Türkiye silah üretimini %70 oranında artırdı savaş kimse istemez fakat savaş olacak diye düşünüyorum. Amerika ve Rusya'nın Suriye üzerinde restleşmesi savaşı başlatmaya yeterli mi? Bildiğiniz üzere dünya savaşları ufacık bir kıvılcımla başladı tarihte.. Savaşa hazır olmalıyız psikolojik ve fiziken.. Halkımız ilk yardımı ve bazı tıbbi müdahaleleri öğrenmeli. Gıda, ilaç stoklamalı. Basit silah yapımını öğrenmeli.. Rus Devlet televizyoni halkını uyaran açıklamalarda bulundu. Askerliği bedelli yapanlar savunacak mı sizce vatanı?
Güncellemeler
+1 yıl
Olayı neden hafife alıyorsunuz ki ARAŞTIRIN.
Savaş kapıya dayandı!! Sizce 3. Dünya Savaşı başlayacak mı? Türkiye'nin rolü ne olacak?
abartma bu kadar üçüncü dünya savaşı çıkacak o kesin ama bu olay ile çıkmaz. silah olarak batı yetersiz olduğu için daha zamanı ve planı vardır.
Türkiye konusunda yazdıkların biraz saçma kalıyor ya. savaş bizim topraklara sıçramaz diye düşünüyorum. sıçrarsa da dediklerin pek etkili olmaz. anca doğu etkilenir yine.
Türkiyede ki en tehlikeli yerler kuzey kıbrıs, doğu sınırı ve trakya olur benim tahminim
@Fightherlady97 ortada bir dünya lideri varsa her zaman o lidere meydan okuyanlar olacaktır.
biz insanlarda güç sıralamasını savaşarak yaparız. 1. dünya savaşı içinde öyle düşünülüyordu. 2. dünya savaşı içinde öyle düşünülüyordu.
dünyaya bak yalnızca. eski sistemde çıkmazdı ama yeni düzen var karşında. amerika'nın başında trump var. adamın sağı solu belirsiz. daha gelir gelmez sınır komşusu meksika ile arasını bozdu. kuzey kore, çin, rusya, iran bunların hepsine sataştı.
avrupa da büyük bir anti islam akımı yaşanıyor. göçmenler istenmiyor. seçimlerde sürekli radikal liderler başa geliyor. özellikle sert liderler istiyor insanlar. milliyetçiliği ön planda istiyorlar. ortadoğuyu ve islamı tamamen tehdit olarak görüyorlar.
ortadoğu zaten komple çorba. israil filistin herkes biliyor. ermenistan azerbaycan arasında çatışma var. rusya suriyeye asker yığdı. aynı zamanda avrupa ile arası ukrayna yüzünden buz gibi. iran desen kafadan savaşa hazır.
suudi arabistan en son kimle savaşmıştı. katar ile araları bozuk olması lazım onlarında.
uzakdoğuya bak çin aşırı gelişti. yakındaki komşuları baya endişeli ve tepkili. çinin sovyet rusya gibi genişleme politikası ve ekonomilerini yutma politikası izleyeceğini düşünüyorlar.
kuzey koredeki adamın hali zaten ortada.
dünyanın üzerine benzin dökülmüş gibi :D sen diyorsun ki savaş çıkmaz. bir kıvılcıma bakar olay.
dediğin gibi eski liderler olsa ama onlar anlaşmacı ve uzlaşmacı davranıp masada çözmeye niyetli olurlardı. obama olsa çoktan rusya ile masaya oturmuştu. trump akıllı füze atarım dedi :D
sence üçüncü dünya savaşında taraflar nasıl olur ki :D
normalde Türkiye tehlikede kalırdı bir savaş durumunda ama coğrafi konum olarak bu sefer şanslıyız. kazanmak isteyen taraf biraz bize muhtaç kalıyor. o yüzden bugün suriye de istediğimiz gibi oynamamıza izin veriyorlar.
suriye hava sahasını rusya kontrol ediyor. gelen her ülkeyi tehdit ediyor ama biz istediğimiz gibi girip çıkabiliyoruz. rusyanın uçağını düşürüyoruz ama kimse ses çıkarmıyor.
olası savaş senaryolarında hep nato tarafındayız :D iki tarafta bizi kendi tarafında istiyor çünkü. askeri gücümüz için değil coğrafi konum avantajı için
@Nicksizherif98 ben 1 ve 2 de ki gibi bir dünya savaşı olacağını zannetmiyorum. o yüzden güvende sayılırız.
yani bugün ne rusya'nın amerika yı işgal etme gibi bir planı var ne de amerika'nın rusya yı.
bu adamlar orada ne istiyorlar? suriye'nin geleceğine karar vermek. yani dolaylı yoldan ortadoğudaki kararları kim alacak? bunun için savaşacaklar.
Rusya çoktan suriyede askeri üslerini hazırladı. suriye ordusu tüm askeri üslerini boşalttı. rusyaya sığındı. fransa kendi nükkler gemisi bakımda olduğu için amerikadan ödünç aldı :D ingiltere güney kıbrıstaki yerine yığınak yapıyor. çin suriyeyi silah ve teknoloji olarak besliyor. iran suriyeyi parasal açıdan besliyor ayrıca ordu hazırladı diyorlar. suriye de rusya ve müttefikleri savunur amerika ve müttefikleri saldırır. en büyük zararı alan taraf bölgeden çekilir. uçak ya da gemisi ilk biten taraf oluyor burada işte.
bir savaşta kaybedersen kendine artık dünya lideri diyemezsin. kazanan her şeyi alır
@Nicksizherif98 izleyip göreceğiz bakalım. Türkiye şimdiye kadar çift taraflı oynuyor zaten.
bize fazla sıçrayacaklarını zannetmiyorum ben. rusyanın tarafında olursak kıbrısta ingiltereyi tehdit eder kendimizden uzak tutarız. amerikanın tarafında olursak zaten hali hazırda tampon bölgemiz var. orada tutarız.
eskisi gibi ülkelerin birbirlerine çıkarma yaptıkları savaşlar olmaz zaten. hem çok maliyetli hem de elde edecek bir şey yok onda
Durun bakalım o kadar hemen endişeye kapılmayın. Elbet bir çözüm olacaktır ya da geri adım atacaklardır. Hem de Amerika göze alamaz bu savaşı. Rusya' nın arkadaşları var. Çin ve İran Biz durumda tarafımızı belli etmeden akıllıca hareket etmeliyiz.
3. Dünya savaşının çıkma ihtimali yok çünkü eğer çıkarsa 1. si ve 2. sine benzemez Dünya yaşanmayacak bir yere döner bu yüzden kimse bu savaşı cıkarmayacak
En İyi Cevaplar