Tarikatlar hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce doğru bir yolmudur değilse neden ve bir yere bağlı olan var mı aramızda?
Cevabın nedir?
+1 yılDoğru değildir kardeşim. Gittikçe kendilerini ve başlarındaki kişileri ilahlastirirlar. Camide arka arkaya veya yan yana namaz kılmayan cemaatler biliyorum hatta onu geç kendi tarikatlarinda kiliyolarlar namazı hoca yanlış kıldırıyor bahanesi ile bunlar toplumu ve islam dinini yozlastiran ayrıştıran bir nevi kan emici yerlerdir. Ha tabiki hepsi için aynı şeyi konuşmak hata olacaktır lakin gördüğüm kadarı ile böyle.
21 Yorumla
Soran+1 yılSon sözlerini söylemeseydin tam bir muhalefet olacaktım sana :) ama doğru ne yazık ki başta dediğin gibi olan çok 😕 ama gercekten çok iyi olanı da var.. Yorum için sağol
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTarikat bağlı değilim ama %100inanırım.
Mahmud Efendi Hz. ve Adıyaman Menzil Tarikatlari son derecede dindar ve Ummedi Muhammed Birliği İçin Dualarini eksik etmeyen insanlardir.
ALLAH onlardan razi olsun ! İslamın ve Türk Bayrağının Sancaklarinı hakkıyla taşıyorlar.12 Yorumla
Soran+1 yılAminn İnşaAllah :) Allah senden de razı olsun bu güzel yorumun için :) çok teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılSende sağolasın bu arada Teşekkür ederim Eig için
+1 yılTarikatlar genel olarak İman-ı kamile ulaşmış insanları örnek almak isteyen insanlar tarafından oluşturulmuştur. Dini anlama yolunda kendilerine seçtikleri bir yol gösterici. Bu olayı abartanlar da var elbet ama bu yüzden her tarikat aynıdır diyemeyiz. Sonuçta hepsinin amacı dini anlamaktır.
13 Yorumla- +1 yıl
Evet çok sevdiğiniz Fetö gibi rezil herif
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim yorumun için, Allah senden razı olsun :)
- +1 yıl
@JohnSnowtheBustard Feto Masonik yapılanma tarikatla alakası yok. Sapıtma! Sen Masonik yapılanma ile islami tarikati karistiriyorsun
Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı. Cemaatler tarikatler yıkılsın. Şarlatanlara inanmam ! İnanılacak Tanrı'dır. Okunacak kitap Kur'an dır. Tanrı'dan çok şeyhlere imamlara tapıyor insanlar, günah üstüne günah işliyorlar. Cahilliklerinden sabun dahi yapılmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim evet yol kurandır, tapılacak olan Allahtır..
Biz tersini iddia etmiyoruz zaten, tabi başındakini ilahlaştıranlara birsey diyemem o konuda haklısın.. Ya ilahlaştırmayanlar çok genel konuşmadın mı sen, hepsinin aynı olduğunu kabul etmiyorum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
7Cevap
+1 yılHak olanlar var elbette inanirim. Fakat bagli degilim.
23 Yorumla
Soran+1 yılAynn öyle umarım iyi bir yere bağlanırsın çok teşekkür ederim yorum için sağol :)
- +1 yıl
Sen nakşisin sanrm.
Soran+1 yılYok değilim, kadiriyim ben
cok sukur ef hz, bagliyiz. allah hakkını vermeyi nasipbeylesin. onlar sayesinde turkiye ayakta belalardan korunuyo
218 Yorumla
Soran+1 yılÇok şükür aynn, Allah bu yollardan bizi ayırmasın amin, sağol yorum için çok teşekkür ederim :)
Soran+1 yılKardeş al sana enam 159. auet
Soran+1 yılAyet
Soran+1 yılPeygamberlerin bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr etmek veya hükümlerin bir kısmını inkâr etmek veya hükümlerin bir kısmını tanımamak suretiyle dinlerini ayrı ayrı fırkalara ayırarak parçalananlar var ya, senin onlarla hiç bir ilgin yoktur. Onların cezalandırılma işi Allah’a aittir. Sonra Allah, kendilerine, dünyada yaptıklarını ahirette haber verecektir.)
- +1 yıl
@Muskara Allah cemaatleri değil Puta tapinmayi yasakliyor ters telaffuz etmeyin böyle öğrendi gelin
Soran+1 yılBu denilen benim dediğim tarikatta yok, tarikatı yasaklayan net bir ayet değil bnce... Bu ayette denilen yani attığım yere utan bir topluluk varsa bizimde işimiz yok onlarla ama tarikatlar böyle değil..
Soran+1 yılGardaş hangi tarikat, peygamberlerin kimisini kabul edip kimisini etmedi, hükümleri işine geldiği gibi kullandı bu ayette bunu yapan topluluklardan uzak durun diyor..
- +1 yıl
@Muskara ya bir git ya Müdürsuz işçi olmayacağı gibi tarikatsiz müslüman olmaz müslüman bir tarikat bağlanıp dua etmeli. Sen ancak bir ayet öğrenip kopyala yapıştır yapıyorsun. Başsız bir topluluk nasıl olur biraz mantık geliştir. Cihad farz ve o tarikat topluluğu kesik bölük mü kafasına göre mi savaşsın 15 temmuzda çıkan kişilerin yarısı tarikatciydi. Ne biliyorsun da konuşuyorsun
- +1 yıl
@Muskara Kuran cemaat ve tarikatlari yasakliyormus senbunu idda ediyorsun yaşar Nuri ozturkden mi ilahiyat öğreniyorsun acaba
Soran+1 yılGül duygularıma tercüman oluyorsun gercekten çok sağol
- +1 yıl
@Muskara peygamberlerin Hilary ordusu yokmuydu sen ne değişik bir muslumansn
- +1 yıl
Hilary yazmış klavye hilafettt ordusu olacak
Soran+1 yıl👍👏👏👏
+1 yılAllah tevhidi emreder tarıkatı degıl. bırının seyhıne baglanmayı degıl. Allahın aracıya ıhtıyacı yoktur. sevmem.
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah bana vesileler ile yaklaşın buyuruyor..
- +1 yıl
vesıle seyh degıl.
Soran+1 yılKimmiş?
Gündem konusunda 2,7b cevap paylaştı. Tarikatlara ve tarikatların dinlerde yeri olduğuna inanmam. Gözümde sadece terör ve ang. utlar birliği olarak ikiye ayrılırlar.
14 Yorumla
Soran+1 yılYa tamamen yanılıyorsan, angut yahut terör olarak gördüğün ne şeylerine şahit oldun örnek verir misin?
Soran+1 yılPeki İnternete düşmeyenler varsa
+1 yılBenim Allaha dua edebilmem için hiç kimseye ihtiyacım yok. Tek başıma ederim.
07 Yorumla- +1 yıl
İnandığım tek tarikat Boca Juniors tarikatı. ;)
Soran+1 yılO ne tarikatı anlamadım, sana soru sorayım hastalandığın zaman neden doktora gidiyorsun, direk Allahtan şifa istesene?
- +1 yıl
Doktor somuttur, dua soyuttur... sen somut duygu ile soyut duygu karıştırman başlı başına bir yanlış kardeşim anlatabiliyor muyum ;)
Tarikat ta somut bir topluluk Allah soyuttur, gözle göremezsin... Bu nedenle somutla soyutun anlamını bir anlamamız lazım.
Boca Juniors ise bir taraftar gurubudur ;) Arjantinde
Soran+1 yılKardeş sen soyut somut karıştırma alakası yok bu dediklerimle.. Sen Allaha ne diye dua edersin, istediklerini istersin işte.. Şifa Allahtan bunu biliyorsun peki neden doktorun verdiği ilaçlardan medet umuyorsun onu soruyorum sana.. Çünkü Allah diyor ki bana vesileler işe yaklaşın doktorda bir vesiledir, tarikat başındaki kişi gibi..
- +1 yıl
yok kardeşim tarikatın başındakide benim gibi insan bana boş geliyor tarikat işi... Gerek duymuyorum ben tek başıma ederim duamı Allaha... Sana bol şans
Soran+1 yılÖyle değil ama eyvallah sağol
- +1 yıl
benim için öyle senin için öyle kardeş, tarikatla falan benim işim olmaz. sende nasıl takılırsın ondan sen sorumlusun herkes kendinden sorumlu ;)
Hiç işim olmadı olmazda ne demiş Nesimi: yeryüzünün Halife'si hünkara minnet eylemem.
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten sen hep Allahtan isteyeceksin, onlar sana doğru yolu hatırlatacak kardeşim, sen olayı yanlış anlamışsın
Soran+1 yılAnladım gardaş bende sıkıntı yok, Allah'da bana vesileler ile yaklaşın diyor.. Hatırlatırım
+1 yılİnanırım. Sapıkları da vardır hak olanları da...
Hepsini aynı kefeye koymamak lazım.02 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah teşekkür ederim yorumun için sağol :)
- +1 yıl
Eyw
Gizli Üye(30-35)+1 yıldeğildir tabiki Kur'anı Kerim düşüncesini yıkmaktan başka karları yok
02 Yorumla
Soran+1 yılHepsinin içine girip baktın mı kardeşim neyini yıkmışlar kuranın bana bir söyler misin?
Cevap sahibi+1 yılbakmam mı lazım dı bilmiyordum bak ben biliyorum ki 1 şahıs kuruyor aynı şahsın fikirleri onlarca kola ayrılıp yayılıyor o şahsın fikiri yeterlidir o zaman hepsini anlamak için
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepsi de çıkar cı aynı renkleri farkli olmamaları gerekir
07 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim bn seni bizim tarikatta hiç görmedim, bizim öyle olduğumuzu nerden çıkardın hayırdır? Bu ön yargıdan başka birsey değil
Cevap sahibi+1 yılSizin tarikat ne
Cevap sahibi+1 yılO marka arabalar o sadaka kutuları çalışmadan terlemeden kazanılan paralar deģilmi devlet kurumlarına yerleşmeler
Soran+1 yılİsim vermek istemiyorum ama inan o dediklerinden bizde yok birdaha genel konuşma olur mu
Cevap sahibi+1 yılSiz tarikat ya da cemaat misiniz
Cevap sahibi+1 yılHer ikisini de Allah Kuran da yasaklıyor EN ÂM 159. AYET
Soran+1 yılO ayeti tm oku bizzat tarikat demiyor, peygamberin bazılarını ve hükümlerin bazılarını yok sayanlara diyor..
+1 yılben tarikatlara güvenmiyorum ve girmemde
27 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden bu ön yargı değil mi sence?
- +1 yıl
nefsi olan birinin her dediğini yapmak bana saçma geliyor. Birebir allahla bağlantı kurmak varken. Eskide kaldı öyle tarikatler şimdi pek nadir vardır ama ben yine girmezdim.
Soran+1 yılEskide vardı diyorsun, Allah adaletsiz birimi ki şu zamanda da öyle nefsini yenmiş kişiler göndermesin? Her dediğini derken şimdi öyle bir kişide ibadetten başka birsey yapmanı istemez zaten yani kendi nefsi için birsey istiyorsa ona inanma zaten
- +1 yıl
sana nefsini gösteriyorsa bil ki o gerçek ermiştir. Onlar kendi nefislerini bile bilmiyorlar.
Soran+1 yılHepsi aynı değil ebru çok ön yargılısın ama sen :)
- +1 yıl
tamam sen yola devam edebilirsin ama ben sevmiyorum. Bir yere ya yan yollardan gidersin ya direk. Ben direk yolu seçiyorum bay bay.
Soran+1 yılBay..
inanmam. hepsi düzenbaz..
27 Yorumla
Soran+1 yılHepsi derken, hepsinin içine girdin mi nerden biliyorsun hepsinin düzenbaz olduğunu ?
Soran+1 yılEvet fetö gibi şerefsizin ardından gidilse saçmalığın daniskası olur ve o yüzden genel konuşmak istemiyorum, eğer baştaki kişi ilahlaşmıyor ve sadece Allah rızası için toplanılıyor ise o tarikat doğrudur hak veriyor musun?
Soran+1 yılÜstünlük ancak takvadadır biliyorsun, ya baştaki kişi daha takalı ve hep hakkı tavsiye ediyor ise sence 5 vakit namazını kılan imamın mı ardından gidersin, peygamberin yaptığı bütün sünnetleri, nafile ibadetleri uygulayan kişinin peşinden mi açıkçası ben bunun peşinden giderim..
- +1 yıl
Kardeşim Müdürsüz disiplinsiz bir iş elemanlari çalışbilirmi?
Tarikata dil uzatmayin bence , Klise Sinagoglarin amacı Islamiyete ve Tarikatla alakası olan herkesi öldürmek ya da köle yapmak!
Eğer Tarikat biterse bir ülkede o ülkeye hiç bir zaman huzur gelmez lanet gelir.
Benim düşüncem böyle ! Tarikata güveninin ama hangi tarikata derseniz Efendi Hz. ve Adıyaman Menzil zira devlettin içinde hiç biri çalışmiyor hainlik yapmıyor hepsi kendi çapında İş dukkan sahipleri !
Soran+1 yılAğzına sağlık gül 🌹
inanmam ben kendi icimde yaşarım
01 Yorumla
Soran+1 yılNeyi kendi içinde yaşarsın, neden inanmazsın ? Ya doğru ise bu tarikat olayı ?
+1 yılTarikatlarla işim olmaz...
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden *?
- +1 yıl
Yanlış buluyorum.
Tarikatların çoğunda dini sohbetlerden çok para dönüyor...
Soran+1 yılÇoğu öyle olabilir, ama iyi olanı da var, sen tarikatlara işim olmaz diyerek hepsini kötülerin ama
- +1 yıl
İyi olanını daha görmedim çevremde...
İyi olan olsa olmasa ne olur hem? Ne gerek var tarikata?
Soran+1 yılÇok gerek var da farkında değiliz emin ol..
+1 yılinanırım bağlıyım fanatik dglm😀
13 Yorumla
Soran+1 yılNereye bağlısın bakalım :) tebrik ettim :)
- +1 yıl
sen de bağlısın galiba özelden yazsam nereye baglı oldugumu?
Soran+1 yılTabi buyur..
+1 yılHepsi vatan haini dinci sahtekar sürüsü Fetö gibi
116 Yorumla
Soran+1 yılAynn kardeşim hepsinin içine girip baktın mı nerden biliyorsun hepsinin aynı olduğunu?
- +1 yıl
Demek ki sen de öylesin bekle o zaman senin de hesabın kesilecek zavallı yobazcık
- +1 yıl
Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz bu unutma hiçbir zaman
Soran+1 yılSence şu konuşmalarınla sen mi yobazsın ben mi, insanlıktan kimse ölmüyor sıkıntı yapma da insanca bir konuş, hepsünin böyle olduğuna nasıl kanıt getirdin?
Soran+1 yılTürkiye tek olmayacak paşam haklısın, Birgün Dünya olacak İnşaAllah..
- +1 yıl
Hadi ordan Kemalist sizler çok mu dürüstsnz asıl vatan hainleri sizlersnz be ! Cumhuriyet antlaşmalariniz yüznden İslami Tarikati zedeleyip kötülükleri yapıyorsunuz ama Antlaşmalariniz Yahudilerle birlikte el ele !
Bende Cumhuriyet Antlasmalarina Kemalist Düzene asla güvenmem. .. Senin o söylediğin söz tam bir islam düşmanlığı olarak söylenen söz..
Osmanlının Kurucusu da dinsiz adama devlet işi verilmez diye söz söylüyordu.
Kemalistler Kendinizi çok mu iyi bir Müslüman ya da vatansever sanıyorsunuz Sizinkiler değil mi zaten yuzyilatdir bu toplumu bölücü bir parti çıkaran sürekli ve doğru hak yolundan gitmek varken ingiliz sistemiyle hareket eden...
Soran+1 yılGül ağzına sağlık ama yorma kendini her dediğine sonuna kadar hak veriyorum yalnız biliyorsun ki kemalist aklı kuşun ters uçmasına sebep anlamaz yani..
- +1 yıl
Anlamazlar herzaman bir şeyleri bahane ederek darbe olayı yaparlar ama aslında kendileri heryerde görev yaparlar. İsmet İnönü ile İsrail devletini kuran bizimkiler değildi. O malum kesim İsrail'le birlikte oldu ve oluyor. Hala ibret almazlar başlarına felaketde yagsa akillanmazlar. 15 temmuz darbe şehid ve Gazi yakınlarının hep bedduasini aldılar o zalimler İsraillerle birlikte lanete uğradılar. Ne diyor hadisi serif kim bir kavme benzerse oda onlardandir. Onlar ölmeden hesaba çekilmeden hep islami tarikat terörist bulurlar. Ben bunların İsrail Kahrolsun Filistin yaşasın dediğini duymadim nerde yoksa İslamiyet ve Müslümanlar onlara göre terörist oluyor...
Soran+1 yılAynn öyle daha yanlışların farkında değiller olmayacaklarda mehdi ali resul gelene kadar..
- +1 yıl
Şeyh kıçı yalamaya devam edin mq dinci hainleri
Soran+1 yılAciz insan ağzını bozar bu kadar belli etme acizliğini 😂😂😂
- +1 yıl
Sende dinsiz hainlerdensin ! En büyük hainler sizinkilerden çok konuşma ataistci
- +1 yıl
@gül-fıliz-deniz hassıktır lan gördük en büyük hainleri Fetöcüler sizin gibi dinci hainler
- +1 yıl
Muhterem Hocaefendi diyen vatan haini piclere bak
Soran+1 yılLan dürzü ağzını bozma, herkesi aynı gören senin gibiler yüzünden bu millet böyle, edebini takın..
+1 yılinanırım
12 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah kardeşimsin o zmn :)
- +1 yıl
eyvallah
+1 yılİnanmam
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!