Tarafsız olarak bakacak olursak her ulusun ve ülkenin genel olarak iyi olduğu ve kötü olduğu dönemler vardır. Kötü dönemlerde en az iyiler kadar bir amaca hizmet eder. Sürekli iyiye giden bir varlık yoktur çünkü. O yüzden şuanki durumdan ders çıkarmayı başarabilirsek ilerleyebiliriz. Ben bu dönemin bir geçiş süreci olduğunu düşünüyorum. Köklü bir geçmişimiz, tarihimiz var bu da geri kalan herşeyden daha önemli. Türkiye bölünse de yönetilemeyecek bir ülke. Türkiye'yi bütün tutmak siyasal açıdan yabancı ülkelerin daha çok işine gelir. Ne kadar karmaşık gibi görünse de Sevr aslında asla gerçek olamayacak bir anlaşmaydı, gerçek olamadı da. Şuanda Kurtuluş Savaşı öncesinden daha kötü bir durumda değiliz, sadece şartlar bizi elimizdekini değerlendirememeye itiyor. Türkiye gibi bir ülkeyi gün geçtikçe kötü hale getirmek onlarca yıl alıyor ama toparlamak daha kısa sürecektir.
Sonunun " Osmanlı gibi olması "söz konusu olması için Osmanlı kadar büyük olmasi gerekir ;)) Yani Allah korusuN aynı şey olsa, yüzölçümüne vurduğumuzda Osmanli'ya oranla Türkiyeden geriye bir il/ilçe bile çıkmaz.. Hem Osmanlı'da çok uzun süre halk yönetimden memnundu azınlıklar bile. Şimdiyse ben tam anlamiyla gidişatimizdan emin, içi rahat insan gòremiyorum herkes endişeli.. #boşnakkiziii 🎈
Zaten yabancilar emeline ulasti 1955 ten buyana bizom ulkemize her zarar i verdiler tamammen onlara bagimli kalmamizda erdoganla oldu butun madenlerimiz yabancilara satildi bir cok devletin arazisi kit dedigimIz yerli sermayemiz hepsi satildi ulkenin en guzel l yerleri yabancilara peskes cekildi yapilan yeni kopruler metro tuneller yollar hep yabancilarda zaten iateeiklerini verdiler bunu ileri yillarda daha iyi anlayacagiz
osmanlidan daha beter okucagimiz kesin zaten dis politika ekomomi sinyal veriyor araplastirma politikasi var heryer satiliyor bunun sonunda ne olur bir mustafa kemal pasa daha cikarmi bilinmez ama sonumuz cukur...
Bizans uzantısı değiliz isminden de anlaşılacağı üzere ''Türk-iye'' Türk'e ait. Ki birinin kurucusu has Türkken diğerinin kurucusu İslamiyet=Arap kültürü sananlar.
Çok büyük hatalar yaptık eskiden atalarımız toprakları için canını verirdi şu an biz para ile topraklarımızı sarıyoruz. Başta bunu değiştirmeniz lazım.
Ben hala bu ülkeyi bu durumdan kurtaracak aydınlarımız olduğuna inanıyorum gelecekte yönetim bu aydınların eline geçince inşallah iyiye doğru yol alacağız
Hayır. Çünkü "Cumhuriyet" rejiminin çok zorda kalınsa bile bu durumu düzeltecek, atlatabilecek mekanizmaları vardır. Oysa krallıklarda bu türden mekanizmalar yoktur. Monarşi bir yerde tıkanır.
bu devirde ülkeler arası savaş çıkma ihtimali çoook düşük kimse ekonomisini riske atmaz türkiye ise borçlarını üretim sıkıntısını felan düşünüp başka ülkeye saldıramaz bu şekilde oksijen hariç herşeye vergi koyarak alır o yüzden o kafanı yorma sen
En İyi Cevaplar