Batılı insanlarımızdaki Doğu'ya atanmak korkusu nedendir?

devlet memurlarımızın birçoğu doğu illerine atanmak konusunda çok isteksizler. tamam insanlar ailelerinden uzakta kalacaklar bu bir neden olabilir ama sonuçta birçoğumuz üniversiteyi dışarda okuduk.

başka bir unsur da pkk eylemleri. bu konu yüzünden gözü kara idealist öğretmenlerimiz ne kadar yer farketmez dese de olayı iyice abartıp " hakkımı helal etmem" diyen aileler bile var.

bir başka etken de gideceğin yerin insanlarının tavırları. şimdi gideceksin de orda seni nasıl karşılayacaklar? misafirperverlikle sarıp sarmalayacaklar mı seni yoksa biz dışımızdan insan kabul etmeyiz mi diyecekler?

tüm bunlar insanı uykularında bile rahatsız eden şeyler. doğuya gitmeme taraftarı değilim aksine gitmek isterim. çünkü türkiye cumhuriyeti sınırları içinde her yer bizim vatanımız. ve onlar da bizim insanımız. onları eğitmek, onlara bildiklerimizi öğretmek bizim ödevimiz. merak ettiğim şey; ülkemizin doğusu bu kadar korkutucu biryer mi? gerçekten eline silah alıp yol kesen teröristler bu kadar aktif rol mü oynuyor? gerçekten bazı yörelerin insanları haddini aşıp ayrımcılık mı yapıyor?

ben bunlara inanmıyorum ve inanmak da istemiyorum. peki ya siz sevgili dostlar?
Güncellemeler
+1 yıl
tüm bunlar o kadar da sorun değil ama ben en çok oraların soğuğundan korkuyorum:))
Batılı insanlarımızdaki Doğu'ya atanmak korkusu nedendir?
Cevapla