Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarih anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Aydın Babaoğlu'nun son kitabında yer verdiği tarihi mektup tarihe ışık tutacak gibi duruyor.
Tarihi Mektup:
Je otišao u rudnik. Erbakan,
bademi jeo u rudniku. Sada je Adam bademi jeo u rudniku, dovela nas je zašto. Nosi to da takatukalat ovu takatuka na. Ja na takatuka kurseve da se prod takatuka Hajde. Gorka berberin, frizerski salon, berberin sa grudnjak je došao u, hajde da otvorimo. Orao na grani; grana kamenca, orao stoji. Da li Erbakan, treba jesti ovo supa treba Nana, nana je to lokacija ne treba jesti? Corner corner Ovog leta, zime panjar, iza ugla iza ugla. Kamer pat dame, snap krhki je ćerka PIT. Ovaj zid krečiti bir trebalo da, ne bir trebalo da Erbakan. Oni dodavanje polja kemeke. Dva Kurki torn slepi ćelav jež je ukleta. Jedan muškarac ćelav slep jež pocepana
Nikola Tesla 28.02.1941
Tercümesi:
Saygıdeğer Büyüğüm Erbakan,
Sizinle mektuplaşma fırsatını bulduğum için yazılarımı kağıda dökerken heyecanımı gizlemiyor, yakışıklı birinden çıkma teklifi almış genç kız misali zangır zangır titriyorum. Siz daha küçük minik tombik bir çocukken oynadığınız abaküs isimli oyuna olan hakimiyetinizi gözlemleyerek ileride çok büyük bir siyasi deha ve bilim adamı olacağınızı sizin deyiminizle öngörmüştüm.
Sanayi devrimini kıskandıracak nitelikte olan mühendislik kavramına yeni bir boyut kazandıracak pancar motoru çalışmanızı yakın şekilde takip etmekteyim. Amacım bir sonraki projelerimde pancar motoru krokisinden yola çıkarak dinamik ve boğma yapmayan dizel motor üretmek. Siyaset ve bilimin asla bir arada barınamayacağını düşünürken sizin ikisini harmanlayan eşsiz karakteriniz sayesinde tekrar utanmış, afallamış bulunmaktayım. Tez zamanda görüşmek bilhassa buluşlarınızın hikayelerini bizzat şahsınızdan dinlemek isterim.
Hayranınız meczup Tesla..
prof. dr aydın babaoğlu- Cüz 5- Sayfa 1189 -Hocanın Hayranları Var -Adnan Kaşıkçı Yayınları
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer