Ziraat hesabına ne zaman para göndersem referanslı havale komisyonu kesiliyor internet bankacılığı üzerinden ziraat bankasına ziraat hesabına gönderdiğim para da neden referanslı havale komisyonu kesiliyor? Referanslı havale nedir?ziraat bankası referanslı havale ücretleriOnun dışında bsmv tahsilatı da kesiliyor mesela 200 TL lazım deme 200 TL'yi papara hesabıma gönderemiyorum 198 TL göndermek zorunda kalıyorum kalan 2 TL'yi tamamlamam için tekrar para gönderimi yapmak zorunda kalıyorum ve bıktım yani bu durum yasal mı yasal değilse ne yapmam gerekiyor , yardımcı olur musunuz?
Bu havale hizmeti için alınan ücrettir. Adında referans kelimesi geçince müşterilerin aklına acaba başka bir şey mi sorusu geliyor. Ancak bu da havale ücreti. Bazı bankalarda havale ücreti alınırken bazılarında alınmıyor. Alınan bu ücret yasaldır.
Referanslı havalenin normal havaleden bir farkı bulunmuyor ve referanslı havale için normal havale ile aynı ücreti ödemen gerekiyor. Birçok banka havale ücretini kaldırmış olsa da halen Ziraat Bankası'nda havale ücreti alınmaya devam ediyor ve aldıkları ücret yasal.
ziraat bankası referanslı havale
Havale ücretleri ise şöyle:
Mobil bankacılıktan ve internet bankacılığından tutara göre 0.50 TL ile 12.50 TL arasında değişkenlik gösterir.
Şubeden yapacağınız havalede 250 TL'ye kadar 10 TL 250 TL ve üzeri için 30 TL, 500 TL'den sonrası için ise yüzden 0.50'lik bir işlem ücreti ödeniyor.
ATM'den yapılacak havale için ise 1 TL ile 25 TL arasında değişkenlik gösterebiliyor.
Ziraat Bankası'nda telefon bankacılığı ile havale ise 2.50 TL ile 50 TL arasında ücretlendiriliyor.
Ziraat Bankası'nda daha detaylı EFT ve havale ücretlerini öğrenmek için buraya tıklayabilirsin. Sitede ürün hizmetleri ve ücretleri bölümünde "Para aktarma" kısmında çok daha detaylı bilgi bulunuyor.
Maalesef bu ödemeyi alıyor bankalar. Bence sen normal eft saatleri içerisinde (mesela 09-16 saatleri arasında), eft işlem ücreti kesilmeyen birinin hesabından havale yap.
Haklısın ama bankalar en çok karı bundan kazanıyo internet bankacılığı yerine banka atmsinden kişinin kendi bilgileriyle yatırıp gelen şifreyi sana söylerse hiç kesinti olmaz bu da bir alternatif olur.