Bir yahudi ticarisi hikayesi.. Bu hikayeyi iyi anlarsaniz dunyadaki tûm olaylarin sebebini anlarsiniz
İki dilenci kilise önünde dileniyorlarmış. Birinin önündeki yazı şöyleymiş: “Ben Yahudiyim, lütfen bana yardım edin.” Diğer dilencide ise “Ben Hristiyanım, lütfen bana yardım edin” yazıyormuş. Kiliseden çıkan her Hristiyan Yahudi dilenciye bakıp, inadına o para kazanmasın diye Hristiyanım diyen dilenciye para veriyormuş. Gün sonunda Yahudi dilenci diğer dilenciye dönüp “Hadi Solomon kalk, buradaki işimiz bitti.” demiş.
Bir soz daha var onlarin dedigi buda cok guzel Ucuz mal alacak kadar zengin degilim
Bir yahudi ticarisi hikayesi. Hangi ırk bukadar zeki cidden yaa?
Oyle dedinde Aklıma bir hikaye geldi 2. Abdülhamid Han zamanında Bir Müslüman yahudiler gibi zengin olmak ister gider yahudiye sorar nasıl zengin olabilirim Oda her şeyi nakite çevir der zavallı adam hepsini nakite çevirip yahudiye gider. Yahudi bütün parayla tilki kuyruğu almasını söyler ve mısır çarşısında sat der zavallı adam bütün paraya tilki kuyruğu alır ve mısır çarşısında tezgah açar 1 hafta 2 hafta satamayınca üzülür O günde Sultanın Esnafların derdini dinlemek için katipleri gonderirmiş dertlerini dinlermiş adamda hemen kosup soyler anlatır durumu sultan tek tek okurken bu adamın sorununu okuyunca huzura çağırır der ki Bu tilki kuyruklarını 2 gün sonra mısır çarşısında tezgah açasın 2 altından aşağı satmayasın bittiğinde bana gel der Nazırına emreder vekil heyetini toplar bundan böyle huzuru şahaneye kabul edilecek tilki kuyruğu takacaklar diye karar çıkartır ve bütün tilki kuyrukları satılır tekrar huzura kabul edilir Evladım Kuran-ı Kerimi okumuyor musun Cenabı Yahudi ve nasaraları dost edinmeyin demez mi sen paranla işine bak sonra vekil kuruluna tilki kuyruğu zorunlulugunu kaldırır <3
Benim bildiğim ırk ingiliz Türk Amerikan vs diye fark etmez onların zaten kazanacagi zengin olacağı vs aciklanmis bişey hem çalışana var hersey tabi nasıl çalıştığı kazandığı bu ayrıntılar da hesap gününde ortaya cikar mesela bir insan holding isletirken sirf yahudi diye ise almamazlik etmemeli işini iyi kim yapıyorsa ona verirsin önceliği
Yani kalitesiz mala para verip hemen eskidiği zaman tekrar alınır ya. Ona para verecek kadar zengin değilim, kaliteli olsun fiyatı önemli değil bir tane olsun demek🤔
En İyi Cevaplar