Türkiye neden Kıbrıs'ın hepsini almadı Sizce? Neden %37 aldı %60 Rum kesimine bıraktı o zaman çok güzel bir fırsat vardı.. şimdi artık istesekte olmaz.
Allah biz Türkleri seviyor, harekat, tüm dünyayı karşımıza alarak yapılmış. Abd "johnson mektubu "diye bilinen uyarı, tehditle, Turkiye yi Rus saldırısı olması durumunda yalnız olduğunu bildirmişti. O dönem, savaş uçaklarimiz yedek parça bulamamış, yinede pratik çareler bulunup ucurulmustur. Çıkarma gemisi olmadığı için, harem _sirkeci arası çalışan, feribotlarla çıkarma yapılmıştı. Askerlerin anılarında, paraşüt bolugunun başka yere komutanlarının ayrı yere indiği, pek çok aksaklık olduğu, anlatılır. Adada bulunan ingiliz üstlerine dayanılıp harekat bitirilmistir. Ingiltereyle savaş ihtimali çok yüksekti. Sonuc aleyhimize olurdu.1974 kıbrıs barış harekâtı tüm dünyaya rağmen yapılmış ve başarıya ulaşmıştır.
O zamanları yaşamak gerekir değerlendirebilmek için. Bülent Ecevit burada bazı densiz üyelerin hakaretini asla haketmiyor. Büyük bir alkışı hak ediyor. Orada yapılan katliamlara son verdiği için, soydaşlarımız kurtardığı için, Amerikan ambargosuna karşı bunu başarabildiği için.
4
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama Rum kesimi neden tanınıyor? Ve KKTC tanınmıyor sonuçta oda bağımsız bir ülke
Bunu Dünya ülkelerine sormak lazım. Bunlar hep çıkar ilişkisidir. Onca dostumuz var, onda islam ülkesi var, Türki cumhuriyetler var, can Azerbaycan var. KKTC yi tanıyan kimler var, kimse yok. Sen filistin için kendini yırt, filistin seni kıbrısta işgalci olarak görsün.
Bir arap sevdalısı Kıbrısı ruma bırakmış ama bir Türk sevdalısı Bülent Ecevit, kıbrısta katliama uğrayan soydaşlarımız kurtarmış, ama cücük beyinler ona hakaret ediyorlar. Hadi sıkıyorsa alıversinler şimdi adanın geri kalanını.
2004te Annan Planı yapıldı ve Rum Tarafı KKTC birleşmeyi istese de reddetti. Türkiye Rum tarafını nasıl alsın tarihler öncesine dayanan bir anlaşmazlık var ayrıca antlaşmalar sonucunda yazdığım gibi rum kesim reddetti. Azıcık tarih😉
@Nicosia___ KKTC uzlaşmacı bir yol izlemişti çünkü Rum tarafındaki Ekonomi, Turizm çok gelişmişti. Hâlâ da öyledir. Dağlar kadar fark vardır kuzey ile güneyde. Toplu taşıma araclarının kalitesinden tut insanlar alış verişlerini cok secenekte yapmak icin bile Güney Kıbrıs a gidiyorlar. Kaldı ki politikada Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla geçiyor Güney Kıbrıs diye değil ve Avrupa Birliğindeler. Birleşmemiz fena olmazdı tabii ama dediğim gibi.
@Nicosia___ Yok, Model United National Development Project tarzı konferanslara çok katıldım. Kıbrıs'ı 2 kere temsil ederek gittim. E tabi temsil etmek için her şeye cok hakim olmak gerekiyor. O yüzden çok araştırma yaptım😇
nüfüs durumundan dolayı haklıyken haksız duruma düşmemek için. Operasyonun amacı tehlikede olan Türkler için güvenli bir ortam oluşturmaktı ve hedefe ulaşılmıştı. Son 2017 yılındaki müzakerelerde KKTC tarafı 74te savaşla alınan topraklardan bile vazgeçip yüzde 29u kabul etmişti ona rağmen müzakereler başka konuda tıkandı.
Çünkü adanın 3% Birleşik Krallık'a ait. TR, o bahsi geçen 3% lük kısımdaki Britanya üslerine yaklaştığında, ister istemez daha fazla ilerlemeye cesaret edemedi. İlerlerse, Birleşik Krallık ile de savaşmak durumunda kalacaktı.
%37 aldı da ne olduki KKTC tanınmıyor keşke taninsaydida bu kdr çile cekmeseydi 18 yaşıma kdr KKTC pasaportuyla hiçbir yere gidemiyordum taki Kıbrıs cumhuriyeti pasaportu aldım bna vizesiz 90 ulke gezme seyahati verdi
ahaha yem attım hemen takıldı oltaya :D Bana bak 70 IQ lu çomar bu toprakları siz yaratmadınız güç kimdeyse kontrol ondaddır. Rumlar ezik, güçsüz ve korkak varlıklardır
Biz güçsüz değiliz ezikte değiliz ( hellenic air force ) Kıbrıs cumhuriyeti hava kuvvetleri NATO nun Amerikan dan sonra en güçlü hava kuvvetleri seçildi senin bundan haberin var mı peki.. Biz sadece savaş yanlısı değiliz..
Sen yunanistanın Global rank sıralamasında kaçıncı sırada olduğunu biliyor musun? Bu arada hellenic air force ahahahah bir yerimle güldüm :D bahsettiğin gibi birşey yok. gotunden argüman uyduruyorsun. Ayrıca birşeyi asla unutma. TÜRKLER başka milletlere benzemeler biz vatanımız için herşeyi göze alırız. Sonra bir bakmışsın rum kardeşlerin afrikada kendilerine yer arıyorlar :D:D
Sen kendi hayal dunyanda yasa ben uydurmuyorum... askeriyeye en çok para harcayan avrupa ülkesi 1. Yunanistan 2. Kıbrıs cumhuriyeti hava kuvvetleri TSK nin hava kuvvetlerinden çok ustun kara demiyorum dikkat et :)) önlem almak zorundalar 2. Kardak krizi çıkmasın ve turkiyeye ait eşek adasını elde tutmak için ;)
Sen tamamen ezbere konuşuyorsun hiçbir şeyden haberin yok. Yunanistan global rank sıralaması 28. Türkiye ise dünyada global rank sıralaamsında 8. sırada yer alıyor. Ayrıca askeri harcamalarıda Türkiyenin kat kat altındadır. Lütfen ojeni ve makyajını sil uyu. Bu arada avrupa ülkeleri arasında kıbrıs ve yunanistan en çok askeriyeye para harcıyor dersen gerçekten insanlar senin şizofren olduğunu düşünecektir. neyse tartışmayı fazla uzatmamak adına konuyu kapatıyorum yakında zaten görüşeceğiz. 60 milyon Türk hazırda bekliyor :) geriye kalan 20 milyonu saymadım 5 milyon tane çakma türk var birde 15 milyon kürtçük var :D Senin kadim dostun kürtler
Emin ol uydurmuyorum çünkü yunanistan Kıbrıs cumhuriyeti 40 yıldan beri çok harcama yapior askeriyeye her an savaş hazırlığındalar.. ayrıca 60 milyon Türk dedinde bir tane çekik gözlü çıkmaz mi :D bence hepside çakma türk zamanında çok rum din kimlik değiştirdiler belki sende bir rum çocuğu çıkarsın :D hep boş laf kimse sizi tinlamior haydi sen kendi hayal dunyanda biraz daha yaşa :D
Dünyada hiçbir ırk arasında gen birliği yoktur mesela sizde slavlaşmış rumlarsınız. Yani laf çarpacaksın diye cehaletini kusuyorsun ama farkında değilsin. Tam olarak şunu demek istiyorsun kanına baktır kesin rum çıkacaksın :D 400 sene BÜYÜK TÜRK İMPARATORLUĞU bünyesinde yaşayan siz rumlar değil misiniz? Biz sizin topraklarınızı fethettik ve ırkınızında üzerinden geçtik :) tam 400 sene bizim himayemiz altında yaşadınız ve bence gen testi yaptır eminim % 60 Türk - % 15 ermeni -25 slav çıkacaksın :) Sen hala TÜRK milletinin ne kadar güçlü bir millet olduğunu kabullenmek istemiyorsun tipik ezik rum :D ee nede olsa ezik bizansı yıktık ve ırzınıza geçerek sizi türkleştirdik :D Bu arada konuyu aptalca bir yere çektin çünkü argümanın çürük çıktı ve son olarak çok aşağılık bir insansın. KKTC de yaşıyorsun ve senin yediğin ekmeği , aldığın parayı TÜRK'ler gönderiyor. Aşağılıksın gerçekten :)
Türkiye global rank sılramasında 8. sıradadır bir bok bilmediğin için kabullenmemen normal. Ezik yunanistan ise 28. sıradadır. Hayatı boyunca bir bok araştırmayıp ezik babasından efsaneler dinleyen aptalın tekisin :D
Sen onu gececen taa ortaasya bozkırlarından gelip 350 bin pontus rumu öldürüp 1.250 milyonuda kendı topraklarında sürgün göç etmenin hesabını ver? Siz sonradan bu topraklara geldiniz.. bugün kırgız kazaklar bile türklüğü kabul etmiyorlar çünkü göçebe olmadıklarını solerler Türk ulusu göçebe bir ulustur.. Katliamdan, sürgünden kaçan bir halk başka bir halkın toprağını işgal edip katliam yapıp üzerinde egemenlik kurmaz... rumlar, kibrislida, pontuslusuda, trakyalisida göçebe değil yerlidir... Bunu sizde bütün dünyada biliyor..
Anadolunun %10 nu Türk? Lütfen gotunden argüman uydurma. Şimdi ilk önce şunun bilincinde ol bu toprakları yaratan sizler değilsiniz dolayısıyla bu topraklar size ait topraklarda değil, biliyorum kuyruk acın var çünkü noob bizansı yıktık ve 400 sene bizim hinayemiz altında devletsiz bir şekilde yaşadınız ve bir gün hala ege ve istanbulu alma hayalleriyle yanıp tutuşuyorsunuz. Anadoluda Türkün, egede Türkün, Doğu anadoluda Türkün yani senin 70 IQ luk beyninin anlayabileceği şekilde konuşursam Anadolu 1200 senedir Türkündür. Ayrıca Türkler 1600 senedir yerleşik hayata geçmişlerdir tarih bilgin sıfır ve aptalın tekisin. Dünyada %100 gen birliği yoktur yani biz %100 Türk değiliz ama genlerimizde Türk kanı var. Git bir gen testi yaptır Slav ve Türkleşmiş bir Rumsun. Yani kanında Rum kanı yoktur. Devletinizi yıktıktan sonra Rum kadınlarına genlerimizi aşıladık
Türke düşmansın ana Türkçe konuşuyor bu topraklarda yaşıyor, bu vatanın ekmeğini yiyiyorsun. Bu kadar nankör ve aşağılık olma. Neyse fasulye beyinli cahil seninle fazla tartışmayacağım çünkü bür bok bilmiyorsun ve yaran var anlıyorum seni :D
Yaram yok düşmanda değilim.. Gerçekleri konuşunca düşman olunmuyor :)) bütün dünya bunu biliyor sende biliyor sun türkler 1071 de anadoluya geldiler.. Ortaasyada topraklariniz çin, Rusya isgalinde...
Ya arkadaş nereden geldiğimizin bir önemi var mı? Sonuç olarak bu toprakları siz yaratmadınız yani neden bu toprakların asıl sahibi sizlersiniz ve bu toprakları siz yaratmışsınız gibi konuşuyorsun? Osmanlı Türk değil nasıl dersin neye dayanarak dersin? Osmanlı kurucuları bir Türk aşiretidir ve osmanlıda Türklük her zaman ön planda olmuştur. Yemin ediyorum tarih bilgin sıfır ve Tarihi gelişmeleri kendi işine gelecek şekilde yorumluyorsun. Gerçekleri konuşmuyorsun tam aksine ezbere ve dayanaksız konuşuyorsun. Osmanlı'da Türklerin zulüm gördüğünü söylemek tam bir ahmaklıktır. Sadece Yavuz sultan selim döneminde alevi Türkleri sürgün edilmiştir sebebi ise sürekli olarak Celal-i isyanı adı altında isyan etmeleridir. En basiti git biraz İlber Ortaylı dinlede Osmanlı devletinin Türk devleti olduğunu ve Türklüğün Osmanlıda her zaman var olduğunu öğren.
Bu kdr kan doktunuz simdi bakin ulkeniz ne halde? Gelelim konumuza burada dogmadim buymedim ama benim dedelerim taa 6.000 sene bu Topraklarda yaşıyor... Kimsenin malına göz dikmedim.. GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİDE BENİM ÜLKEM, YUNANİSTANDA, BURADA BENİM ÜLKEM VE ÖZ toprağım yurdum burası.. zorla kimseyi din ve kimlik altında devsirip asimile etmedim benim atalarım şerefiyle çiftçilik yaparlardı..
Size oretilen bütün tarih yanlış.. Keşke tarihi resmi sistemden değil gerçek dinleseydin.. ayrıca Rum kadınları Türk erkekleriyle evlenmezler çünkü pipileri çok küçük olduğunu solerler türk kızları :D
Ya gözünü seviyim kuyruk acın var o yüzden tarihide kendi işine gelen kaynaklardan araştırıyorsun :D ayrıca şimdi sana bir resim atardım ama bilinçaltına işlerdi o yüzden vazgeçiyorum :D
Bu arada senin ataların sömürgeciydi :D burasıda senin toprağın değil bunu artık kabullen. Burası Türk toprağı ve sen Türk kimliği taşıyorsun ayrıca Türkler tarafından asmile edilmişsin şimdi sus lütfen.
Neyse ben tartışmayı sonlandırmak adına konuyu burada kapatıyorum. Sen tarihi gerçeklere göre değil , kendi ütopik hayal dünyana göre yorumlar yapıyorsun. konuyu penis boyuna neden getirdim bilmiyorum ama Türk erkeklerinin penis boy ortalaması 13,9 dur yani 14 cm dir. o abarttınız afrika ülkelerinde ki zencilerin penis ortalaması ise 16 cm dir kenya hariç. Bu arada Rum erkeklerine göre penis büyüklüğümüz daha uzun olduğu kesin :D Buda sana ön bir bilgi olsun bu kadar cahil olma , körü körüne sırf işine geldiği için birşeylere inanma. Eğer tartışmak istiyorsan elinde gerçekten argümanların olmalı. Eğer tartışmak istiyorsan seninle sabaha kadar da tartışırım ama burada değil
En İyi Cevaplar