soruya sadce kürtler cevap versin lütfen. niye devlet kurmak istiyorsunuz? Zaten tarih boyunca bir tane bile devletiniz olmamış, bundan sonrada kurmasanız ölürmüsünüz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞerefsizler işte, illa bölücülük yapmadan duramıyorlar. Bölücülük kanlarına, DNAlarına işlemiş. Hem Arapların ülkeleri olan Suriye ve Irak'ı hem de Türklerin ülkesi Türkiye'yi bölmeye çalışıyor şerefsizler. Anlamadıkları şey de, Abd'nin ve İsrail'in kuklası oldukları ve asla da bu 3 ülkeyi bölemeyecekleri. Koduğumun kroları, koduğumun barzoları :D
60 Yorumla
En İyi Cevaplar
pardon eyyubiler hangi ırktan biliyor musun acaba. Selahaddin Eyyubi El kürdi hiç duydun mu. Tabi kesib duymamışsındır.
462 Yorumla- +1 yıl
Kürt yok soyunu inkar eden iranlı var.
Soran+1 yılküfür veya hakaret olmasın lütfen. seviyeyi düşürmeden saygı kuralları cercevesinde tartısalım
Soran+1 yılkürtçe dediginiz dilin öenmli bir bölümü farsçadan alıntı ama?
- +1 yıl
Soyunu inkar edenin devleti olmaz. Sen de gurur olsa iranlı olduğunu kabul ederdin. ABD nin masa başında yazdırıp, pkk nın size ezberlettiği tarihe bakmak yerine gerçek tarihe bakardın.
Soran+1 yılaz once s. erefsiz dedin... Sonucta hepimiz bu ülkenin insanıyız. Ayrıca abd ve israil hayrına size devlet kurmanıza izin verecegini mi sanıyorsunuz? kurulacak kürt devleti sadece bir piyon olacak, büyük israil projesi için sadece bir basamak olarak görüyorlar..
Soran+1 yılpkklı olmayan kürtleri seviyorum. ben sorumda sadece pkk taraftarı olan kesimi kastettim. bunların birçoğu büyük israil projesi için piyon olduklarından bihaber. Kurulacak kürt devleti bağımsız olmayacak zaten israilin kuklası olacak ve tevratta vadedilen toprakları elde etmek için kapı gibi görüyorlar bu kurulacak devleti..
- +1 yıl
nerden biliyorsun. Hem diyelim doğru olsa da ki o zaman kurulmasına karşı çıkarım. Aynı şey musulda türkmenler tarafından bir türk devleti olarak yapılsaydı aynı hassasiyeti gösterebilcek miydin. Sizn derdiniz israil veya amerika değil kürtlerin bir şeyler yapması zorunuza gidiyor. Ve buna engel olamamak da sizi çıldırtıyor
Soran+1 yılya akıl var mantık var. abd ve israil niye sizin devlet kurmanızı istesin allah askına? niye hiçbir çıkar karsılık olmadan sizi desteklesinler?
Soran+1 yılayrıca türkmen devleti kurulma gibi de olsaılık yok. türkiye henüz bu kadar gülenmedi. yani olası bir türkmen devleti türkiyenin güdümünde olacagı için ve musul petrol bölgesi oldugu icin abd kesinlikle buna goz yumamaz. malesef diploması olarak zayıfız
- +1 yıl
Senin karıştırdığın bir nokta var orada devlet kurmak isteyenbiz türkiyeli kürtler değil oradaki ıraklı kürtler zaten bizim ülkemiz var çok şükür. Bu yüzden siz demeyi bırak bir kere. Ayrıca madem israil ve amerika bu kadar kötü biz türkiye olarak neden ayrılmıyoruz onkardan. Bu da işin siyasi tarafı.
- +1 yıl
Pkk ve kürtler zaten yan yana. Değilim diyenler yalan söylüyor.
Soran+1 yılÇünkü hala onlara bağımlı durumdayız
- +1 yıl
Cevap vermeye değmeyecek kadar konudan uzaksın. Bari hakaret ederek zavallı olma.
- +1 yıl
Unutma verecek cevabı olmayan insanlar hakaret ederler.
- +1 yıl
Tamam güzelim. Bu konuda yazdığım onlarca makale ile ben cahil olayım sen küfür ve hakaretlerinle aydın ol. 😊
- +1 yıl
istersen yüz tane yaz. Bu yaşa kadar gelmiş daha birşeyleri görememiş cahilin tekisin. Hem işin sırrı yazı yazmak olsaydı. Abdullah Öcalan ve Fethullah gülenin 10larca kitabı var onlar bu vatanın bir numaralı sevdalısı olurlardı ama öyle değiller onlar da tıpkı senin gibi sadece yazmışlar. Yazdıklarını okuyup tasarlayamamış düşünememişler senin gibi
- +1 yıl
Bu arada sen hakaret etmekten başka bir laf etmedin. Neden?
- +1 yıl
Yaptığın bir tarih hırsızlığı dışında laf söylemedin.
- +1 yıl
Peki.
- +1 yıl
tamam artık bitir.
- +1 yıl
Selahattin Eyyübi Kürt değildir, Saracens denen Memlüktür. Kudüs'ü kuşatan ve Haçlı Orduları'nı savuran Memlüklülerdir. Yavuz Sultan Selim'den sonra da Memlik devleti yıkılmıştır.
- +1 yıl
Sultan selahaddin babası Eyyubun yanında ilim dersi amcasınon yanında da şavaşçılık dersi aldıktan sonra kurulan devletin başına geçti. Devletin adını da Babsının adı Eyyubiler koydu. Ayrıca Selahaddin öldükten yaklaşık 30 yıl sonra memelüklüler kuruldu. Adam öldükten sonra memelüklüleri mi yönetti diyosun😊
- +1 yıl
Memlüklüler Türk ve Atap karışımıdır. Dostum, soy sop tarih aavaşına girmek istemiyorum. Sadece sana doğruyu söyledim.
- +1 yıl
Selahattin Eyyübi'den somra devletin adı Memlüklüler olmuştur. İngiliz kaynaklar, Selahaddin Eyyübi'ye Saracen diyor, Memlük Devleti'ne de Saracen diyor.
Hatta yanımda Haçlı Seferleri üzerine doktora yapan bir Fransız arkadaşım var. Kürt Devlet yoktur. Kürt hanedan vardır diyor. Devlet ya Arap olmuştur ya da Türk ama hanedan soyu Kürt olan hükümdarlar vardır diyor - +1 yıl
20 sene Kürt'ün tahta otureuğu ülkeye Kürt devleti mi diyorsunuz yani? Kürtleri bir çatı altında toplayıp, onlara aynı hakları mı vermiş? Kürtleri tek bayrak altında mı birleştirmiş?
- +1 yıl
Haçlı Seferleri üzerine çalışmalar yapan bu zat-ı muhteremden daha fazlasını mı bileceksin? Tarihçi olmadığın bile kesin.
- +1 yıl
Oldu o zaman Tayyip Erdoğan da Gürcü. Şu an Türkiye Gürcü devleti mi? Hanedan soyu farklı, ülke farklı. Osmanlı padişahlarının bazıları Rus ve ya Fransız kadınlarının oğlu. Osmanlı Rus mu oluyor, Fransız mı?
- +1 yıl
Küçük beyinler kişilerin etiketi ile ilgilenirmiş Sana haçlı seferleri üzerine Türkiye'de yüksek lisans yapan tarihçi birisinin bilgisini yazıyorum. Tabi ırka göre tarih değiştiğini iddia ederken bile, kensi ırkının tarihini tarafsızlıkla savunuyorsun ya. Çok şaşırtıcı (!)
- +1 yıl
Kürt, Türk, Arap, Pers ve Mısırlı karışımıdır.
- +1 yıl
Dünya tarihini sadece sen biliyorsun zaten.
https://youtu.be/cHYEAYp8Aoc
Kürt adında bir millet yok hepsi birer kukla, benliğini inkar eden bir tür onlar. Irak'ta "sözde Kürdistan" kuruldu. Suriye'de özerklik'de kuruldu.
Amerika'nın kuklası bunlar sırf BOP için uğraşıyorlar.01 Yorumla- +1 yıl
canım cahil turkerl ta asyada biz Mezopotamya bu iki ırktan farklı coğrafi ve tarihi bilgin yoksa konusma
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet niye devlet kurmak istiyor zaten bir devleti var o da Türkiye
52 Yorumla
Soran+1 yılAma kendi devletleri olarak görmüyorlar ki. Aksine parçalamya çalışıyor büyük çoğunluğu. Halbuki kurulacak olası bir devletin büyük israil projesi için sadece bir basamak olacağından bile habersizler
Cevap sahibi+1 yılNeden görmüyor atası bu topraklarda kan dökmemis mi Çanakkale kurtuluş şimdi bile kaç tane Kürt şehit var ırk olmak farklı bişey millet olmak farkli bisey farklı ırklar tek bir millet olabilir önemli olan by zaten
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
18Cevap
+1 yılKardesim benim bu kürt tarihi üzerine çok araştırdım kaynaklarim bile var evimde kütüphane kurdum bildiğin ama sana şole soylim. Medler bizim en eski atamız iran, Afganistan, Türkmenistan, azerbaycan ermenistan ve anadoluya kadar olan topraklar var
Bunun yanında zenler, patlar. sasaniler daha çok varra bu bir kaç büyük modern devletimiz
Yani Türk tarihinde biliyorum uygurlardan Avrupa hun a ondanda Göktürklere kadar hazrzemşahlara kadar timura kadar yani ben burada gerçekten bildiğim için konusrum
Şimdi sorunun cevabı biz eskiden beri kraliklar ve imparatorluklar ve hata hanedanlar bile kurduk ama Mezopotamya bölgesi çok fazla ırka ev sahipliği yapıyor sen orada gelişmenin için baya zorlamanın lazim ve atalarım yapmış bile ama dayanamamış mlsf
Ve bu kazandığımız topraklar genelikle tam başkenti suanki kurdistan bölgesi kurdistan demek kurtlerin nüfusunun militan öncesine kadar çok olduğu yerler
Hani diyonuz ya misaki mili selanikte batumda kuzey ırak ve suriyede turk yaşıyordu tarihten beri bu yüzden buralar turk toprağıdır heh ozmn aynı bizde haketigimiz topraklari alabiliriz kendi ülkemizin olmasını istememizin sebebi dünya bizi tanisin kendi kürt kimliğimiz olsun resmi dil kurtce olsun tarih ve edebiyat derslerinde kürt tarih ve edebiyatı öğretilsin bu yüzden güzel kardeşim yani bizim istediğimiz sadece haklarımız
❤❤🇹🇷❤❤🇮🇷❤❤
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIrakta kuruldu şimdi bağımsız oluyorlar Suriyede özerklik kuruldu şimdi iranda federasyon bölge var. Çatlayın peki siz türkler kaç tane devletiniz kazak, kırgız azeri özbek bunlar türk mü peki değil siz onlara türk diyorsunuz var bizimle uğraşacağınıza kendi derdinize yanın Rusya kafkasyada türkleri asimile ediyor kırım türkleri ve türkmenistan başta olmak üzere çin Uygur türklerini katlediyor. Biz Kürtler sahipsiz değiliz daha güçlüyüz ırakta Suriyede hakkımızı aldık kaldı Türkiye iran bu arada Kürt ırk yoktur diyen @Fastandeep bir soyunu sopunu araştırsin türk mü? Çoğunuz devsirmesiniz evet ey türkler 1071'de Anadoluya gelirken kılsız, minyon, basık suratlı, ve çekik gözlüydünüz şimdi dün aynaya bak bakalım bizim dölümüz oldunuz!
19 Yorumla- +1 yıl
Neredeyse bütün dünyaya hukmetmis türklere catlayın diyor sizin hiçbir zaman cengizhan gibi metehan gibi teoman gibi fatih sultan gibi kanuni gibi yıldırım beyazid gibi liderleriniz olmadı koskaca adolf hitlerin bir sözü vardır bu dünya birleşik olsaydı insanları alman askerleri TÜRKLER fahiseleride fransızlar olurdu. baska bir lafi daha var dünyada tek 1 türk kalsa bile intikamını alıp kendi ülkesini kurabilecek güçtedir. Biz kendi ülkemizi kendi devletimizi kendimiz kurarken size o kurdistani ABD kuruyor ABD peki neden mi kuruyor tabiki çıkar için sana o çıkarı anlatsam anlamicaksin beynin basmicak burda Türkler dünya ya zamanında çok hükmetti.
- +1 yıl
Al bunu izlede az aklın başına gelsin https://m.youtube.com/watch?v=D-LaLoNBW8A
Cevap sahibi+1 yılUlan tarihin yalan o türk devletleri dediğiniz hiçbiri Türk değil. Çinlilerden kaçıp Anadoluya geldiniz hem Bizim dölümüz oldunuz artık.
- +1 yıl
Aynen cahil insan cinlilerden kactigimiz icin adamlar bizden korunmak icin çin seddi yapti arkadaşım sen bu tarihi kimden ogreniyorsun ya sen nasıl biseysin bide bizim dölümüz oldu diyorsun bu ne körlük bu ne cahillik al bu videoyuda izle https://m.youtube.com/watch?v=rOCsmQmIQZc
Cevap sahibi+1 yılKürdistan ırakta var Suriyede kuruldu Türkiyede kimse istemiyor sizden bırakın bu kafatasçılığı. hem Türk bile değilsiniz aynanın karşısına geçip kendinize bakın çoğunuz devşirmesiniz.
Cevap sahibi+1 yılTamam izleyeceğim😂
- +1 yıl
Bunuda izle https://m.youtube.com/watch?v=mrLRCzp7exI
Bir zahmet istesinler adamlar 1000 yılda 1 devlet bile kuramamışlar :) Kıyamet Yaklasmadan Ha Gayret :) abd kucaginda devlet kurulmaz. Kurulanada devlet denmez. kurtler sadece BOP projesini gerceklestirmek icin piyon olarak kullaniyolar. Numara Hep Ayni Aslinda Bir Zamanlar Filistinlileri Doldurusa Getirip Osmanliya Bas kaldirttilar daha sonra filistin devlet kurdu 10 bilemedin 20 yil sonra yahudiler yerlesti :) ortadogu adamlarin istedigi kivama gelsin oda ayni olacak fark yok :)
20 Yorumla
+1 yılKürt adında bir millet yok ki. Soyunu inkar eden iranlılar var.
514 Yorumla
Soran+1 yılTam eig olacak bir yorum!
- +1 yıl
Delilleri de var.
Soran+1 yılEvet. kürtçe dedikleri dilde %80 farsçadan alıntıdır
- +1 yıl
Bu konuda yakında burada ciddi yazılar yazacağım. Önceden birçok sosyal medya da yazdım. Hatta bir internet gazetesinden devamlı yazarlık teklifi de aldım. Ancak işim ve şu anki şartlarım nedeniyle şimdilik yazamıyorum.
- +1 yıl
@Pfpfppf sorun ne?
- +1 yıl
@Pfpfppf Hangi dil. Farçanın sorani lehçesi mi kurmançi lehçesi mi? Tıpkı Anadolu Türkçesi ile UygurTürkçesi arasındaki fark gibi. Ayruca doğuya çok gittim. Gitmekle kalmadım. Diyarbakırda pkklı ya burada yazdıklarımın hepsini yüzüne karşı da söyledim. tamam bu konuyu kapatalım demekten öte gidemedi.
- +1 yıl
@Pfpfppf ortada ana dil var. Trabzon lehçesini alıp ayrı dil dersen seni ciddiye alan ancak ABD li avruplı kan emiciler olur. Tarihciler ciddiye almaz. Bilim ciddiye almaz.
- +1 yıl
@Pfpfppf ne demek istediğimi anlamadın demek ki. Güle güle.
Dğnylmaz 13 surda kendi yagimizda kavruluyor ışte ne gerek var kurt ırkı her zaman olsun tamam. kendi devleti de olsun tamam.. Ama Türkiye sınırlarını haksizca gaspetmek kurdistan kurmak olamaz
00 YorumlaBundan sonra kurmasanız olürmüsünüz kadar aşağılayıcı bir üslup olamaz. Evet bu durum hoşuna gitmiyor olabilir ama insanlara kullandığın üsluba dikkat et. Kimseyi böyle aşağılayamassın.
10 Yorumla
+1 yılsana bir bilgi malazgirt savaşında KÜRTLER VARDI osmanlı da KÜRTLER vardı VE her şeyi geç KÜRTLERİN 15_20 ARASI DEVLETİ OLMUŞ... KISASI SEN CAHİLSİN :)
17 Yorumla- +1 yıl
Olmayan milletin devleti olamaz. El alemin kurduğu devletleri sahiplenmeyin.
- +1 yıl
git bak :) salak
- +1 yıl
Salak annendir. O yüzden yatağımdan attım. Seni benden habersiz doğurmuş.
Soran+1 yılküfür yok lütfen
- +1 yıl
Pek küfür etmem ama yalanını hakaretle pekiştirmek isteyince gaza geldim. Bunların beynini birileri saman doldurmuş. İstedikleri söylenmeyince apışıp kalıyorlar. Beyinleri kızışıyor. Hemen hakarete başlıyorlar.
- +1 yıl
Gerizekali düzgün konuş cahil
- +1 yıl
İşte bu da örnek olsun.
+1 yılKürt halkı değil vatanı bölmek huzursuz etmek isteyen bir beyinsiz takımı bunu yapıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt tarihini hatta yakin Kürt tarihini arastirmadan konusma derim, hem nasil devletimiz yok KUZEY IRAK kürtlerindir!
015 Yorumla
Soran+1 yılO zaman bana tarihte kurulmuş bir tane kürt devletini kanıtla bakalım?
Cevap sahibi+1 yılSelahattin Eyyubi, simdi de dedim ya cahil kiz kuzey Irak diye
Soran+1 yılGittin arap kökenli bir komutanı da kürt ilan ettin.. Kuzey ırak ne zamandan beri kürtlerin? dünyada kuzey ırakta kürdistanı tanıyan tek bir devlet gösterebilirmisin bana?
Cevap sahibi+1 yılKürtler zaten arap asıllı, gerisini karıştırma hem sen tanimasan nolur yakında büyük referandumla tüm dünya tanıyacak
Soran+1 yılBana olasılıkla konuşma. kuzey ırakta öyle bir devlet yok , ve dünyada hiçbir ülke sizi tanımıyor.
Cevap sahibi+1 yılevet Kürt sorunu yanlizca sizin sorununuz zaten, amerika hic bilmiyor dimi haklisin, nedense bir siz sindiremiyorsunuz öfff
- +1 yıl
Kürt adında bir millet yoktur. Anadoluda yaşayan iranlılar vardır. Gerisi yalandır.
Cevap sahibi+1 yıliran kim ya, barzani önderdir gerisi yalan jsjsjjs
- +1 yıl
Barzani kendine köle arayan maraba ağasıdır. Tıpkı seyit rıza gibi. Aptal olmamanızı tavsiye ederim.
Cevap sahibi+1 yılaptal sensin, haddini bil
- +1 yıl
İspatlarım.
Cevap sahibi+1 yılsize gerekli cevabı diger Kürt kardeşim fazlasiyla verdi, ben uzatmayayim iyi geceler
- +1 yıl
Soyunu inkar eden hiçbir soysuzun hakaretini ciddiye almam. Senin de vurkaç taktiğini, etek giyen pkklılar ile aynı görüyorum. Kürt yoktur. Kürtçe adında bir dil hiç yoktur.
Cevap sahibi+1 yılımm şey dicem, KUDURUNN hajshaha
- +1 yıl
Kuduran sizsiniz. Son 30 yıldır demokrasi kurdurttu sizi. Farkında değilsin galiba.
+1 yılFransız ihtilalinden sonra yayılan milliyetçilikten. En son ve en az kürtlerde yayıldı bence
00 Yorumla
+1 yılNeden bu kadar yakışıklıyım nasıl bir şey yok gerçek oldu
00 Yorumlasanane bacı sanamı kaldı de hayde uyu
16 Yorumla- +1 yıl
Canları sıkıyor ondan
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 331 cevap paylaştı. Kurmazlar zaten kurulmayacak 😪
00 YorumlaHerkes devlet ister de onlardan çok batı istiyor
01 YorumlaHer ırk bir devlet kurmak ister be annem kasma
00 Yorumla
+1 yılHayallerle yaşayanı gerçekler öpermiş :D
10 Yorumla
+1 yılKürtler değil İsrail istiyor
00 Yorumlabo. k yediklerinden
00 Yorumla
+1 yılkuramazlar
10 Yorumla
+1 yılKuramayacaklar zaten
00 Yorumla