Bugün 22 Nisan "Dünya Günü" Yaşamın kaynağı gezegenimiz için ne gibi güzel düşünce ve hayalleriniz var? 22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnelltarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.
Bugün Dünya Günü. Nasıl bir Dünya hayal ediyorsunuz?
İnsanların birbirlerine saygı duyduğu, din, dil, renk ve kültürlerin bir ayrımcılık aracı değil zenginlik olarak görüldüğü , adaletin herkes için hakim olduğu, doğanın ve doğada yaşayan tüm canlıların sevildiği ve korunduğu yani bir bütün halinde insanın insan gibi davrandığı bir dünya hayal ediyorum. Çok hayalperestim acaba?
Hayvanlardan insanlara kadar bütün canlıların birbirine sevgiyle baktığı ve açlığın, yoksulluğun, şavasın olmadığı barış dolu bir dünya hayal ediyoruz.
Savaşın olmadığı, canlıların zarar görmediği, yoksulluğun ve açlığın olmadığı, her insanın eşit hakka ve hayata sahip olduğu bir bir ütopya hayal ediyorum.
İyiliğin enayalik olarak görülmediği, saflığın salaklık olarak görülmediği, herkesin eğitimli, kültürlü, görgülü, ahlâklı, kibar, saygılı ve sevgili olduğu bir dünya hayal ediyorum.
Onu yeniden tasarlayıp, yeniden düzenleyecek kadar büyük bir amaç koydum ortaya, ve bu amaç hiç şüphe yok ki günün birinde istediklerini zaferin doruklarına taşıyacaktır.
Heryerde baris kimse ac kalmasin saygi sevgi olsun insanlarin kalplerinde hayvanlari dogayi sevelim cocuk istismarcisi olmasin adam gibi yasayip ölelim iste
En İyi Cevaplar