Yoktan var edilen bir katliam. Tamam o dönemde yüzbinlerce Ermeni ölmüş ama gel gör ki ondan kat ve kat fazla kaybı bizde vermişiz. Bence olmadığının en doğal ispatları;
1-Ermenilerin bugüne kadar delil diye çıkardığı belgelerin hepsinin sahte çıkması. Hatta bir ara ayağa kaldırdılar ortalığı, o dönemde belge, herşeyi ispatlıyor diye. Bağımsız özel bir kuruluş inceledi, elde özel tekniklerle hazırlanmış sahte bir belge olduğu ortaya çıktı.
2-Gizliliği kalkan Rus askeri arşivlerinin ilgili kısımlarından bilgi edinin. Rus generalin günlükleri falan var, okuyun.
3-Doğuda bir mağarada yanmış insanlar bulundu. O dönemde kalma. Hemen atladır, yakılan Ermeniler diye, dna incelemesi yapıldı. Türk oldukları ortaya çıktı.
4-Osmanlı döneminde Osmanlı hakkında yazılan güncelere göz atın, savaş günlüklerine göz atın. Her zaman İstiklal Savaşı sırasında Türkler'in ne kadar merhametli olduğundan bahsedilir, bizde bununla övünürüz. Yeri gelince övünenler, şimdi neden masum değiliz diyorlar.
5- Asıl nedenlerden en önemlisi, neden ısrarla konunun tarihçiler tarafından incelenmesi engelleniyor, neden arşivler açılmıyor.52 Yorumla- +1 yıl
Akordion aferin sana. bende yazacam birazdan
- +1 yıl
o zamanlar neyle yazılıyodu belgeler göstersinler belgeleri hepsi yalan çıkarsa görürler bu sefer gerçek katliamı ermeni hükümeti
En İyi Cevaplar
Olay basit. Osmanlı Devleti Çanakkalede,Kafkasyada,Orta Doğuda düşmanlarla savaşırken Ermeniler,Rumlar vs. azınlıklar Ruslarla işbirliği yaparak köyleri şehirleri savaş alanına çevirdiler.Ermeniler Doğu Anadolu'da çok yaptı.Hatta "İntikam Alayı" adı altında Rusların desteği ile bir alay oluşturup DOğu Anadolunun işgalinde Ruslara yardım ettiler.
RUsların işi o kadar kolaylaştı ki Trabzon ve Erzurum dahil içlere kadar ilerleyebildiler.Bunu gören İttihat Terakki hükümeti 1915 te Tehcir(Zorunlu Göç) yasası çıkardı.
Yasa şöyle diyordu: Savaş zamanında vatanına ihanet edenler,suç işleyenler göç ettirilebileceklerdir.
Doğu Anadoludaki Ermenileri Suriye'ye göç ettirdiler. Ama şartların ağır olması nedeniyle çoğu Ermeni hayatını kaybetti. Bu olaya soykırım diyorlar. Ben birşey demiyorum.
Bilmediğim birşey hakkında yorum yapmak istemem.31 Yorumla
Soran+1 yılAllah senden razi olsun.
+1 yıltürkler ermenileri katletmedi ermeniler türklerin üzerine geldi olayları ermeniler çıkarmasına rağmen türkler çıkarmış gibi gösterildi ve türkiyenin adı kirletildi. asıl sebep türkleri çekemeyen devletlerin türklere karşı ermenileri kışkırtmasıydı. ve aslında gerçek suçlu taraf ermeniler ve türkleri çekemeyen toplumlar. bu toplumdan kasıt başta ruslar tabiki. asıl katliamı yapıp onlarca müslümanı öldüren onlar ama bundan hiç bahsetmiyolar. köyleri basıp 2 yaşından büyük olan herkesi öldürdüklerinden hiç bahsetmiyolar. asıl onların yapmak istediği soykırımdı ama başaramadılar koskoca osmanlı devletine bunu yapabileceklerini sandılar küçücük bir azınlık olarak ama yanıldılar.
vatani duygularım kabardı bide mehter marşı duysam savaşa hazırım!32 Yorumla- +1 yıl
tipik ırkçı türk kızı.
- +1 yıl
@Euphrates27 kes lan anneni siker im
her iki taraf da yapmistir. ve simdi her iki taraf da inkar ediyor. adanada 1909 ermenilere karsi yapilan katliamda ölen ermeniler icin agit bile yapilmistir.
https://www.youtube.com/watch?v=CQlcwjz4R4408 Yorumla- +1 yıl
evet EĞİTİMSİZ şimdi neden bu nick kullandığını anladım. Gerçekten eğitimsizmişsiniz EĞİTİMSİZ.
- +1 yıl
kes lan sozde soy kirim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Kendi insanlarına karşı Maraş'ta Sivas'ta Çorum'da yapmadı mı katliam devlet kendi vatandaşına karşı.Doğudaki 150 bin çocuğu Ruslar ile sözde savaş bahanesi ile o zamanın şartlarında o soğukkta dağa göndermedi mi?Bir mermi atmadan ölmedi mi ?gönderilen 150 bin kişi ?Dersim katliamını yapıpta yapmadım diyen zihniyet gene aynı zihniyet değil mi ?Kaldı ki kendi insanına fazlasına yapan bir devlet ,bunları kabul etmiyorsa nasılsa.
Senden güçlü bir devlet kabul edince zoruna mı gidiyor? İllaki güçlünün birilerini ezmesi mi gerekiyor .Türkiye kendi tarihindeki pislikler ile yüzleşmediği sürece bu ,Bu sekilde devam eder..
Kendimizi sütten çıkmış ak kaşık gibi hissediyoruz .Tarihde melek gibi anlatıyor devletimiziden.
İnsanlara da nini gibi gelip dinlemek düşüyor günümüz tarihindede böyle değil mi zaten ?210 Yorumla- +1 yıl
Genelde insanlar aynı düşünce doğrultusunda olmadığında tarihte atasına toz konduramadağı için dışlanıyorsun .Halbuki hatası olan varsa senin ne kadar atansa bu coğrafyada yaşayan da benim atam anlıcağın insanlar tarafından birazdan dışlanmaya başlanırım burda ondan dolayı kendimi gizledim.
- +1 yıl
Bu senin saydiklarini o büyük diye hitap ettiğin devletler oyunlari ile yaptırmadımi?
- +1 yıl
Sarıkamış destanı olarak yer alan tarihte fakat bir kurşun atmadan ölen insanlar ingilizlere esir düşmüşte etmişte.Sen ilk öncelikle sarıkamış destanı olarak aklından çıakrt bir kafandan.Çünkü senin devletin kendisi öleceğini bile bile 150 bin kişiyi almanya'dan gelen yardım gemilerinin batmasını bilmesine rağmen o soğukta bir nevi ölüme göndermiştir bir kurşun sıkmadan da ölmüştür aç sen bir oku belki şanlı tarih kitaplarında yer almıyordur sansür vardır kimbilir...
- +1 yıl
Eminim ki haritada Sarıkamışın yerini bile gösteremezsin. Senin gibiler böyle gizli yazar. Vede senin gibiler hiç bi zaman açık tartışmaya giremez. Çünkü size anlatılan basma kalıp şeyleri konuşur söyleyeceğiniz söz biter ispat edemezsiniz.
- +1 yıl
tirivilidünya ne bos insansin ya, sanki o tarihde yasadin gözünle gördün de, sen de okudugun kadarini biliyorsun digeri de okudugu kadarini biliyor, okudugu ögrendigi birseyi burada paylasan birine türkiye haritasinda x yeri bile gösteremezsin diye asagilama hakki vermez sana.
dersim katliami da vardir yapilmistir. osmanli katliam yapmiyor diye sacma bir düsünceye nereden kapildiniz okadar topragi cicek dagitarak mi almisti bu osmanli zamaninda? - +1 yıl
Toprak kazanmak için katliam yapmaya gerek yok. Öyle olsaydı şu an toprak sahibi bütün ülkeler katliam yapmış olurdu yani Osmanlı o kadar toprağı SAVAŞARAK kazanmıştır...
'okuduğun kadarıyla' ancak yorum yaparsın doğru ama bu sadece yorum olarak kalır, gerçeği göstermez..Kanıtlamak için delil gerekir, delilin yoksa katliam yapılmıştır diyemezsin..milyonlarca insan öldürüldü diyorlar nasıl oluyorda o kadar insanın mezarı bulunamıyor...
kısacası kanıtları görelim arkadaşlar... - +1 yıl
kusura bakmada tırıvılıdünya .Senin tarihini ballandıra ballandıra anlatan tarih kitapları olduğu sürece ve en ufak bir olumsuzluğu bile hocaların bile söylemeden çekinmeye kalkıştığı sadece,
tarihin iyi yanlarını görüp enjekte edilen bir devlet anlayışı olduğu müddetçe bu şekilde düşünmeye devam eder durursun .Biz tarihimize diyoruz ki biz o yıllarda birer melektik ?Demenin dışına çıkmıyor geçmişten ders alamıyorsak böyle olması kaçınılmazdır. - +1 yıl
tırıvılıdünya tarih kitaplarını çok iyi ezberlemişsin ve o sekilde öğrenmede ilerlemek de istiyorsun bu senin sucun değil gerçi bir sistem böyle işliyor sanada kuralcı bir sekilde bilgiyi emmek kalıyor soru sormadan etmeden çünkü işimize gelen ezberci bir zihniyet.Bizden olmayanı aşağılamak.Sarıkamışı çok iyi biliyorsun yerini ama ne yaşanmış yanlış biliyorsun aç bir oku baştan sona yorum kat ve yorumuna inan ilk önce sen.Sonra başkası hiç inanmaz ...
Ermeni soykırımı yoktur. Neden? Çünkü birşeyin olduğunu kanıtlamak için delile ihtiyaç vardır ve bu delilleri sunmak iddaa makamına aittir...
Peki ellerinde en küçük bir kanıt olsaydı, her konuda aleyhimize karar veren yabancı devletler şimdiye kadar bu soykırımı kabul etmezlermiydi? Bugün fransada çıkan yasaya dikkat et ! Soykırım yapılmıştır, deliller şunlardır diyemiyor. Sadece "soykırım yoktur" demeyi yasaklıyor.
Birde şunu eklemek istiyorum :
“'Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur...“ diyen birisinin arkasından "Hepimiz ermeniyiz" diyenler uyanın ve kendinize gelin!
"Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur..."23 Yorumla- +1 yıl
fransadaki yasaklama maddesine ben de katılmıyorum ha soykırım olduğuna da adım gibi eminim ama düşünce özgürlüğüne aykırı olduğu için karşıyım. hrant gibi bir hümanisti kendiniz gibi ırkçı mıu sanıyorsunuz? o cümlede ermenileri eleştiriyor onların bakış açısını, git oku belki bişiler öğrenirsin. link
- +1 yıl
tabi canım cümleyi alıp istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz, adam diyeceğini demiş sen de çıkıp yok o aslında öyle demek istemedi mecaz anlam kullandı aslında şöyle demek istedi dersin olay biter.
adım gibi eminsin ya soykırımdan nerden biliyorsun çok merak ediyorum paylaşta bizde bilelim, ha aklımdayken ermeni devleti bile elindeki belgeleri açıklayamıyor o yüzden senin için zor olacak...
- +1 yıl
"ırkçısın sen" diyerek işin için sıyrılacağınızı mı sanıyorsunuz? sen asalayı bilir misin? 42 masum diplomatı öldüren örgüt... bu insanlar öldürüldüğünde ermeniler sokaklara mı döküldüler "Hepimiz Türküz " mü dediler?
Bugün senin ülkende ermeniler rahat rahat yaşarken ermenistanda neden bir tane Türk yok? peki bu durumda kim ırkçı?
tabi sen işine geleni okuduğun çok şey bildiğin belli oluyor...
Soykırım değil... Ama bayağı büyük bir insanlık ayıbı.
Yüzbinlerce Ermeni öldü göç ettirilerek. Ama bu kimsenin ayıbı değil. Türk halkının suçu değil, Osmanlı valilerinin sorumsuzluğu. O iklim şartlarında göçe zorlanmazdı o kadar insan, elbette ölürdü çoğu göç ederken.
Ama çok büyük bir insanlık ayıbıdır.214 Yorumla- +1 yıl
Üfff... Son cümlenden sonra seninle muhattap olamayacağımı anladım.
Ben Ermeniler ve Ruslar Türk öldürmedi mi dedim? Ağzımdan öyle bi' şey mi çıktı? Nereden, ne tarafınızdan uyduruyorsunuz bunları anlamıyorum. Tamam Türkte çok öldü, fakat bunun konumuzla alakası yok. Ermeni tehcirinde yüzbinlerce hatta milyon kişi öldü mü, ölmedi mi? Bunu inkar edemeyip, neden bana o olayı hatırlatıyorsun? Ben Türklerin de öldürüldüğünü kabul ediyorum. - +1 yıl
O kadar insanın öleceğini bile bile çöle, dağa yollamak, ekmeksiz, susuz aşamayacağını bildiği yola göndermek katliamdır... Hemde tedariksiz. Bu yüzden katliam. Sen lojistik destek sağlamadan, o insanların canlarını korumadan yollarsan taa çölün ardına. Elbette o insanlar ölür.
Ve katliamdır. - +1 yıl
iyi niyetini anlıyorum, fakat amaç zaten Ruslarla bağlantıyı kesmek bu nedenle ermeniler kuzeye değil güneye göç ettirilmiştir.Bu sırada hastalıktan , sıcaktan , saldırılardan ölenler tabii ki vardır ancak söylenildiği gibi milyonlarca kişi ölmemiştir.Öldülerse milyonlarca kişinin mezarı nerdedir?
Başka bir yolunu bulsalardı diyorsun ama yapacak birşey yok çünkü savaş durumundasın ve ihanete uğruyosun.En kolay ve en hızlı şekilde bu konuyu halletmek zorundasın..
- +1 yıl
Kolluk kuvveti vardı. Hatta kafileye saldıran intkiamcı müslüman çetelerden yakalanıp idam edilenler de var. Bölgede ölen veya öldürülen müslüman sayısı ermeniden çok, bunların hepsi imparatorluk arşivlerinde duruyor. Zaten arşivler açılsın dendiğinde Ermenistan'ın "gerek yok bu olay zaten tarihi bir gerçektir" demesinin sebebi de bu. Bir şekilde oldu bittiye getirmek istiyorlar. Türkiye, Ermenilerin öldüğünü de kabul ediyor ama soykırım tanımını kabul etmiyor. Bu konuda da hukuki manada haklı.
- +1 yıl
Bu ayıbın sebebi yıllardır Osnmalının bayrağı altında rahatca yaşamış bir halkın İngiliz, Rus ve Almanların sözde "Sizi bağımsız devlet kurmanızı sağlayacağız" kandırmacasıyla onların uşaklığını yapmasıdır.
- +1 yıl
Tamam da... Hepsi mi yapıyordu? Meclis-i Mebusan'da bile Ermeniler vardı. Pire için yorgan yakılmaz. Sadık Ermenilerde vardı. Kaldı ki cezaları toplu ölüm olmamalıydı. Ne farkı kaldı Osmanlı'nın gaz odalarına yahudi sokan Almanlardan, Cezayirde topluca Arap öldüren Fransızlardan, Aztekleri 2 saat içinde katleden İspanyollardan.
Bile bile ölüme yolladılar. Farklı bir çözüm elbette bulunurdu, asayişi sağlayabilirlerdi. Ermeni köylüleri mi dizginleyemeyeceklerdi. - +1 yıl
soykırım denmesinin sebebi zaten sadece doğuda suçlanan ermeniler değil istanbulda batı heryerden ermenilerin toplanıp öldürülmesi ölüme gönderilmesidir.
+1 yılbunların niyeti bir sekilde tr yi bölmek dış ülkere kötü göstermek.her halukar da bizim iyi olmamızı istememeleridir.o yüzden birşeyi oldu diye gösteren yine bunlardır.osmanlı devleti bir yeri kazandıgı zaman kimsenin inancına karısmamıs yine yasamalarına izin vermiştir.böyle yapan milletin torunları tutupta durduk yere soykırım yapacak değildir.
21 Yorumla- +1 yıl
ne güzel tarih hikayelere kanmışsınız hepiniz. o zaman doğu anadolu ve güneydoğu anadoluda yaşayan insanların çoğu ermeni ve böyle bir soykırım yapılmasaydı oralar ermenistan olacaktı, batı ve orta anadolu dışında türklerin yaşadığı bir yer yoktu ki. topralklarımız artsın diye yapılmıştır.
savaşta olabilecek şeyler,geçmiş zamandır,lafı olmaz,yazılanlara inanmam pek..
yapmışsakta yapmışızdır,hangi ülke yapmadı ki..
tüm ülkeler yaptığı soykırımları kabulleniyor mu ki biz kabullenelim.. ?13 Yorumla- +1 yıl
yapılmadıki kabulleneceksin arkadaşım.
- +1 yıl
tüm ülkeler soykırım yapmamış ki, herkesi bizim gibi sanmayın. tarihte son dönemlerde yaşanana iki büyük soykırım vardır biri ermeni diğeri de yahudi soyklırımı. yapanlar da müttefik türk ve alman subayları zaten.
doguda ruslara yardım eden ermeniler göç ettirilince çogu oldu bu da soykırım oldu bunu tartısıyorlar düşünce özgürlüğünü çıkartan fransa
02 Yorumla- +1 yıl
alkış! vay ve bu kadar önemli bir olayı ne kadar rahtlıkla anlatmışsın özet geçmişsin, süper.
+1 yılErmeni Lobisinin Rant elde etmek için yürüttüğü bir siyasettir...
En son Köpekliğini Fransa yapmıştır ...20 YorumlaBilmediğimiz şeyler hakkında yorum yapıyoruz. Kaçımız işin tarihi yönünü araştırdı!? Ben şahsen araştırmadım, o yüzden vardır ya da yoktur deme hakkını kendimde görmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=6Z9JcJy0qBsizlemelisin :)
11 Yorumla- +1 yıl
ermenistan olsun
+1 yılelbette öyle birşey yok.belgeler birileri tarafından degistirilip sonradan sunulmus bir durum.
10 Yorumlazamanın da her ülkeden her çeşit insan öldü ve bunlar geçmişte kaldı.geçmişi karalarsak bir çok ülke bundan zedelenir.
10 YorumlaAblacım yıl olmuş 2012; sen hala Ermeni soykırımı nedir diyorsun.
04 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş Ermeni vatandaşlarımızdan olabilir. Buradan tüm dürüst Ermeni Vatandaşlarıma saygı sınıyorum. Ama asla ve asla bu millet değil en zayıf anında soykırım yapmayı en güçlü zamanında bile yapmamıştır.
- +1 yıl
tırıvılıdünya yalan tarih kitaplarından bi dünya kurmuşsun orda yaşıyorsun, orda kal devam et.
- +1 yıl
@tırıvılıdünya sik tir
- +1 yıl
@Euphrates27 anneni severim
Gizli Üye(30-35)+1 yılülkemin (türkiye) o kadar da masum olmadığını düşünüyorum.
10 YorumlaYok öyle bişey çiçeğim
24 Yorumla- +1 yıl
babana git biraz tarih anlatsın, burda kimseye olmayan bişeyin isbatını yapmaz kimse, internet elinin altında kafanı kullan, bu ülkede hala yaşayan ermeniler varken, hatta ermeni soykırımı yok diye artık kendilerini yakarken, ermenistanda türküm dediğinde sıkarlar kafana... bu kadar basit.
- +1 yıl
burdakie rmneiler mi ermeni soykırımı yok diyor? saçmalama! ulan burdaki ermeniler zaten ermeni olduğunu gizler, ailesinde ermeni olan onu gizler, onu bırak ermeniler üzerinde yüzlerce küfür var hatta birine ermeni demek nerdeyse küfür. sonra biz çok medeniyiz barışçılız?
- +1 yıl
Türkiye açık açık gelin birlikte araştıralım dediği halde, kulak tıkayıp Fransız parlementosunun götünün arkasına saklanıp durmakla öyle uydurma soykırımı kimseye kabul ettiremezler. Benim soyumda ermeni, etrafımda herkes ermeni nerdeyse, biz bunlara inanmıyoruz, dedelerimiz de tersini anlatıyor. sadece ermenistandakilerin bi taraflarından çıkma asılsız saçmalık!
- +1 yıl
ermeni pici senin anneni sik im ermeni soykirmi yok
+1 yılEmperyalist ülkelerin oyunu
10 YorumlaSözde soykırım.
20 Yorumla
+1 yılyok oyle bir sey
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği