Yani mesela asteğmenin görevi nedir , ya da albayın görevi nedir?
Bunlara hakim misiniz?🇹🇷
Bunlara hakim misiniz?🇹🇷
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Askerlikte ast üst kavramları ve liyakat kavramı vardır. Albay şunu yapar, bunu yapamaz diye bir şey yoktur.
Barış durumunda ve tam kadro için TMK (temel muharebe kuruluşu) rütbeleri belirlemiştir.
Tabur komutanı Yarbay, Karargah subayları (S1, S2, S3 ve S4) Binbaşı, bölük komutanları yüzbaşı, takım komutanları üsteğmen, kısım komutanları teğmen olarak tanımlanmıştır.
Gerçekte ise tabur komutanı binbaşı, Karargah subaylarından S1 astsubay başçavuş, S2+S3 tek kişide toplanır yüzbaşı veya üsteğmen, S4 Astsubay başçavuş veya astsubaylıktan gelme düşük rütbeli bir subay olur. Bölük komutanları genellikle yüzbaşı veya üsteğmen olur. Hatta bazı birliklerde kadro yetersizliğinden teğmen, hatta astsubay başçavuş bile bölük komutanlığına vekalet eder. Takım komutanlığına bir astsubay veya uzman çavuş, kısım komutanlığına bir astsubay veya uzman çavuş bakar.
Şöyle bir örnek daha vereyim size. Mustafa Kemal Kaymakam (Yarbay) rütbesiyle çanakkale'de tümen komutanıdır. Yarbay rütbesiyle tabur veya alay komutanlığı yapılır barış zamanında. Sonra Mirliva (Tümgeneral rütbesiyle 4 tane ordudan oluşan Yıldırım orduları grup komutanı yani ordular komutanı görevini yapmıştır. Mirliva yani tümgeneral tümen komutanlığı rütbesidir. Ordular komutanı olmak için orgeneral o zamanki adıyla birinci ferik olması gerekirdi. Yani liyakat varsa alt rütbelerdeki subaylar rütbesinin çok üstünde vazifeleri de yapabilirler.
Albay alay komutanıdır. Bir alay altında 1300-3000 kişi var demektir. Teğmen de bunların altındadır. Bunlar emri altındaki asker sayısıyla alakalıdır. Emir komuta zinciri vardır. Teğmen ise bir alayın sadece bir bölüğün bir takım kadar askerden sorumludur 10-15 kişiden
Evet yani sayılır daha mezun olmadım
Teşekkürler
Evet hepsini biliyorum
Cevap
24Cevap
Asteğmen lisans okuduktan sonra, asınava girip astegmenlik çıktıginda 12aylık askerlik yaparak ortalama bir tegmen maaşı kadar alan asker rütbesidir. 12ay sonunda askerligi biter ve sivil hayata devam eder. 12ay sonunda devam ederse askerliğe tegmen olarak başlar ve öyle devam eder
Astaubay ise, Astaubay meslek yuksekokulunu kazanıp okuduktan sonra astsubay Çavuş rütbesi ile baslar ya da Uzman cavus (Sözlesmeli er) olarak başlanılan askerliğe Tsk nın yaptığı sınava girerek Astsubaylık rutbesine de yukselme durumu vardır
er , onbasi , cavus , uzman onbasi , uzman cavus , kidemli uzman cavus , ast cavus , kidemli cavus , ust cavus , bascavus , kidemli bascavus , as tegmen , tegmen , ustegmen , yuzbasi , benbasi , yarbay , albay , tug amiral , tum amiral , kor amiral , or amiral :)
Ast teğmen yedek subaydır , teğmen ve daha ūst rūtbeli olmadığında onların görevveya konumuna vekalet eder , tim ya da takım komutanlığı yapar. Albay ise tuğgeneral den sonraki ūst rūtbeli subaydır , genellikle alay ya da karargâh komutanlığı yapar.
En ūtten en ast a subay rūtbeleri:
Mareşal
Orgeneral ****
Korgeneral ***
Tūmgeneral **
Tuğgeneral *
Albay
Yarbay
Binbaşı
Yūzbaşı
Ūstteğmen
Teğmen
Ast teğmen
Evet askerligini yapanlar bilir. Hepsinin gorevi bir altına emir vermek. En sonda da tum is uzman cavuslara ve erlere kalir.
İhtisas alanına göre değişir alacağı görev , teğmen astı ve subayligin en alt kademesidir.
Evet biliyorum
Askeriyenin rütbelerini de, Emniyet teşkilatının da biliyorum.
Tegmen üsttegmen yüzbasi binbasi yarbay albay kurmalalbay tuğgeneral tümgeneral korgeneral orgeneral
Hangisini soruyosun? Ben üstegmenim
Ne anlama geldiklerini biliyorum subayım ben zaten
Nerde görev yapiyosun rütben nedir?
Daha mezun olmadım tam subay diyemeyiz :))
Herkesin görev yerine göre değişir ulaştırması var personeli var piyadesi var bunun içinde görevlendirilmeside farklıdır nesela tabura fiden var bölük var yani çok farklı
Teğmen’in üstü yatış yapar genelde işleri yoktur 😅
Görevlerini bilmiyorum ama rütbelerini tanırım. Lisede milli güvenlik dersi almadınız mı?
Tüm rütbeli komutanlar üst rütbeli komıtanlarımın emirlwrini yerine getitir
Askerlik yapmadım bilmiyorum
Tabiki öğrettiler askerde
Sadece isimlerini biliyorum
* teğmen ** üsteğmen *** yüzbaşı
Hepsini detaylı bilirim dolunay
Evet hakimim😎
Mayısta askere gittiğim de öğrenmeye başlicam.
Hayır
Orgeneral den başkası yalan hepsi aynı
askerlik bitti bebegim
Daha ben kendime hakim değilim.
Hayır
Asker çocuğuyum.
Hakimim
Değilim ve gereksiz.
Ever
Bilmiyorum
Bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?