Sadece kadınların girebildiği, çalışanların da kadın olduğu, hatta DJ set'te bile kadınların çılgın müzik şovları yaptığı 'Ladies Party'ler... Yani 'Kadın Partileri'... Kına ya da kendi organizasyonlarında kadın kadına rahatça eğlenmek isteyenler türbanlı Dj tercih ediyor. Bazı türbanlı djlere gelen mesajlar ise şöyle : “DJ olarak televizyona reklam verdim, telefonlarım, mail adresim yoğunluktan kilitlendi. Gelen maillerin yüzde 80’i küfür, hakaret. ‘Utanmaz, terbiyesiz başındakiyle bunu mu yapıyorsun’ diyen, ‘Başındaki örtünden utan’ yazan dindarlar... Ne diyorsunuz eğlenmek muhafazakar kesimin de hakkı değil mi? Yoksa gereksiz mi buluyorsunuz?
Sizin Tesettür Diye Giydiğinizi Ebu Cehilin Karısı Bile Giymedi.
İslamın haram kıldığı çalgı çengi aletlerinin helalleştirilmesi de cabası.
Abdullah bin Amr bin el-As (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Muhakkak Aziz ve Celil olan Allah içkiyi, kumarı, davul ve içkiyi haram kılmıştır. Sarhoşluk veren herşey de haramdır’ buyurdu.”
Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Ümmetim altı şeyi helal bellerse artık helak olurlar: 1) Aralarında lanetleşme ortaya çıkarsa, 2) İçkileri içerlerse, 3) İpek giyerlerse, 4) Şarkı söyleyen cariyeler edinirlerse, 5) Erkekler erkeklerle yetinirse (cinsel ilişkiye girerse), 6) Kadınlar kadınlarla yetinirse (cinsel ilişkiye girerse)’ buyurdu.” Taberani Mucemu’l-Evsad, Beyhaki
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir hayat tarzı seviyorsan ve bu tarza uymayanlara da yaklaşmayıp kendi çizdiğin çizginin ötesine geçiyorsan kişilik bozukluğu yaşıyorsun o zaman ibadet edin ilahi dinle şimdi TÜRBAN altında bu tür yaşantı çok zıt ve şunu söyleyebilirim bu tür kişiler yüzünden daha derin bir kutuplaşma yaşanıyor
AAaa kına gecesinden çok iyi oluyor arkadaşım Fatma civelek miydi neydi onu çağırmıstı 4 sene önce 500 tl ye ama herkes çok memnun olmuştu ki dansöz getırenler de var yanı muhafazakar kesim ilahi söyleyeck diye bir kaide yok eğlensin tüm gelin ve çevresi...
Eksik etekliler yapınca söz olmuyor başörtülü yapınca mı söz oluyor? Kadın kadınaymış dimi? Herkes kadın yani ortada haram yok... başörtülere taş atmak için mi sordun bu soruyu?
Ne kadar art niyetlisiniz ben anlamıyorum. Soru soruyoruz düşüncemizi dahi açıklamadan biri sen yobazsın der biri taş atmak için der. Neden soruya odaklanmak yerine etiket yapıştırma derdinde olur ki insan?
Bu paylaşımla başörtülü kadınlara hakaret edileceğini veya eleştirilereceğini sende biliyorsundur bence. Kimse de geri kalmamış maşallah.. g. Baş ortada gezenlere alkış tutarlar bir kapalı göz kalemi dahi sürse demedik laf kalmaz.
burda bir başkasının yorumuna yorum yapılmaz diye bir kural olduğunu düşünmüyorum. eğer olsaydı zaten yoruma açık olmazdı ufacık beyninle bana laf sokmaya çalışma
Ya ben de kapalıyım da komik duruyo bu şimdi nedir yani. Tamam kimse suratsız, sıkıcı bir tip ol, çirkin görün, demiyor da bu kadar dikkat çekmek ki kötü bir şekilde abes duruyor.
Ha millet niye mesaj atıyosa onu da anlamıyorum. O onu ilgilendirir ya yorum yapar eleştirir istediğini düşnrsün de özellkle yazıp saydırmanın anlamı yok.
Saçma bence. Nedenine gelince kadın kadına olan ortamda kadının örtünmesi gerekli değildir. Ayrıca türban hadisesi sadece saçı örtmek değildir. Tesettür denilen olay kadının erkeğe çekici gelecek kadınsı hatlarının kapatılmasıdır. Sadece saçını örtüp vücut hatları kabak gibi seçilecek şekildeyse yapılan şey şekilcilikten başka bir şey değildir. Erkeklere böyle bir hizmet verecekse durum ayrıca tartışma konusudur.
Alışılmadık durum olduğu için değişik görüntü. Genelde erkekleri gördüğümüz için. Kapalı bir bayan eğlenemez diye bir şey yok. İstediğini yapabilir tabiki. Kadın Kadınaymış. Kesinlikle bir sorun göremiyorum ortada ki. Bakınca cidden çok dikkat çekiyor. Türbanlı bir bayan dikkat çekmemeli kadın kadına diye sorun yok ama fotoğraf da olmamalı tabi bu şekilde. Bir ton insan yargılıyor. Zaten ben hiç türbanlı dj görmedim, görmüyorum da. Yani her insan eğlenebilir.
Kadınlar çok akılsız. Sadece kadınlara özel yapılan herşey akılsızca kendilerini ayırt edici bir unsur olarak ortaya atıyorlar. Erkeklerle aynı işi yapmak aynı ortamda oturmak normal değilmiş hissini kendileri bu şekilde oluşturuyor. Soruyu ilk okuduğum anda kadın kelimesini görünce bile bir ayrım hissettim. Saçma sapan şeyler normal seyleri neden insanların gözüne sokuyorsın ki
Muhafazakar kesimde eglenir.. icerde haram yoksa... bence gayet olabilir ama bazen dozu kacirip acik sacik giyinmeler var.. dinimizde kadinin kadina bile gostermeyecegi yerler var.. bu edebi asanlar oldugu icin ters gozle bakilmis olabilir
Kadın kadındaysa niye türban takıyo anlamadım. Hem kadın kadına partide başı açık bir kadının bulunmasının bir sakıncası mı var ki illa "türbanlı dj"? Kısacası tamamen saçmalık olarak değerlendiriyorum.
Her seçimin getirdiği sorumluluklar vardır bunların sorumluluğuda kendini dine adamak ve dünyadaki eğlencelerin bazılarından kendini mahrup bırakmaktır. bir laf varda burda söleyemem şimdi. Saçmalıolar. Dini sapıtıolar sonradan böleleri yüzünden
Bir djin türbanlı veya türbansız olması hatta kadın olması neden bu kadar önemli ki kadın veya erkek işini doğru yapıp yapmamasıyla ilgilenin insanların cinsiyetiyle oyuyla buyuyla değil...
Bence basortulu kitle basortulu basortusuz basortulu budur bunu yapmaz gibi dusunceler yoksa butun basortululer basortu =bu her basortu basortulu!= bu demekten rahatsiz olan biri basortu bizimdir bu demektir boyleler taksin takan boyle olsun takip boyle olun diyenler yaratiyor basortuyu basortuleri basortululeri boluyor karaliyor neden kiyafetler bu kadar onemli sahiden bir kiyafetle cozulse hersey sandiginiz noktaya gelse birileri ki o birileri kim uniforma ve daha nicelerinin icinde demek bir kiyafetle mumkun hersey
Kimsenin başörtü takip takmamasina karismiyorum böyle bir hakkım da yok Tesettürun kuralları var benim, senin, herkes için geçerli olan. Kendi kafama göre söylemiyorum bunları Ve insanalri dış görünüşe göre yargılamak zaten hoş değil. Sadece doğru yapılmalı birşeyler onu anlatmaya çalıştım. @BaharSelinDmr
Ozur dilerim bu suclamalarda bulunmak istemedim sadece seni anladim ama bu soylem biraz o tarafa kayiyor demek istedigim gordugum kadariyla bir gorusun var degerli hakli dogru bu goruse zit gidicek bir ifade bicimi olabilir diye bazen konustuklarimiza yanlis oldu su sekilde soyleseydin keske demek gibi ama ifade edemedim sanirim demek istedigim gorusunu anladim ve haklisin senin gorusun hakkin da var oyle gormeye bu ifade bicimi zit olmus sanirim bu bazi seylere derinden bakmakla alakali cunku turban cok anlamli cok tarafli karisik bir mesele oldu politik turban diye birsey var mesela sanirim bunu anladigimizda cogunu cozmus olucaz sanildigi kadar abartilasi herkesin konusmaya hakkinin oldugu veya konusabilecegi herkesi ilgilendiren birsey de olmadigini dekolte kiyafetler gibi! tekrar afedersin👍
Ben daha türbanlıyım bu hanımefendiden 🙂 elbette kadınların organizasyonlarına asla karşı değilim. Eğlenmek en tabii hakları ama fotoğraftaki kişinin giyimi berbat
''DJ olarak televizyona reklam verdim, telefonlarım, mail adresim yoğunluktan kilitlendi''
sözüne binaen. Lafım meclisten dışarı yani.
Bazı dar kafalılar İslam'ın sadece türbanlı kadınlara tebliğ olduğunu zannediyor. Kimse başka bir kadının giyimi kuşamı ve yaptığı işi tahkik edip tenkit etme ondan da öte hakaret etme hakkına sahip değil.
Sov gosteri! turbanli turbansiz ayrimi! erkegin karsisinda turbansiz olmasi dans etmesiyse problem erkek yok muhafazaya da gerek varmis gibi gorunmuyor dindir bu baskisi din emir gerekcesi olmadigina gore takmak icin turban takip adi "disko"(erkekli ortam... ortam) diye uzak durma geregi yok dinden cikmaya dine uymamaya yariycak tehdit yok o zaman yol senin secim senin haklar senin ozgursun! diledigini yap hadsizler bilmeyenler boslar yersizler konusunca ne degisir
Sevgini aramadiklari umurlarinda da olmadigini gore kotuluk yapmis olmazsin problem yok👍aksi bir durum varsa sevdirmeye calisanlar var boyle bir caba gorursen severmisin merak ettim
Yasak mi var isin olmaz diye mi sevmiyorsun isinin olmamasina sebep olan yuzunden mi pek net degilsin hristiyanim diye sevmem muslumanim diye sevmem bir akima ayak uydurmak icin eylemi gerceklestirmek gibi merakim su bir insan birini neden sevmez sevmemek bu sadece bu kadar mi neden sevmeyiz sevmediklerimizden nefret edermiyiz neden bunlari merak ediyorum! belki bir hristiyan olarak turbanlilari sevmemek nedir nedendir aydinlatirsin turbansizi niye sevesin mesela
Din de oyle sanirim gerekcesi neymis peki senin de hak verdigin mantigina uyan kalbine uyan bu dine mensup olmani sagliycak mantigin dogrunun getirisi gerekliligi ve bunlari var eden duzen kural kanun sistem temel taslardan biri ya da basamak olarak adlandirabilecegimiz bu dinin insana verdiklerinin geregi bu soyledigin seyin muslumanla evlenmemek kadin icinde gecerlimi bu kural
O zaman sen muslumanlardan nefret ediyorsun cunku mensup oldugun din onlarla evlenmeni ve sanirim bir cok iliskiyi yasakladi nefret etmeni de mi soyledi
En İyi Cevaplar