Bu yüzden işte. Ama oy toplama çabası bu video. Bunu da biliyorum ve bunca olan olaylardan dolayı onlara oy da vermek istemiyorum. Ama başka kime verebilir kapalı biri? Özgürlüğü elinden alınmaması için...
Kafam karışık dostlar bilenler aydınlatsın
Sürekli siz ayrısınız, deniyor. Bak onlar açık, sen kapalısın. Bacımsın sen ama, onların kadın mı kız mı olduğunu bilemem. Bir tür intikam olarak görüyorum bunu. 28 Şubat sürecinin intikamı.
Kadınlar olarak en çok biz birbirimize laf söylüyoruz, eleştiriyoruz. Kapalı açık ne fark eder, bu bizim seçimimiz, geri durun, karışmayın diyebilsek hep birlikte, kadınlar olarak tek yumruk olabilsek kimse prim yapamayacak bu konulardan. Ama olmuyor. Her gün taciz tecavüz haberleri geliyor, ilk önce kadınlar diyor en can yakıcı lafları. Kıyafetine, makyajına, saçına, örtüsüne, sevişine de eskeza aynı şekilde. Birlik olabilsek, kimse karşımızda duramayacak, bizi böyle ucuz numaralarla manipüle edemeyecek de, işte. Ediyorlar, ediliyoruz.
Tek demek istediğim şey bu konuda, geçti. Artık daha büyük sorunlarımız var. Tecavüzler, tacizler, kadına şiddet olayları aldı başını gitti. Geçmişten günümüze kadınlar açısından hedef değişti. Ben ne türbanlı diye birinin üniversiteye alınmamasını istiyorum, ne de şort giydi diye tekmelenen, yumruklanan, tecavüzü hak ettiği düşünülen kadınlar görmek istiyorum.
Siz-biz, kapalı- açık ayrımı yapmayalım artık. Birbirimizden korkmayalım. Ötekileştirmeyelim; bizim kıyafetimizden şundan bundan siyaset yapılmasın artık. Görmüyor musunuz kazanan yok, kaybeden hep kadınlar.
Ayrıca artık kimsenin tekrar bir yasaklama yoluna girmeyeceğini biliyorum, neler yaşandığı görüldü, dersler çıkarıldı. Aydınlık geleceğe bakalım artık, bitmiş gitmiş 20 yıl önceki konuları değil, günümüz sorunlarından bahsedelim.
Ben de kendi sorunumu bırakıp kadınların genel sorunlarını dert edinmek isterdim ama maalesef geçmiş görüntüler, annelerimizin anlattıkları falan bayağı kötü zamanlar. Kimse bir değil tabi. Parti öyle başladı öyle gidecek değil. Ama eminim ak parti döneminde yani şu anda açıkları okula almasalar en temel hak olan eğitim haklarını ellerinden alsalar kimse sizin dediginiz kadar modern dusunemez. Dogruyu dusunemez. Çunku o zamanlar ortada bir barbarlik varmis. Bunu kimse unutamaz maalesef. Dedigin sey cok mantıklı fakat uygulanabilir degil
Geçmişi hep sırtınızda taşımak oluyor bu. Varmış, şuymuş buymuş. Ama artık yok. Bu dediğinizi şuna benzetiyorum, eskiden dünya savaşları oldu, hadi savaştığımız millete ait tüm bireylerden nefret edelim, hiç unutmayalım, o devlet hep düşmanımız olsun.
Mühim olan dersler çıkarabilmek. Ki şu anda kimse eğitim hakları elinden alsın demiyor, kamuda çalışamasınlar demiyor. Kimsenin- radikal ideoloji sahipleri dışında- umrunda değil hemşire açık mı kapalı mı.
Uygulanabilir olmadığı kanısına nasıl ulaştınız?
Tek hassas noktanız baş örtüsü mü?
Evet tek hassas noktam bu. Çünkü ben doktor olacağım şurada az sene kaldı yani. Sırf bu yüzden doktorluk yapmazsam sinir olurum ben giderim bu ülkeden. Ve gitmek istemiyorum :)
Başörtüsüne tekrar bir sey yapamazlar diye düşünüyorum ben de o konuda haklısın ama bundan emin olamayacağım için kafam karışık işte. O yüzden uygulanamayacak bir teorin var bence
Biliyor musun aynı çekincelerim benim de var. İran gibi zorla kapanmamızı isterler mi diye. Peki bunun için ne düşünüyorsun? Bunun garantisini verebilyor musun?
Tıp okuyormuşsun, peki tıp fakültelerinin durumu hakkında seni rahatsız eden hiçbir şey yok mu?
Sen beni vazgecirmeye yönelik gibi konusuyorsun. Yani garantisini veremem dedigin seyin ama su ana kadar basimizda ak parti vardi ve boyle bir sey oldu mu? Olmadi. O yuzden olmaz diye düşünüyorum. Ama tabi kesin degil bizimkisi gibi.
Tip fakultelerinin de eksigi var, egitim sisteminin de eksigi var, saglik ekonominisinin de eksigi var... Ama iste benim ozgurlugum elimden alinip super bir egitim sistemi olsa bana ne :) Olsun yine olmasin istemem. Ama burada bana bizim gibilere yapilan bir zulum var. Ve bunu goz ardi edemem
Peki. Dediğin gibi şimdiye kadar olmadı, şimdiden sonra da olmaz meselesine katılmıyorum. Her an bir kanun çıkar ve sokakta kapanmam gerektiği söylenebilir. Hep var böyle bir olasılık. Gelecekte de durumu daha parlak görmüyorum. Peki böyle bir olasılık seni korkutmuyor mu? Radikal İslam tehdidi seni korkutmuyor mu bu bahsettiğin şey kadar?
Hala mı zulüm var?
Kimse özgürlüğünü elinden almaya çalışmıyor. Mağdur edebiyatı yapıyorsun şu an sadece.
gecmisteki şeylerden bahsediyorum. Şimdiki zaman eki kullandığım için şu andan bahsediyorum sanmışsın ama.
Dediğin şey de kötü evet kimseye zorla bir şey yapılsın istemem
Bayanlar hararetli tartışmanızın arasına giriyorum kusura bakmayın.
Göz var nizam var. Bir tarafta geçmişinde uyguladığı ve milyonlarca insanı mağdur ettiği gerçeği,
diğer tarafta varsayımsal olarak ihtimal verdiğimiz herkes kapalı olacak gerçeği.
Bakınız geçmiş Chp döneminde dedem ve babaannemi camiye kilitleyip camiyi ateşe veren bir güruhtan bahsediyoruz. Bunlar atmasyon değil, abartı değil yalan değil. İster inanın ister inanmayın. Bunlar benim atalarıma yapılmış şeyler. Hadi geçmişi göremediğimiz için bir rafa kaldıralım. 1990 lardan sonrasına bile baksak muhafazakâr kesime yaşatılan zulümü görebilirsiniz. Kaldı ki bu gün onlara uygulanan zulüm Chp kesimine uygulanmıyor.
Hala zulüm yok çünkü tepede Chp yok. Geçmişini unutan ileride tekrar hata yapacaktır.
@Krisloger
https://www.youtube.com/watch?v=XRot0AbRa8Y
tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ran_%C4%B0slam_Devrimi
CHP ne alaka başörtüsü yasağı ile ilgili? Ayrıca kusura bakmayın, kanıtsız kayıtsız şeylere inanmıyorum.
Zulüm yok? http://www. cumhuriyet. com. tr/haber/turkiye/602995/Sort_giyen_kadina_tekme_atan_saldirgandan_skandal_ifade__Pantolon_giyse_daha_az_tahrik_olurduk. html
Geçmişe sarılarak, hala kin duyarak gelecek inşa edilebilineceğine inanmıyorum. Dersler alındı, artık rafa kaldırıldı. Tekrar ısıtıp ısıtıp öne çıkarılmasına, mağduriyet yaratılma çabalarına gerek yok.
Sadece CHP de yok artık. Bir sürü alternatif var.
Objektifi ne kadar güzel kullanmış star.
Hep işinize gelen tarafları alın diğerlerini rafa kaldırın.
Bakınız bana attığınız örnekte devletin halkına yaptığı zulüm değil, bir tane kendini haddini bilmez zıpırın yaptığını gösteriyorsunuz.
Ben ise devletin halkına yaptığı dulümden bahsediyorum. Aradaki farkı lütfen kaçırmayalım. Ayrıca chp yok başka alternatifler var diyerek oyların yönünü değiştirme çabalarınız da pek başarılı sayılmaz.
@Krisloger
Sonuna kadar izlemediğiniz ne belli. Karşıt görüşlü insanlar bir arada, haklar ve özgürlükler için mücadele ediyor. Bunu göstermek için attım bu videoyu. Halk tarafından bir desteği olmadığı, devlet tarafından uygulandığı gerçeğiydi.
Ama artık devlet koruyor tecavüzcüyü tacizciyi, halk tarafından da yadırganmıyor artık. Her an tahrik olabilen bir halk ve onları haklı bulan bir sistem mevcut.
www.cnnturk.com/.../mahkeme-neredeyse-tecavuz-magdurunu-suclu-ilan-edecek
Sizin de sürekli CHP'yi hedef göstermeye çalışmanız kadar başarılı bir hamleydi oysaki.
@WednesdayAdams Aşırı derecede saçmalıyorsun. Akp döneminde taciz ve tecavüz cezaları olmaması gerektiği kadar yükseldi. Fazla ceza fazla adalet değildir. Ayrıca bir tecavüz davasından beraat çıkması demek , adaletin sağlanmaması demek değildir. Yeterli kanıt yoksa beraat çıkar. Ayrıca kadın taciz veya tecavüz iftirası atıyor da olabilir. Bunun örnekleri çok fazla. Akp erkek düşmanı bir partidir. Şu ana kadar sahte taciz ve sahte tecavüz bildirip de ceza alan bir tane kız haberi okumadım bu ülkede. Hepsi de serbest bırakıldı. Kız erkek bir öğretmeni dava ediyor,11 yıl sonra, hiçbir kanıt yok, "kadın beyanı esastır" deniyor öğretmene 87 yıl hapis veriliyor. Daha bir de hadım işkenceleri var, sadece erkeklere uygulanan. Sen ise içi boş saçma sapan söylemlerde bulunuyorsun.
Avrupada tecavüzün cezası ne biliyor musun? 2-6 yıl arası hapis. Gelişmiş ülkelerin hepsinde böyle. Fazla cezayı fazla adalet zannediyorlar bu ülkede. "Kadın beyanı esastır" saçmalığı kaldırılmalı.
Konuyu feminizm propagandasına çekmeyi nasıl başardın anlamıyorum. Sorun kadınlarla erkeklerle alakalı bile değil. Konuyu cinsiyetsel düşmanlık zeminine taşımışsın resmen. Feminizm dini ile islam dini arasında pek bir fark yok. Bu çok açık belli.
*Ayrıca bir tecavüz davasından beraat çıkması demek , adaletin sağlanmaması demek değildir. Şu cümleye bir açıklık getireyim. Beraat çıkması duruma göre değişir. Yeterli kanıt yoksa beraat çıkması doğru karardır, yüzde 100 kanıt varsa tecavüzün gerçekleştiğine dair o zaman ceza verilebilir.
Kız sahte taciz, sahte tecavüz bildiriyorsa da kıza ceza verilmelidir.
Kapalıyım oyum inceye bu saatten sonra kim gelirse gelsin o örtüyü çıkaramaz başımdan buna hakkı yok zaten
ben de düşündüm bunu ama risk sonuçta neler neler oluyor ya
Olmaz eskisi gibi değil artık başa geçen kişi bunu göze alamaz ayaklanma olur
İnşallah gerçekten öyle olur. Gerçi böyle bir şeye gerek kalmaz hiç inşallah
Chp demokrasi partisidir merak etmeyin yasaklamaz, birincisi imam hatip lisesisi öğrencilerine burs veriyolar ikincisi annesi de kapalı üçüncüsü bu saatten sonra yasaklasa kıyamet kopar... Chplisi mhp lisi akp lisi de istemez bu yasağı, bu saatten sonra imkansız yani
Burcu Balık, yükseleni Aslan sanırım :)
Madam ruyadasınız :D Öyle bir çıkartırlar ki kendi ellerinle çıkartırsın.
İnsan doğasında şöyle bir gerçek var. Birilerinin yaşadığı kendinin yaşamadığı bir şeyi yargılamak eleştirmek o kadar kolay fakat iş başa geldiği zaman bir önceki kolaylığı arıyor insan. Umarım aradığın rahatlığı bulamazsın. Çünkü aradığın rahatlığı bulman tepeye incenin gelmesi demek.
Şu gerçekte var ki Lider çoktan seçildi. İstediğiniz kadar sağa sola gidin. Almanya lideri Merkel seçimden sonrası için RTE yi CB olarak ülkesine davet etti. Bunun ne demek olduğunu düşünün isterseniz.
Öyle bir çıkartırlar ki kimse de sesini çıkarmaz, çıkaramaz. İlk önce askeriyeden başlarlar sonra kamuya kadar gelir.
@Krisloger kim davet ederse etsin benim ailemden ve benden ona oy çıkmaz kazanamayacak bundan eminim
@sokratınamk çıkartamaz kimse benim örtümü siz rahat olun
çıkartamacağına nasıl bu kadar emin olabiliyorsun normalde chpliydim ama teröriste destek verdikleri için vazgeçtim de sen nasıl bu kadar eminsin?
@pesimistşeo cahilsinnnnnnnnnnnnnnnnn
Saçma saçma konuşma adam tacizci olacak onu milletvekili yapacaklar, Cumhur Başkanı adayı yapacaklar ve yargılamacaklar öyle mi buna akp zihniyeti derler... İspat olmamış her suç geçersizdir... Ben de gidip sana hırsız diyeyim hırsız mi olacaksın? Gözümle görmediğin bişeye allah inanma diyo niye inanıyosun doğru olduğundan emin olmadığın şeye böyle mi müslümansin süslüman seni... Akp işte ne bekliyosun
Bu kiz da chp li falan değildi algı operasyonu yapıyo aklınca... Kuş kadar aklıyla... Hiç bir chp li bunu sebep gösterip vazgeçmez partiden... akp beyinli seni... Kuş beyinli yani... Ulan ne cahilsiniz ne karaktersizsiniz be ölün
çamur at izi kalsın oh ne güzel adamın birini taciz ettiğini gözünle gördün mü de konuşup duruyorsun birde kul hakkından bahsederler asıl kul hakkına giren onlar. sağda solda duyduğu yalan yanlış haberlere inanıp insanları itham ediyorlar sebepsiz yere. dediğim gibi bu millet neyin ne olduğunu kimin ne bok olduğunu çok iyi biliyor kimse kafasını yormasın. bugüne kadar yaşadıklarımızdan çektiğimiz sıkıntılardan umarım ders çıkarmışlardır biraz olsun.
Taciz ediyor diye muharrem inceye oy vermekten vazgeçiyorsun ama mevcut iktidar tecavüz ediyor ülkeye ondan haberin var mı?
www.facebook.com/.../1849803145324750 şu afişe bakmanı öneririm
@pesimistşeo Utanmaz arlanmaz terbiyesiz insanlarınız be ayıp ayıp bugün elinde bu kağıt parasıyla mitinge çıktı bunun bizimle alakası yok bunu yapanlar insan bile olamaz dedi Muharrem ince ooy tolamak için böyle yollara başvuran akp li karaktersizlerin yaptığı birsey. İnce kaç kere türbana karışmayacam sağcı solcu kadın erkek alevi Sünni Türk kürt vs ayırmayacağım dedi barışacağız diyor adam biraz dinleyin. Teröre destek kimse vermiyor HDP ile siyasi olarak muhattap oluyor buda Tayyip in kışkırtmasi teröre destek çözüm sürecindeki gibi olur. ya da bizzat fetöcü teröristleri yargıya orduya sokarak. İftara atan bu afişi hazırlayan herkesin Allah belasını versin
@pesimistşeo bu kadar sığ bakmayın her gördüğünüze. CHP'nin orada anlattığı başörtü kalkacak değil. başörtüyü kimse ağzına alarak prim yapmayacak anlamında söylenmiş bir şey. Muharrem incenin ailesinde de akrabalarında da kapalı insanlar karşı olsa önce onları açardı. Biraz görün çevrenizi
Türban diyorum. Çünkü başörtüsü değil bu takılanlar her neyse. Gel gelelim ki bu sorunu çözmek bütün yaptığı yanlışları kapatmaz. He şöyle ki şu an da imamların ve diyanetin parası o açılan devlet kerhanelerinden, içkilerden kazanılıyor siz daha neyin dinini savunuyorsunuz? Müslümanmış cahillikten başka bir şey yapmıyorsunuz neye inandığınızı bile bilmiyorsunuz. Sorgulamazsanız da Allah hariç her şeye inanır ve Allahtan uzak kula yakın bir din yaşarsınız oda müslümanlık olmaz. Akp'de dini bir duruş sergilemiyor, türban yasağını kaldırdı diye de yanlışlarını görmezden gelecek insan müslüman ise asıl vatan haini onlardır. Ülken önce gelmezse dinini hiç bir türlü yaşayamazsın. Dini önde tutarsan düşünmeden ve böyle saçma kararlar alarak ülkeni de kaybedersin, dinini de. Açık bir şekil de belirtiyorum. Ne yaparsa millet yapar başa getiren de biziz indirebilecek olan da birlik olduktan sonra hiç kimse bir şey dayatamaz gerçekten ülkesini ve geleceğini düşünen insan milletine zarar veren birini olaylar bu kadar gelişmeden indirir. Hiç bir türlü de türban yasağını kimse geri getiremez saçmalamayın artık o günler eski de kaldı. Tabii koyun olmaya ve sesini çıkartmaya korkan bir millet olursak bırak türbanı bugün olduğu gibi her boka karışılır. Fetö değil başta olan iktidarın o ülkemize yapışmış pislik düşünceleri temizlenmeli fetöyü biz temizleriz.
@HzKılıç ve dediğim onca şeyin için de buna takılmanız ayrı ironi saçmalamışsın diyerek bütün yazdıklarımı tezini çürütmüş gibi konuşmanız yanlış ki zaten cevabını verdim. Fransızca lafları hikaye için de yatan anlam belli bir sembol oldu bu siyasi ve modellik olarak. Baş Örtüsü Anadolu kadınlarımızın taktığı tülbent Türban ise bir semboldür.
helal olsun. çok güzel açıklamışsınız. yapılan onca şey var ama sırf başörtüsü var diye onca şeyi görmezden geliyorlar. insanların hassas noktası dindir. bu hassas noktayı kullanıyorlar. o yüzden insanları dini kullanarak yönetiyorlar. ama her türlü pislik var nedense din ile yönetilmemize rağmen.
Sana katılyıorum lakin akp başörtüsünün bir sorun olmadığını özgürlük olduğunu başın serbest olunca birşey değişmediğini gösterdi. Böylede oldu. Lakin CHP olsaydı başta buna asla müsade etmezdi. Müslümanlık kalmadı hocalar tanrılar yerini almış vaziyette diyanet ve hocalar kerane paralarını alıyor yiyorlar sürekli para ver deyip duruyorlar camilerde tapınak rahipleri gibi ayrı din kalmadı lakin olmayan dinin başörtüsüne takma saçmalığınıda chp uzun yıllar yaptı buda asıl saçmalık xD
@FantastikKovboy başörtüsü takan kişilere ayrıcalıklı davranılması sence sorun değil mi ayrıca başörtüsünü modaya çevirdiler bu normal mi yani işin özü kapanmaktı inançtı hani neden kapalılar açıklardan daha gösterişli siz şekle çok takılmışsınız işin özünü kaçırıyrsnz ayrıca türbana karşı değilim layığyla takınana ama toplumda ayrıcalıklı kesimin yaratılmasına karşıyım devletin dini olursa topluma nasıl eşit yaklaşsın tekdüze insan istiyrsunuz herkes aynı şeyi yapsın ama inanki herkes ak partiyi savunsa dahii ilerde anlaşmazlık çıkacaltr ve muhaletleri kötülyrsnz muhalet eleştrdği için baştakiler daha iyi olmaya çalışır demokrasi işler sizin kimseye tahammülünz kalmamış eleştiri sorgulama olaularını bitirmişsini
@sibelccc sen yorumumu anlamamışsın. Ben CHP nin başörtüsüne takıntılı olduğunu sadece söyledim. Bence her insan istediği gibi yaşamalı. Devlet liderleri müslüman falan değil münafık. Kerane parasını alıp yermi öyle olsalardı? Kendilerine gelince maaşlara %200 zam işçiye gelince %10 bile çok var mı böyle adalet? ülkede adalet %30 bile değil. Şuanki akp zihniyeti sözde dindar olan müslüman kesimi sırf başörtüsüyle kandırdı. Lakin CHP yanlış ata oynadı. Uğraşmıcaktı isteyen istediği gibi takınsın giyinsin demeliydi. Sırf b yüzden kaybetti dedim zaten. Dİn gösteriş için değildir inancı gereğidir. Karşlıklta beklenmez ibadet için. Bizde parasız alnı secde görmez hocalarımızın. Artlarında namaz dahi kılınmaz bunların. Bak sen bile artık CHPye muhalefet diyorsun çünkü sadece laf atıyor. İcraat yok adamlarda. İzmir onların baş kalesi gel bak köy gibi kaldı resmen hizmet sıfır. insanların inançlarına müdehale hiç etmeselerdi birde chp hep kazanırdı ama ne chp ne akp nede diğerleri 5 kuruş etmez
@FantastikKovboy ben doğru anladım sen diyorsn ki başörtüsüne takttı kaybetti ama doğru yolda kaybetti demkki toplumda başörtüsüne takmayanlarda görünüşte kazanıp özünde kaybedenler ayruca chp muhalet ve muhalefet her zaman gerekli baştakilerin eleştirilmesi ve denetlenmesi için diyorum isterse başa geçmesin şu vaziyette başa geçerse zaten günah keçisi olacaktı olay sadece şu aslında bazıları bütün türkiyeyi düşünerek yorum yapyrm bazılarıda diyorki işim var gücüm var iyi kötü doyyrm bu parti devam etsin cahil insanla baş edilemez bu ülkede kitap okumayan bir sürü kişi var araşttmayan birsürü kişi onların ak parti dışındaki birine oy vermesi tuhaf olurdu onlar birlikte kandırılmayı seçtiler
Cahillikten bahsetmişsin ama yazık ki cahilliğin en derininin içinde kaybolmuşsun. Yazık.
@Menemenekmek edebiyatlı ezber sözler yazmaktansa cahil olarak gördğğün şeyi yazabilirsin tabi açıklayacak kültürün varsa
@sibelccc benim lafım by_str ye başkasına değil
@Menemenekmek cahillikten bende bahsettim siz de cahillikle ilgili yorum yapmışsınız ondan karıştı bana demediyseniz sorun yok
@Menemenekmek kullandığım onca sözün için de "cahil" kelimesi bile geçmiyor. Savunma yapabileceğin hiç bir görüş sunmamışsın. "Cahillikten bahsetmişsin ama yazık ki cahilliğin en derininin içinde kaybolmuşsun. Yazık." diyerek kendini üstün zekalı biri olarak mı tanımlıyorsun. Nerede kayboldum? Cahillikten bahsettiğim yer neresi? Cahilliğin tanımını bir önce yap sen bana sonra yorum yaz. Yapıcı bir eleştiri de bulunsan diyeceğim ki tamam haklı haksız yönleri var. Boş boş gelip tatava yapma bura da bre cahil. Al kullandım yalancı olmamış olursun.
@sibelccc Bunlar tamamen böyle. İnandıkları dinde 6 bin küsür ayet var. Bunlar takmışlar türbana. Türban taktın diye diğer ayetleri es geçme insiyatifleri de var. yarıca kuranda bahsedilen örtünme meselesini bile ayrıca abartmışlar. malesef dini tamamen sembol inanışları haline getirdiler. Bir okusalar Kuranı, he okuyorlar ama tersten (Arapça)...
Daha kendi yazdığını okumayan bir adam laf kalabalığı yapıyor. Cahille konuşmanın gereksiz olmasından dolayı detaya girmiyorum. Gireceğim şimdi boşuna yoracağım kendimi. Kendinin cahil olduğunu bil yeter. Biraz daha geliştirmeye çalış.
Ayrica bu tarz yasaklar Milletin Ak partinin Recep Tayyip Erdoganin dik durusuyla kaldirildi. Yani aslinda Chp ya da bu tarz yasakci dusunceye sahip kisiler degismedi onlar hala ayni yerinde duruyorlar. Belkide firsatini bekliyorlar eski gunlere donmek icin.. Basikapaliya Hastanede Okulda temizlikci olup tuvalet temizletmeyi layik goruyorlardi sadece. Ama ogretmen ya da doktor olmasina engel oluyorlardi.. O eski gunler geri gelmez insallah.
inşallah
Amin. O yuzden ona göre oyumuzu kullanalim. Ama yok hayir benim guvenimi kazandilar dediginiz kisiler varsa onlara oy verin. Sonucta herkes özgür.. Benim Oyum Akparti ve Recep Tayyip Erdogana yine..
Tskler eig icin
@1UMUTCAN1 Tskler
Cevap
59Cevap
Siyaset'i fazlasıyla önemseyen ve tartışan bir insanım.
O günleri ben pek fazla görmesem de, eskide yaşanmış olaylar vardır.
Yaşı büyük, olgun insanlara gidip sorarsanız size o günlerin nasıl acı dolu zamanlar olduğunu anlatır.
Erdoğan ne yaptı ki? diyecek kadar nankör insanlar vardır bu ülkede ne yazık ki. Boşuna dememişler; Türk milleti nankördür, kırk gün yedir, bir gün yedirme senden kötüsü yoktur diye.
Merak ederseniz; AK Parti Türkiye'de: 234.000 yeni derslik yaptı, 585.000 yeni öğretmen göreve başlattı, 111 yeni üniversite açtı, 1245 yeni hastane, 540.000 yeni sağlık çalışanını hizmete aldı, 817.000 yeni konut yaptı, 20 km yeni bölünmüş yol yaptı, 383 km uzunluğa sahip 258 yeni tünel açtı, yüksek hızlı tren hatları yaptı, 29 yeni havalimanı inşa etti, 525 baraj, 207 içme suyu tesisi, 1232 sulama tesisi açtı, AK Parti Türkiye'yi 3,5 kat daha büyüttü, ihracatı 36 milyar dolardan 161 milyar dolara çıkardı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarından Suriye'de 4423 terörist etkisiz hale getirildi. Yerli silahlar, yerli otomobiller yaptırdı. Sayamadığım bir çok şey daha var, daha ne olsun?
Şunu da eklemek istiyorum: biri yıkacağız diyor, biri projeleri durduracağız diyor, biri de acayip harcamalar var o SİHA'larda İHA'larda diyor. Ya millet sizden neyi yıkacağınızı sormuyor, millet sizden yeni projeler duymak istiyor. Hepsi yıkarım diyor yaparım diyen yok. Resmen Türkiye ilerlemesin, eski zamanlara dönsün diyorlar. Rabb'im onlara fırsat vermesin.
Önceki zamanlarda "laiklik" başlığı altında dinine uyan insanlara yapılan zulmü bilirsiniz. AKP geldi de asıl "laiklik" ortaya çıktı, Haklar tanındı. Erdoğan geldiğinden beri Avrupa bizden nefret ediyor. Neden? Çünkü Tayyip istedikleri şeyi ellerine vermiyor.
Bizden bu kadar nefret etmeleri iyiye işaret aslında; bu onlara boyun eğmediğimizi, emirlerine uymadığımızı kanıtlar.
Bana karşı çıkanlar da olacaktır. Ama karşı çıkmadan önce gidin de o dönemlerde yaşanan zorlukları anlatan belgeselleri, videoları izleyin.
önceki iktidarlarda , önce okullara girmeleri engellendi.. başları zorla açıldı.. sonra memuriyetleri ellerinden alındı.. başları açılmaya zorlandı.. sonra iş bulamamaya başladılar.. bunlar yaşadık yıllarca.. ağlaya ağlaya okulun kapısında başını açıp içeri giren genç kızların o halleri yıllardır gözümün önünden gitmiyor.. ve ilk defa akp iktidarı , bu kesime insani haklarını verdi.. bu yüzden neden misal bir chp ye oy versin bu insanlar? ki akpli vekillerden tut bakanlara , cumhurbaşkanlarına kadar kendi eşleri bile kapalı.. gayet mantıklı. bu kesime çok zulüm yapıldı.. bundan 12-13 sene önce , kapalı bir kız , doğru düzgün bir işe bile giremiyordu kesinlikle.. özellikle üniversite mezunları.. alınmıyordu.. yasaktı başörtüsü her yerde çünkü.. bunu yasaklayan kesim de.. malum dsp - chp kanadı... muharrem ince hepimizin cumhurbaşkanı.. hıı tabi.. bak chp tek başına iktidar olsun, kapalı kesim in başına neler gelecek izle tekrar.. ben bunları canlı vanlı yaşadım yıllarca.. izledim.. kimse pır pır yapmasın o yüzden.
muharrem ince hepimizin cumhurbaşkanı.. hıı tabi.. bak chp tek başına iktidar olsun, kapalı kesim in başına neler gelecek izle tekrar.
Sende gram beyin yok. Senin gibi akılsızları böyle korku yoluyla ehlileştiriyorlar. Abd da yıllarca 11 Eylül masalıyla toplumun desteğini almıştı. Ayık ol.
muharrem ile herkes dalga geçiyor adam olgun bile degil bence.
@hakannet55 tüm gün tüm anketleri inceledim internette.. zaten recep tayyip erdoğan ın yarısı kadar oya sahip görünüyor şu an.. zaten cumhurbaşkanı olamayacak görünüşe göre.. zaten kendine gel bakalım muharrem dedirten bir adam , kimin piyonu olduğunu en baştan belli etmiş oluyor :)
Chp 1950 den sonra hiçbir zaman tek başına iktidara gelemedi. Siyasetten anlamıyorsan uğraşma bence. Türban yasağı sağ partiler döneminde de vardı. Yanlış bir uygulamaydı ama vardı.
Hanımefendi kast ettiğim olay şu Star yine objektifinin en yumuşak kısmı ile almış olayı. Yaşananlar bu kadar hafif değil. Yoksa sizin videonuzun sonundaki öğrencilerin bir birliktelik sağlayıp medyaya çıkmasını kast etmiyorum. Kaldı ki bu öğrencilerin sayısı pek az. Yani vicdanlı düşünen başörtüsüne namaza takılmayan aciz olmayan ulvi kişiler.
Misal muhafazakar birisiyim fakat hiçbir solcuya karşı değilim bir çok arkadaşım var. Çok rahat bir yaşam sürebiliyorum onlarla. İstediğim zaman namazıma gidiyorum istediğim zaman onlarla vakit geçiriyorum.
Chp yi hedef gösteriyorum çünkü bu güne kadar ülke yönetimi SP nin, BBP nin elinde değildi. Gidip Obamayı hedef gösterecek değilim.
Suçluyu savunan bir yapı var diyorsunuz. Evet ilk bakışta çok can sıkıcı. Yalnız bu olayı ele alırken sadece mağdur açısından bakarsanız yanılırsınız. Birilerini savunmak için yazmıyorum ama suçu işleyenin psikolojisini ve olasılıkları neden hesaplamak istemiyorsunuz. Herkes en iyisi olamaz. Birisi kendini tutarken diğeri tutamayabilir. Hepimiz insanız en nihayetinde.
"Din cahiller için görkemli, siyasiler için kullanışlı, filozoflar için saçmadır."
Titus Lucretius
"Din, sıradan insanları pasif ve sessiz tutmak için bulunmaz bir nimettir." Napolyon
Eğer bir yönetim kendini dini değerlerle öne atıp öte taraftan malı götürüyorsa bunun adı hainlik ve hırsızlık olur. Her kim olursa olsun önce hizmet anlayışı ile başa geçmeli. Başörtüsü gibi simge olmuş şeyler üzerinden vaatler çok eskide kalmadı mı? Halen zamanımız varken biz neden üreten bir toplum olamıyoruz, neden her adımımız DİN, çünkü sorgulamayan ve cahil bir toplumuz. Biz ne anlarız uzay teknolojisinden nano teknolojiden sizde haklısınız...
"Din kitlelerin afyonudur."
Karl Marx
Harika söz..
@bayan_milena Marksizim bir dindir. :D Kendine komünist , sosyalist, marksist, feminist deyip de sonra da ateistim, deistim diyenlere çok gülüyorum. :D
Başörtüsüyle üniye gitmek polis memuru olmak liseye gitmek öğretmen olmak vs birçok meslekte de yasaktı her kadın saçı açık olmak kaydıyla bu tür mesleklerde iş başı yapabiliyodu Bunu serbestlestirince Akp nin çok mümin bı parti olduğunu anladılar ve oy veriyorlar Aslında olmasi gereken bı şeyi yaptı müslüman ülkesinde basortunun yasak olmasi kadar saçma bı şey yok bu yuzden veriyorlar
Ne sanıyosunuz cidden akşener ya da ince başa gelirse başörtüsünü yasaklayacak falan mı? Bizim de açıklar olarak akpye asla oy vermememiz lazım, polislerin bile taciz ediliyoruz diyen kadına bu saatte dışarda işin ne dediğin bir devlet.
çünkü her Allah diyeni dindar sanan bir halkımız var. Kadına tecavüzden cinayetten tacizden yargılananlara indirim yapan haklı bulan bir sistem var gelmişler hala başörtüsü yasağını kaldırdık diyor. tecavüze uğrayan sırf benim karım rızası olmasına gerek yok diyen hayvanları tedavi etmeyip haklı bulup da ben dindarım diyemez kimse. bizim halkımız kadar vatanına atasına şehidine küfür eden ayaklar altına alan bir halk gelmedi bu dünyaya. Başı kapalı kadınların kızların çoğu cahil ve dinle kandırmakta kolay cahili ya parayla ya da dinle kandırabilirsin..
KENDİNİ müslüman olarak gören bir insanın oy verebileceği tek partidir akp, hem müslümanım ama ben chp'ye oy veriyorum dersen geç onu , bu düşünce şirk düşüncesidir. islam bu insanlara müşrik diyor ama biz genede iyimser davranıyoruz. salağın biri diyorki zina'yı yasalaştıran birine nasıl oy verilir? laik sistem imam nikahını'da zina olarak görüyor, zaten bu kanun bu yüzden çıktı.
AKP nin müslümanlıkla olan ilişkisi bir kurbağanın aslan ile olan ilişkisi kadardır.
Esas şirk düşüncesi ise başka insanları kendini Allah yerine koyup yargılamaktır.
@BrightLight :İşte senin gibi ebu cehil torunları'nın fikirleri, 1400 yıldır değişmedi. kininiz erdoğan'a değil bizzat islam'a zaten. erdoğan bu haliyle chp genel başkanı olsa ondan iyisi olmazdı. her ne kadar ekonomi konusunda akp'yi eleştirsemde meydan sırtlanlara kalmasın diye gene oy vereceğim.
Hala şirk ediyorsun. Beni tanımıyorsun. Nasıl bir kul olduğumu bile bilmiyorsun. Kafir olmaya bir adım kalmış. Dini siyasete alet eden hangi partiyse ben onun her zaman karşısında olurum. Nokta. Yaptıkları pislikleri din adı altına kapatıyorlar.
Tanımadığın insanlar hakkında da ileri geri konuşmamayı öğrenmelisin. Allah adına karar vermemeyi öğrenmelisin. Benim dinim, geçmişim ne seni ne de senin gibi düşünenleri ilgilendirir. O Allah ile benim aramda.
@BrightLight :ya bırakın kardeşim böyle safsataları kim yaratıcı adına karar verme yetkisinde görüyorsa kendini o kaybetmiştir zaten. işte en büyük örneği şeytan. dini siyasete alet etmek ne demek sen onu açıkla? din siyasetin ta kendisidir. bana yahudi kelimeleri ile gelme. yok camide siyaset yapılmazmış yok şuymuş buymuş, pekala'da yapılır ama tabiki cuma hutbesinde, ya da bayram hutbesinde olmaz. ben zaten seni tanımadığım için seni değil fikirlerini yargılıyorum. bu fikirlere sahip birinin gittiği yol yol değil diyorum. sen erdoğan'a oy vermem oyum ince'ye ya da akşener'e diyorsan, bediüzzaman olsan ne yazar? kime oy verdiğini söyle kim olduğunu söyleyeyim. ha bunların hepsi sahtekar islam'a hizmet etmiyorlar, dinsiz bir devlete hizmet ediyorlar hiçbirine oy atmam, ben mehdi'yi bekliyorum diyecek kadar babayiğit isen ellerinden öperim.
@BY_STR :KONU islam olunca kimin cahil olduğu belli oluyor. din'in kendisi siyasetdir. yalnız bizde siyaset denince hemen politika anlaşılıyor, politika hile vue hurda içerir, ama siyaset bizzat seçimi kazanınca devletin yönetilme biçimidir. chp'ye oy atmak şirktir bunda en ufak bir tereddütüm yok. hani %98'i müslüman olan devletimiz vardı ya %55'i bile bulamıyor bu oran.%45 lik kesimin yarısından çoğu kendisini sadece müslüman zannediyor o kadar.
demir densizi sen tam bir cahilsin akpye oy vermekle müslümanlığı bağdaştırmak. Münafıksın alenen söylüyorum.
laik sistem imam nikahını'da zina olarak görüyor, zaten bu kanun bu yüzden çıktı
Bu cümle senin bilgisiz devlet nikahını yasal yapıp imam nikahını saymamasının tek sebebi çok eşliliği engellemektir.
@HzKılıç Cahil ile sohbet insanı güldürür, düşüncesi bir milleti öldürür. Bu benim sözüm size diyeceğim şu bırakın istedikleri gibi oynasınlar maşa ile tutuyorlar her şeyi haberleri bile yok. Siyasi, dini düşünceleri hepsi maşa yani kendileri bir maşa kendine dair ait bir fikri bile bulunmayan ki bulununca böyle absürt şirk koşuyorsun diyen beynini samana satmış kişiler güzel Ülkemizin sonunu getirecek kişilerdir. Gördük %52 kısım memnun ise her şeyden ben de memnunum. Bırakın Dolar 8-10, Benzin 15, Mazot 10, Ekmek 2 lira olsun bu kadar yıldır yapmayın etmeyin bu sistem olmaz dedik dinlemediler he tabi onların yanında bizde yanacağız orası müşterek fakat bakalım geç mi olacak güç mü olacak. Mecliste Tecavüzcülerin araştırılması yönergesine AKP kararı ile reddedildi. Türban yasağını kaldıran AKP olduğu için sadece bu sebepten başka bir şey yok tamamen gözleri boyanmış şekildedir. Sizin müslümanlığınız arap kökenli, yahudi devşirmesi Kuran'dan uzak Şeyhe yakın Şirk içinde olan bir din.
muharrem inceye tabiki. muharrem incenin 7 sülalesi kapalı hem de. annesi türbanlı. merak etme türban yasağı falan getirmez. kendi annesi türbanlı olan biri neden sizin haklarınızı gasp etsin?
Bu postu paylaşan arkadaşım.2018'e kadar yapılan hukuksuzlukları, hırsızlıkları görmezden gelip. Akp'ye oy verebileceksin. Müslümanım diye gezme lütfen. Menderes'te türkçe ezan uygulamasını bitirdi ama bu ülkenin ipini de çeken ilk o dur. Ulkeyi ilk defa borçlandırmıştır. Çarpık kentleşme onun döneminin ürünüdür. Özelleştirmeler. O dönem başladı. Devletin milli değerleri fabrikaları bu dönem kapatılmaya başlandı.
kendi haklarının savunulduğunu düşünüyorlar. dini duygularını siyasete karıştırıyorlar.
her yerde her kurumda kural vardır. siz bugün kütüphanede bağırarak konuşamazsınız. keza camide de öyle.
diğer yandan kapalılık meselesinden ziyade türban meselesi. bugün anadoulunun kırsal kesiminde yaşmak cember gibi örtüler kullanılırken son yıllarda türban moda ve siyasi simge oldu. düşünün kapalı olan öyle insanlar var kı sadece kafa kapalı gerisi açık.
Sol cenah hep İslami kesimi aşağıda görmüş İslam'ı yaşamaya çalışanları ikinci sınıf gibi lanse ettiği için, kötünün iyisi mantığıyla akparti kurulunca ona yönelmişer şöyle bir algı oluşmuş çalıyor ama türbanımıza karışmıyorlar diye biraz yaşlı kesimde şöyle düşünüyor bak öncekiler de çalıyordu hemde eziyet ediyordu en azından bunlar döneminde biraz rahatladık ama bir kısmı da mhp ye veya sp ye veriyor sol partilere veren nadirdir.
Tesettürlü olmanın suç sayıldığı zamanları bu insanlar sayesinde geride bıraktık. Farklı konularda belli yanlışlar olabilir ama tesettürün özgür hale gelmesi çok büyük çok çok büyük bir durum olduğundan insanların tercihlerinin bu şekilde olması çok normal.
Din e çok önem veriyor diyemiş de :D
Dolar falan herşey yükseldi nerdeyse açkalıcaz krize girmemize az kaldı parasızlık tan insanda ne din kalır ne de iman zaten anca yol yapsın muharrem ince emeklilere ikramiye falan vercekti asgeri ücreti yükselticekti tayip in bunca yıl yükseltmedigi şeyleri muharrem ince yapacaktı bide tayip seçildigi zaman trafikteydik akşam bir kapalı kadın şunu dedi resmen ya bagırarak trafikte GURBAN OLURUM SANA TAYİİPPP Allah akıl fikir versin
bunun kapalılarla sınırlandırılması çok saçma ve kıyafete karışmak oluyor. bir susun isterseniz. biz burda kapalılar ve açıklar arasında ayrım yapan örümcek kafalılar istemiyoruz. #KıyafetimeKarışma ayrıca ben kapalıyım ve #teamince'ye mensubum ne alaka şimdi
akp dini siyasete sokup kendilerini çok dindar gösterdiği için saf niyetli kapalı açık farketmiyor kardeşilerimiz ha bide üniversitede okullarda başörtüsü kuralı getirdiği için. Baş örtüsünü malzeme yaptılar kendilerine umarım farkına varır insanımız...
Ben bir ateist olarak türbanlıların hem kamuda özgürce çalışmasını hem de üniversitelere girebilmelerini savunuyorum. İyi parti türbanı yasaklamayacak bir parti, Muharrem İnce de öyle. Bu iki oluşuma oy verebilirsin gönül rahatlığı ile. Chp nin başında şu an Kılıçdaoğlu var, türban karşıtı olduğunu düşünüyorum ben onun. Ben oyumu Chp'ye vereceğim ama başka sebeplerden. Chp nin de türbanı yasaklama ihtimali var ama çok düşük. Ben bu saatten sonra kimsenin türbanı yasaklayacağını sanmıyorum.
Muharrem İnce'nin ailesine bak, açık da var kapalıda, adam her düşünceye eşit mesafede. Ona ver oyunu.
Sizin düştüğünüz ikileme düşüp; onlara oy veriyorlar işte.
Zinayı yasalaştıranlara nasıl oy verilir?
Baş örtüsüne dair bu adamların yaptıkları elbette olması gerekendi, ama onlar bunu oy toplamak için yaptı ve kazandı. Devam da ediyor.
Size burada liste yapsak; yanlış yapılanları kızabilirsiniz, ve de zaten vakit kaybıdır.
Tesettürlü olmanız onlara oy vermek zorunda olduğunuz anlamında gelmez, bu fikirden lütfen kurtulun.
Merkeze sağa da oy verilmez artık. Hemcinsinize verin...
Arkadaşım bu gün ben zinayı yasaklasam sen kendine hakim olacak mısın ya da olabilecek misin?
Hem şeriat geliyor diye jospeh jospeh yırtınırlar hemde özgürlük isterler. Bazı şeylere müsaade ederler küffara girerler, müsaade etmezler engellerler diktatör derler. Yılanda om. rgasızdı doğru mu? Duruşunuz belli olsun. 10 yıl önce seçimlerde ağzınıza İslam kelamı gelmezdi şimdi ekranlarda dua ediyorsunuz. Om. rga şart :D
@Krisloger Fikrim hep aynıydı benim; ve hiçbir zaman sapmadı. Yazdığımdan bu sonucu nasıl çıkardınız?
Kişi kendinden bilirmiş, senin omurgan yumuşak herhalde.
İktidara kim gelirse diğer tarafı mağdur ediyor, akp fetö ile kolkola birlikteyken bu arada fetöçü ve akpli değilim. puanım yettiği halde mülakatlarda bir şekilde elendim. Sonra ozaman başbakan olan recep tayyip erdoğan televizyonlara çıktı ne istedilerde vermedik dedi. Aradan yıllar geçti fetöcüler hain oldu. Akp mağdur oldu. Kısacası 28 Şubat mağdurları için chp neyse, benim içinde akp öyle
Es kaza CHP veya iyi parti hükümetin başına geçti tüm eski yasaklar yeniden başlayacak türbanlı insanlar işlerinden olacak itilecek kakilacak bunun düşün ayrıca bu hükümet döneminde
Sağlık eğitim ulaşım sosyal haklar ve bir çok konuda yaşanan gelişimleri de ac hükümet öncesi döneme göre karşılaştır hükümet öncesi Tüpgaz kuyruğu vardı temiz su yoktu yağlar unlar karaborsa bir ton gıda karaborsacisi
Şuanda herkes herşeye ulaşabilir durumda
Bende akpliyim eskiden gerçek muafazakarlar vardı. Ve onları ezen dinsizler kapanmaları istemezlerdi hiç bir yerde o şekilde çalışmasına izin vermezlerdi. Şimdi bakıyorumda her yer süslüman dolu. Müslüman değil.
İslamiyet TÜRK ün değil ar*p ın dinidir zaten. Ben TÜRKÜM birader ar*bın tanrısına muhtaç değilim. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !
Büyük selçuklu bile islamiyeti benımsemıs ise sen kım köpeksın ? Türküm-Müslümanım Elhamdurillah.
İslam köpeği olmak ne büyük şereftir bilemezsin hele de bir türk isen.
Çünkü CHP'nin ezanları susturacağı her yere rakı masası kuracağı başörtüsünü yasaklayacağı gerçeği var.
Başı kapalı değildi muhafazakar kesim diyelim daha çok. Bu kesim 80-90 larda zannedersem biraz fazla hor görülmüş şuandaki gezi eylemcileri gibi ve işlerinden olup hapis yatmışlar şuanda güç onlara geçti neden akp ye vermesin ki
Chp hem liyakatsiz hem de saygısız. Hayat tarzları bile elitist. Halktan kopuk bir oluşum. Şu anda en liyakatli parti akp. Daha iyisi gelene kadar doğrusuyla yanlışıyla akpye oy atıyorum mecburen.
Burdakiler aydınlatırsa sola kayarsın.
Şu türbede trabzonlu kadinla diyalogunu izle
Incenin kadına nasıl üstten bakıyor beden dili analizi yapanlara bir bak istersen
Üniversitelerde başörtü yasağının kaldırılmasından sonra Anayasa mahkemesine başvuran Muharrem İnce ve Kılıçdaroğlu'dur. Kapalı arkadaşlar oy verince bir daha düşünsünler.
Valla benim annem hiç akp'ye oy vermedi, bu daha çok zihniyet meselesi diyorum. Cumhurun başı dini iyi sömürdüğü için inanan bazı kesimler hurra Akp'ye oy veriyor.
Siyasete gram ilgim yok. Fakat çevrede bir takım insanlar var. Sanki R. T. Erdoğan bugün görevden ayrılırsa yarın ülke felakete sürüklenecek camiler yıkılacak baş örtülülere eziyet edilecek falan sanıyorlar ajdasjd
Davet ettiğim soruyu yanıtlar mısın cevabını merak ediyorum
Kafasını kapatan müslümanlar, türbanlılar takkeli cübbeliler.
devlet memuru olabiliyorsa.
Yahudi türklerde kendi kıyafetleriyle devlet memuru olabilsin madem.
i.radikal.com.tr/.../fft5_mf858613.Jpeg
partinin kendilerine hitap ettiğini sanıyorlar halbuki hırsızlığın yolsuzluğun çalıp çırpmanın İslam'la hiç bir ilgisi yoktur.
çünkü bit kadar asgari ücret ile ömürlerini yaşayıp, fakir bir şekilde sürdürmek istiyorlar oy verdikleri kişilerde çalsınlar çırpsınlar onlar yesinler büyüsünler biz ota da razıyız yeterki onlar daha çok zenginleşsin diye herhalde oy veriyorlar
Akp % 15 - % 20 en fazla diğer % 23 ESKİ CHPLİ SONRADAN YALANDAN KAPANAN İNSANLAR Görmüyor musunu Köylü AKPLİ ile Dar Kotlu Akpli kızların farkını Bu ülkede HERKES CHP DEN TÜREDİ VE BİR YERE KAYDI NOKTA. İTHAL SEÇMEN GELMEDİ BU ÜLKEYE % 99 LA SEÇİLEN ATATÜRK CHP SİNDEN DEVŞİRME HEPSİ...
Başörtüsünü seçim malzemesi olarak kullandıkları için.
Akp li değilim lakin zamanında kapalıların eziyet gördüğü ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü bir gerçek bana gelip sen o zamanlarda mı yaşadın sanki diyenler olur ise internet diye bir şey var araştırın...
Heyt be senin Allahına kurban cansın sen be cannnn helal olsun
Oyunu verirken sadece baş örtüsü değil bir çok şeyi düşünmek lazım
haklısın ama başörtüsünü de kesinlikle düşünmem lazım
siyaset öyle bir şey ki kimseye tamamen güvenemiyorum. Bence kimse de gerçek yüzünü tamamen göstermiyor
şimdi iki sorum var
1) sistem ve yöneticiler işinde iyiyse neden erken seçim yapıyoruz?
2) iyi olmayan sistem ve yöneticilere neden oy vereyim?
Tayyip bey dini kullanıyor bu koyunlarda koşa koşa oy veriyor
Tayyip ne yapsa yeridir
Helal olsun iyi ediyor size
Akepe gidince, başlarını açacaklarını sanıyorlar. Bir çok kişiden duydum bunu..
walla bu yüzden olsa akp ye de vermemen lazım bence diğerleri iktidarken 4 yıl başörtüsü yasağı vardı akp iktidardayken 8 yıl sürdü bu yasak.
ne kapalısı ya onların üstü minare altı kerhane olan akp yalakaları
İnsanları böyle dışlayınca eline ne geçiyor?
30 yas altı pek hatırlamaz ama eskiden ülkede baş örtülü olmak kendi basına bir suc sayılırdı...
Bir alevi olarak chp ye oy verecegim basa gelip turbani yasaklayacagiz derse ben bile karsi dururum devlet kimseye karisamaaz sikerler
herkes degıl. cunku mılletımızın zayıf noktası din algısı uzerıne. buna hassaslar
Bizler, hala bu sorunu aşamadık maalesef, sizler hala orda mısınız yazıık.
Kapalı açık mühabbeti değil tamamen bilgisizlik ; Cahillikten ötürü gelen birşey.
Bana bir yazar mısın 😂
@Yalnızpreensss Niye Sen cok mu akıllısın?
Öyle bir şey demedim ama akıllı olduğumu kanıtlayabilirim izmirli 😅
Önceki iktidarlar özgürlüğü engelliyordu. Recep Tayyip ERDOĞAN'a oylarımız.
zamaninda askeriye ye okullara is yerlerine turban ile alinmiyordi insan yerine koyulmuyorlardi
bence bu sekilde ayrımlastırılmamalı kapalı acık diye ben buna karsıyım
muharrem'in başörtülüleri incitecek bir icraatı olacağını sanmıyorum. Sonuçta annesi, kız kardeşi de örtülü
ak parti devlet işlerine politika ile din i bir arada götürmeye calıstıgı için bence
Çünkü akepeye oy vermezlerse cehennemde yanarlar bunu bizzat reisleri söyledi
çünkü kendilerince dindar bir parti olduğu için
ama yazık nediyim yobaz sürüsü hepsi
ak parti kadar kimse kapalı kesime sahip çıkmamıştır eger bu ülkede herkes eşitse bu kapalı olan bayların yaşam hakkı nerede kalıyo
Siyaset sevme. Ama akp ye verecegim büyük ihtimal sırf bu şeyler yüzünden. Kemalistler fırsat bulsa bir kaşık suda boğar bizi. Tayyip hayranı değilim ama verecem oyumu. Unutmadım o günleri. Ergenekona inat
@BY_STR dostum destan başka ama bir derin devlet vardı hala var. Bunlar kemalist ve ülkeyi sömürüp batırdılar. Hergün faili meçhuller. 90 lara bir don bak
Olaylar hep millette bitti oyuna millet geldi. Getirene suçu atmak kolay kanmayacaksın. Şunu söyleyeylim Kemalist olmak suç değil. Mustafa Kemal'e kimse söz edemez gerçekten araştırıyorsa. Hurafe ve kulaktan bilgiler ile gelmeyin yapılması gerekenler yapıldı. Her karışı ayrı ayrı kurtarılan toprakları parsel parsel satıldı. 90'lar diyorsun 1930 dan sonra kurulan bütün fabrikalar satıldı. Hiç bir şey üretmiyoruz. O Türk denilen savunma sanayisinde ki icatlar ham maddesi, kullanılan malzemeler, makineler hiç biri Türk değil söz de Türk anlayacağınız.
Allah Akp yi zihniyetini tekrar yaşatmasın
Yok böyle bir pislik parti türünün tek örneği yobaz partisine oy verenler pkk lı teröristlerden oluşuyor ...
Allah CHP zihniyetini tekrar yaşatmasın. yok böyle bir pislik bir parti. türünün tek örneği.
@yflower ilk önce efendi gibi konuş. zoruna giden ne. yaşayan yaşamış zaten seni ne ilgilendirir. herkes görüşünü ortaya koyuyor kabul et veya etme saygı duy. sen benim ne yaşadığımı bilemezsin. işine bak bir daha abuk subuk konuşma.
@yflower en salakça yorumu sen yapıyorsun asıl sizin gibileri bir bitmediniz nedir bu kuyruk acınız. geberin kudurun hadsiz.
@yflower hadi yol al dere kenarında içmeye devam edin canım :)
@yflower bak hala konuşuyor uza lan
Hiç birisine verme 😊çünkü koltuk sevdası su saatten sonra türkiyeyi kimse düzeltemez emin ol buna
Ayrıca oy kullanmakta şirktir 😊😊
şirkle ne alakası var
Oy kullanmak şirktir 😊araştırın
Demokrasi ve laiklik ıslama terstir
Bu neyin kafası?
Halife-i Raşidin (4 büyük halife) hepsi birer Reis-i Cumhurdur.. İstişaire ile (demokrasi, seçim) ile halife olmuştur..
Buna şirk demek cehalettir!
@MütefekkirSeyyah_ 😊😊allah beyin vermiş size
Allahın şeriatı ile yönetmek var iken ülkeye yönetim bicimi getiriyorsun
Şeriatte de var demokrasi?
İstişaireyi emrediyor? Şeriati bilmeden ahkam kesmeyin..
O beyni de üstüne oturmak için kullanmayın!
@MütefekkirSeyyah_ laiklik yok ama demokraside isteyen istediğini giyer yok 😊beyninizin üstüne oturan sizsiniz
Dinle devlet ayrımı yok kapalı acık savası yok 😊😊
Elbette istişare var ben a diyorum siz z 😊
Kardeşim sen diyorsun ki halife-i raşidin yanlış yapmış öyle mi?
Şeriat, Kuran hükümleridir.. Şeriatin bir meselesini saçlarım adedince başlarım olsa hepsi feda olsun..
Şeriatle hükmekmek için, halkın % 70'inin bu çoğunlukta şeri olarak yaşaması gerek..
Eğer bu çoğunluk yoksa hükümetin bu kanunları getirmesi, zulüm olur! (İran gibi)
Halkın çoğunluğu talep edecek, hükümet arz edecek.. Ancak böyle olur..
@MütefekkirSeyyah_ bende biliyorum orasını 😊su anda müslüman yok ki türkiyeyi grçtim dünyada yok sahte müslüman dolu etraf
O zaman ehven-i şer hükmünü uygulayıp en az zararlı olanı tercih etmeli..
@MütefekkirSeyyah_ yani zaten kafiriz
Müslümanım ben diyen adam en büyük sahtekardır bana göre
Ne alaka?
@MütefekkirSeyyah_ cok alaka 😊sen şimdi müslümanmısın
Öyle olduğunu zanneden birisin bence
Bu ne hadsizlik? Sen kimsin?
Kalbimi yarıp baktın mı?
Elhamdulillah Müslümanım!!
Haddini aşma!
@MütefekkirSeyyah_ 😊haddi aşmıyorum gerçekleri kabul etmen lazım doğruya doğru diyebilmen lazım
1 tüm namazlarını kılıyormusun
TV izliyormusun
Evli misin
Fitre zekat veriyormusun
En son ne zaman yalan söylemedin
Kimin arkasından konustun en son
Cebinde banka kartı kredi kartı var mı
Bunların cevabını ver bende sana müslümn olup olmadığının cevabını vereyim
Sakalın var mı
Zamanın değerini biliyor musun
İftira atmadın mı hiç
Dedikodu yapıldı duymamazlıktan mı geldin 😊
Bana ne diyebildin mi
En son kuranı ne zaman okudun arapça biliyor musun
😄😄
İslamın şartları ne zaman değişti?
Bizim haberimiz yok!!
İslamın şartlarının tamamını elhamdulillah yerine getiriyorum.. Fazlası da takvadır..
Bunun da hesabı değil sana hiçbir günahkara vermem.. Ne hazindir ki, bana İslam da takvalı olduğunu iddia eden biri bu siteden bana ahkam kesiyor 😄😄
Kardeşim mübarek gün uzak dur benden ben oruçluyum.. Cevap vermiyorum bundan sonra..
@MütefekkirSeyyah_ yav he he 😂😂kesin öyledir zaten burda bir tane kötü adam yok anasını satayım 4 4 lük zaten buralar
Zaten kime sorarsak soralım 4 4 lük tür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar