Deprem habercisimi görselde görüldüğğ gibi 4 derece olan yer marmara bölgesi türkiyenin en soğuk denizi şuanda marmara peki ama neden kar vs hiç birşey yok bu neyin habercisi 4 gün önce urlada düşüktü ardından deprem geldi yükseldi sizce? Eğer deprem gelirse 6.5 den aşağı gelmez sizce ne düşünüyorsunuz benim garibime gitti trabzonda rizede 18 ' derece kar yağmasına rağmeb
Depremle ilgisi var
İlgisi yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Deniz suyu sıcaklıkları anlayan var mı garibime gitti?
Deniz suyu sıcaklığı Bodrum, İçmeler'de 2 derece arttı. Şu an bile su sıcak. Yer altı katmanındaki yanardağ faliyetlerine ilişkin ısındığı söyleniyor. Haliyle deprem de peşi sıra gelmişti.(m=7,0) Yanardağ da faaliyete geçmişti. Ama baca yapmamıştı.
0
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
Deniz suyu düşerse de deprem olur ne düşünüyorsun şun ne olucak 1 deprem daha gelirmi
Yaşadığın yere göre değişir. Bizim egede yani özellikle afrika levhasının alta daldığı Bodrum, Muğla alanında çökme tipi deprem olur. Onun belirtileri farklı olur. Bizim altımız lavlarla dolu. Onunla aramızdaki set ise Afrika levhası. Depremler, deprem fırtınası olarak sürer buralarda. Deniz suyu da açıklarda dalan bir levhanın boşluğuna suyu doldurur, kırılma gerçekleşince (yani deprem) yeni şeklini alır ve oturur, suyu tek seferde geri gönderir (tsunami). Kısacası habercisidir, deniz olan yerler için.
Evet Bodrum. Bu sene yaklaşık 10 büyük, 30-40 tane de orta ölçekli deprem yaşadık. Hislerinde haklısın. Konu açmışlar mı diye bakarken tesadüfen gördüm sorunu. Bu soruya yazdığımda Muğla/Ula'da m:5,1 büyüklüğünde deprem oldu.
Diğer depremden 2 gün önce konuyu açtım çünkü hoşuma gitmeyen şeyler vardı ve devam ediyor bu depremden de 2 gün önce fark ettim deniz sıcaklığı düşünce deprem olduğu bilinmez ama düşüyor ve 2 gün geçmeden en az 5 ölçekli deprem gelmeye başladı şu an inceliyorum yine yazacağım balıkesirde de düşüktü dün inşallah marmara da deprem olmaz
Bilimsel olarak inceleniyor ama deprem uzmanlarını da takip ettiğim kadarı ile ilgisi var. Işık, deniz suyu sıcaklığındaki değişimler ve havadaki ani soğumaların peşinden hatırı sayılır depremler görülüyor. Bir dayanağa bağlanması gerekiyor sadece ama resmi olmasa da bir alakası var.
Bodrum'un Sol yakasındaki deniz zaten Gökova Körfezi olarak geçiyor. Gökova Fay zonunun ucu da Ula'ya kadar uzanıyor. Orada oldu zaten 5.3 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler. Sen de 3 derece düşük diyorsun. Böyle paralel oluyor genel de. Yani tezimizin incelenmesinde fayda var. Bodrum'da ayrıca Ören ve Çökertme arasında kırılmayan yerler var. Oralardan da bekliyoruz bir şeyler.
En İyi Görüşler