyor, boşver kafa uçmuş bunun :D
@Kalp_Vizit aynen kardeş cahil bilmeyenle uğraşmak zor ama olan bizede oluyor
Sen böyle he he de dur belliki cahilsin yarın senin Başbakanın tek adam olurda ya ekonomi kötü maaşları kesmeyelim ama her memurun maaşından 1 milyar indirelim derse o zaman görürsün çık suları pazara markete fiyatları bir araştır
@kedisesiii Bunlar ekonominin bittiğini ülke resmi anlamda iflas verdiğinde anlayacaklar.
@synesthesia0 aynen kardeş ama ben genede şüpheleniyorum böyle insanlar ya inanmazlar resmî açıklama olsa bile ya da bizim ilahımızın suçu yok dış güçlerin işi derler
Garibimin kelime dağarcığı hülo, hehe gibi sınırlı kelimelerden oluşuyor sanırım.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar