Cumhuriyet tarihimiz boyunca, Türkiye kimin döneminde toprak kaybetti? Soru aynen başlıktaki gibidir.
Atatürk
İsmet İnönü
Erdoğan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ege denizindeki birçok adayı kaybettik son 10 yılda resmiyetle bizim adalarımız ama yunanlılar kendi bayrağını diktiler ve üs kurdular
www.ktuvakfi.org.tr/.../
www.sozgazetesi.org/.../2209-16-adam-zda-yunan-bayrag-dalgalan-yor
İnönü de Atatürk kadar cesur olup yumruğunu masaya vurabilseydi, şimdi "12 adalar" konulu bir sorunumuz olmayacaktı.
Peki Ege'deki 19 ada ve kayalık İnönü döneminde mi yoksa Erdoğan döneminde mi tamamen Türkiye'nin kontrolünden çıktı?
12 Ada mevzusu ise özetle Balkan Savaşı'dan kalma bir sorundu. İtalya'nın kontrolündeydi ve İkinci Dünya Savaşı'nda Yunanistan'ın egemenliğine geçti.
Türkiye SSCB ile Almanya arasında bir cephe olmak üzereydi. Sence olmalı mıydı?
Zaten sana ait olmayan bir şey, nasıl senin elinden çıkar ki? Soru mantıksız.
Türkiye ile Yunanistan arasında 12 mil sorunu mevzusu vardı. Yunanistan bahsettiğim ada ve adacıklarda hak talep ediyordu ama Türkiye de talep ediyordu. Son bir kaç senedir Türkiye geri adım attı.
http://odatv.com/images/resimler/f3(26).jpg
Bu işler ileri geri adımla olmaz. Ya senindir ya değil. 80 Yıldır o bahsettiğin adalarla ilgili ne yaptın? Tapu kayıtlarında nasıl gösterdin?
Hangi belge ile vazgeçti?
Geç o işleri..
Bidefa salladığın Kalolimnos tan belli... Orada koca bir Yunan şehri var :D Hem iş hem de gezi amaçlı gittiğim bir ada :D
Düne kadar adını bile edemiyorduk... Şimdi açık açık siyasetçiler ifade ediyor. Bu daha başlangıç... Senin Barzani naaptı? Eteği kıvırp depara kalktı Kerktük'ten kaçarken... Ayıp ayıp :D lafa gelince hepsi erkek oluyor :D
Kaynağın sözcü mü? Yine neyi çarpıttı acaba :D
Hangi gazeteleri referans kabul edersin?
Sen gaipten mi alıyorsun bu haberleri? :D
Barzani'yi desteklemiyorum. Ama Ortadoğu'da bir Kürt devleti kurulacaksa bunu ilk Türkiye'nin savunmasının gerektiğini söylüyorum.
Daha referandum öncesi söyleyeceklerimi söylemiştim:
www.kizlarsoruyor.com/.../q7838193-25-eylulde-irak-ta-yapilacak-olan-refarandumun-amaci-sizce-ne
Yine Barzani için söylediklerim: "Barzani hükumetinin neden bağımsızlık için referandum yaptığı konusuna da ayrı bir sorun aslında. Petrol fiyatları dipte, Barzani lüks içerisinde yaşarken kendi memurlarının maaşlarını aylardır ödeyemeyecek bir halde. Bağımsızlık çıkışının altında yatan neden de bu."
Ya o değildi bak şimdi aklıma ne geldi. Diyelim ki Kürdistan kuruldu... Bunların resmi dili ne olacak? Soranice mi, Kurmançi mi, Zazaca mı yoksa İbranice mi? :D Noolcak bu milletin hali :D
Dur ben bunu soru yapayım :D
Birleşik kürdistan diyorum... Türkiyeden de toprak aldınız.. e sonra? Sorani lehçesi ne olacak? Birbirinizi anlamıyorsunuz?
Ya kardeşim geç bunları... Benimle mantık çerçevesinde yazış. Sen 40 yıl bağımsızlık için savaşacaksın, sonra biz ayrılmak istemiyoruz diyeceksin. Ben Türk olarak yemem bunu. Köylü kurnazlığı o dediğin. Daha 2 gün önce Rudaw TV nin muhabiri de (artık ne haddine ise) Iraktan ayrılıp, Türkiyeye bağlanalım, konfederasyon olsun dedi. Aslında bunu Barzani 3-4 yıul önce de söylemişti. Aynı köylü kurnazlığı... Kim kabul ediyor konfederesayon olmayı Barzani ile. Ha gelsin adam gibi üniter devlet yapısı altında birleşelim desim, o zmn düşünürüz. Tabi ABD izin verirse.. :D
Bak buna ben de katılırım... Hatta nerede olursa olsun bir kürdün burnu kanadığında ben de hesap sorarım, kardeşim gibi. Ama bir şartım var. Bir gün şu kürtleri, İstanbul, İzmir ve ya Ankara'da büyük bir yürüyüş ya da eylem ile PKK yı ve tüm bölücü unsurları protesto ederken görmek istiyorum. Onu gördüğüm gün tüm kürtler kardeşim olacak, sana vicdan sözü.
Bu arada şu soruma da bir cevap yaz ama mantıklı olsun lütfen... www.kizlarsoruyor.com/.../q8135523-olmaz-ama-oldu-ki-kurdistan-kuruldu-resmi-dili-ne-olacak
sahi bir ara bir adanin yunana verildigi orada yunan askeri ve bayraginin ne isi oldugu sorulmustu akpye noldu o konu 😂
biri de misaki milli musul vd demis 😂
bu kafaya göre osmanli topraklari tamamen bir bütün icindeyken mustafa kemal savas baslatip ülke tooragi kaybetti 😂
önüne sevr haritasini koydugunda da ingiltere petrol vs vs.
bir sorun kendinize demeden önce bir sorsalar ya kendilerine osmanliyi mustafa kemal inönü mü yönetiyordu da onca topragi hibe ettiler, bu osmanli torunu kafacilara göre hic muhim degil padislahlarin ülke topraklarini peskes cekmesi onlar icin muhim olan zaten kaybedilmis bir topragin inönü tarafinda kaybedildigine inanip ona odaklanmak 😂😂😂
@hzrahibeteresa bizim olmayan bir toprak parçası için dünya nın o zamanki süper gücü bizden oradaki haklarınızdan vazgeçin diye 500 bin sterlin veriyor bizde hay hay tabi olur diyoruz ve bu toprakların petrol yatağı olduğu da biliniyor vede hatta bu süper güç tek mermi atmadan istanbulu terk ediyor sizin gibi dahiler ne diyor ingilterede hükümet değiştiydi filan acaba cahil ve ahmak hangimiz.
@tblisi anlamaz bunlar lozan anlasmasinda taviz veren tek ülke türkiyeymis gibi gösterip osmanlinin maglubiyetini mustafa kemalin zaferini örtbas etmeye calisirlar 😂
la hadi o zamanlar savastan yeni cikmis agir kayiplar vermis yorgun bir halk yeni insa edilmeye baslayan bir ülke vardi tekrar savasa girmeyi göze alamadi taviz verdi diyelim tipki yunan fransiz italya gibi ( onlari görmez ama bu sariklilar) 90 yildir kurulu hazir düzeni teslim almis bir hükümet neyden korkup cekindi de el kadar türbeyi koruyanayacagina kanaat getirip kacti? desen cevap yok. hakketten türk ordusu bir türbeyi koruyamayacak kadar aciz mi? 😂
90 yildir musul diye geziyorlar ortadogunun yeni dizayninda türkiyenin dogusunu alip komple kürdistan kursular bir 90 yil daha musul diye gezmeye devam eder bunlar.
he canim he ortalik güllük gülidtanikti kurulu bir devletin yönetimine gelip toprak sattilar 😂😂😂
soruya soruyla cevap veren cevapları olamayan kişiliklersiniz. bence soruyu tekrar okuyun ve verdiğiniz cevaplarıda bir zahmet. ayrıca o dönemdeki durumu yapılanların konjektür gereği olup olmadığını yapanların bunu ülkeye ihanet etmek için yaptıklarını enazından ben düşünmüyorum zaten konuda bu değil. neyse kabul ettiniz zaten konuşacak söz kalmadı.
@turgay2 tarih bilgin o kadar iyiyse zaten musulun isgal altinda oldugunu türkiye zaten kurtarmis olduugu topragi hibe degil isgal altinda olan topragi misaki milli sinirlari icinde diye talep etti ingiltere kabul etmedi hatta daha sonra anlasmak icin toplanildiginda ingiltere musul ile beraber hakkariyi de talep etti türkiye kabul etmedi.
seyh said olaylari vs zaten isgal edilmis musul icin diretmeleri o kosullarda mümkün gibi durmuyordu.
kurulz bir ülkeye yönetici olarak secilip toprak hibe eden tek lider erdogandir o kadar acik ve net.
siz o uyduruk tarihi masallarinizi keske yunan kazansaydi diyen püsküllü deliden dinleyen kitleye yutturursunuz bilmem anlatabildim mi 😂
bir daha yazayım ya da ne uğraşacağım üste ne yazmışım bir daha oku burda konu toprak vermekse toprak verilmiştir. lozanı kabul etmeyen 1 meclis dağıtılmıştır. kaynaklar ortada biraz zahmet edip okuman gerek yazdıklarına cevanben son olarak üste yazdıklarım yeterli kanımca
@hzrahibeteresa bizim olmayan bir toprak parçası için dünya nın o zamanki süper gücü bizden oradaki haklarınızdan vazgeçin diye 500 bin sterlin veriyor bizde hay hay tabi olur diyoruz ve bu toprakların petrol yatağı olduğu da biliniyor vede hatta bu süper güç tek mermi atmadan istanbulu terk ediyor.
muhtemelen sizin gerçeklerle yüzleşmek gibi bir derdiniz olmadığı için konuya cevap yazmazsanız konuda boş yere uzamaz.
burdaki bilgiler gerçek ama siz ingiltere koskaca dünyanın o zaman ki süper gücü hinlikte dünya birincisi ülke istanbultan neden çekildi tek kurşun atmadan deyince ama ingilterede hükümet düştüydüye inanıyorsunuz sorgulamadan e sonra musul neden kaybedildi deyince ama şeyh sait ayaklandı diyorsunuz e adam asıldı ayaklanma bastırıldı diyoruz üstüne o zaman ki süper güç ingiltere bize musuldan vazgeçin 500 bin sterlinle diyor kabul ediyoruz ama bunların hiç birini sorgulamıyorsunuz. biraz gözünüzü açın biraz.
su imla harmtasini düzelteyim okudugunu anlmakta zorluk ceken kitle imlayi bahane edip anlamazdan gelmesin.
" türkiye toprak hibe etmedi, isgal altindaki topragi talep etmekten vazgecti ".
😂
@hzrahibeteresa bence bol bol omega 3 içerikli balık ceviz türü besinler yemenizde fayda var. zira sizin 2 mesajınıda demişsiniz ki bakın unutmuş olduğunuzu düşünerek tekrar yazayım ve bu ana kadar ben size yorum bile yazmamıştım "biri de misaki milli musul vd demis " diye güya dalgasınızı geçen sizdiniz. lütfen bu yaşta bu unutkanlık aaaa yaşınızda varmış kusura bakmayın o zaman tabi iş değişir. .)
@turgay2 1. o dedigim sahis sen degilsin
2. yorumumda cahil diyerek yargilamadim tek tarafli hatali bakis acisini elestirdim.
3. eger omega 3 icerikli balik ceviz vs gibi besinleri tüketseydiniz zaten "isgal altinda bulunan bir toprak" icin toprak verildi sonucuna varmaz bunun hibe degil talepten vazgecme oldugunu hatirlatana kelime oyunu bunlar gibi cocukca bahaneleri öne sürmezdiniz.
rica ediyorum ötede kusunuz cehaletinizi.
😂
@hzrahibeteresa benim tezlerime yok hayır böyle birşey olmadı diyemediniz. misak ı millide olması kabul edilen yerlerin verilmesini hibe değil vazgeçme gibi abuk sabuk gerekçelerle aklamaya çalıştınız. bu tezin kimin tarafından tekrar seslendirilmiş olması da kimseyi bağlamaz bence. hayatım da bir programını tam olarak izlememiş birine iftira atmamanızı beklemek sizin gibi kusmuğuyla konuşan biri için beklenen birşey muhtemelen. aynen tekrar yazmazsanız bir cevap vermek zorunda kalmam.
😂😂😂
1925 yılında Misak-i Milli sınırlarında olan Musul'dan vazgeçtik. "Şeyh Said yüzünden verdik" diyorlar şimdi
Hayır birçok farklı kaynaktan okurum. Sadece benim putlarım yoktur. Her insanı eleştirebilirim
Bu senin için bir şey ifade ediyor mu?
www.emrecetinblog.com/.../...haritasi-1600x876.jpg
1923'den sonra ki toprak kaybını yazdım. Neden Sevr koyuyorsun. Sovyetler kurulmasa o Sevr'i zorla uygulatacaklardı zaten
37 yaşında ki adamın üslubuna bak. Sen önce İngiltere'nin neden Sevr'den vazgeçtiğini, petrol çıkan tüm değerli yerlerin neden Türkiye'den alındığını, İngiliz askerlerinin neden hiç TBMM ile savaşmadığını, Rusya yerine Sovyetler olmasının Sevr'in tüm planlarını bozduğunu öğren.
Tanımadan karşındakini küçümseyerek olmaz.
Bu maalesef karakter bozukluğuna kadar gitti, çok özür diliyorum bunu söylerken. Siyasi bir görüş yüzünden insanlar kendi zaferlerini bile inkar etmeye başladı. Şu anda SSCB diye bir devlet yok ama Rusya'da Kızılordu'nun Naziler'e karşı zaferini inkar etmeye çalışırsan en iyi ihtimalle akıl hastanesine kapatırlar seni.
Kurtuluş Savaşı bir zaferdir. Dünya imparatorluğu Britanya'nın da tarihten silindiği dönemdir. Anadolu'daki kurtuluş savaşı, Arap ülkelerinden, Afganistan'a, Hindistan'a ve diğer sömürülen tüm coğrafyada esim kaynağı olmuştur. Koskoca Hindistan, bizdeki kurtuluş savaşına kadar İngilizler'i tanrı gibi bir şey olarak görüyorlardı.
İngiltere, Birinci Dünya Savaşı'nda yeterince hırpalandı. Anadolu'da Çanakkale cephesi bile adamların kafasında buralar hakkında bir fikir oluşturmuştu.
Türkiye düşündüğün kadar değersiz ve dandirik bir ülke değil. İstanbul çok mu değersizdi de apar topar İngilizler buradan gitti:
istanbullu.tv/.../...3258-000005670DD88C5D_tmp.jpg
Lenin ve Ekim Devrimi olmasa Sevr ne olursa olsun uygulanacaktı. İngiltere gerekirse İstanbul'dan çıkmayıp takviye kuvvetleriyle işgal ederdi. İngiltere'nin Sevr'den vazgeçme sebebi Sovyetlerin Anadolu'daki parça parça ayrılmış devletleri işgal etmesinden korkması. Çünkü bu gerçekleşirse Sovyetler İngiltere'nin sömürgelerine yakınlaşacaktı. Sevr'in hazırlanması eskiye dayanıyor ve o dönem İngiltere'nin dostu Rusya vardı. Rusya Sovyetlere dönüşünce İngiltere planını değiştirdi. Zaten istediği petrol bölgelerini aldı.
Haydi diyelim Fransa, İtalya bilmem ne isteksizdi.
Bahsettiğimiz yer İstanbul Boğazı ve Sovyetler'in deniz trafiğini senin kontrol etmen söz konusu.
Olay aslında net. Ülkemiz için savaştık. Bunu yapmasaydık, bizim için en iyi ihtimalle İzmir bir Yunan kentiydi.
Anadolu'da artık Osmanlı'dan kalan ve İngiltere'nin kontrolündeki bir ordu değil, yeni bir düzenli ordu vardı. Elbette İngilizler çekilmeseydi bu ordu İstanbul'u onlara cehennem ederdi.
Son olarak ben Atatürk düşmanı değilim.
Cumhuriyet döneminde kadınlara verilen haklar için minnettarım. Ama tarihin bize lise kitaplarında anlatıldığı gibi olmadığını düşünüyorum. İngilizce bildiğim için de tarih konusunda bilgi edinebileceğim kaynak çok. Soranın söylediği Sabah ve Akit takipçisi değilim. İyi günler
en azından sizin gibi vatanın 3/4'ünden vazgeçmedi bu insanlar. İngilizleri hay hay diyerek istanbul'da karşılamadı. yunan galip gelsin diye vatan haini gibi dua etmedi.
@turgay2 tarih istanbul'dan ingiliz zırhlısına binen vatan hainini değil, kuvayi milliye'yi yazıyor. Padişah yalakaları.
Cevap
11Cevap
Hiçbir kimsenin döneminde şu alttaki kadar sıfıra oynamadık, ülkede yerli hiçbir şey kalmadı nerdeyse
Kazanimsal olarak Ecevit Erbakan dan sonra ilk defa bu dönemde Toprak kazandık.. Atatürk tiyatral dönemi pek ilgi alanima girmez kendisi darbeci bir subay diktatör bir yoneticiydi.
Atatürk döneminde Cumhuriyet kuruldu. Toprak kaybetmedik, en basitinden İzmir ve İstanbul o anki Kurtuluş Savaşımız olmasaydı bizim elimizde değiildi.
Cumhuriyet tarihi boyunca ilk ve son defa İnönü döneminde toprak kazandık. Orası da Hatay'dı.
Erdoğan döneminde Suriye'deki Sülayman Şah Türbesi kaybedildi ve bu sadece sembolikti.
Bunun da ötesinde, Yunanistan'da tartışmalı olan 18 ada ve kayalık alan tamamen Yunanistan'ın eline geçti. Türkiye hak talep etmekten vazgeçti.
Benim yazdigima cevap ver kopyala yapıştır yapma tek değil 1974 Kıbrıs ilhak idlib ve al bab yine bugün kazanıldı diktatör ve darbeci olması sence ne ifade ediyor
Ya bu ovmecilik falan geç bunları Hatay'da yaşayıp ne görebilirsin ki saçma konuşuyorsun ne diyorum ne diyorsun hatayı bize Musul ve Kerkük karşılığı Fransızlar ve İngilizler teslim etti bı başarıdır ama karşılığı olan bı başarı
Halep var bı unuttum pardon
1939 İsmet İnönü
Erdoğan, daha geçen aylarda 2 yunan adası daha verdik yunanlılara. Adamlar karakol kurdu orda :d
Erdoğan zamanında üc beş ufak tefek ada kaybettik. İsmet dönemi ise bir hayli karışık.
Tayyipin hakkını yememek lazım şimdi. Kaşıkla verdi kepçeyle almaya çalışıyor gibi
tblisi amca tc tarihinde hiç toprak kaybedilmedi ki
Ada sahillerindeee bekliyorummm. C şıkkı efem.
Atatürk zamanında oldu fakat tıpış tıpış ta geri aldık
son 10 yılda ege denizindeki adaları kaybettik
bariz erdoğan. kendiği sığırın tekidir.
Rte !
Şah Fırat mıydı? :D
ne kadar cahilsiniz
Atatürk döneminde, Türkiye toprak kazandı. Elbette Musul ve Kerkük dışında, Deir Ez-Zor, Batı Trakya ve Batum da Mısak-ı Milli hedefleri içerisindeydi:
http://www.webcitation.org/6Ol8KkhHX
Hedeflerin tümü tutturulamamıştır ve bunun tarihi gerekçeleri var. Bugün, 94 yıllık Türk Ordusu Türkiye Musul ve Kerkük'e giremiyor, hem de ortada gerçek bir Irak hükumetinin kalmamasına rağmen bunu yapamıyor. 1920'lerde bunu yapması, hele ki SSCB'yi yok sayıp Batum'a asker göndermesi ne kadar mümkündü tartışılır. SSCB'nin nüfusu 1920'de 147 milyon iken, ilk nüfus sayımını yaptığımız 1927'de bile Türkiye nüfusu 13 milyon kadardı. Detaylarına girmeme gerek yok.
Özetle, Atatürk döneminde toprak kaybetmedik, toprak kazandık.
İsmet İnönü döneminde, Hatay, anayurda katıldı.
Cumhuriyet tarihimiz boyunca ilk toprak kaybımız da Erdoğan'ın döneminde gerçekleşti.
nerde adaları yunanistana bırakmışız kime göre neye göre.
farzı misal satmış olsun bak senin gibi yapıyorum ülkede darbe olmuş 3-4 terör örgütü ile savaşılırken birde suriye çıkmış üstüne ırak e tabi devlet güçsüz kalmış adalar gitmiş bu arada erdoğan suçsuz. zor değil anlamazsan anlayışla karşılarım.)
tükçeyi anladığından şüphelerim var. soruya cevap veremedin gene. demegoji filan bile yapmaktan acizsin. birde kurduğun cümleye bak sanırsın koskaca imparatorluk anadoludan ibaretti neyse sana hülyalarınla mutluluklar.
"1920'de ise toprakları dışındaki bölgeleri sınırları içerisine aldı. "
Atatürk'ün kurtuluş savaşına kadar, Osmanlı yüzyıllar boyunca toprak kaybetti. 1920'de ne Musul, ne Kerkük, ne de İzmir Osmanlı topraklarındaydı.
İstanbul'da İngiliz askerleri yanaşık düzen eğitimi alıyordu, Osmanlı askerleri tarafından Ya Hak naraları ile karşılanıyordu.
birkadinfenomeni.com/.../...oprusunde-yururken.jpg
1920'de hiç biri ama hiç biri Osmanlı toprağı değildi. Kalan son Osmanlı toprağı bundan ibaretti:
www.emrecetinblog.com/.../sevr.jpg
Dark Tayyos
Benim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar