Mariam oyunu dünya üzerinden büyük yankı uyandırdı. Çocukları intihara sürüklediği gerekçesiyle başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede yasaklanan Mariam oyunu hakkında uzmanlar ciddi uyarılarda bulunuyor. Mariam oyunu psikoloji sorunlara sebep oldu. Oyunda, “Mariam” adında 9 yaşındaki kız, kaybolduğunu belirterek, eve dönmek için oyuncudan yardım istiyor. Oyun başlamadan önce kişinin ismi, adresi, yakın çevresi soruluyor ve Facebook, WhatsApp gibi uygulamalara erişim izni isteniyor. Oyunda kullanıcılara, “Eviniz nerede? Facebook hesabınız ne?” gibi kişisel sorular soruluyor. Bu sorular cevaplanmadan bir sonraki aşamaya geçilemiyor. Oyun kapatıldığında, tekrar oynamak için 24 saat beklemek gerekiyor. Korkunç ses efektleri ve görsellerle desteklenen oyunun son seviyesine gelenler, bilinmeyen bir numaradan gece saat tam 03.00’te aranıyor. Sosyal medyada tecrübelerini paylaşan bazı bloggerlara göre, farklı dillerde konuşan bir robot cep telefonundan arayarak “Seninle tekrar görüşeceğiz” gibi kaygı verici bir ses dinletiyor ve oyunculara mesajlar yolluyor.
Harbiden mi. Ben inek ile konuştuğumu zannettim. Alakası var demedim balina oyunda birşeyler yapılıyor millet ölüyor. Mariam oyunda konuşuyorsun ve ölüyorsun (bilgilerini verdiğin için).
Sende yalan yalan haberlerle bana gelme veledmisin kardeşim hala inanıonmu bunlara yok mariamdan ölmüşlerde bilmemneyde.. Allah beyin verirken takla falanmı atıyordunuz?
Sg lan pu*şt musun ne misin!! 1. Yalan haber değil 2. Yalan haberse yorum yapma 3. Çoğu kişi Balina ve Mariam yüzünden öldü ve psikolojik sorunlar yaşıyorlar 4. İnanmıyorsan inanma 5. Allah bize çoktan beyin verdi o yüzden nasıl düşüneceğime neye inanacağımı sana sormam gerek miyor
En İyi Cevaplar