İlayda oymak neyin kafasını yaşıyor?

Bu estetik kraliçesinin kim olduğu veya ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok, az önce bu video karşıma çıktı oturdum can sıkıntısından izledim (izlemez olaydım) ve ağzım açık kaldı. Bu nasıl bir zihniyet? Evlenmek istemezsin saygı duyarım! Çocuk istemezsin saygı duyarım! Ama çocuk sevmem saçma buluyorum çocukları nedir? Bir insan nasıl bu kadar batının özentisi olur (almanyada hollandada bile hala 7-8 çocuk doğuran orta yaşlı anneler var), nasıl havalı gözükürüm, nasıl evde kalmamış gibi sankii "kendim evlenmek istemiyorum çok alanım var aslında" havası veririm diye baya oturup düşünmüş kızcağızımız. Çocuk dediğin şey en kutsal varlıktır. Annelik desen bir kadının bu dünyada tadabileceği en güzel, en asil duygudur. Niye kadınlar doğuruyormuş diye sorguluyor..

Hazreti Abdurrahman İbni Avf (r. a.) şöyle rivayet eder: Kadın, hamile olduğunda, gündüz sâim, gece kaim ve Allah korkusu kendisinde galib olan bir mücahit sevabı alır. Kadını ağrı tuttuğunda kendisine verilecek olan sevabı insanlardan kimse bilemez. Bebeğin her süt emişinde ve soğurmasında bir can ihya etmiş gibi sevap alır.

Boşuna cennet annelerimizin ayakları altındadır dememişler, anneler çeker bütün yükü kahrı ama öbür dünyada da en çok onlar alacak bu çabaların mükafatını inşallah!
Şimdi anladığım kadarıyla, sana göre "Erkeklere değer verildiği ve Kadınlar değersiz görüldüğü için Kadınlar doğuruyor" ya bu okuduklarından da bir şey anlamazsın malum okuduğun kitap sayısı "1 elin parmağını geçmez" miş.

İlayda oymak neyin kafasını yaşıyor?