Bugün 4 Aralık Dünya Madenciler Günü. Dünya'nın her yerinde madencilere saygı gösterirler, geçimleri için iyi ücret öderler. Bizdeyse tam tersi, iş zorlaştıkça aldığın ücret azalır... 11 ayda 84 madenci yaşamını yitirdi.
Hatırlıyor musunuz çizmemi çıkarayım sedye kirlenmesin diyeni? Ne yapıyor acaba? Ailesi ne yapıyor? Şehit olan madencilerin aileleri ne yapıyor? Bizim elimizden maddi anlamda pek bir şey gelmese de, onları anmak ve saygıyla isimlerini söyleyebilmek önemli. Hepsi sağolsun, ekmeğin önemini gösterdikleri için...
Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası! Yitip giden madencilerin ardında kalanları hiç düşündünüz mü?
İnsanın acısını, o insandan başkası yaşamıyor bu bir gerçek. 3 5 gün üzülüyoruz yitip gidenlerin ardından. Sonra devam ediyoruz hayata istemsizce. Aslında devletin, madencilik gibi çok zor ve önemli bir meslekte çalışan insanlarımıza daha fazla maaş ödemeli. Prim sağlamalı. Basit bir iş değil. Yerin kaç kat altına giriyorlar. Devletin daha fazla destek çıkması gerek. Allah yardımcıları olsun...
Allah rahmet eylesin. Ekmek kazanmak zor özellikle maden işçileri için ekmek daha zor ve aldıkları para az maden işçisinin çalışma saati normal işçi gibi değil aslında onların daha kısa ama malesef patronlar fazla çalıştırır az çalıştırmaz ve maaş olarak ta bence çok az veriyorlar çünkü çok zor bir iş. Allah yardımcıları olsun.
Evet ALLAH ölenlere rahmet eylesin 💙 hatırlattığınız için teşekkür ederim🙏
Bir tek bugün mü hatırlıyoruz diyenler olmuş da bizim her daim aklımızda zaten böyle şeyler ama her gün yazamayiz ki her gün ayrı bir anma töreni mi düzenleyelim ne istiyorlar anlamadım ki?
o somada madenci abla sedye pislenir ayakkabımı çıkartayım mı, otobüse binen madencilerin sırf pislenir diye oturmamaları. yani işçi bizim canımız bu ülke bir bina ise işçi ve çiftçi bu binanın temelidir onlar sayesinde kışın ısınıyoruz. ülkemizde, maden kazalarının da önlenmesi lazım bu da sıkı denetimden geçer. maden ve iş kazalarının olmadı bir ülke dileğiyle
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onları anmak ve saygı ile isimlerini söylemen onların haklarını alamayan ailelerine. ya da yetim kalan çocuklarının okul masraflarına bı faydası dokunur mu? Peki bu kişileri anmak yerine bu kişilerin hakkını savunmak daha önemli degilmi Şimdi burda insanlara soruyorsun. Hatırlıyoruz diye Soma maden kazasında ölen ailelerin kaçını arayıp da hallerini hatırlarsınız sordun?
3
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
ya da ne zaman davalarının nasıl gittiğini haklarını alıp alamadıklarını arastirdin ,? Önemli olan günün de hatırlamak ya da anmak filan değil bu saçmalık sadece İnsanların alın teri ile ekmek kazanmasının ne denli zor olduğunu. Bilmek ve bunun için bisiyler yapmak yitip giden çanların ardından ağlamak değil de O yitip giden canlarin ailelerinin hakkını aramak çok ha onemli
Madenci olmak da zordur madenci kızı olmak da babanın bir kabuk ekmek icin yerin metrelerce Altına belki de hic çıkamama pahasına indiğini kömürün yüzüne gözüne tırnak diplerine işlediğini görmek Madene girdiğinde ya bir daha çıkamazsa göçükte kalırsa ya da zehirlenirse kalbinizin bir yarısının orda kalacağını bilerek yolunu gözlemlemek zordur Velhasil zordur Beyler bayanlar madenci olmak madenci kızı olmak Zordur
Allah yardımcıları olsun çok zor ve onları kaybettigimizde nasıl agladigimi anlatamam ve şu anda gözlerim doldu onlar bizim abiler babalar olabilir ve kimse onları düşünmüyor bizleri ısıtmak için canlarını verdiler adalet onlara en az ayda 30 40 bin hallediyorlar daha fazlasını ama az hakketmiyorlar allah rahmet eylesin😢
Düşünüyoruz da ne oluyor, onlar kendilerini düşünmedikten sonra. Bu ülkede insanlara ne kadar acı çektirirsen senden o kadar "Allah razı olsun." Her acıya bir oy. Örneğini Soma'da gördük. Bu da daha değişiği,
ben hatırlıyorum soma'yı daha dün gibi. 301 kişinin 2-3 gün içerisinde göçük altında kalıp 301 ailenin ocaklarına ateş düşmüştü. Ama akabindeki seçimlerde soma'dan en yüksek oyu alan yine bu ölümlere önlem almayan ve olayın faillerini karartan partiydi. sen hem yüreğin yangın yeriyken eleştir hükümeti yok önlem almadınız diye hemde git aynı partiye oy ver. bu akıl tutulmasını ömrüm boyunca unutmayacağım asla. Ölenlere allahtan rahmet diliyorum. yakınlarına sabır ve akıl.
Türkiye de başına bir şey gelmeden oraya önlem almıyorlar 16 yaşlarındaydım kadına araba çarpmıştı ölmüştü ikinci gün çalışma başlatılmıştı insan hayatı Türkiye de değersiz madenlerde yaşanan sorunlar çözülecekti sözde nerede?
her vardiya basında " selametle " diye ugurlanan , maden ocaklarinin girisinde " selametle " ve " ugur ola " yazan , cıkısda birbirlerine " gecmis olsun " diyen , baskalarininda onlari " gecmis olsun " diye selamladigi baska MesleK yoktur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
somadaki hayatini kaybeden madencilerin aileleri neden susuyorlar.. olay olduktan sonra bir sure tepki gosterdiler yaklasik bir ay kadar.. sonra butun aileler sustu.. neden sustu.. neden ölen yakinlarinin hesabini sormaya devam etmediler.. ben bunun cevabini biliyorum fakat susayim en iyisi.. cunku bazi gercek cevaplar can acitir.. ve cogu zaman en can acitici cevap en yakindadir..
böyle kazanılan parayı harcarken çocukları da senin gibi böyle düşünerek harcıyorlardır inşallah.. hakikaten zor mesleklerden biridir madencilik.. Allah iş kazası yaşatmasın hiç kimselere..
Evet maalesef bazılarının paradan veya başka şeylerden kaçınıp bir şeyleri eksik yapması gariban insanların hayatına mâl olabiliyor. Allah yakınlarına sabırlar versin diyelim🙁
Hayatını şimdiye kadar kayıp eden madenci ler için rahmet diliyorum. Ailelerine sabır.. Turkiyede insana verilen değer nedirki madenciye de o olsun... Elbet birgün ülkeyi bu durumdan kurtaracak bir lider gelir yoksa halimiz içler acısı.
Bizim onları düşündüğümüz kadar keşke onlarda kendilerini düşünseler. Sistemin kölesi olmasalar. İsyan edebilseler durumlarına. Bu işin fıtratından bahsedenlerin kafasına çekiçleriyle vurabilseler.
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası! Yitip giden madencilerin ardında kalanları hiç düşündünüz mü?
En İyi Cevaplar