Dolar gittikçe artırıyor buna bir çare bulunsun artık
Önümüzdeki yıl kötüleşecek
Önümüzdeki ki yıl iyileşecek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Seçimden sonra düzeleceğini sanıyorum hatta şuanda düşüşde altın dolar Euro hepsi düşüşe geçti ama yükselir yine 😕
elden gidiyeahhh
Kardeşim ekonomiye de mi el attin 😂
Dahada kötüleşeceğimi düşünüyorum.
Cevap
9Cevap
'Tükettiğimiz neredeyse her şey o veya bu şekilde yurt dışından geliyor. misal, cep telefonunu yurt dışından alıp bize getiren firmalar çinli üreticiye "al kardeş, sana 4 milyon tl" dese alacağı şey nazik bir "asktr ordan" olacaktır. adam dolar ister. yani biz üretim yapmayıp, her şeyini yurt dışından getiren bir ülke olarak sürekli yurt dışına dolar kaptırıyoruz. yani, yurt içine mal satan firmalar sürekli iç piyasadan dolar çekiyor. haliyle, talep azalmıyor, bilakis sürekli artıyor. talep arttıkça da fiyat artıyor. olay bu kadar basit. ihracatımız, ithalatı geçmediği sürece de bu böyle devam edecek. geçici bazı durumlar oluşur, istisnai dönemler olur, ama bu ülke bu kafa ile gittiği sürece dolar düşmez sadece alım fırsatı verir.'
bugün tüik tüketici güven endeksi açıklandı. endekse göre gelecek 1 yılda ekonominin iyiye gideceği konusunda, birikim yapılabileevği konusunda ve tasarruf etmede düşüş var. Yani hanehalkı gelecek 1 yıılda işlerin iyiye gitmeyeceğini düşünüyor. ayrıca gelen ekonomik verilerde bunu destekler nitelikte.
www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do;jsessionid=CxqHbFMMn5Mv7Gw6H96w441vGvRK0W05CXsyF2vflyWCPYGQvvRL!1807790293
Aslında herkesin umrunda olmus gibi olupta umrunda olmayan durum siz gidin hala 5 bin liraya iphone alın gidin depoları fulletin gidin sosyal medyada story atin hic kimsenin umrunda değil aslında bazıları harıc tabi ve bu ekonomiyi bu hala getirenlere hakkimızı helal etmiyoruz yeni bir yonetim guncel bir kadro istiyoruz
sadece merak ediyorum doların sana ne gibi etkileri oluyor. Mesela ne gibi sıkıntıların meydana geldi? (bunu sorarak ekonomimizin iyi olduğunu iddia etMİyorum ama gına geldi artık 18inde 20sinde daha ekonominin e'sinden anlamayan birileri gelip dolar dedikçe dertlerinin dolar olmadığını düşünüyorum artık)
Bu suni yükselişti seçim öncesi düşecek tekrar belki 4 e kadar inebilir.
Yıl içide tabi ki 5 in üstüne çıkacaktır ama bu yükseliş iktidara tehdit niteliğinde.
2002 de verdiği sözleri tutmak zorunda kalacak çözüm sürecine tekrar dönmek zorunda kalacak büyük ihtimalle..
Ekonominin iyiye gitmesi için cari açık ve bütçe açığı olmaması lazım ki bu ithalat ihracat rakamlarıyla hayalden öte değil ekonominin iyiye gitmesi...
Neden bu kadar olumsuzsunuz Türkiyenin geleceği Türk gençliğnin elinde ve hala dahada kotüleşir muhabbbeti var kotulcekse sana kotulceşcek
Hükümet: Sallanmaya devam.
Muhalefet: İflas Bayrağı.
Çözüm: Üretim Ekonomisi
Görende her işinizi dolarla çözüyorsunuz sanır şirket falan mi yönetiyorsunuz anlamadım ki
Hükümet değişmediği takdirde bu ülke 5yıl sonra suriyeden beter olur
ulke yonetıcılerı komple değişmesi lazım
:D Batıyoruz doları gördün mü sen :D
Her şey kötüye gidiyeahhh
Düzelmesi imkansiz.
Ülke battı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar