beni tedirgin eden amerikanın verdiği silahlar değil. Fetönün orduya verdiği zararla tsk biraz güç kaybetmiş olabilir. Çünkü askere savaş sanatını öğretmek kolay değil. Silah konusuna gelince amerika her zaman bizde olmayan silahları pkk ya veriyordu. Zamanında doğuda albaylık yapan erdal sarızeybek söylüyordu bunu ve turgut özaldan para istedi, bizde ıraktan pkk gibi silah alalım diye. O zamanki basın bize bunu okadar yansıtmıyordu, sadece münferit iddialar vardı ve insanlar az çok tahmin edebiliyordu tabiki ama şimdiki hükümetin bazı batı karşıtı politikaları sayesinde ayyuka çıktı bunlar, basınımız ayan beyan servis ediyor bize, mesela daha geçenlerde aa haber ajansı amerikan üssünün krokisini paylaştı.
abd nin ypg ye verdiği ağır silahlar arasında taktik nükleer silahların olması durumu. taktik nükleer silah nedir? bir topla bile kullanılabilecek 1kt veya daha düşük güçte nükleer silahlar. bu ne demek? ypg nin bir top atışıyla mesela karşı taraf isidin bir bölümünü yok etmesi anlamına gelmektedir.
Biz seyrettik bu gelişmeyi.. Türkün aklı sonradan gelir derler buna inanmak istiyorum. Dilimizim gramer yapısı ile baglanti kurup bilimsellik arıyorum hatta. Sondan eklemeli dilimizde fiil sonda. Giris, gelisme asamalarindayiz son vurucu hamle ile fiile dökeriz falan filan
genelde hedefi ıskalayan ve uzman askeri personel gerektiren bir silah. cerablusta bizim bir tankı bununla indirdiler fakat suç bizim komutanlardaydı. birde tetiği çeken kişi kürt yani kendine bile sokabilir :D
@chapfallenboy kürtlerin yapabildiği en iyi şey teröristliktir onu bile parçalamadan yapamıyorlar devlet kurmak için en az 2000 yıl falan evrimleşmeleri lazım
Düdük ruslarin ustune silah yapabilen gormedim bizde iyi yapariz ama genelde dnya uzerindeki silahlarin bombalarin ana vatanı uzay aracina kadar rusya , ve asyadır 😂sen bana daha bos bos konusup hikahe anlatiyon sen giderken ben geliyodum senden yasca kucuk olabilirim ama başca sende kat kat bilgiliyim 😂cahil
😂😃Bi git isine rus yapimi silahlar cogu abd hafif silah bile yapamazken ruslar atom. bombasi yapiyodu uzay araci yapip uzaya ciktiydi fazla abd sinemasi izleme dokunuyo sana😂
ABD Hava Kuvvetlerine ait "Enola Gay" adlı B-29 bombardıman uçağı, Japonya'nın Hiroşima kentine "little boy" (küçük çocuk) adı verilmiş bir atom bombası attı. 10.000 metre yükseklikten saat 8.13’te atılan bomba saat 8.15’te Hiroşima’nın 580 metre üzerinde patladı. İlk anda 100.000 insan buharlaştı. Bir hafta boyunca şehre asit yağdı. İki ay içerisinde radyasyon sebebiyle 70 bin insan daha hayatını kaybetti. 80.000 kişi de beş yıllık süre içerisinde vefat edince Hiroşima’nın bilançosu ilk beş yılda 180.000 insanın ölümü, onbinlerce insanın da sakat kalması oldu.
Hiroşima'ya bomba atılmasından üç gün sonra, 9 Ağustos 1945'te, “Bockscar” isimli B-29 Superfortess uçağı, ikinci bombanın hedefi Kokura’ya doğru havalandı. Bockscar, şehrin üzerinde yoğun duman kaplı olması nedeniyle Nagazaki’ye yöneldi ve bu kez Nagazaki kentinin insanları atom bombası ile tanıştı. Amerikan "Fat man" (Şişman Adam) adlı ikinci nükleer bombayı Nagazaki semalarından kentin üzerine bıraktı. ölen sayısı 300.000
ABD'yle gerilimli bir dönemden geçen Kuzey Kore, yayınladığı propaganda videolarına bir yenisini ekledi. Daha önce ABD'ye ait uçak gemisini ve savaş uçağını 'vuran' Kuzey Kore, bu kez ABD'ye 'füze saldırısı düzenledi.' Kuzey Kore'nin kurucu lideri Kim Il-sung'un 105. doğum günü olan ulusal bayram 'Güneş Günü'nde yayınlanan videoda yeni balistik füzesinin fırlatılışı gösterildi. Videoda okyanusu aşan füzenin ABD'deki kentlerden biri 'vurduğu' görüldü.
ABd ırak savası 2003 yılında baslamıs olup aktıf 3 yıl surmuştur işgal bunun sonucunda aradaki zamanla beraber toplam 7 yılda Amerıkan askerleri 1milyon ıraklıyı ödürmüştür
ABd ırak savası 2003 yılında baslamıs olup aktıf 3 yıl surmuştur işgal bunun sonucunda aradaki zamanla beraber toplam 7 yılda Amerıkan askerleri 1milyon ıraklıyı ödürmüştür
Yav hehe cok cahilsin cok sinema izliyon sen ac gozlerini bak Japonlar nerde adamlara bak dnyada gordugun herseyin hemen hemen cogu Japon sen kafami yapiyon benle😂
En İyi Cevaplar