aslında onun çok eski bir hikayesi var. yani kutsal kitaplarda dahil böyle bir yıldız sistemi öne çıkarılmış. mısırlılarda ve pek çok eski uygarlıkta da aynı isme rastlanmış.
hatta Kuran'da da aynı şekilde o ismin geçtiği bir yer vardı. Arapça olarak geçiyor tabii. o kelimenin iki anlamı olması lazım idi yanlış hatırlamıyorsam. biri sirius olması lazım o da bir takımyıldızının ismi mi ne olması lazım öteki de taht anlamına geliyordu sanırım.
yani vatikanın açıklaması çok yanlış sayılmaz aslında. incilde de var diyorlardı ama tam olarak onda yerini bilmiyorum. kuranda da geçiyor ama. çevirilerde daha çok taht olarak çevriliyor ama
Sonu karışık sofinin dünyası diye bir kitap okumuştum, hersey olabilir'de olmaya bilir'de çok karışık. ama ben her fikre açık giderim sınırlarım yok mantıklı gelen herşeye inanırım. yani bir yahudi'de olurum'Hrstiyan'da yeterki mantıklı gelsin.
yani ama vatikan biraz yanlış açıklamış. Tanrının evi derken Tanrının bir zamanlar bulunduğu taht diyor orada. yani bir bakıma orası terk edilmiş olması lazım. evreni yaratırken ikamet ettiği yeri kast ediyorlar sanırım. en azından dini açıdan öyle anlamıştım.
uzaylıların olduğunu iddia edenlerde var tabii. dini olarak yecüc ile mücüc'ün orada olduğunu iddia edenlere de rastlamıştım. çok teori var yani
Bize göre yarı çapı 5 milyar ışık yılı olan bir evrende ne olup ne olmayacağını bizim zavallı beyinlerimiz ne yazık ki anlayamaz.. Eğer tanrının evi öyle olursa o zaman tüm dinlerin teması yıkılmış olur.. Çünkü tüm dinlerde Allahın mekanı yoktur, cinsiyeti yoktur ve yalnızdır.
Bilimsel kitapları okuman yanlışının olmadığı anlamına gelmiyor. Tüm dinlerin senin dediğine inandığını mı sanıyorsun? Yanlış bilgi aktarmışsın. Bir müslüman, Allah'tan başka ilah olmadığına şahitlik etmelidir. Diğer dinlerde böyle bir şey yoktur.
Madem müslümansın o zaman islam dışında gerçek bir dinin olmadığınıda biliyorsun. Al-i İmran suresinde geçiyor Bakara suresinde ve Nisa Suresinde de geçiyor bunlar
@Sevgilicekinik BU konuya girersen benim bazı sorularım olur imam efendide hemen kaçtı gitti o sorularla cevap veremedi.. Onun için bu konuyu fazla irdeleme bir yaratan var ve ona inanıyoruz ama onun işstediği şekilde sakallı şeytanların sokuşturduğu şekilde değil.
Ne demek istediğini anlamadım. Başkalarına bakan kim zaten? Kuran'da yazılanlara uymamız gerekir müslüman olarak değiştirenlere değil. Sorularını sorabilirsin birlikte araştırabiliriz istersen. Merak ettim açıkçası
Görüşün varsa belirt dinleriz, ama başka insanların yorumu altına girmen saçma değil mi? Polemiğe girin kavga edin birbirinize laf sokun diye soru sormuyoruz.
Kavga edip laf sokmuyorum zaten. Arkadaş yanlış bilgilendirilmiş ve bende doğal olarak gerçeğini öğrenmesini tavsiye ettim. Herhangi bir kavga söz konusu değil. Din konusu hassas bir konudur ve bu yüzden yorum yapmam gayet normal ve yerinde bir hareket. Senin bana sebepsiz yere engel olman bence saçma değil mi?
Benim engel olmamdan daha doğal ne var? O sana cevap verecek sen ona derken kavga çıkacak herkes seninle aynı psikolojiye sahip değil orta'da bir soru var oda bu yukarıdaki hepsi bu kadar, yanlış bilgi ya da dogru o onun görüşü boş ver es geç sen dedin diye o bir şeylerden vaz geçmeyecek diye düşünüyorum.
saçma , ancak onlarin aklindaki yaratıcı kavramı başını sokacak bir yer inşa eder. cok gululduruyorlar beni 😂😂 . Evreni yaratmış kendini guvende hissetmek için bir yer yapiyor hahaha
İnandığınız Tanrı Zeus ise evet Zeus'un evi orasıdır. Ama Allah ise bilirsiniz ki Allah insan değildir. Keşke pagan dinlerinden kalma tanrı algınızı geride bıraksanız.
Tanrı kavramı benim inancıma göre doğa üstü bir şey olduğu için insanın ihtiyaç duyduğu hiç şeye ihtiyaç duymaz o yüzden doğru olduğunu düşmüyorum bu ne dersen onuda bilmiyorum
mantık konusuna hiç girme bence. cok derin felsefe var o konuda. Mantık en guvenilmez limandır o yuzden geliştikçe hem bilimsel sonuclar hemde bakış açıları değişir. dogru mantik ile bulunmaz. Bu yuzden gerçek ve hakikat diye iki kavram vardir İslam'da. sadece bu iki kelimenin farkını ogrensen bir seyler anlayabilirsin
Benim kendimi kapattımığı nerden çıkardın şu bahsettiğin şeyi biraz araştırdım bir dayanağı olmayan birşey her zamanki gibi şaçma bilimsel dedikodular ben bana mantıklı gelen ve kanıtlı olan şeylere inanırım
Ben ateistken allahın varlığına inandım, bunu'da bilime dayanarak yaptım mantık her zaman bilim, doğru zaten bellidir kuranı saptıranlar binlerce genci telef etti.
mantık konusuna bende 25 li yaslara kadar çok güvendim. sonra sacmaladigimi mantık ile verdiğim kararların ve düşüncelerin nekadar aptalca olduğunu gordum. Farkinda olmadan kendi mantiginin esiri oluyorsun sonrada senden daha mantıklı olanların. Herşeyin mantıklı bir açıklaması senden daha zeki biri tarafindan yapılabilir ve bu sekide kafeslenebilirsin.
İlk başta o tantı değil Allah ikinci konuya geçelim tanrının evi yoktur fakat arşı ala vardır tabi onuda biz bilmeyiz allaha belli bir yer belirlemek dine zararı vardır. Yinede en iyisini Allah bilir neyse ya kafaya takmayın öteki tarafa gidince zaten istediğini sorarsın. öğrenirsin.
En İyi Cevaplar