E-Devlet uygulamasının hizmete koyduğu alt üst soy ağacı öğrenme uygulamasıyla birlikte milyonlarca ki soyunu öğrenmek için E-Devlet uygulamasına giriş yapmaya çalıştı. Uygulama ilk açıldığı gün resmen çöktü diyebiliriz. Aşırı yoğunluktan dolayı sisteme giriş imkansız hale geldi ve bunun üzerinde alt üst soy ağacı uygulaması geçici süreliğine engellendi. Yaklaşık bir hafta aradan sonra E-Devlet üzerinden soyağacı bilgisi öğrenme yeniden erişime açıldı ancak sisteme kolay girildiği söylenemez. Bir şekilde E-Devlet üzerinden soyağacı bilgilerine erişen kişiler biraz da şaşkınlar. Soy kütüğü, aile geçmişi, ve üst soy bilgisinde gördükleri isimler nediyle de bir hayli şaşırmış durumdayız.
Peki ya alt üst soy ağacı bilgisinde tuhaf bulduğunuz isimler oldu mu?
E-Devlet alt üst soy belgesinde rastlanan ve sizi şaşırtan tuhaf isimler oldu mu?
Ben cok kolay girdim, girdigim gibi bakabildim, tuhaf biseyle karsilasmadim fakat cok eski tarihi nasil biliyorlar anlamis degilim. 1800 li yillardada herseyi kayit altina aldiklarini bilmiyordum
sokucam artık soyunada ağacınada ya yeter ya bune madem sistem buna hazır değil gerzekalılar niye hala uygulamayı koymaya çalışıyorlar bak şu an deniyom başka bişeye bakıcam ama giremiyom edevlete. yapacağınız işin taa mk!
Bence bu bir tuzak banka borcu olan bakmasin bence Allaha sukur borcum yok ama bence bir seyler var bu iste bu ulke de vergisiz bir hayir yapilmaz bunu bilin 😀
İsimler değil de annem de babamda aynı yerde oturuyorlarmış semtte 1800 lerden beri aynı yerde oturduğumuzu öğrendim yeminli miyiz neyiz 😂 Ama ben evlendim de döngüyü bozdum
babam bakmış zaten biliyorduk ne olduğunu hatta babam daha önceki dedelerinin ismlerinide ezbere biliyor. Annemin sonuçlar daha gelmedi bakalım ne çıkacak ama yüzde 99 şaşırtmaycak.
Benim büyük dedem I. Dünya Savaşı zamanı Yemen'den göçmüş. 1874 doğumluymuş dolayısıyla Arabım ve en geri o dede gözüküyor. İsimlerde bir tuhaflık yoktu ama.
@aaysima Girince nufus müdürlügü altında alt üst soyagacı var orayı girince hazırlanıyor diyer hazırlandıgında telefonuna mesaj geliyor oraya girip bakıyosun
valla başkasını bilmem de benim 3 kuşak ötesi ananemin adı ELSİ yine annemin 3 kuşak atasının annesinin adı ise TENE çıktı nasıl bir sülalem varmış arkadaş buna cidden şaşırdım.
En İyi Cevaplar