arkadaşlar geçen gün parkta otururken yanıma bir tane adam geldi yanıma demeyeceğim çünkü üstüme atladı resmen parkta oturup elimdeki çakı ile oturduğum yere isim kazıyorum can sıkıntısı işte neyse elimdeki çakıyı çekerek ben polis dedi ama varya görmeniz lazım sanki birisini öldüreceğim gibi şimdi anlamadığım şey şu adam sivildi ve bana dedi ki 18 yaşında olsan da bunu taşımayazsın hakkında işlem yapıcaz ve biz bir şey konuşmadığımız halde resmen bizi sorgulaya aldılar şimdi benim merak ettiğim şey şu sivil polisin el koyma yetkisi varım Hani internette bir kaç yerde okudum zimmete geçirme falan diyorlar
elinde tabancayla gez o zaman, polis niye var kardeşim. sen zaten kamu malına zarar vermekle suç işliyorsun, bir de insanlara zarar vermeyeceğinini nerden bilsin polis. hem sivil polis, resmi polis yetki açısından bir farkı yoktur. polis pvsk ya göre görev yapar. merak ediyorsan açıp okuyabilirsin.
gayet el koyar. Çünkü o sırada anladığım kadarıyla pek çok suç işliyorsun. ilk olarak bu aleti yanında taşıman yasak görse polis alır. İkincisi almışsın bir de ortaya çıkarmışsın. Bir diğer olayda kazıyarak kamu malına zarar vermişsin. Adam seni adliyeye sevk etse haksız çıkarsın.
malesef bizim çok bilmediğimiz olaylardan. Adam iyiki elinden almış konuyu uzatmamış. sadece çakı vs de değil. eğer kalem, tornavida vs gibi aletlerle de herhangi bir kamu malına zarar verirsen onuda elinden alabilir. Benden küçük bir bilgilendirme.
Evet yasak diye almıştır. Ayrıca böyle durumlarda yalan söyleme. Çünkü siviller seni belli süre izler ondan sonra gelir sorguya çeker. Demek ki belli bir süre izlemiş, doğruyu söyleyince sadece çakını almış.
arkadaşım tüm çakı ve bıçaklar tck 6136 ya tabidir buna 5 cm çakı evdeki ekmek bıçağıda dahildir o anki durum ve kolluk gücünün insiyatifi ile alakalı olarak değişir bu işler el koyar işlem yapar sadece el koyar işlem yapmaz alır bıçağı bu yaşın bulunduğun yer bıçağı taşımanın mahiyetine göre değişir
Senin yaptigin suc yetkisi var kamu malina zarar bicak tasima. Istese her tutlu alir merkeze goturur hakkinda islem baslatir. Ceza yersin. Cikarsin. O kadar
Ne kadarda terbiyesiz İnsan varsa bu arada kelebek seviyorum ayrıca bir İnsan nasılsa karşıdaki insanın öyle sanar ben bunla kaç tane kedinin su içmesine yardımcı oldum ister İnan ister inanma ama bana asla serseri diyemezsin hakkın yok
Tanımadan etmeden ne kadar terbiyesiz bir yorum bu ben ailem ile geziyorum tek gezen birisi değilim aslı serserilerden ben çekiyorum ben o bıçağı taşıyorsam milleti rahatsız etmek için değil ailem de vardı o gün yanımda
Evet bank da oturuyordum ama tek değildim ne kadar ayıp bir şey ben serseri falan değilim bir kere çok ayıp ya ailemle gezen bir çocuğum onu da geçtim beni tanıyanlar bilir ben bir hayvana bile zarar vermem kaldı ki İnsan burada bile suçlu Benim sizi insan yerine koyanda hata
En İyi Cevaplar