nüfusu ve yüzölçümü ile hayli büyük olan, ama ekonomisi ve askeri gücüyle en büyük olan ülke. gelişmiş bir ülkedir. öyle sadece sanayide de değil, eğitimde, finans piyasalarında, bilimde, teknolojide filan da gelişmiş bir ülkedir. bunda bir çok faktörler etkilidir. misal vermek gerekirse abd, kendi vatandaşı ve kendi toprakları söz konusu olduğunda son derece özgürlükçüdür. abd'de bile bayraklarını yakabilirsiniz, bunu ifade özgürlüğünün bir metodu olarak görür yüksek mahkemeleri. ilk yazılı anayasaya sahiptirler. bu anayasa onlara "mutluluğu arama hakkı" verir. anayasa açık açık devlet bir gün sapıtır da özgürlüklere bir halel gelirse bu ülkenin vatandaşları bu devlete karşı silahlı mukavemet hakkına sahiptir ve dahi bu onların görevidir demektedir. bir de vergilere bakalım isterseniz. diyelim ki 1000 birim brüt maaşınız var. türkiye'de, 200 birim gelir vergisi 330 birim ssk primi 30 birim işsizlik sigortası primi 7,5 birim damga vergisi verirsiniz sizin elinize net 432,5 birim kalır. bununla bir mal satın almak isterseniz yüzde 8 ile yüzde 18 arasında da kdv ödersiniz. kısaca brüt maaşınız 1000 birim ise yaklaşık 350-400 birimlik mal satın alabilirsiniz. (veya maaşınızı-gelirinizi az gösterirsiniz, vergi kaçırırsınız)
abd'de 70 birim federal vergi 0 ile 30 birim arasında eyalet vergisi verirsiniz. bir mal satın alırken de kdv ödemezsiniz, orada yoktur. yani 1000 birim brüt maaşla en az 900 birimlik mal alabilirsiniz.
düşük vergiler ekonomik ilerlemeyi teşvik etmektedir. neymiş? sadece şuraya saldırdılar da burayı talan ettiler filan değilmiş... adamlar akıllıymış, liberal bir sistem kurmuşlar, üretiyorlarmış falan filan. ama bundan size ne? siz yine düşünmeden bağırın. kahrolsun abd! 6. filo defol
abla part time iş avrupada şu an tuvalet temizleme var istiyorsan git yani sıkıntı yok onlar için. her turke o muamele yapılıyor eğitim için gitmiyorsan o zaman seni kenara pislige atiolar avrupada. ABD de ise ele bir hayal yok imkânsız :D evsizler ülkesi olmuş orası ablam Kanma şu filmlere :D
yaw ablam ksjskjsj sana iyi niyetle diyorum oraya belli bir iş imkânın olacak şekilde gitmelisin oraya emin ol savaştan kacanlarda orada ama işsiz olduktan sonra parasız kaldıktan sonra ABD hayali ne yani :D yoksa benim çift kimlik kartım var biri Türkiye diğeri ABD orada doğup buraya gelen bir akademisyenin çocuğuyum :)
kardeş acaba o 4.9 unun Amerika daki ne kadar nüfusa denk geldiğine Baksan zaten Türkiye nüfusu kadar veya daha fazladır. elini kolunu sallayarak ABD ye giden birisi öyle iş imkânı bulamıyor ha avrupada ülkeler is olarak en kötü isleri verir. ha Türkiyeden dahami iyidir orasını biranda gidip part time bulma fikrine kapılan ablam görsün. yani demek istediğim Türkiye evet işsizligin gitgide arttığı bir ülke ama avrupada eski avrupa değil onu demek istedim kardeşim.
Bir meslek kursuna gidip o mesleği eline alırsa, örneğin muhasebeci olursa saatte 30 Dolar almak zor bir iş değil. Çünkü saati 100 Dolar alan muhasebeciler var ve bu küçük bir grup değil.
Bir tek siz mi ABD' yi biliyorsunuz? ABD' liler iş bulamıyormuş bilmem ne. ABD istihdam da doruğa ulaştı. %4.9 işsizlik var. Türkiye' yi baz al 2017 Ocak' da %13 idi. Adamlar Work And Travella ve diğer programlarla ülkelerine çalışmak için işçi alıyorlar hala iş yok diyen var.
Her yıl 50.000 Kişiyi Green Card ile ülkesine davet eden bir ülke ülkesine gelenlere iş sağlamayacak mı? Aşçı yamaklarının 16 Dolar aldığı bir ülkede meslek kursuna gidenleri 30 Dolar alamayacağının söylüyorsunuz. Valelik dil bilmeden ayda 3000 Dolar alan insan var. 4 Saat pizza dağıtarak 3000 Dolar kazanan insan var. Günde 300 Dolar olmasa da 200 Dolar kazanmak bir hayal değil, büyük bir şey de değil. ABD' de Kişi Başına Düşen Gelir 52194 Dolar olduğu yani ayda 4349 Doların düştüğü, ortalama saatlik asgari ücretin 22.5 Dolar olduğu ülkede 30 Dolar kazanmak mucize olacak.
@coffeyyJohn yorumunuzun sadece ilk cümlesini okudum İnan'ın ki boşuna okadar yazmışsınız okumaya üşendim :D bir tek ben yaşamıyorum evet ama belli ki sizin hiç birşeyden haberiniz Yok neyse sizin gibi cahillerle muhatap olmicam size laf anlatılmaz boşuna demiyorlar bir cahille polemiğe girme yoksa o tartışmanın sonu gelmez diye. Sizinki hayal dünyası resmen burda görüyoruz çalışanları fazla abartıya gerek Yok buradaki part time ayak üstü işler saati 6 dollar'dan başlıyor siz hala neyin kafasını yaşıyorsunuz yahu hadi ikile şimdi gerizkalı seni Yok bu kadar veriyormuş da Yok şu kadar veriyormuş ta buralar da ayrımcılık var ayrımcılık bırak 6 doları burda iş bile vermiyorlar kendi insanı olmadı mı anca tuvelletleri silersin ya da McDonald's da hamburger satarsın ki artık oraları da doluyor meksikalılardan :D adamlar kendi insanı olmayanları atmaya bakıyorlar ülkeden git biraz haber izle
hepimizin hayali ama zor.. bir çok başvuru yaptım ama kabul edilmedi..
bildiğim
evlerenerek lisans mezunu isen iyi bir melseğin varsa ya da iş kuracak kadar bankada paran olmalı son çare kaçak gitmek.. onu tavsiye etmiyoruz tabi...
Tamam güzel diyorsun iyi diyorsun ama araştırmadan işe kalkışmak olmaz. Orada yaşayan Türklerle iletişime geç. Facebooktan filan bulursun. Onlara sorular sor.
En İyi Cevaplar