https://blog.milliyet.com.tr/milli-sefin-paradaki-resim-gercegi/Blog/?BlogNo=440632
Soruyorum, İsmet Paşa'mı neden sevmiyorsunuz?
#SolBakışSoruyor
#İsmetİnönü

Güzel bir nokta yakalamışsın. İnönü cumhuriyet yıllarında siyaseten tabi ki eleştirilebilir ama bu, onun Kurtuluş Savaşı mücadelesini ört bas edemez asla. Asıl hedef Atatürk' e vurmak.. Haklısın tamamen.
demokrat parti'nin meşhur isimlerinden ve aynı zamanda ahmet ağaoğlu'nun oğlu samet ağaoğlu onun için şöyle diyor: "inönü'nün iktidardan düştüğü her seferde ilk endişesi hayatı olmuştur. bu , onun türkiye tarihinden ve kendi yaşadığı yıllardan edindiği en realist bilgiden doğuyordu. atatürk'ün başbakanlığından çekildikten sonra da, 1950 seçimlerinden seçimlerinden sonra da bu endişesini açıkça dile getirmekten çekinmedi"
ağaoğlu bu sözleriye aslında bir anlamda türkiye'de siyaset denen sistemin bir dönem nasıl işlediğini de anlatmış oluyordu. bilmediği şey, bu realist bilgi'nin yıllar sonra adnan menderes'in ve iki bakanın asılmasıyla bir kez daha -maalesef- doğrulanacağıydı. ve sonra bir kez daha, ve bir kez daha ve üç kez daha ve onlarca kez daha..
Kanka dur hemen eksiyi verdin😃benim çok tanıdığım DP li var hepside Atatürkçü, DP Atatürkçü ve ulusalcı dır onlara sorarsan chp Atatürkçü değil😃
S... gitsinler. Sağcıdan Atatürkçü mü olur? DP'nin Milliyetçiliği muhafazakâr ve gerici bir Milliyetçilik. Atatürk'ün Milliyetçiliği ise modern ve yapay, çağdaş ve birleştirici bir Milliyetçilik. Adamlar burada bile sınıfta kalıyor. Muhafazâkâr birisi, tam anlamıyla Atatürkçü olamaz. Ayık olsunlar, CHP Atatürk'ün izinden giden tek partidir.
Inonu chp si Ataturkten farkli ama chp yi komunistlerin eline vermedi kendi doneminde. Merkez solu tercih etti
"Komünistlerin eline vermek" ne demek anlamıyorum. Ayrıca Sol, Sol'dur. İlerici ve yenilikçi akımlar, Sol ideolojilerdir. İlerici ve yenilkçi olanlar, Solculardır. Atatürk dönemine bakarsak bunun da ilerisinde gelir dağılımında uçurumlar yoktur. Halkın %95'i aynı gelir düzeyindedir. Sosyal Hiyererşi'den bahsedilemez. İnönü ile Komünizm'i yan yana getiren zâtlar, en başta Atatürk'ü Sol'dan izole etmeyi amaçlayan artniyetli kişilerdir.
Yoldas inonu asla ne komunist ne sosyalistti. Kendisi devlet adamiydi. Ataturkle arasi bozuktu ama bu normal. Ben babamla bile anlasamiyorum.
😂😂😂gercekper kanka😂😂
Seviyoruz. Kazandığı muharebeler unutulmamalı.
Teşekkürler
Cevap
18Cevap
Bastan beri İstanbul Hükümetinin destekleyenlerin torunlari, Milli Mücadelede katkisindan fazla zararlari olmus insanlari torunlari, Lozana gelene kadar bu ülkeye bir katki göstermemis kisiler Lozani ve Ismet Pasayi elestiriyor.
Kendi İstanbul Hükümetleri yani kendileri Tarihe Sevr imzalamis kisiler olarak girdi.
Bu cahilerden ama birsey beklememek gerek. Lozan mi yoksa Sevr mi desen 30% civari Sevr diyer inan bana, bunlar okadar cahil.
Benim bu konuda farklı bir bakış açım var
Atatürkü ya da İsmet İnönüyü ya da herhangi bir tarihi karakteri sevmeme hakkınız vardır.
Ancak ben Atatürk'e saygı duymamayı anlayamıyorum. Onun durumunda , yaptıklarını yapabilecek , ya da en azında deneyebilecek kaç kişi var.
Tüm ömrü cephelerede geçmiş neredeyse
Bize dediler ki Atatürk öldüğü gün törene gitmemiş cumhurbaşkanlığına koşmuş dediler. Ve üstüne nefret edin dediler.
2. Dünya Savaşına katılmadığı için ülkede kıtlık olmuştur. Bu yüzden İsmet İnönü den nefret ediyorlar.
Zaten aynısını başka bir yorumda söylemiştim
Neymiş ezanı türkçe okutmuş :D şimdi de siyaset soktular camiye ama iki kuruşluk beyinleri olanlar farketmiyor bunları
lozana dun iyi dinlsr bugun kotu diyorlar icerini okumak lazim lozanda ne anlasma yapildi devlet cikib dogruyu soylemesi lazim devletin gorevi bu
iste onemli olan bu devlet aciklayacak
Ataturk'ten sonra gelmiş olan en ıyı lider kuskusuz İsmet İnonu'dur
Hakkında fazla bilgim yok merakta etmiyom
İsmet'i severim ama Atamı daha çok severim.
Bir aralar Kürtçeyi yasakladı diye biliyorum
ismet inönü nün hatalar çok fazla be dostum 12 adalar ın yunanlılara bırakılmasını engel olmaması, komünist sovyet rusyada kaçan azerbaycan türklerinin sığınma talebini kabul etmeyip rusyaya teslim etmesi eksisozluk.com/ismet-inonunun-yaptigi-muthis-hatalar--3528047
Ne sağdan ne soldan atatürkün çizdiği yoldan
ne akp ne chp dıyorum yanı
ben turkıyeye gore konusuyorum arkadasım banane fransadan bılmem neden.
Şimdiki Türkiyede siyaset yalanlar üzerine kurulu yalanlar.
sımdıkı solcuların Ataturk ile alakası yok. onu demeye calısıyorum ama sen anlamamakta baya bir israrcı cıktın ya
tamam haklısın
Sevmiyorum çünkü kendisi bir İslam düşmanıydı. Anayasadan TC bir İslam ülkesidir maddesini kaldırtan kişidir kendisi.
Kardeş anayasada İslam yazsa ne olacak yazmasa ne olacak. Yazsaydı cemaat yurtlarında çocuklarımız taciz edilmeyecek miydi, kadınlarımıza tecavüz edilmeyecek miydi. Boş keseden atın. Ulan o adamın tırnağı olamazsınız sadece bir islam kelimesini kaldırdı diye adamı sevmezsiniz. O zaman okuyup ondan daha büyük adam olacaksın, ülken için daha iyisini yapacaksın. Yok öyle konuşmak.
Bu benim fikrimdir. Tartışmaya girmeyeceğim.
Lozan rezilliktir sevr daha kötü anlaşma ama zaten halk ayaklanmış sevri tanımayan sayısı yüzbinleri aşan isyancı milli kuvvetler oluşmuştu. Bence şişirme kahramanlar.
Düşman gelmiş Sefaköye burunlarının dibine yerleşmiş. Atatürk çıkmış bunların alayını kapı dışarı edilmesine öncü olmuş. Daha hala lozan rezilliktir, bunlar şişirme kahramanlardır diyor.. Size ne söylesek az.
@godthatfailed Abimiz gerekn cevabı vermiş...
askjfsfdjk tarihi püsküllünün kitaplarından felan okudun galiba.
Selanikli kim? Yüce Devrimci Önder Gazi Başkomutan ve Başöğretmen Mareşâl Anafartalar Komutanı Mustafa Kemâl Atatürk Paşa Han Hazretleri'ni mi kastediyorsun? Hangi padişah bu arada? Vaho mu? Hani şu İstanbul'un namusunu İngiliz'e veren, o değil mi? O...
https://youtu.be/PR5ECnjFr4M
İstanbulu aldıklarında halk durdu mu? Peki kanal cephesinde 2 binden fazla askeri ingilizlere esir veren kimdi? Ben söylemeyeceğim sen bakacaksın. Belgenle konuşacaksın. zavallı Vahdettini ellerine kelepçe takıp zorla sürgün ettiler. Ona kim ihanet etti? 160 milyar - sadece cebinden anadoluya gönderdiği para. Vahdettin mi hainmiş?
Ne belgesi? Video kaydı veriyorum video kaydı. :D Hain Vahdettin'in ihaneti ispatlandı, yine. Ayrıca nerede o meşhur "160 milyar"? Bana belgenle konuş diyorsun, sana video kaydı atmışım fakat "160 milyarın" belgesi yok. Bu mudur?
haberguncel.blogspot.com.tr/.../...-bin-altin.html
“Bu harpte yanlış cephede savaştık, dedi, eski dostumuz Britanyalılarla asla kavga etmek istemezdik… Biliyoruz, partiyi kaybettik… Anadolu’nun Müttefik Devletler tarafından işgal edileceğini tamamen biliyordum… Bu topraklar üzerindeki bir Britanya idaresinden o kadar hoşnutsuzluk gösterilmemesi gerektir.”
“Eğer İngilizler Anadolu için sorumluluk kabul edecek olurlarsa Britanya idaresinde bulunan tecrübeli Türk valileri ile işbirliği halinde çalışmak ihtiyacını duyacaklardır. Böyle bir selahiyet dâhilinde hizmetlerimi arzedebileceğim münasip bir yerin mevcut olup olmayacağını bilmek isterim…” [1]
Türk Tarih Kurumu‘nun çevirtip bastığı bir kitaptan alındı bu çarpıcı sözler.
KAYNAK:
[1] Price’ın Extra-Special Correspondent (Çok Özel Yazışmalar) adlı kitabından (1957, sayfa 104) aktaran Gotthard Jaeschke, Kurtuluş Savaşı ile İlgili İngiliz Belgeleri, Çeviren: Cemal Köprülü, Ankara 1991, Türk Tarih Kurumu Yayınları, sayfa 98.
Soru yanlış İsmet Paşa'mı değil İsmet Paşa'mızı
nötrüm diyelim
Haydaaaaa
Seven vardır
Askeri başarısına saygım sonsuzdur.
Ülkemize büyük hizmetleri vardır
ama Paralardan Atatürkü sökmesini asla kabul etmiyorum!
ürettiği bahaneler saçma!
katılmıyorum.
istese yasayı değiştirirdi.
bunlar sadece bahane kardeşim.
kabul etmiyorum kardeşim olayın özeti bu ;)
istese o yasa değişirdi bu kadar basit..
anlaşamıcaz :)
neden menderes değiştirdi peki?
adam değiştirdi kötü mü oldu? hayır aksine olması gerekeni yaptı.
mendereside ilk chp ye kazandıran Atatürk unutma ;)
saygım var fikirlerine ama şu konuda netim Yasayı değiştirmek Atatürke ihanet etmek değildir.
aksine koymamak ihanettir.
Atatürkü koruma kanunu çıkaran Dp'dir.
Anıtkabire yapan Dp'dir
Dp değilim ama gerçekler bunlar kardeşim.
neden anıtkabiri yapmadı inönü?
neden Dp yaptı?
1.
Atatürk'ün koyduğu yasayı sürdürmek ihanet değildir.
2.
Koruma Kanunu neden çıkartıldı? Halkta Atatürk düşmanlığı başgöstermeye başladı zira. Kimin döneminde? Menderes. Niye İnönü döneminde Atatürk'e bu kadar düşmanlık yoktu da Menderes döneminde düşmanlıklar patlak verdi, diye sormazlar mı? Sorarlar.
3.
Kazıkçı parti DP'nin başındaki zât, İstanbul'da yeri göğü yıkması ve satması ile bilinir. Bir diğer ünü ise, Amerikancı olmaya bayılmasıdır. Hobi olarak yaptığı söyleniyor. 🤔🤔
www.google.com.tr/.../...esin-hatalari-h23682.html
www.google.com.tr/.../...alari---2-makale,320.html
www.google.com.tr/.../...acak_Menderes_yorumu.html
Menderesin yaptığı hatalar ortadadır.
marshall yardımını alması vs
ben sadece inönünü siyasi ve paralardan Atatürkü kaldırmasını kabul etmiyorum.
küs gittiler bu dünyadan hala diyorsun yasalar..
seni tanımak güzel kardeşim ;)
senin gibiler olmalı bu toplumda yoksa işimiz zor ;)
Şener Şen gibi
Bu ülkede zaten ülkeyi sikenler kahraman oluyor
Peki İsmet pasani sevmemiz için neler diycek sin
https://youtu.be/62YLEuSG0WI
https://youtu.be/UjffvpYKdOw
Adamlar referandumda bile FETÖ'den tam destek aldı.
https://youtu.be/-lOGoUjtF54
Sizin cemaat anlayışınız sadece islam dini üzerine olan cematlerdir buna binaen yahudi hiristiyan müsevi ve Ataizim gibi birçok cemaat vardır. İsmet Paşa islami cemaatlere peşkeş cekmedi lakin geri kalan hepsine bolca peşkeş çekti. Mesala yahudi fistini işgal ettiğinde İsrail i ilk devlet olarak kabul eden ve yardımda bulanan kişidir. Borantan adında bir köprü vardır onu bir araştır derim. Lozan Avrupanın zaferidir anadolu insani için ne olur bir maddelere bak bakalim. Devam edelim oğlu Erdal İnönü neden millet vekili oldu onuda anlatayım şurada İsmet pasan Osmanlı devletini yıktıktan sonra hazinedeki Osmanlı paralarını yani altınların bir kısmını İsviçre bankasına yatırır ve tek bir madde koyar benden sonra miras cilarimdan hangisi millet vekili olursa o çekebilir diye bu parayi almak için Erdal İnönü millet vekili yaptılar. İsmet paşan alkol u çok sever coluga çocuğa bolca içirip reklam yapar fotoğrafları mevcuttur
İsmet paşan i yazalım daha istermisin
Senin derdin İsmet paşan değilmiş senin derdin fetoy mus maval önce derdini yaz onu konuşalım maval
www.paganx.org/...hakkinda-uydurulan-yalanlar.html
Abimiz niyeyse videolara hiç değinmemiş. :)
Benim derdim dinci kesimin sürekli geçmişimizle uğraşması. Geçmişle didişip durarak hiçbir ülke ilerleyemez. Güçlü Türkiyeymiş. Peh, külahıma anlatın siz onu. Myanmar kıyısına askeri gemimizi dayayıp oradaki müslümanları katleden grupları kılıçtan geçiremiyorsak güçten müçten söz etmeyin siz. Aslında biz bahsedilen güvün aslında dinci kesimin ekonomik ve siyasi gücü olduğunu çok iyi biliyoruz. Ülkeyi ve dinimizi yemekten başka işleri olmadı.
Dinci kesim dediğin nedir onu bir anlat sonra güçlü Türkiyeyi anlatırım sana
Ben unumu Eledim elegimi astım senin daha çok unun var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?