Dindar toplumlar gelişmez cahil kalmaya mahkumdur basma kalıp dogmaları vardır her daim her yenilik bu insanları korkutur dinini tam anlamıyla bilmeyen yarim yamalak bilen kör cahil dindarların aptal yargi ve psikolojik şiddetine maruz bırakılıyor küçük çocukları ufak yaslardan itibaren yaratıcıyı anlayamayan zihinlere zorla dayatılıyor dini bir kişilik olarak baskı altında tutuluyor bir de toplumun da etkisi var onu da atlamamak gerek ne demiş ulu önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Aklı hür vicdani hür nesiller yetiştirin ancak böyle kendimize gelebiliriz
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇünkü dua etmekle ülke gelişmez. İnsanlar boşu boşuna bilimle uğraşmıyor. Çalışan karşılığını alır. Amerika, İngiltere, Çin Rusya bugünkü konumuna insanların inancıyla uğraşarak gelmedi.
Kadınların giydiği kıyafete bilimden daha çok kafa yoruluyor güzel ülkemizde nasıl gelişsin bilim.65 Yorumla- +1 yıl
kadinlarin giydigi kiyafetle din dusmanlari daha cok kafa yoruyor yalniz. isi gucu birakjp yillarca kadinin basindaki ortuyle savastilar. sanki kadinlar acilinca kalkinip guclenicezmisiz gibi...
- +1 yıl
@GençMegAslan Din düşmanları ya da dini bütün olması beni hiç ilgilendirmiyor. İlimle uğraşan adam başımın tacıdır. Birbiriyle uğraşan insanlar bizi bu hale getiriyor ve bu tarz insanlar malesef ki tüm müslüman devletlerde avrupadakinden daha fazla. Ben gelişememesinin altındaki neden olarak bunu görüyorum.
- +1 yıl
daraqluqara katiliyorum.
- +1 yıl
carollo kadinlar ozgurdur. Istediklerini giyer iatediklerini giymezler. Ortme zorbaligi ne kadar yanlissa acma zorbaligi da o kadar yalnistir.
+1 yılçünkü parlak fikirler yarışmasında felçli hastaları tedavi edecek fizik tedavi aleti ilgi görmeyip, organik hoşaf beğenilmişti. gerisini siz düşünün.
20 Yorumla
Gündem konusunda 361 cevap paylaştı. Günah, yasak, haram şeytan üçgeninde gelişme mümkün olamaz ki
22 Yorumla- +1 yıl
Çalışınca Allah günahkar olanada veriyor. öyle olsaydı tüm dinsizler açlıktan ölürdü. ama sen bir islam ülkesinde müslümanlığı diretiyorsan Allah’ın verdiği onca nimet karsılığında yasak ve haramı unutuyorsan işte bunun karşılığıda kat kat veririm diyor rabbim genel söyledim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
+1 yılBu dünyayı cehennem ahireti de cennet gibi görüyorlar. (Sanki ahirette kesinkes cennete gideceğini sanan bir kesim var.) Bu nedenle dünyalık ve ahiretlik olarak ayrılmış işler. Halbu ki bir kimse evinden ailesinin geçimini sağlamak için çıktığın da da iyi bir iş yapıp sevap kazanmış oluyor. Bu örneğin sadece anlatımım var. Uygulaması yok. Eğer olsaydı bilimle uğraşmanın da sevap olduğu gerçeği yaygınlık kazanırdı. Dünyanın ahiretin tarlası olduğu gerçeği daha iyi anlaşılırdı.
50 Yorumla
+1 yılBu soruyu alay etmek için mi sordun? Bana biraz öyle geldi... İslam düşmanı filan değilsindir umarım.
37 Yorumla- +1 yıl
Ama şunu diyebilirim. İsrailin gözünü en çok korkutan ülke Lübnan ve İran... Lübnan ile İsrail savaştı 2006da. Ve İsrail mağlup oldu denilebilir. Lübnan, İranın desteğini almış bir ülke... İsrail, İrana tek başına bir şey yapamaz Abd olmadan...
Abdnin İrana saldırmasını istiyor olabilirler. - +1 yıl
İslam düşmanı mısın? Ve yazdıklarımı oku..
- +1 yıl
Dediğim gibi. İran, İsrailin gözünü korkutuyor.
- +1 yıl
Neden eksiledin onu da soruyorum...
Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kendi kitabını okumayıp , hacıya hocaya inanan , etek öpen bir halktan ne gibi bir gelişim beklenir. Ayrıca gelişim ailede başlar, ailede gelişimin temeli kadındır. Kadını her yönden kapatan bir halk nasıl gelişecek... Gelişemez.
50 Yorumla
+1 yıl-Yöneticiler, devleti yönetenler dini insanları koyun gibi gütmek için kullanıyolar..
-Dindar geçinen halkın büyük kısmı daha ilk ayeti bile idrak edemeden, Ne okuduğu kuranı anlıyor ne namaz kılarken söylediği duaların, surelerin anlamını biliyor.
-Böyle cahil topluluklara böyle yöneticiler müstehakken gelişmemeleri gayet normal..00 Yorumla
+1 yılBaşlarında Hilafet olmadığı için Türkler olmadığı için gelişmek yerine vitesi r ye takmış bir halk misali takılıyorlar
30 YorumlaGelişmiyor gibi bı yorum yerine nasıl gelişebilir diye bı soru sorsan daha makul olurdu galiba yönetmeye bilmeyen topluluklar var ondan çok sıkı kapitalist sistem tarafından hapsedilmiş bı coğrafyada yaşıyoruz
10 YorumlaÇünkü İslam Medeniyeti yenildi. Son islam devleti Osmanlı yok edildi. Müslüman ülkelerin hemen hepsi sönürge ülkesi oldu. Müslüman ülkeler, kendi iradeleri ile yönetilmiyor; ülkekerin başında masonlar veya gladyo/nato var.
Öte yandan Batı Medeniyeti de tüm dünyayı sömürüyor. Afrikanın, Asyanın madenlerini, ortadoğunun petrolünü çalıyorlar ve beleşten para ve kaynak geliyor. Bu kaynaklar hem ülkelerinin refahı için kullanılıyor hem de bilimsel araştırmalara harcanıyor.30 Yorumla- Gündem konusunda 703 cevap paylaştı.
+1 yılDin din din din din diye sesler çıkarıyorlar yani boş şeylerle uğraşıyorlar ondan.
20 Yorumla Dini kullanıyorlar. Parayı tekeline alıyorlar güçlüler
20 Yorumla
+1 yılÜlkeyi geliştirecek ne varsa caiz değil ondandir 😄😄
20 Yorumla
+1 yılDin ile sömürüldükleri için Amerika sevicilikleri de var tabi.
21 Yorumla- +1 yıl
bana ulasırmısın acıl
+1 yılÇünkü farz bir ibadet olan ilim öğrenmeyi çok ama çok ihmal ediyorlar
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFark ettiysen en gelişmiş Müslüman ülke Türkiye. Gerisini sen düşün..
Eğer bir ülke dine önem veriyorsa, gelişemez.
Bana dinle gelişmiş bir ülke gösterin, size bilimle geri kalmış ülke göstereyim.22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVe fark ettiysen hiçbiri Müslüman değil. Bu Arap milliyetçiliğinde bir sorun var
kimsenin oyunu yok. sadece her insanda olan bazi ilkel duyulara din kilifi geciriyorlar gercekte dini bir sebep yok
00 Yorumla
+1 yılCunki musluman ulkeler diger ulkeleri sömurmuyor örnek: fransa cezairi sömuruyor gaz vedava sonra burdan biri cikar avrupa ulkeleri cok zengin heray ver maasini bana bende zenginlesiyim seni somurerek
02 Yorumla- +1 yıl
Gelisemiyor isde engel oluyor maddi gucleri ellerinden alindigi icin
Gizli Üye(36-45)+1 yılSırf dindar göründüğü için ülkeyi bir imamın eline verirseniz gelişemezsiniz tabii. Bende müslümanım ama işi ehline vermek lazım.
118 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir günde kazandığın parayla kaç kilo et alabiliyorsun?
Cevap sahibi+1 yılEkonomiden bahsediyorum. Kardes ufkun genislesin 100 lira alim gücü = 100 euro Orta Avrupa alim gücüne esit mi? Haa 4 le 5 le carp deme zamanla 10 da olacak o kat sayi.
Cevap sahibi+1 yılSen neden alamiyorsun sanada Dana diye domuz, köpek eti iteliyor o muhterem yandas haci amca fabrikalari?
Cevap sahibi+1 yılBen günlük 106 euro para kazaniyorum Almanya‘da. Yarim kg kiyma 4 euro kusbasi helal kesim 4-5 euro pirzola 7 euro. Yani 15 kg pirzola kazaniyorum helal kesim kuzu. Sen?
Cevap sahibi+1 yılOnlarinda alim gücü petrole endeksli krallari yillik vatandaslarina para dagitiyor ayri bir konu yerel zenginlikleri var
Cevap sahibi+1 yılSadece konu et degil öyle olsa at bacagi yiyenleride sayariz konuya dahil ederiz ama. Benim aldigim 100 euroluk parfüm bulabilirsen TR de üc Kati fiyati. Örnekler veriyorum sadece. Ben Almanya’da Porsche istersem alabilirim sürebilirim orda sadece icinde klip cekiyorlar. Benim icin normal, standart olanlar TR icin lüks. Devlet kazikliyor vatandasi vergilerle ürettikleri yerli icki raki burda 12 euro orda 100 lira. 5 le carp diyen çomardır çünkü üç beş seneye 10 la çarpacaksınız. 1 lira alım gücü=1 euro Avrupa alım gücüdür aksini iddia eden kazıkçı, din tüccarıdır.
- +1 yıl
Olayı ekonomiye sıkıştırma!
İranı nereye koyacaksın? Veya Malezyayı, Singapuru?
Gelişmişlik bir medeniyet perspektifidir. Sonuçta Avrupa, Afrikayı Asyayı Ortadoğuyu sömüren ve onların kaynaklarını çalan arsız ve hırsız medeniyet. Bize de havdan öyle kaynaklar gelse biz de Ar-Ge ye bütçe ayırır, bilim ve teknoloji üretiriz. Ayrıca, gelişmişliği 300-400 yılla değil, 1000-2000 yıllk peryotlarla takip et
Cevap sahibi+1 yılBenim refahımla Malezya vatandaşı birinin refahını bir mi tutuyorsun? Ben bu hayatta Almanya ve Avusturya ‘da dilediğim evde oturabilir dilediğim otomobili kullanabilir ve dilediğim her gıdayı alabilirim. Buna yetkim var sizin var mı? Sıradan bir mühendis olarak konuşuyorum.
Cevap sahibi+1 yılKatar değil mevzu adamların petrolü var çalışmalarına gerek yok petrollerini bir ağabeylerine hibe edip arda kalan zenginlikle yaşamakta mutlu olan gurursuz insanlar.
Kimse bu sorunun cevabını bilmiyor, evet halen...
#sırlargünyüzünekavuşamıyor..10 YorumlaMillet mal mk dubai katar örneği vermişler 😂 lan zenginlik gelişmişlik göstergesi değil ki 😂 ayrıca o zenginlik sırf petrolden kaynaklı yoksa Arap halkı gelişmişlikten bihaber
10 Yorumla
+1 yılMesela bunu dinle
https://www.youtube.com/watch?v=0qFvDUfTV0M11 Yorumla- +1 yıl
Ve de bunu ki bir islam ülkesi böyle olur.
https://www.youtube.com/watch?v=C7cvNh0xg0Y
+1 yılMuslumanlıkta ademden bunyana hep ıkılık vardır habil-kabil Hz Ali ölmüş peygamberın torunları katledılmış o yuzden birlik beklemıyorum
10 Yorumlason geliştiğinde dünyanın anasını ağlatıyordu müslümanlar... engelliyorlarlar artık.. :D
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeks olmadigi için beyinleri sadece onu cozmeye calisiyor.
20 Yorumla- Gündem konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılO ülkeler petrol yataklarında ve sürekli işgal ediliyor. Batı gibi katliam yapmıyor tabi sözde İslamcı terör örgütlerinin alakası yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAl bir musluman dusmani daha o kadar gelismis musluman ulkelerini gormemezlikten geliyo
20 Yorumla
+1 yılBunun dinle bir alakası yok. Kuranda ülkenizi geliştirmeyin diye bir şey yazmıyor. Cahil topluluk çok sebebi bu.
110 Yorumla- +1 yıl
Kafanın basıyor olabilmesine sevindim canım lakin müslümanlarda islam dinine inanan bir topluluk olduğundan dolayı yine dinle bir alakası oluyor. Senin o dediğinde dediğim gibi maalesef cahillik oranı fazla.
- +1 yıl
Cidden şu anlatmak istediğimi anlamamış olamazsın, boşuna sevinmişim.
- +1 yıl
:D :D
- +1 yıl
İyi geceler canım :D
Gerçekten müslüman olmadıkları için
Yobazlar30 YorumlaDubai gelişmiş ve halen gelişmekte olan bir İslam Ülkesi.
14 Yorumla- +1 yıl
hahaha:D
Dinle ülke yönetilmez
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu günah bu günah dedikleri için
20 Yorumla
+1 yılGelismiyo deik kardes firsat vermiyolar
20 Yorumla
+1 yılÇünkü İslami çok yanlış algilamislar
06 Yorumla- +1 yıl
Müslümanlık bu değil
- +1 yıl
Neyse senin anlama problemin var
İyiki green card kazandım ak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGelişmeyi reddettikleri için.
30 Yorumla
+1 yılİyiki Almanyadayım
50 Yorumla
+1 yıl1.) şia 2.) vehabilik 3.) kuran ve sünnetten uzaklaşma
211 Yorumla- +1 yıl
Şov yapıyorlar türkiyeden çok ilerde değiller.. söz konusu güçte bir ülke yok dünyada müslümanlar olarak
- +1 yıl
Oha dünyanın en güçlüsü yaptı Güzel kardeşim iran amerikanın orta doğu projesi mii diye tartışılıyo sen ne diyon.. İslam devrimi yaptığını söyleyen humeyni ayetleri eksik getirdi diye peygamberi suçluyo.. Osmanlıya ihtiyaç var
- +1 yıl
Adam hz. muhammed'i suçluyo hani imanın şartlarından peygambere iman kitaba iman kuran eksik inmiştir diyo.. şu an dünyada İslami bir ülke yok
- +1 yıl
Humeyninin kitabında yazıyı.. Allahım sana geliyorum
- +1 yıl
Kitabında var hz. Muhammed le ilgili düşüncelerine bak müsait bir zamanda.. Eğer müslümanlar için konuşacaksak tekrar altını çiziyorum MÜSLÜMANLAR için gelişimi konuşacaksak evet kuran ve sünnet.. kuran ve sünnet.. bunlar referans olmadıktan sonra nerde İslamiyet nerde müslümanlık.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKur'an'ı oku anlarsın
10 YorumlaSavaş var terör var ABD var
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılmüslümanlıktan dolayı
00 Yorumla
+1 yılkesin israil'in oyunudur
00 YorumlaGündem konusunda 382 cevap paylaştı. Ameriganin oyunu hep bunlar.
10 Yorumla
+1 yılMüslümanliktan uzaklastiklari icin
25 Yorumlayakınken çok fenaydı yani
- +1 yıl
@isimsizüye20 aynen kara avrupa hayranlikla izlerdi
- +1 yıl
1700'lerde herkes camiide iken aydınlanma çağı kara avrupa'sında değil de, bizim topraklarda oldu yani. tamam anlıyorum...
- +1 yıl
@isimsizüye20 ewet
- +1 yıl
süper
+1 yılO zaman dubai katar ne?
22 Yorumlapetrol zengini.
+1 yılmüslüman bir ülke mi var dünyada?
00 Yorumla
+1 yılCahil cok ondan
20 Yorumla
+1 yılEğitim anlayışı.
00 YorumlaGündem konusunda 607 cevap paylaştı. şunun bunun oyunu.
00 YorumlaKafalar basmıyor 😏
00 YorumlaGündem konusunda 393 cevap paylaştı. olabilir
00 YorumlaAmarıka yüzünden
00 YorumlaÇalışmıyorlar ondan
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası